Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη
  • Ο Τασούλας (ξανα)καρφώνει τον Μητσοτάκη από το βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη
  • Διατάζουν ψυχιάτρους να υπερεφημερεύσουν στο Δρομοκαΐτειο
  • Αθλια υπόδειξη-εντολή του υπουργείου Παιδείας στα ελληνικά πανεπιστήμια να «συνεργαστούν» με τα αντίστοιχα του Ισραήλ
  • Είναι «τελειωμένος» ο Νότης Μηταράκης;
  • Το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε από τους βασικούς σταθμούς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Αυτό πρέπει να πόνεσε πολύ
Κόντρες

Αυτό πρέπει να πόνεσε πολύ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Δεκ 2022, 12:33

«Ενας από τους λόγους που οι πολίτες δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε το άπαν σύμπαν και ήθελε να ξέρει ακόμη και πότε οι πιο κοντινοί του άνθρωποι επισκέπτονται την τουαλέτα είναι γιατί υπήρξε ο μοναδικός πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει.

Ενας κυβερνήτης που ελέγχει πλήρως τα μέσα ενημέρωσης και τις δημοσκοπικές εταιρίες ενώ παράλληλα εξυπηρετεί όλες τις επιθυμίες των νταβατζήδων (ντόπιων και ξένων) δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί. Προτιμά να μαθαίνει τα κουτσομπολιά από τα καφέ της Βαλαωρίτου. Γιατί δεν κινδυνεύει από κανένα. Αν, μάλιστα, έχει και άκρες με μαφιόζους, κοιμάται ακόμη πιο ήσυχος.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι πολίτες είναι ότι ο Κυριάκος υποφέρει από σύνδρομο καταδίωξης. Πρόκειται για μακράν τον πιο ανασφαλή πρωθυπουργό που έχει θητεύσει στη χώρα. Γι’ αυτό και είχε ανάγκη να ακούει τους δίπλα του. Να μαθαίνει τι λένε γι’ αυτόν, κυρίως όμως τι του κρύβουν.

Το παραμύθι ότι «δεν ήξερε» κράτησε με τη βοήθεια των μπουκωμένων μέσων ενημέρωσης λίγες εβδομάδες. Κι ύστερα βγήκε η θεωρία ότι παρακολουθήσεις μπορεί να γίνονται, αλλά από χέρια τρίτων. Σιγά μην παρακολουθεί η κρατική υπηρεσία πληροφοριών τους κολλητούς του πρωθυπουργού.

Δυστυχώς για τον Κυριάκο αυτή τη φορά αποδείχτηκε το λαϊκό γνωμικό που λέει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Φάνηκε τι έρχεται την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Αυτή τη φορά ο Τσίπρας ήταν καλά πληροφορημένος. Και παγίδεψε τον Μητσοτάκη καλώντας τον να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα: Αν η ΕΥΠ παρακολούθησε επί της θητείας του τον Χατζηδάκη ή τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Σε μια εμφανή κρίση πανικού ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε το βήμα κηρύσσοντας τη λήξη τη συνεδρίασης, αλλά απάντηση δεν έδωσε. Η απάντηση ήρθε χθες από το «Documento» του Βαξεβάνη και ήταν πληρωμένη. 0 Χατζηδάκης παρακολουθούνταν ως «στόχος» από την κρατική ΕΥΠ σχεδόν από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας. Οχι για λόγους εθνικής ασφαλείας. Αλλά για να διαπιστωθεί αν κάνει «δουλίτσες» και κυρίως αν αποδίδει τα οφειλόμενα στο κεντρικό ταμείο. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο υποκλέπτονταν οι συνομιλίες ολόκληρου του μητσοτακικού περιβάλλοντος. Ο ανασφαλής πρωθυπουργός ήθελε να γνωρίζει αν κάποιοι φτιάχνουν κουμπαρά χωρίς να τον έχουν ενημερώσει.

Ο Χατζηδάκης βεβαίως δεν ξέρω αν κάνει «δουλίτσες», χάρες όμως κάνει και μάλιστα σε καναλάρχες, όπως αποκαλύπτεται από το χθεσινό δημοσίευμα. Και βεβαίως, αν είχε την παραμικρή ευθιξία, θα είχε υποβάλει την παραίτησή του όχι μόνο γιατί αποκαλύφθηκε ένα (πολύ μικρό, φοβούμαι) τμήμα των «εξυπηρετήσεων» που έχει αναλάβει, αλλά κυρίως λόγω της παρακολούθησής του από τον πρωθυπουργό ο οποίος υποψιαζόταν πως «κάνει ταμείο» πίσω απ’ την πλάτη του.». Γιώργος Χαρβαλιάς, Πηγή: newsbreak.gr (οι εμφάσεις δικές του).

Τι να πόνεσε πιο πολύ; Η πολιτική καταγγελία για γιουσουφάκι των νταβατζήδων και σχέσεις με τη μαφία ή η ψυχαναλυτική προσέγγιση για προσωπική ανασφάλεια του Μητσοτάκη;

Και αυτό πρέπει να πόνεσε

«Τι ελπίδα, λοιπόν, μπορεί να έχει ο τόπος, όταν οι φύλακες του νόμου διστάζουν και η τέταρτη εξουσία κρατά τσίλιες; Το θεσμικό εποικοδόμημα τρίζει επικίνδυνα. Τι ελπίδα, όμως, μπορεί να έχει ο τόπος, όταν ο υπουργός, που μαθαίνει ότι παρακολουθείται από την ΕΥΠ, έστω από αυτονομημένα κέντρα της, δεν έχει τιμή και υπόληψη και δεν παραιτείται, αλλά συνεχίζει να ζεσταίνει την καρέκλα του; Τι αξιοπρέπεια μπορεί να έχει ο πολιτικός κόσμος, όταν υποκύπτει σε τελεσίγραφα του τύπου «αν αποκαλύψεις ότι ήσουν στόχος παρακολούθησης, θα πάμε σε εκλογές, τις οποίες και θα τις χρεώσουμε σε σένα»; Τι ελπίδα μπορεί να έχει ο τόπος, όταν ο κοινοβουλευτισμός σιωπά απαξιούμενος, γιατί το μόνο που τον νοιάζει είναι η επανάκτηση της έδρας του;». Μανώλης Κοττάκης, καραμανλικός (μέχρι τα μπούνια), (η έμφαση δική του).

Απορία ψάλτου βηξ

Ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Μπουμπούκος ήταν αυτός που είχε απειλήσει τον Βαξεβάνη ότι θα τον στείλει δέκα χρόνια φυλακή αν βγάλει στοιχεία από τυχόν δική του παρακολούθηση. Τώρα που ο Βαξεβάνης έβγαλε στοιχεία από την παρακολούθηση του Χατζηδάκη (ολόκληρες τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού με πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους, όπως τα κατέγραφε ο κυπατζής «κοριός»), γιατί δεν συμβουλεύει τον συναντιπρόεδρό του να κάνει μια μήνυση στον Βαξεβάνη, να τον στείλει για μια δεκαετία στη φυλακή, να δει το Χριστό φαντάρο;

Αυτός που έπαιρνε καθημερινά «σβάρα» τα ραδιοκάναλα και μιλούσε επί παντός του επιστητού, τώρα ασχολείται μόνο με το «καλάθι» της απάτης. Για τα επίμαχα μουγκάθηκε, αφήνοντας μόνο τον πρωθυπουργό του.

Ο θεός συγχωρεί οι Αμερικανοί όχι

Κυκλοφορεί η φήμη ότι οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες είναι αυτές που έδωσαν στο πιάτο το Qatargate, οπότε οι βελγικές αρχές δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω, γιατί οι Αμερικάνοι θα έβγαζαν στοιχεία και θα εξέθεταν ανεπανόρθωτα τους Βέλγους. Εύκολα σκέφτεται κανείς πως ενδεχομένως να μην χρειάστηκε να «πιέσουν» τους Βέλγους οι Αμερικανοί, αλλά να κινητοποίησαν τις «άκρες» που διαθέτουν στους μηχανισμούς καταστολής του Βελγίου, χώρας όπου είναι εγκατεστημένη και η έδρα του ΝΑΤΟ (στο οποίο κάνουν κουμάντο οι ΗΠΑ). Και για ποιο λόγο να το κάνουν αυτό οι Αμερικανοί; Γιατί οι ΗΠΑ είχαν διεκδικήσει το Μουντιάλ του 2022 και έχασαν από το Κατάρ. Πήραν το Μουντιάλ του 2026, αλλά μαζί με το Μεξικό και τον Καναδά. Από τότε (2010) ακόμη οι Αμερικανοί είχαν κάνει καταγγελίες ότι χρηματίστηκαν αξιωματούχοι της ΦΙΦΑ. Δυο μεγαλολαμόγια της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ, μάλιστα, είχαν αποπεμφθεί πριν από τη συνεδρίαση που θα έπαιρνε την απόφαση για τη «φιλοξενία» του Μουντιάλ 2022, γιατί υπήρξαν υποψίες (sic) χρηματισμού τους. Επειδή οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές δεν συγχωρούν ποτέ, ενδέχεται να την έκαναν τη δουλειά στους εμίρηδες και να την πλήρωσε το… ομορφότερο ζευγάρι των Βρυξελλών, η Εύα με τον Φραντσέσκο.

Κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει

Ο Καμπουράκης προσπαθεί να κάνει ανάλυση της επίκαιρότητας και γράφει (liberal.gr): «Θα σας εκμυστηρευτώ κάτι. Ενας από τους λόγους που παρά τις απανωτές οχλήσεις ποτέ δεν αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα για βουλευτής, ήταν αυτό που έπαθε η Καϊλή. Ή μάλλον -λάθος έκφραση- αυτό που έκανε στον εαυτό της η Καϊλή. Παρά το γεγονός ότι είχα καλές πιθανότητες να εκλεγώ λόγω τηλεοπτικής αναγνωρισιμότητας, πάντα στην άκρη του μυαλού μου παραμόνευε μια βαριά υποψία για τις εσωτερικές μου άμυνες.

Θα μου πείτε, «μα είσαι σοβαρός; Δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, στην ηθική σου ή έστω στο ένστικτο αυτοσυντήρησης σου;» Τώρα κι από μακριά, απαντώ εύκολα. «Ναι έχω.» Πλην στα τριάντα έξι χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας έχω ζήσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά γι’ αυτούς και τελικά τους είδα να ενδίδουν. Με άλλους απ’ αυτούς να πλουτίζουν μυστηριωδώς και να μετατρέπονται σε τρυφηλούς πολιτευτές, καθώς και άλλους να καταστρέφονται μέσα σε μια νύχτα και με πάταγο».

Αυτός κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει, όπως λέει η παροιμία. Καλά, ρε Καμπουράκη, δεν σκέφτηκες ότι ακόμη και το αναγνωστικό κοινό σου, προς το οποίο κάνεις την… εκμυστήρευση, είναι σε θέση να σου υποβάλει ένα απλό λογικό ερώτημα; Μόνο οι πολιτικοί τα παίρνουν, όχι οι μεγαλοδημοσιογράφοι; Δεν βρήκες κάτι καλύτερο να μας πεις, αλλά προσπαθείς να βγάλεις λάδι μια από τις βρομερότερες συμμορίες του αστικού κόσμου; Σε ποιον τα πουλάς αυτά, ότι τάχα «χαλάνε» όταν περνούν από τη δημοσιογραφία στην πολιτική;

Συνεισφορά συντρόφου αναγνώστη της στήλης.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕμπαίζει προκλητικά το δικαστήριο ο Κασιδιάρης
Επόμενο άρθρο Αηδιαστική χριστουγεννιάτικη φιέστα του Μηταράκη

Σχετικά Αρθρα

Είναι «τελειωμένος» ο Νότης Μηταράκης;

Κόντρες 5 Οκτ 2026, 15:08

Εις την οδόν της μετανοίας

Κόντρες 2 Οκτ 2026, 19:09

Αδερφοσφαγή

Κόντρες 1 Οκτ 2026, 14:33

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

Κόντρες 30 Σεπ 2026, 13:07

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

Κόντρες 28 Σεπ 2026, 14:58

Πόθοι στον καταραμένο βάλτο

Κόντρες 25 Σεπ 2026, 19:30
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη

6 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο Τασούλας (ξανα)καρφώνει τον Μητσοτάκη από το βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

5 Οκτ 2026, 20:25
Υγεία

Διατάζουν ψυχιάτρους να υπερεφημερεύσουν στο Δρομοκαΐτειο

5 Οκτ 2026, 19:04
Παιδεία

Αθλια υπόδειξη-εντολή του υπουργείου Παιδείας στα ελληνικά πανεπιστήμια να «συνεργαστούν» με τα αντίστοιχα του Ισραήλ

5 Οκτ 2026, 18:44
Κόντρες

Είναι «τελειωμένος» ο Νότης Μηταράκης;

5 Οκτ 2026, 15:08
Η παπάρα

Το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε από τους βασικούς σταθμούς

5 Οκτ 2026, 14:16
Διεθνή

Μαθητική οργή στη Γαλλία

5 Οκτ 2026, 12:58
Διεθνή

Μια βρετανική εταιρία, ένας έλληνας ιδιοκτήτης και ο πρώην δικηγόρος του Νετανιάχου: Ποιος πραγματικά κατέχει τη σερβική επιχείρηση ισραηλινών drones;

5 Οκτ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Οκτώβρη

5 Οκτ 2026, 00:01
Αγροτικά

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Θα θανατώνονται τα αιγοπρόβατα που θα βρεθούν θετικά στην ορολογική εξέταση για αντισώματα ευλογιάς!

Το παραδέχεται δημόσια η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής

4 Οκτ 2026, 20:18
Πολιτισμός

Ghassan Kanafani, Τα θεατρικά

Μετάφραση Ναουζάτ Χαντίντ - Πρόλογος Νασίμ Αλάτρας - Εκδόσεις ΣΑΛΤΟ

4 Οκτ 2026, 12:16
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές βόμβες δεν κάνουν θρησκευτικές διακρίσεις

4 Οκτ 2026, 09:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

4 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών

3 Οκτ 2026, 10:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

3 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μας δουλεύετε; Ποια αξιοπιστία ψάχνετε;

2 Οκτ 2026, 19:30
Κόντρες

Εις την οδόν της μετανοίας

2 Οκτ 2026, 19:09
Παιδεία

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία

H μάπα του Κασιδιάρη σε διαδραστικό πίνακα σχολείου!

2 Οκτ 2026, 17:55
Υγεία

Το Τρίο Μπελκάντο σε νέες επιτυχίες

2 Οκτ 2026, 14:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη

Αίγυπτος: Ημέρα στρατού.

1944: Εκτελούνται από ναζί 85 έλληνες πατριώτες στην περιοχή Υμηττού – Χαραυγής.

1972: Τέσσερις καταδίκες μελών του «Κινήματος 20ής Οκτώβρη».

1973: Αρχίζει ο αραβοϊσραηλινός πόλεμος του Γιομ Κιπούρ.

1976: Τερματίζεται η πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα.

1981: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ.

1988: 159 νεκροί από σφοδρές ταραχές λόγω έλλειψης καταναλωτικών αγαθών στην Αλγερία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Ψέλνεις στη Σιμωνόπετρα και ακούγεται στον Άδη…». Μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος είναι πάντα μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις. Ένα ταξίδι στην ιστορία, στους πολιτιστικούς θησαυρούς που φυλάσσονται αιώνες αλλά και στο βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αλέξης Τσίπρας

[Στον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου αναζήτησε… ιδεολογικό καταφύγιο ο πολιτικός απατεώνας για να δικαιολογήσει την επίσκεψή του στο Αγιονόρος, όπου δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με τον ηγούμενο του Βατοπαιδίου, «γέροντα» Εφραίμ! Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα και τους λογογράφους του στον Μαρξ και τη μεγαλοφυή ανάλυσή του για τη σχέση της θρησκείας με την αναζήτηση του νοήματος της ανθρώπινης ύπαρξης θα ήταν too much. Ανθρωποι σαν τον Τσίπρα ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την πραγματική φιλοσοφική μόρφωση, οπότε σιγά μην καθήσουν να ζορίσουν τον εαυτούλη τους με φράσεις όπως «Η θρησκεία είναι η φαντασιακή πραγμάτωση της ανθρώπινης ουσίας, αφού η ανθρώπινη ουσία δεν έχει αληθινή πραγμάτωση» (Αλέξη, μην κουράζεσαι, είναι το ακριβώς αντίθετο από την παπάρα που έγραψες ή σου έγραψαν). Οι Τσίπρες… το πολύ μέχρι στιχάκια τραγουδοποιών (που δε φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι). Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα, αναφορικά με πτυχές της ιστορία της ρασοφόρας πολιτείας του Αθω στον Θέμο Κορνάρο και το ταξιδιωτικό αριστούργημά του «Οι άγιοι δίχως μάσκα»; Θα κινδυνεύαμε να μπερδέψει τον συγγραφέα με τον συνεπώνυμό του Βιτσέντζο Κορνάρο και να ξεφυλλίζει τον «Ερωτόκριτο» για να βρει «πού γράφει για το Αγιον Ορος». Θα θυμίσουμε μόνο την επιστολή που έστειλαν τα μοναστήρια του Αθω στον Χίτλερ, δέκα χρόνια μετά το οχτάμηνο ρεπορτάζ του Θέμου Κορνάρου. Στις 26 Απρίλη του 1941, οι αγιορείτες καλόγεροι απ’ όλα τα μοναστήρια είχαν αποστείλει -«βαθυσεβάστως»- επιστολή «προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον», με την οποία έπαιρναν «την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων»! Ζητούσαν από τον Χίτλερ, που είχε σκλαβώσει την Ελλάδα, να γίνει ο συνεχιστής των βυζαντινών αυτοκρατόρων, των σλάβων και ουγγροβλάχων ηγεμόνων και των οθωμανών σουλτάνων, εξασφαλίζοντάς τους την καλοπέρασή τους, που είναι το μόνο που τους νοιάζει. «Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς καί εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν καί την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής», έγραφαν στον Χίτλερ οι ρασοφόροι του Αθω. Φαίνεται πως το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε ούτε απ’ αυτόν τον σταθμό]

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo