Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
  • Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
  • Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του
  • Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ: Εξωφρενική η απόφαση να τεθεί σε δυνητική αργία η εκπαιδευτικός Χρύσα Χοτζόγλου για συνδικαλιστικούς λόγους
Εργατικά Παιδεία

ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ: Εξωφρενική η απόφαση να τεθεί σε δυνητική αργία η εκπαιδευτικός Χρύσα Χοτζόγλου για συνδικαλιστικούς λόγους

Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μαρ 2025, 12:17

Οι εκπαιδευτικοί είναι σήμερα (δυστυχώς, για το κίνημα, γιατί η πραγματικότητα αυτή εκφράζει την τεράστια αδυναμία του να αντιπαρατεθεί στον εξανδραποδισμό της εργαζόμενης κοινωνίας, στην αποψίλωση εργατικών δικαιωμάτων και κοινωνικών αγαθών) ο μόνος ίσως κλάδος εργαζόμενων που αντιστέκεται με πείσμα και επιμονή στις αντιδραστικές αλλαγές του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ειδικά στο ζήτημα της επιστροφής του επιθεωρητή, έχουν στραπατσάρει την «πετυχημένη» εικόνα του Πιερρακάκη, όπως κατεδάφισαν και την εικόνα της πρώην υπουργού Κεραμέως, η οποία στιγματίστηκε ως η πλέον μισητή υπουργός Παιδείας των τελευταίων ετών.

Η κόντρα αναπτύσσεται κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας με ισχυρή αντιστασικαή παράδοση (π.χ. Κρήτη), όπου άλλωστε καθορίζονται και κρίνονται οι εξελίξεις στην πολιτική σκακιέρα. Ο Πιερρακάκης έχει κυριολεκτικά «χάσει τη μπάλα» στο ζήτημα της αξιολόγησης, γι’ αυτό και κάνει κινήσεις πανικού. Εξ ου και η χουντικής έμπνευσης απόφαση να θέσει σε Δυνητική Αργία την εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου για συνδικαλιστικούς λόγους, πετώντας στα σκουπίδια ακόμα και την απόφαση του Πειθαρχικού που με ψήφους 5-0 την είχε απαλλάξει. Την προκλητική αυτή απόφαση, πρέπει να τη δούμε σε συνάρτηση και με την πλήρη αποτυχία του στον τομέα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπου καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα της άφιξης βαρβάτων πανεπιστημίων του εξωτερικού και αποκαλύπτεται η κυβερνητική μεθόδευση τα εγκατεστημένα στην Ελλάδα κολλέγια να μετατραπούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια (παραρτήματα-Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), καθώς και με το γενικότερο κλίμα αποστροφής της εργαζόμενης κοινωνίας προς το αστικό πολιτικό σύστημα και ειδικά προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην οποία αποδίδει εγκληματικές ευθύνες στο έγκλημα των Τεμπών και συνεχείς προσπάθειες συγκάλυψης, κλίμα που εκφράστηκε δυναμικά στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια.

Το πογκρόμ ενάντια στους εκπαιδευτικούς με εκατοντάδες παραπομπές σε πειθαρχικά και ειδικά το θέσιμο της Χρύσας Χοτζόγλου ένα βήμα πριν την απόλυση (την πρώτη ίσως απόλυση εκπαιδευτικού μετά τη χούντα) πρέπει να σημάνει γενικό συναγερμό.

Σήμερα Δευτέρα 10/3 στις 13:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘΑ από την ΟΛΜΕ. Τη συγκέντρωση στηρίζουν ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ 

Να αρθεί άμεσα η αυταρχική απόφαση του Υπουργού Παιδείας να θέσει σε δυνητική αργία εκπαιδευτικό λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης

 Με μια πρωτοφανή απόφαση, ο Υπουργός Παιδείας θέτει συνάδελφο, μέλος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά  σε δυνητική αργία εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης, παρακάμπτοντας μέχρι και τη γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που ομόφωνα αποφάσισε να μη θέσει τη συνάδελφο σε αργία μέχρι να εξετασθεί η υπόθεση επί της ουσίας. Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή είναι συνδεδεμένη και με την επιδίωξη της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει ένα πλαίσιο που θα ευνοεί την επιβολή ποινών, μέσω των αλλαγών που προωθεί στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων.

Η επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για μια σαφή προσπάθεια από την πλευρά του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να καμφθεί ο αγώνας μας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών μας, στους/στις οποίους/ες διδάσκουμε την αλήθεια και το δίκιο, διαπαιδαγωγώντας τους με αξίες και ιδανικά.

Πρόκειται για πρωτοφανή κλιμάκωση του αυταρχισμού και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων ενάντια στη συνδικαλιστική δράση.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί παραπέμπονται αυτές τις μέρες σε πειθαρχικά στο πλαίσιο μιας τεράστιας βιομηχανίας συνδικαλιστικών διώξεων, επειδή υλοποιούν τις αποφάσεις του κλάδου.

Οι διώξεις, οι απολύσεις, τα πειθαρχικά δεν αφορούν μόνο τους/τις διωκόμενους/ες, αφορούν όλο τον κλάδο.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους/στις διωκόμενους/ες συναδέλφους και θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η απόφαση με την οποία τέθηκε σε δυνητική αργία  η συνάδελφος, μέλος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά  καθώς και όλα τα πειθαρχικά.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει την κινητοποίηση της Ο.Λ.Μ.Ε. στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. τη Δευτέρα και ώρα 13:00. Προκηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωϊνού κύκλου και τις δύο πρώτες του ολοήμερου, για τη διευκόλυνση των συναδέλφων προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Δυνητική αργία σε εκπαιδευτικό

Ο Υπουργός Παιδείας αποφάσισε να βγάλει εκπαιδευτικό σε δυνητική αργία, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης και της συμμέτοχής της σε κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση, που αντιτίθεται ομόφωνα η ΟΛΜΕ

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Με μια εξωφρενική, πρωτοφανή απόφαση, ο Υπουργός θέτει τη συναδέλφισσα και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Χρύσα Χοτζόγλου, σε ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ. Κόντρα όχι μόνο το μεγάλο κύμα κινητοποίησης και συμπαράστασης ενάντια στη μεθόδευση της απόλυσης της Χ.Χ. με αποκορύφωμα την απεργία της 23/10, αλλά και προσπερνώντας επί της ουσίας μέχρι και τη γνωμοδότηση του Πειθαρχικού όπου ομόφωνα τάχθηκε κατά της αργίας, λαμβάνεται αυτή η απόφαση για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες! Έχουν φτάσει στο σημείο να προχωράνε σε αλλαγές στα πειθαρχικά συμβούλια μόνο και μόνο για να φτιάξουν πιο αυστηρό πλαίσιο επιβολής ποινών.

Η επίθεση που δέχεται ο κλάδος των εκπαιδευτικών, συνολικά οι εργαζόμενοι/ες, δεν είναι τυχαία! Φοβούνται ότι, παρά τις διώξεις και την τρομοκρατία, συνεχίζουμε αταλάντευτα να παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Ότι οι εκπαιδευτικοί βάζουν στην προμετωπίδα των αγώνων τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας! Ότι μπαίνουν στις τάξεις με ψηλά το κεφάλι, διδάσκοντάς τους την αλήθεια και το δίκιο, διαπαιδαγωγώντας τους με αξίες και ιδανικά. Ότι συνεχίζουν να παλεύουν, σε συμμαχία με μαθητές/τριες και τους γονείς τους, κόντρα στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά!

Φοβούνται τα εκατομμύρια εργαζομένων, φοιτητών/τριών και μαθητών/τριών που βούλιαξαν τους χώρους των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 28/2. Φοβούνται τους/τις χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα μεγαλειώδη απεργιακά συλλαλητήρια. Φοβούνται την τεράστια συμμετοχή στην απεργία σε όλη την Ελλάδα, με πολλά σχολεία να κλείνουν, δείχνοντας τη μεγάλη δύναμη του αγωνιζόμενου λαού.

Πρόκειται για πρωτοφανή κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων ενάντια στη συνδικαλιστική δράση.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί παραπέμπονται αυτές τις μέρες σε πειθαρχικά επειδή υλοποιούν τις αποφάσεις του κλάδου σε αυτή την τεράστια βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις! Οι διώξεις, οι απολύσεις, τα πειθαρχικά δε αφορούν μόνο τους/τις διωκόμενους/ες αφορούν όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους/τις διωκόμενους/ες συναδέλφους/ισσες και απαιτούμε: να ανακληθεί η απόφαση για τη Δυνητική Αργία της Χρύσας Χοτζόγλου και όλα τα πειθαρχικά!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών σωματείων:

Την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2025, στη ΔΔΕ Πειραιά, στις 14:00.

Τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2025, στο ΥΠΑΙΘΑ, στις 13:00.

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Εκτύπωση 🖨
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚυνήγι μαγισσών στις ΗΠΑ: Συνέλαβαν παλαιστίνιο αγωνιστή

Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

Επόμενο άρθρο O Schleicher του ΟΟΣΑ δίνει οδηγίες σε Πιερρακάκη και Μητσοτάκη

Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

Σχετικά Αρθρα

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

Παιδεία 2 Οκτ 2025, 18:46

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

Παιδεία 2 Οκτ 2025, 11:38

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

Παιδεία 1 Οκτ 2025, 11:32

Χιλιάδες τα εκπαιδευτικά κενά: Προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για το δημόσιο σχολείο

Παιδεία 29 Σεπ 2025, 13:35

Δεκάδες γονείς και μαθητές ταλαιπωρούνται καθημερινά εξαιτίας έλλειψης μέσων μεταφοράς

Κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Δευτέρα 29/9 3:30 μ.μ. Δημαρχείο Περιστερίου

Παιδεία 25 Σεπ 2025, 21:43

Πειθαρχικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς για τη μη διεξαγωγή των εξετάσεων PISA στα σχολεία της περιοχής τους

Παιδεία 25 Σεπ 2025, 21:23
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

29 Σεπ 2025, 20:10
Κόντρες

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

29 Σεπ 2025, 14:59
Παιδεία

Χιλιάδες τα εκπαιδευτικά κενά: Προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για το δημόσιο σχολείο

29 Σεπ 2025, 13:35
Η παπάρα

Αθλια παράσταση υποκρισίας του Μητσοτάκη

29 Σεπ 2025, 13:17
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Εφετείο 17Ν

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

  • ΕΛΑ

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

  • Επικοινωνία

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

  • Όροι χρήσης

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

  • Ποιοι είμαστε

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

  • Επικοινωνία

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

  • Όροι χρήσης

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

    Συγκέντρωση Δευτέρα 10/3 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας 

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo