Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ολοκληρώθηκε η μούφα της ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων – πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων
  • Καιάδας για τα άτομα με αναπηρία
  • Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Απέξω αλληλεγγύη, μέσα υποκρισία και ποντιοπιλατισμός
  • Kαλούν τους σιωνιστές εγκληματίες να μιλήσουν σε ευρωπαϊκό συνέδριο Εγκληματολογίας!
  • Πολυτεχνείο Κρήτης: Κανένας εστιακός φοιτητής να μην φύγει από το σπίτι του!
  • Διώξεις εκπαιδευτικών το κατακαλόκαιρο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Δημήτρης Κουφοντίνας: Αλλη μια ετσιθελική απόρριψη της αίτησής του για άδεια
Καταστολή

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αλλη μια ετσιθελική απόρριψη της αίτησής του για άδεια

Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Απρ 2025, 20:49

Διαφορετική εισαγγελέας, διαφοροποιημένο στα λόγια σκεπτικό, ίδια η απόφαση: το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Φυλακής Δομοκού απέρριψε ομόφωνα (εισαγγελέας, διευθυντής και κοινωνικός λειτουργός) την τέταρτη κατά σειρά αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση της κανονικής άδειας που δικαιούται, μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης.

Η νέα εισαγγελέας της φυλακής διαφοροποίησε φραστικά το σκεπτικό της απόφασης. Η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα απορρίπτεται

«διότι από την εν γένει συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της κράτησής του όπως εμφαίνεται από όλες τις δημόσιες προσωπικές του δηλώσεις [που ναι μεν έχει το δικαίωμα έκφρασής τους, παράλληλα ωστόσο αξιολογούνται από το Συμβούλιο Αδειών] εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων κατά τη διάρκεια της άδειας και ότι δεν θα κάνει καλή χρήση αυτής».

Ελαφρώς απρόσεκτη η κυρία εισαγγελέας και βιαστική (βαρέθηκε να γράψει πολλά), έδωσε τον ορισμό της φρονηματικής τιμωρίας του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα. Αναφέρεται καθαρά σε δηλώσεις του, δηλαδή στην έκφραση του φρονήματός του! Από την έκφραση του φρονήματος «εκτιμάται» ότι ο Κουφοντίνας «δεν θα κάνει καλή χρήση της άδειας».

Μιλάμε για προκλητική παραβίαση αρεοπαγιτικής απόφασης (θα αναφερθούμε αναλυτικότερα παρακάτω), που έκρινε σαφέστατα ότι η έκφραση ιδεολογικοπολιτικών απόψεων δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για τη χορήγηση των αδειών!

Οταν πρόκειται για νεοναζιστές εγκληματίες, τύπου Κασιδιάρη και λοιπών χρυσαυγιτών, το φρόνημα δεν εξετάζεται. Μπορεί αυτοί να διευθύνουν από τη φυλακή τις εγκληματικές συμμορίες, μπορεί να κάνουν ναζιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις, όμως τις άδειες τις παίρνουν κανονικά και τις χρησιμοποιούν για να συνεχίζουν την εγκληματική νεοναζιστική δράση τους και εκτός φυλακής.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει πάρει στο παρελθόν έξι κανονικές άδειες, των οποίων έκανε «καλή χρήση» (νομικός είναι ο όρος). Χρειάζεται πραγματικά θράσος για να λένε πως «εκτιμούν» ότι αν πάρει την έβδομη άδεια (που τη δικαιούται από το φθινόπωρο του 2024, μετά από τόσες φωτογραφικές αλλαγές που επέφεραν στο Σωφρονιστικό Κώδικα) «δεν θα κάνει καλή χρήση». Το φρόνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, δηλαδή οι ιδεολογικοπολιτικές του απόψεις, δεν μεταβλήθηκαν. Ηταν και παραμένει επαναστάτης κομμουνιστής. Αυτό ίσχυε και όταν πήρε έξι άδειες, με έξι διαφορετικούς εισαγγελείς, από δύο διαφορετικές φυλακές.

Είναι προφανές ότι εκτελούν εντολές της κυβέρνησης και της οικογένειες Μητσοτάκη. Δεν πρόκειται, βέβαια, να το παραδεχτούν, όμως τους προδίδουν οι αποφάσεις τους, οι τόσο ωμές, τόσο απροκάλυπτες, τόσο ετσιθελικές και εκτός κάθε έννοιας του αστικού ποινικού δικαίου.

Εχουν τροποποιήσει κατ’ επανάληψη τον λεγόμενο Σωφρονιστικό Κώδικα, για να εμποδίσουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα να αιτηθεί τη χορήγηση άδειας. Εφτασαν τελικά αυτό το δικαίωμα να μπορεί να το ασκήσει μετά από 22 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης. Και μόλις ο Κουφοντίνας συμπλήρωσε 22 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης (πλέον έχει φτάσει τα 22,5 χρόνια) και δεν υπάρχει τυπικός-νομικός λόγος απόρριψης του αιτήματος, καταλήγουν σε αποφάσεις με ένα καθαρά ανατριχιαστικό σκεπτικό ή με προκλητικό ετσιθελισμό όπως η τελευταία.

Αξίζει να θυμηθούμε εν τάχει την ιστορία με τις άδειες του Δ. Κουφοντίνα, που έχει εξελιχθεί σε κινούμενη άμμο. Οπου κι αν πατήσει βουλιάζει. Οταν βγαίνει από ένα βούλιαγμα, πέφτει σε ένα άλλο.

  • Οταν ο πολιτικός κρατούμενος πήρε τις δυο πρώτες άδειες από τον Κορυδαλλό, μετά από επανειλημμένες απορρίψεις, συνήθως με εισαγγελικό βέτο, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου (εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ) άσκησε πειθαρχικές διώξεις κατά των δύο εισαγγελέων που τις ενέκριναν, του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Δ. Σαββαΐδη και του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά Α. Σπηλιώτη! Μπορείτε να διαβάσετε εδώ για την έκτασης 39 σελίδων πειθαρχική αγωγή κατά των εισαγγελέων.
  • Ο Δ. Κουφοντίνας πήρε τελικά και τρίτη άδεια, με τη σύμφωνη γνώμη τρίτου στη σειρά εισαγγελέα (εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Ι. Χατζόγλου), αφού χρειάστηκε να προχωρήσει σε μια επίπονη και εξαιρετικά φθοροποιό για την υγεία του απεργία πείνας δεκαέξι ημερών.
  • Αμέσως μετά την τρίτη άδεια του Δ. Κουφοντίνα, η Ξένη Δημητρίου -προσωπικά και όχι μέσω κάποιου αντεισαγγελέα του ΑΠ, όπως συνηθίζεται- ζήτησε με έγγραφό της από το Συμβούλιο Φυλακής να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κουφοντίνα, για… οργάνωση εξέγερσης στις φυλακές.
  • Ο Κουφοντίνας μετήχθη στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας (Μαγνησία), όπως είχε δικαίωμα. Από εκεί πήρε άλλες τρεις άδειες. Μετά, του έκοψαν πάλι την κανονική άδεια. Προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, που ενέκρινε το εισαγγελικό βέτο, με ένα ανατριχιαστικό σκεπτικό.
  • Ο πολιτικός κρατούμενος αναγκάστηκε να κατέβει σε μια ακόμη απεργία πείνας, που τον οδήγησε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Η εισαγγελέας του ΑΠ αναγκάστηκε, κάτω από τη γενική κατακραυγή, να ασκήσει αναίρεση στην απόφαση του δικαστικού συμβούλιου του Βόλου. Η απόφαση αναιρέθηκε από το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του ΑΠ, με μια ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη και νομικά επιχειρηματολογημένη απόφαση. Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του δικαστικού συμβούλιου του Βόλου ως λανθασμένη σε ό,τι αφορά τις τυπικές προϋποθέσεις χορήγησης κανονικής άδειας (άδεια δικαιούνται και οι πολυϊσοβίτες «είπε» ο Αρειος Πάγος) και αντιφατική σε ό,τι αφορά τις ουσιαστικές προϋποθέσεις (έκρινε όλες τις σχετικές αναφορές του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου ως φρονηματικού τύπου, διότι αφορούν τις ιδεολογικοπολιτικές απόψεις του Κουφοντίνα, οι οποίες δεν μπορούν να αποτελούν κριτήριο χορήγησης ή μη χορήγησης άδειας).

Από τον περασμένο Οκτώβρη μέχρι και τώρα, το Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού, επικαλείται τα ίδια φρονηματικού τύπου επιχειρήματα που αφορούν τις ιδεολογικοπολιτικές απόψεις του Κουφοντίνα, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση του Αρείου Πάγου, που είπε ότι οι ιδεολογικοπολιτικές απόψεις του Κουφοντίνα δεν μπορούν να αποτελούν κριτήριο χορήγησης ή μη χορήγησης άδειας.

  • Ο Δ. Κουφοντίνας διέκοψε την απεργία πείνας στο νοσοκομείο του Βόλου. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να συγκληθεί αμέσως το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου (με νέα σύνθεση), προκειμένου να εξετάσει εξ υπαρχής την υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη την αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου, άρχισαν οι καθυστερήσεις. Μέχρι που έφτασε ένα κουρελόχαρτο, υπογεγραμμένο από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά Βικτωρία Μαρσιώνη, που έλεγε ότι εναντίον 20 κρατούμενων (ανάμεσά τους και ο Κουφοντίνας) έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της στάσης, της διακεκριμμένης φθοράς πραγμάτων που χρησιμεύουν σε κοινό όφελος και της ηθικής αυτουργίας στα δύο αυτά αδικήματα.
  • Με τον παλιό Ποινικό Κώδικα, η στάση ήταν κακούργημα, οπότε ο κρατούμενος που έχει εκκρεμή ποινική δίωξη για στάση δεν μπορούσε να πάρει άδεια. Αυτό δοκίμασε στην αρχή να κάνει η εισαγγελία του Βόλου με την πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο. Ομως, είχε ήδη ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας που μετέτρεψε τη στάση σε πλημμέλημα. Οπότε, δεν υπήρχε τυπικό κώλυμα για να χορηγηθεί κανονική άδεια στον Δ. Κουφοντίνα. Η εισαγγελία έκανε νέα πρόταση και το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου αναγκάστηκε να παραμερίσει τους κατασκευασμένους τυπικούς λόγους (την εκκρεμή δίωξη) και να πάρει τη γνωστή κατάπτυστη απόφαση. Πετώντας στα σκουπίδια την αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου, έκοψε την άδεια από τον Δ. Κουφοντίνα με το κλασικό επιχείρημα: επειδή δεν έκανε δήλωση μετάνοιας!
  • Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν ο Χρυσοχοΐδης και η περιβόητη Σοφία Νικολάου (πρώην και οι δύο), που συνέταξαν το νομοσχέδιο που πολιτογραφήθηκε ως «νόμος Κουφοντίνα». Τροποποίησαν τον Σωφρονιστικό Κώδικα ώστε οι καταδικασμένοι για «τρομοκρατία» να μην δικαιούνται μεταγωγή σε αγροτική φυλακή και ταυτόχρονα να μη δικαιούνται άδεια αν εκκρεμεί σε βάρος τους δίωξη και για πλημμέλημα που αναφέρεται σε πράξη που «ενέχει απειλή βίας» (και όχι μόνο αν εκκρεμεί κακουργηματική κατηγορία, όπως προβλεπόταν μέχρι τότε).
  • Στη συνέχεια έγιναν τα γνωστά με τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Δομοκό, αντί του Κορυδαλλού που προέβλεπε ο «νόμος Κουφοντίνα», και η σκληρότερη από τις απεργίες πείνας που έχει πραγματοποιήσει ο πολιτικός κρατούμενος (έφτασε -κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά- στο χείλος του θανάτου). Κι όταν μετά από ένα χρόνο ανέλαβε λίγο (χωρίς να έχει αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του) και ζήτησε την κανονική άδεια που δικαιούται, ξανατράβηξαν από το συρτάρι τη στημένη δίωξη για τα γεγονότα του 2018 και του είπαν: «Ξέρεις; Εκκρεμεί δίωξή σου για πλημμέλημα και σύμφωνα με την τροποποίηση που έγινε στον Σωφρονιστικό Κώδικα, πλέον η άδεια κόβεται και για πλημμέλημα που αφορά πράξη με απειλή βίας, όχι μόνο για κακούργημα»!
  • Οταν τελείωσε και αυτό το πρόσχημα, τροποποίησαν ξανά τον Σωφρονιστικό Κώδικα, έτσι που ο Κουφοντίνας να μπορεί να ζητήσει άδεια όταν θα έχει συμπληρώσει 22 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης.
  • Τώρα που τελείωσε κι αυτό, καθώς συμπλήρωσε τα 22 χρόνια, απέρριψαν τέσσερις φορές στη σειρά την αίτησή του για άδεια, επικαλούμενοι καθαρά λόγους φρονήματος.

Γι’ αυτό μιλάμε για κινούμενη άμμο. Εχουν αποφασίσει να μην του δίνουν τις άδειες που δικαιούται και κάθε φορά τραβάνε κάποιο «χαρτί». Από ad hoc τροποποιήσεις του Σωφρονιστικού Κώδικα, μέχρι στημένες διώξεις που παραμένουν στο συρτάρι επί χρόνια και βγαίνουν απ’ αυτό μόνο όταν ο Κουφοντίνας ζητάει άδεια. Κι όταν όλ’ αυτά εξαντλούνται και δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, καταφεύγουν σε ένα καθαρά φασιστικό σκεπτικό: είσαι ο Κουφοντίνας, δεν σου δίνουμε άδεια!

Θα φωνάζαμε «αιδώς Αργείοι!», όμως δεν μπορείς να ζητάς ντροπή από εκείνους που δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα των αστικών νόμων, υπακούοντας σε εντολές μιας αδίστακτης και εκδικητικής εξουσίας.

Απευθυνόμαστε, όμως, στον ελληνικό λαό και του ζητάμε να φωνάξει «δεν πάει άλλο, τέλος». Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο της χώρας και του ζητάμε να υπερασπιστεί την αστική νομιμότητα για τα δικαιώματα των κρατούμενων, η οποία δεν μπορεί να εφαρμόζεται α λα καρτ και ειδικά στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα να μην ισχύει κανένας νομικός κανόνας, παρά μόνο η εκδικητική θέληση της εξουσίας, ειδικά της «οικογένειας» Μητσοτάκη.

Εκτύπωση 🖨
ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτον Καραμπελιά κατέφυγε η κυβερνητική προπαγάνδα, μπας και γλιτώσει από τη λαϊκή οργή για το έγκλημα των Τεμπών

Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

Επόμενο άρθρο Καταρρέει το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο Κρήτης – Ομαδική παραίτηση των γιατρών της Πνευμονολογικής

Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

Σχετικά Αρθρα

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

Καταστολή 24 Αυγ 2025, 06:12

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Βρετανία: «Φύγε εσύ – Eλα εσύ» – Βιομηχανία επαναπροωθήσεων με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

Διεθνή 14 Αυγ 2025, 20:53

Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) στην υπόθεση C-97/24 (Ιρλανδία/Δικαίωμα ασύλου)

Καταστολή 11 Αυγ 2025, 17:46

Mήνυση κατά των ασφαλιτών που απήγαγαν εκπαιδευτικό

Καταστολή 4 Αυγ 2025, 19:19

Το βαρέλι δεν έχει πάτο, όταν πρόκειται για την καταστολή αδύναμων ευάλωτων ξεριζωμένων ανθρώπων που θα κρατούνται σαν κοινοί εγκληματίες!

Καταγγελία των εργαζόμενων στις κρατικές υπηρεσίες ασύλου

Καταστολή 4 Αυγ 2025, 06:01
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Ολοκληρώθηκε η μούφα της ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων – πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων

1 Σεπ 2025, 14:25
Υγεία

Καιάδας για τα άτομα με αναπηρία

1 Σεπ 2025, 14:13
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Απέξω αλληλεγγύη, μέσα υποκρισία και ποντιοπιλατισμός

1 Σεπ 2025, 12:38
Πολιτική

Kαλούν τους σιωνιστές εγκληματίες να μιλήσουν σε ευρωπαϊκό συνέδριο Εγκληματολογίας!

Τελευταία στιγμή αναγκάστηκε να αποσύρει την αιγίδα της η σύγκλητος του Παντείου

1 Σεπ 2025, 10:16
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Κανένας εστιακός φοιτητής να μην φύγει από το σπίτι του!

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία, Πέμπτη 4/9/25 στις 12:00

1 Σεπ 2025, 08:33
Εργατικά

Διώξεις εκπαιδευτικών το κατακαλόκαιρο

1 Σεπ 2025, 08:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Ρεφάτ Αλαρίρ: Η Γάζα απαντά

31 Αυγ 2025, 10:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

30 Αυγ 2025, 15:49
Διεθνή

4 σιωναζιστές στρατιώτες αγνοούνται – Τους έπιασαν αιχμάλωτους οι Αλ-Κασάμ;

30 Αυγ 2025, 13:43
Κόντρες

Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας αρθρογράφος;

30 Αυγ 2025, 12:28
Πολιτική

Σιωνίστρια του κερατά η… αθώα εβραιοπούλα

30 Αυγ 2025, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα – Αρραγές το παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

29 Αυγ 2025, 18:04
Η παπάρα

Κατασκευαστής ειδήσεων (ή, απλά, προβοκάτορας)

29 Αυγ 2025, 17:28
Πολιτική

Zionists, get the fuck out of our country (σε απλά ελληνικά: σιωνιστές, τον πούλο από την Ελλάδα)

29 Αυγ 2025, 13:55
Πολιτική

«Να ζείτε με τον τρόμο μας»: Σιωναζιστής ραβίνος της Θεσσαλονίκης απειλεί ότι θα μας εξοντώσουν όλους

Κυβέρνηση και αστικά μίντια αβαντάρουν τον σιωναζισμό

29 Αυγ 2025, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2025, 00:01
Περιβάλλον

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

28 Αυγ 2025, 19:49
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

Ημέρα ενάντια στις πολεμικές δαπάνες.

Ημέρα των συνδικάτων για την ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Κατάρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).

Αίγυπτος, Λιβύη: Ημέρα επανάστασης (1969).

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα εργασίας (1894).

Τανζανία: Ημέρα ηρώων.

1926: Νομιμοποιείται ο πολιτικός γάμος στην Τουρκία.

1946: Επαναφορά του Γεωργίου Β’ με δημοψήφισμα (68% ναι, 10,5% όχι, 21,2% λευκά). Από τη ψηφοφορία απέχουν το ΚΚΕ και τα ΕΑΜικά κόμματα.

1953: Συγχώνευση του Δημοκρατικού Κόμματος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος, ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού.

1982: Κλείνει η «ΧρωΠει», 6.000 μένουν άνεργοι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Εφετείο 17Ν

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

  • ΕΛΑ

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

  • Επικοινωνία

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

  • Όροι χρήσης

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

  • Ποιοι είμαστε

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

  • Επικοινωνία

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

  • Όροι χρήσης

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

    Μετά από 22,5 χρόνια «σκαστής» φυλάκισης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo