Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Ιούλη
  • Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη
  • Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»
  • Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»
  • Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»
  • Και Ρόδρι ο Κούλης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Εμπαίζει προκλητικά το δικαστήριο ο Κασιδιάρης
Πολιτική

Εμπαίζει προκλητικά το δικαστήριο ο Κασιδιάρης

Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Δεκ 2022, 10:13

9:45

Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του υπέβαλε νωρίτερα στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο νεοναζιστής Κασιδιάρης, εμπαίζοντας εν ψυχρώ το δικαστήριο.

Πρόκειται για εμπαιγμό, γιατί ίδιο αίτημα του Κασιδιάρη εκκρεμεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Με αίτηση της πλευράς Κασιδιάρη, μάλιστα, η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί δύο φορές: μία στις 5 Οκτώβρη του 2022 και μία την περασμένη βδομάδα, στις 5 Δεκέμβρη. Και τις δυο φορές η αναβολή ζητήθηκε από τον Κασιδιάρη, με επίκληση κωλύματος της συνηγόρου του Πανταζή. Γράφαμε στις 5 Δεκέμβρη, σε ρεπορτάζ με τίτλο: Ο κλαρινογαμπρός του νεοναζισμού… έκοψε ρόδα μυρωδάτα:

Για δεύτερη φορά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, στο οποίο έχει προσφύγει ζητώντας την αποφυλάκισή του, ο νεοναζιστής Κασιδιάρης, που φοράει κοστούμι και μοστράρει σαν κλαρινογαμπρός, κρύβοντας τη σβάστικα που έχει χτυπημένη στο μπράτσο του.

Η πρώτη φορά ήταν στις 5 Οκτώβρη του 2022, όταν ζήτησε αναβολή λόγω κωλύματος της συνηγόρου του. Η υπόθεση αναβλήθηκε για σήμερα, αλλά ούτε σήμερα εμφανίστηκε η δικηγόρος του. Εστείλε «άγγελο», που ζήτησε νέα αναβολή, επειδή έπρεπε να παραστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η υπόθεση αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, για τις 16 Γενάρη του 2023.

Πράγματι, η συνήγορος του Κασιδιάρη είχε την υπόθεση με τον αριθμό 3 στο Πινάκιο του Μεικτού Ορκωτού. Ομως, μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι η εν λόγω υπόθεση δεν είχε εκφωνηθεί. Το Πενταμελές Αναστολών άρχισε τη συνεδρίασή του στις 11 (λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων). Επομένως, η συνήγορος του Κασιδιάρη μπορούσε να παραστεί και στις δυο υποθέσεις. Αλλωστε, οι δίκες στο Πενταμελές Αναστολών κρατούν πολύ λίγο.

Είναι προφανές ότι επεδίωξε μια ακόμη αναβολή, για να συντηρεί μια υπόθεση εξ ορισμού χαμένη. Οπως γράψαμε και χθες, η αίτηση αποφυλάκισης του Κασιδιάρη στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δε θα έχει καμία τύχη. Μετά την έναρξη της κατ’ έφεση δίκης της ΧΑ και τη μεταφορά της δικογραφίας στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι νεοναζιστές που βρίσκονται στη φυλακή σταμάτησαν να υποβάλλουν αιτήσεις αποφυλάκισης στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, καθώς αρμόδιο είναι το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση. Θυμίζουμε πως όσες αιτήσεις αποφυλάκισης υποβλήθηκαν από νεοναζιστές στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απορρίφθηκαν.

Κι ενώ η αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών εκκρεμεί και η εκδίκασή της έχει οριστεί για τις 16 Γενάρη, ο Κασιδιάρης άλλαξε ρότα και απευθύνθηκε σήμερα με το ίδιο αίτημα στο δικαστήριο της ουσίας. Φαίνεται πως επιχειρεί… ηρωική έξοδο από τη συγκεκριμένη διαδικασία, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το κλίμα σαπίλας και διαφθοράς που επικρατεί στο αστικό πολιτικό σκηνικό, για να εμφανιστεί σαν… ο αδιάφθορος που τον κυνηγούν οι διεφθαρμένοι για να του κόψουν την… ελπιδοφόρα πολιτική καριέρα!

Στην παραληρηματική τοποθέτησή του έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί προκλητικά πως αν παραμείνει στη φυλακή, δε θα υποστεί υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη ο ίδιος και η οικογένειά του αλλά ο ελληνικός λαός! Ποιος τα λέει αυτά; Ο νεοναζιστής με τη σβάστικα χτυπημένη ανεξίτηλο τατού στο μπράτσο του. Ο καταδικασμένος (μαζί με τους Μιχαλολιάκο, Παππά, Λαγό, Παναγιώταρο, Καιάδα, Ματθαιόπουλο) ως διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που λιντσάρισε επιχειρώντας να σκοτώσει τους αιγύπτιους ψαράδες, που έκανε δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τα μέλη του ΚΚΕ, σε Στέκια όπως η Αντίπνοια και το Συνεργείο κτλ. κτλ.

Παραθέτουμε για μια ακόμη φορά το σχετικό με τον Κασιδιάρη κεφάλαιο της απόφασης 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, που τον καταδίκασε και τον έστειλε στη φυλακή μαζί με τα υπόλοιπα γκεσέμια της νεοναζιστικής συμμορίας και άλλους χρυσαυγίτες:

KASIDIARIS_APOFASI

10:15

Αίτηση αποφυλάκισης και του Λαγού, υπέβαλε ο συνήγορός του Ι. Ζωγράφος (πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ, του νεοναζιστικού μορφώματος που δημιούργησε ο Λαγός όταν τα έσπασε με τον Μιχαλολιάκο. Είναι η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης που υποβάλει ο Λαγός στο δικαστήριο. Η πρώτη είχε απορριφθεί ομόφωνα στις 6 Ιούλη του 2022, με απορριπτική πρόταση και της εισαγγελέα της έδρας.

Το προκλητικό και γελοίο συνάμα επιχείρημα του Ζωγράφου, ήταν πως ο Λαγός θα μπορούσε, όσο ήταν στις Βρυξέλλες, να διαφύγει σε άλλη χώρα, αλλά δεν το έκανε γιατί… έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη! Ποιος; Ο Λαγός, που πριν από λίγο καιρό, στις 20 Οκτώβρη, στην προς νεοναζιστές Χαχόλους «ενημέρωση» για τη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 17 Οκτώβρη, έλεγε:

«Βλέπουμε μια έδρα σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η εισαγγελέας της έδρας το μόνο που δεν έχει φορέσει κονκάρδα “δεν είναι αθώοι“ και να πάρει μέρος σε τίποτα συλλαλητήρια εναντίον μας. Είναι αηδιαστική η περίπτωση… Είναι πραγματικά μια έδρα αξιοθρήνητη η οποία έχει λάβει τις αποφάσεις της. Δεν μπορεί να μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρα. Αυτό δεν είναι δικαστήριο, είναι εκτελεστικό απόσπασμα»!

Σε σχέση με τον Κασιδιάρη, να σημειώσουμε και την προσπάθεια εξαπάτησης του δικαστηρίου. Εχει κάνει 10 χρόνια φυλακή μαζί με τα μεροκάματα, είπε η συνήγορός του. Ομως, όπως και ο ίδιος ο Κασιδιάρης παραδέχτηκε, έχει κάνει 3,5 χρόνια φυλακή. Ακόμη και αν είχε κάνει μεροκάματα χωρίς να χάσει ούτε μέρα, το σύνολο δε θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 7 χρόνια.

Επίσης, σήμερα έγινε καθαρό γιατί η συνήγορός του επεδίωξε τη δεύτερη αναβολή στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, ενώ μπορούσε να εκδικάσει την υπόθεση, όπως αποδείξαμε. Αν εκδικαζόταν η αίτηση αποφυλάκισης από το Πενταμελές Αναστολών και απορριπτόταν, δεν θα μπορούσε να δώσει το σημερινό σόου στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς δε θα είχε περάσει δίμηνο από την απόρριψη της προηγούμενης αίτησης αποφυλάκισής του. Αυτό δείχνει ακόμη πιο καθαρά τον εμπαιγμό του δικαστηρίου που επιχειρεί ο νεοναζιστής και η συνήγορός του.

10:30

Το δικαστήριο διέκοψε, καθώς η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε λίγο χρόνο για να ετοιμάσει την πρότασή της.

11:05

Η εισαγγελέας δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη να προτείνει και το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη.

ΥΓ. Η δίκη του Μπαρμπαρούση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας αναβλήθηκε (δεν έχουμε ακόμη πληροφορηθεί την ημερομηνία), λόγω της αποχής των δικαστικών υπαλλήλων.

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 14 Δεκέμβρη

Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

Επόμενο άρθρο Αυτό πρέπει να πόνεσε πολύ

Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

Σχετικά Αρθρα

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 21:36

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 19:31

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

Πολιτική 16 Ιούλ 2026, 19:59

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2026, 00:01
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1916: Βόμβα στο Σαν Φρανσίσκο στη διάρκεια παρέλασης, δέκα νεκροί και σαράντα τραυματίες (συλλαμβάνονται και καταδικάζονται οι αναρχικοί Τομ Μούνεϊ και Γουόρεν Μπίλινγκς αλλά μετά από είκοσι χρόνια αποκαθίστανται).

1938: Το Ράιχ εκδίδει νέες ταυτότητες για τους Εβραίους.

1943: Διαδήλωση 300.000 Αθηναίων με αίτημα να φύγουν οι βούλγαροι φασίστες από τη Θεσσαλονίκη, νεκρές η Παναγιώτα Σταθοπούλου (πολτοποιήθηκε από γερμανικό τανκ), Κούλα Λίλη και άλλοι 29 πολίτες, διακόσιοι τραυματίες, πεντακόσιοι φυλακίστηκαν.

1946: Βομβιστική επίθεση της σιωνιστικής οργάνωσης «Ιργκούν» κατά του ξενοδοχείου «King David» στην Ιερουσαλήμ, που αποτελούσε την έδρα της βρετανικής πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης, ενενήντα νεκροί.

1964: Βίαιες συγκρούσεις στο Λαύριο μεταξύ απεργών της κλωστοϋφαντουργίας «Καρέλα» και χωροφυλάκων με δεκάδες τραυματίες απεργούς.

1981: Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά καταδικάζεται σε ισόβια για την απόπειρα κατά του πάπα Ιωάννη-Παύλου Β’.

1996: Δολοφονείται ο Χριστόφορος Μαρίνος στο πλοίο «Πήγασος».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Εφετείο 17Ν

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

  • ΕΛΑ

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

  • Επικοινωνία

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

  • Όροι χρήσης

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

  • Ποιοι είμαστε

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

  • Επικοινωνία

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

  • Όροι χρήσης

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

    Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, ενώ εκκρεμεί άλλη αίτησή του στο Πενταμελές Αναστολών!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo