Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη
  • Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών
  • Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα
  • Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής
  • Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι
  • Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Ramzy Baroud: 10 πράγματα που άλλαξαν για πάντα στη Γάζα
Επικαιρότητα

Ramzy Baroud: 10 πράγματα που άλλαξαν για πάντα στη Γάζα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Αυγ 2014, 00:00

Το μέγεθος του ολέθρου που προκλήθηκε από την πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα θα πρέπει να πείσει κάθε πολίτη του κόσμου για τα βάθη στα οποία έχει ριζώσει ο φασισμός στην ισραηλινή κοινωνία.

Μετά από κάθε αιματηρό επεισόδιο βίας που διαπράττεται από το Ισραήλ, οι μιντιακοί προπαγανδιστές επιστρατεύονται με μια μεγάλη αποστολή: να απαλλάξουν το Ισραήλ από κάθε ευθύνη για τις πράξεις μακελειού.

Αυτοί οι απολογητές όχι μόνο δαιμονοποιούν τους Παλαιστίνιους, αλλά και όποιον τολμά να πάρει το μέρος τους. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ισραηλινής στρατηγικής είναι να κατηγορηθεί το θύμα.

Δεν υπάρχει τίποτα το νέο σε αυτή την τακτική – κατ' αυτό τον τρόπο έχει προβληθεί από τα δυτικά ΜΜΕ η λεγόμενη “αραβο-ισραηλινή σύγκρουση”.
των Ισραηλινών επίσημων και μιντιακών συζητήσεων, απ' ό,τι στων Παλαιστινίων – παρά την εδώ και δεκαετίες στρατιωτική κατοχή, τους διαδοχικούς πολέμους και τις αμέτρητες σφαγές.

Από τότε που ξεκίνησε η ισραηλινή πολιορκία της Γάζας, μετά τις δημοκρατικές εκλογές που έφεραν στην εξουσία τη Χαμάς τον Ιανουάριο του 2006, το Ισραήλ χρειάστηκε όλη την εξυπνάδα της προπαγάνδας του () – μαζί με εκείνη των υποστηρικτών του στη Δύση – για να εξηγήσει γιατί ένας πληθυσμός κακοποιείται επειδή έκανε μια δημοκρατική επιλογή.

Η καθαρή απάτη που εξυφαίνεται με την έξυπνα πλεγμένη ιστορία, η οποία μεταξύ άλλων τεχνασμάτων εξισώνει τη Χαμάς με την Αλ-Κάιντα (όπως το έκανε κάποτε το Ισραήλ με τον Γιάσερ Αραφάτ και τον Χίτλερ), έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο – ακόμα και με τα Ισραηλινά πρότυπα.
Τα ΜΜΕ της Δύσης , την Αντίσταση και όλους τους άλλους “κακούς” Παλαιστίνιους που ψήφισαν το κίνημα, ενώ σκόπιμα αγνόησαν το φασισμό που έχει επικρατήσει στην ισραηλινή κοινωνία.

Για όσο υπάρχει ο “κακός” Παλαιστίνιος – δηλαδή ένας “ριζοσπάστης”, “εξτρεμιστής” που είναι ενάντια στην ειρήνη – έχουν πάντα έναν “καλό” Παλαιστίνιο που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ), Μαχμούντ Αμπάς, ή οποιαδήποτε οργάνωση, άτομο ή ηγέτη πρόθυμο να συνυπάρχει με την ισραηλινή κατοχή.

Η Παλαιστινιακή Αρχή προχώρησε ακόμα μακρύτερα συνεργαζόμενη με το Ισραήλ προκειμένου να εξασφαλίσει τον αφανισμό των Παλαιστινίων “ριζοσπαστών”, όπως εκείνων που επιμένουν να αντιστέκονται στην κατοχή.

Χάρη στην Παλαιστινιακή Αρχή, το κόστος για την ισραηλινή κατοχή δεν ήταν ποτέ τόσο φθηνό. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επανενεργοποίησης της λεγόμενης ειρηνευτικής διαδικασίας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έβρισκε πάντα έναν τρόπο να τορπιλίζει αυτές τις προσπάθειες, ακόμη και εκείνες που προωθούσαν οι πιο στενοί σύμμαχοί του στην Ουάσιγκτον.

Η “ειρήνη” είναι τεράστιος κίνδυνος για τον Νετανιάχου, διότι η κυβέρνησή του στηρίζεται από που δεν αισθάνονται καμία ιδιαίτερη ανάγκη να τερματίσουν τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης. Ο Αμπάς έκανε πολλά για να εξασφαλίσει ότι το Ισραήλ δε θα δεχτεί καμία πίεση για διαπραγμάτευση. Κάθε απόπειρα αντίστασης, ακόμα και οι ειρηνικές συγκεντρώσεις με πλακάτ και πανό στην πλατεία αλ-Μανάρα της Ραμάλα, χτυπήθηκαν, συχνά βάναυσα.

Ομως η Γάζα παρέμεινε μια εξαίρεση. Εκεί η κτηνωδία του Ισραήλ έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα, ειδικά μετά την Ισραηλινή Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι, κατά την οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν χιλιάδες. Πολλοί προέβλεψαν ότι τα εγκλήματα στη Γάζα θα γύριζαν το ρεύμα ενάντια στο Ισραήλ, κάτι που δεν έγινε. Η Ισραηλινή επιρροή στα ΜΜΕ ήταν ακόμα αρκετά σφιχτή και έτσι κατά κάποιο τρόπο κατάφεραν τουλάχιστον να εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις της Επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι. Ο ερχομός της Αραβικής Άνοιξης και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, όπως συνέβη στη Συρία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο, έθαψαν κάπως τα ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα. Προσωρινά ωστόσο.

Ομως, ο τελευταίος πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα το καλοκαίρι του 2014 . Το επιχείρημα του Ισραήλ ότι “αμυνόταν” δεν ήταν πλέον επαρκές. Καμία δόση προπαγάνδας () δεν ήταν αρκετή για να εξηγήσει το θάψιμο ζωντανών ολόκληρων οικογενειών, τις συνοπτικές εκτελέσεις αμάχων, την κονιορτοποίηση ολόκληρων γειτονιών, τους βομβαρδισμούς παιδιών που έτρεχαν να διαφύγουν ενώ έπαιζαν στην παραλία κατά τη διάρκεια μιας παραπλανητικής “ηρεμίας”, την καταστροφή δεκάδων τζαμιών και εκκλησιών και τη δολοφονία περισσότερων παιδιών που κοιμούνταν σε σχολεία του ΟΗΕ, τα οποία είχαν μετατραπεί σε προσωρινά καταφύγια.

Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για το Ισραήλ, αλλά και οδυνηρό, το ότι η Αντίσταση της Γάζας που παρατάχθηκε μόνη , σκότωσε 64 Ισραηλινούς. Όλοι, εκτός από τρεις, ήταν στρατιώτες και σκοτώθηκαν κυρίως μέσα στη Γάζα.

Καθώς ο κόσμος ξυπνούσε βλέποντας το επίπεδο του ολέθρου που προκαλούσε το Ισραήλ στη Γάζα, πολλοί αντιλήφθηκαν επίσης ότι μια τέτοια οργή δεν ήταν ανεξάρτητη από το εδώ και χρόνια. Στο Ισραήλ, δεν υπάρχει πλέον χώρος για διαφωνούντες και εκείνοι που βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις της εξουσίας, είναι αυτοί που ανοιχτά και ελεύθερα κηρύττουν τη γενοκτονία.

Σε ένα εξαιρετικό άρθρο στο περιοδικό , ο Scott McConnell, έγραψε: “Όλες οι κοινωνίες έχουν ομάδες μίσους και εξτρεμιστές, αλλά πουθενά στον δημοκρατικό κόσμο δεν βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο της εξουσίας απ' ό,τι στο Ισραήλ”.

Και εξήγησε: “Στη δεκαετία του 1980 ο Μέϊρ Κάχανε είχε λίγους πιστούς στο Ισραήλ, αλλά το κόμμα του, που πρέσβευε την εθνοκάθαρση, τέθηκε εκτός νόμου. Σήμερα οι Καχανιστές βρίσκονται  στο κέντρο της κυρίαρχης ιδεολογίας της χώρας”.

Αυτό συζητήθηκε στο πλαίσιο δηλώσεων , αναπληρωτής πρόεδρος της Κνεσέτ και “κορυφαίος παίκτης του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ”. Ο Φέιγκλιν ζήτησε να μετεγκατασταθούν οι Παλαιστίνιοι της Γάζας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να “εξολοθρευτούν” ολόκληρη η Χαμάς και οι υποστηρικτές της. Ποιος μπορεί τώρα, με καλή συνείδηση, να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε όσους ενσταλάζουν την αναλογία με τους Ναζί στα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη;

Εντωμεταξύ, στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που τα κυρίαρχα ειδησεογραφικά δίκτυα δεν έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο της αφήγησης, κανένας διανοούμενος, δημοσιογράφος ή επίσημος που σέβεται τον εαυτό του ή οποιοσδήποτε πολίτης με συνείδηση δεν μπορεί και να παραμείνει πίσω απ' το φράκτη της ουδετερότητας.

Η Γάζα πράγματι έχει αλλάξει τα πάντα. Η εγκληματικότητα και ο φασισμός του Ισραήλ δεν  πρέπει να γίνονται πλέον αντικείμενο ζωηρών τηλεοπτικών αντιπαραθέσεων, αλλά πρέπει να αναγνωριστούν ως ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Η γλώσσα μας, όπως και η αντίληψή μας, πρέπει επίσης να αλλάξει για να χωρέσει αυτή την αναμφισβήτητη πραγματικότητα:

Πρώτο – Η στρατιωτική κατοχή πρέπει να απορριφθεί πλήρως και άνευ όρων. Οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να κατακρίνονται επειδή αμύνονται κι επειδή αντιστέκονται στο Ισραήλ για να σταματήσουν τη στρατιωτική κατοχή, να σταματήσουν την πολιορκία και να κερδίσουν την ελευθερία τους. Ο ένοπλος αγώνας είναι ένα δικαίωμα που υποστηρίζεται από το διεθνές δίκαιο για όσους λαούς ζουν κάτω από ξένη κατοχή.

Δεύτερο – Οπως είπε κάποτε ο Ντέσμοντ Τούτου, σύμβολο του αγώνα ενάντια στο απαρτχάιντ, “αν είσαι ουδέτερος σε καταστάσεις αδικίας, έχεις επιλέξει την πλευρά του καταπιεστή.” Δεν μπορεί να υπάρξει πλέον θέση για ουδετερότητα, όταν χιλιάδες άμαχοι δολοφονούνται άγρια από ένα στρατό εισβολής. Η ουδετερότητα σ' αυτό το πλαίσιο είναι ξεκάθαρη πνευματική δειλία, αν όχι ακόμα και υποστήριξη των εγκλημάτων του Ισραήλ.

Τρίτο – Τα ταμπού σχετικά με τις αναλογίες που συγκρίνουν την ισραηλινή κατοχή με το απαρτχάιντ και τις ναζιστικές συμπεριφορές πρέπει να εκπέσουν. Ενώ οι ρατσιστικές αντιλήψεις που επέτρεψαν το απαρτχάιντ εφαρμόζονται καθημερινά από το Ισραήλ, η αναλογία θα πρέπει να οδηγηθεί ακόμη πιο πέρα, θεωρώντας ότι στη Γάζα πραγματοποιείται όντως γενοκτονία.

Τέταρτο – Δεν μπορεί να προβάλλεται η αμοιβαία υπαιτιότητα ως μέθοδος αποφυγής της απόδοσης πλήρους ευθύνης στην ισραηλινή κατοχή και το στρατό. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση που μπλόκαρε τη διέλευση των τανκς Μερκάβα στην Τζαμπάλιγια και τη Σουτζάγια αποτελεί ηρωική έκφραση της γενναιότητας του Παλαιστινιακού λαού. Ο ένοπλος αγώνας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο γίνεται συνεχώς αντικείμενο θαυμασμού σε όλο τον κόσμο. Οι Παλαιστίνιοι δε θα πρέπει να αποτελούν εξαίρεση.

Πέμπτο – Δεν μπορεί να υπάρχουν οι κακοί σε αντιδιαστολή με τους καλούς Παλαιστίνιους. Υπάρχουν εκείνοι που αντιστέκονται και εκείνοι που συνεργάζονται με τον εχθρό. Εκείνοι που πληρώνουν το τίμημα και εκείνοι που ωφελούνται από την κατοχή.
Έκτο – Το Ισραήλ είναι ένα φασιστικό κράτος. Ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης και καταστέλλει τους διαφωνούντες. Χρησιμοποιεί τη βία για την επίτευξη πολιτικών στόχων και δεν ορρωδεί προ της γενοκτονίας όταν βολεύει τα συμφέροντά του. Οι αναφορές στη “μόνη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής” είναι δείγματα ηθελημένης άγνοιας που δεν μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτά.

Έβδομο – Η “αραβο-ισραηλινή σύγκρουση” είναι μια παραπλανητική έννοια. Οι περιορισμοί της παραπλανητικής γεωγραφίας πρέπει να τελειώσουν. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία σύγκρουση per se, αλλά η στρατιωτική κατοχή και το καθεστώς ενός μονομερούς πολέμου. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται απέναντι σ' αυτό μόνοι τους, αλλά υποστηρίζονται από ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο, κάθε χρώματος, φυλής, θρησκείας και εθνικότητας.
Όγδοο – Η ισραηλινή πολιορκία της Γάζας δε θα ήταν δυνατή χωρίς την πλήρη Αιγυπτιακή υποστήριξη. Η Αίγυπτος είναι υπαίτια για τα δεινά των Παλαιστινίων και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί, να καταδικαστεί και να υποστεί τις νομικές συνέπειες για ένα τέτοιο έγκλημα.

Ένατο – Οι υποστηρικτές των Παλαιστινίων δεν θα πρέπει πλέον να βλέπουν τους Παλαιστίνιους με ένα αίσθημα οίκτου, αλλά με σεβασμό και θαυμασμό για το θάρρος και τον ηρωισμό τους.

Δέκατο – Τέλος, για να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και η γενοκτονία, ο τροχός της συνεχούς δράσης πρέπει να γυρίσει και να γυρίζει συνέχεια. Όσοι υποστηρίζουν το Ισραήλ πρέπει να αποκαλυφθούν και εκείνοι που διευκολύνουν την ισραηλινή κατοχή και συντηρούν την πολεμική της μηχανή είναι συνένοχοι στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται καθημερινά στη Γάζα και την υπόλοιπη Παλαιστίνη. Πρέπει να υποστούν μποϊκοτάζ. Το κίνημα (BDS) πρέπει να αναπτυχθεί και να χρησιμεύσει ως κύρια πλατφόρμα της διεθνούς αλληλεγγύης.
Ο καιρός των έξυπνων λόγων και καθόλου δράσεων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και εκείνοι που παραμένουν “επιεικείς” με το Ισραήλ, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχουν καμία θέση σε αυτό που τείνει να γίνει ένα παγκόσμιο κίνημα με ασυμβίβαστα αιτήματα: να σταματήσει η κατοχή, να τιμωρηθούν οι υποστηρικτές της, να σταματήσει η εθνοκάθαρση και η γενοκτονία, να τερματιστεί η πολιορκία και να παραπεμφεί το Ισραήλ και οι άλλοι υπαίτιοι στο κατηγορούμενοι για μαζικά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕθνικιστικός-ακροδεξιός παροξυσμός
Επόμενο άρθρο Ramzy Baroud: 10 πράγματα που άλλαξαν για πάντα στη Γάζα

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

Ημέρα προστασίας του όζοντος.

Μαλαισία, Σιγκαπούρη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1963).

Μεξικό: Εθνική γιορτή (1810).

Νέα Γουινέα (Παπούα): Εθνική γιορτή (1975).

1848: Καταργείται η δουλεία σε όλα τα γαλλικά εδάφη.

1920: Βόμβα στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ – ΗΠΑ), τριάντα νεκροί και τριακόσιοι τραυματίες.

1968: Μετάδοση αντιδικτατορικών συνθημάτων του ΠΑΜ επί δεκάλεπτο με μαγνητόφωνο στην Αιόλου.

1969: Το ΕΔΚ ανατινάζει δύο πυλώνες της ΔΕΗ στην Ελευσίνα με σκοπό τη διακοπή ρεύματος κατά την έναρξη των πανευρωπαϊκών αγώνων.

1982: Σφαγές Παλαιστινίων στα λιβανέζικα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα από λιβανέζους Φαλαγγίτες υπό την εποπτεία του ισραηλινού στρατού.

1982: Εκτελείται ως προδότης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Σαντέκ Γκομπτζαντέχ.

1991: Βομβιστική ενέργεια των μαοϊκών ανταρτών “Φωτεινό Μονοπάτι” προκαλεί το θάνατο επτά ατόμων στο Περού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo