Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Βήματα προς αποκλιμάκωση
Διεθνή

Ουκρανία

Βήματα προς αποκλιμάκωση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Σεπ 2014, 00:00

Σε μια σειρά μέτρων με στόχο τη στήριξη της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που υπογράφτηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 5 Σεπτέμβρη συμφώνησαν οι αντιμαχόμενες πλευρές στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, στις 16 Σεπτέμβρη, η ουκρανική βουλή ενέκρινε κεκλεισμένων των θυρών νόμο που κατατέθηκε από τον πρόεδρο Ποροσένκο, ο οποίος προβλέπει τα εξής:

♦ Χορηγείται «ειδικό καθεστώς» αυτονομίας στις ελεγχόμενες από τις πολιτοφυλακές των αυτονομιστών ανταρτών περιοχές του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ για μια περίοδο τριών ετών, στη διάρκεια του οποίου θα ολοκληρωθεί το σχέδιο αποκέντρωσης της εξουσίας και οι απαιτούμενες τροποποιήσεις του συντάγματος.

♦ Στις περιοχές αυτές θα γίνουν τοπικές εκλογές στις 7 Δεκέμβρη. Τα τοπικά συμβούλια που θα προκύψουν απ’ αυτές θα έχουν την εξουσία να συγκροτήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, να διορίζουν τους δικαστές και τους εισαγγελείς.

♦ Η ρωσική και κάθε άλλη γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα στην «ιδιωτική και δημόσια ζωή».

♦ Οι τοπικές αρχές στο Ντονέτσκ και Λουχάνσκ μπορούν να «ενισχύσουν και να βαθύνουν τις σχέσεις» με τις γειτονικές ρωσικές περιοχές, δηλαδή ουσιαστικά με τη Ρωσία.

♦ Αμνηστία σε όσους συμμετείχαν στις συγκρούσεις στο Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, με τον όρο ότι δεν εμπλέκονται σε αδικήματα του Ποινικού Κώδικα (φόνους, σαμποτάζ, απαγωγές, απόπειρα δολοφονίας κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων κ.α).

Ο νόμος έγινε δεκτός από τις ηγεσίες των αποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ με συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την εμμονή τους στο ζήτημα της ανεξαρτησίας. Αντίθετα, συγκέντρωσε τα σφοδρά πυρά του συγκυβερνώντος νεοναζιστικού κόμματος «Σβόμποντα», με τον ηγέτη του Oleh Tyahnibok να μιλά στη βουλή για «πλήρη συνθηκολόγηση» στις απαιτήσεις της Μόσχας, και του κόμματος «Πατρίδα» της Τιμοσένκο, με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει στη βουλή ότι «δεν έδωσε κανείς το δικαίωμα στον πρόεδρο να παραδώσει  τη μοίρα του λαού του Ντονμπάς στα χέρια των εξτρεμιστών», ενώ ο αρχηγός του νεοναζιστικού «Δεξιού Τομέα» κάλεσε τον Ποροσένκο «να έρθει στα σύγκαλά του αν δεν θέλει να έχει την τύχη του Γιανουκόβιτς». Παρά τις αντιδράσεις αυτές, προεκλογικής κυρίως δημαγωγίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 26 Οκτώβρη, από τα κόμματα τα οποία αποτελούν την πλειοψηφία στην κυβέρνηση,  οι 277 σε σύνολο 450 βουλευτών υπερψήφισαν το νόμο, έχοντας αντιληφθεί ότι ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία δεν μπορεί να κερδηθεί με αντίπαλο τη Ρωσία και ακόμη ότι δεν μπορούν να περιμένουν στρατιωτική βοήθεια από τους αμερικάνους και τους λοιπούς δυτικούς πάτρωνες της κυβέρνησης.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 20 Σεπτέμβρη, σε νέα συνάντηση στο Μινσκ, οι εκπρόσωποι των αυτονομιστών ανταρτών, ο πρώην ουκρανός πρόεδρος Κούτσμα ως εκπρόσωπος του Κιέβου, ο ρώσος πρεσβευτής στην Ουκρανία και εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, κατέληξαν ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις σε ένα μνημόνιο 9 σημείων.

Το μνημόνιο αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

♦ Να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη πλάτους 30 χιλιομέτρων ελεύθερη από βαριά όπλα. Πιο συγκεκριμένα, επιβάλλει την απόσυρση όλων των όπλων διαμετρήματος άνω των 100 χιλιοστών σε απόσταση τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων από κάθε πλευρά, ώστε να μην μπορεί η μια να πλήξει την άλλη.

♦ Απαγόρευση πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, εκτός από τις πτήσεις αεροσκαφών του ΟΑΣΕ που επιτηρούν την τήρηση της εκεχειρίας.

♦ Καθήλωση του ουκρανικού στρατού και των πολιτοφυλακών των αυτονομιστών ανταρτών στις θέσεις που βρίσκονταν μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη και τερματισμό της χρήσης όπλων και των επιθέσεων και από τις δύο πλευρές.

♦ Αποχώρηση από την ανατολική Ουκρανία των μισθοφόρων που πολεμούν και με τις δύο πλευρές.

♦ Ανάθεση της τήρησης των όρων του μνημονίου στον ΟΑΣΕ με την αποστολή 350 παρατηρητών στην εμπόλεμη ζώνη.

Είναι φανερό ότι τόσο στο νόμο που εγκρίθηκε από την ουκρανική βουλή στις 16 Σεπτέμβρη όσο και στο μνημόνιο αποτυπώνεται ο συσχετισμός δυνάμεων υπέρ των αυτονομιστών ανταρτών όπως διαμορφώθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου με τη στρατιωτική προφανώς υποστήριξη της Ρωσίας (ανάκτηση εδαφών, κατάληψη του αεροδρομίου του Λουχάνσκ, άνοιγμα νοτιοανατολικού μετώπου και κατάληψη της πόλης Νοβοαζόφσκ και τμήματος της στρατηγικής σημασίας ακτογραμμής της Αζοφικής θάλασσας). Οι πολιτοφυλακές των αυτονομιστών ανταρτών αναγνωρίζονται ως ισότιμος αντίπαλος του ουκρανικού στρατού. Διατηρούν όλο τον οπλισμό τους και τα εδάφη που είχαν υπό τον έλεγχό τους μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη, την παραμονή δηλαδή της υπογραφής του μνημονίου.

 Παραμένει αδιευκρίνιστος και παραπέμπεται στο μέλλον ο προσδιορισμός του «ειδικού καθεστώτος» που χορηγείται στις ελεγχόμενες από τους αυτονομιστές περιοχές του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.  Αυτό επιτρέπει σε κάθε πλευρά να δίνει τη δική της ερμηνεία στον όρο. Ωστόσο, η εξουσία που παραχωρείται στις τοπικές αρχές να συγκροτήσουν την αστυνομία και να διορίζουν τους δικαστές και τους εισαγγελείς σηματοδοτεί καθεστώς διευρυμένης αυτονομίας, για την οποία η πολιτική ηγεσία των ανταρτών δηλώνει ότι δεν είναι αποδεχτή και επιμένει να διεκδικεί ανεξαρτησία. Προφανώς και θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους δίνει το «ειδικό καθεστώς» και το μνημόνιο για να εδραιώσουν περισσότερο τα κέρδη τους, με στόχο μια συνομοσπονδιακή Ουκρανία, στο πλαίσιο της οποίας η ανατολική Ουκρανία θα καθορίζει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της με τη Ρωσία. Ηδη, η πολιτική ηγεσία των αυτονομιστών ανταρτών ανακοίνωσε ότι οι πολιτοφυλακές των αποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ θα ενωθούν και η νέα δομή θα ονομάζεται «Ενωμένες Ενοπλες Δυνάμεις της Νοβοροσίγια». Και ακόμη ότι δεν θα γίνουν στις περιοχές τους εκλογές για την ουκρανική βουλή, ότι η Ουκρανία είναι γειτονική χώρα και ότι θα οργανώσουν τις δικές τους εκλογές μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από την άλλη, η κυβέρνηση του Κιέβου επιχειρεί να περιορίσει τους αυτονομιστές στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους και να τους απομονώσει από την υπόλοιπη περιοχή του Ντονμπάς, αφενός για να διατηρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής Ουκρανίας υπό τον έλεγχό της και αφετέρου για να το χρησιμοποιήσει ως μέσο πίεσης στις διαπραγματεύσεις. Οπως δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Nikolai Malomuzh στα ουκρανικά ΜΜΕ, οι συνοριακοί φρουροί έχουν αρχίσει να χτίζουν μια «ζώνη ασφάλειας» γύρω από τις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, η οποία προβλέπεται να εφοδιαστεί με ηλεκτρονικό εξοπλισμό ελέγχου, παρατηρητήρια, τάφρους και άλλες ενισχύσεις. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται και από την ηγεσία των ανταρτών, που δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν.

Συνεπώς, παρά τα μέτρα αποκλιμάκωσης, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά εύφλεκτη. Ούτε οι αυτονομιστές είναι διατεθειμένοι να περιοριστούν στα κεκτημένα, ούτε η κυβέρνηση του Κιέβου πρόκειται να αποδεχτεί εύκολα μια συνομοσπονδιακή λύση. Οσο θα παρατείνεται η εκκρεμότητα σχετικά με το «ειδικό καθεστώς», κάθε πλευρά θα επιχειρεί να κερδίσει έδαφος σε βάρος της άλλης είτε διπλωματικά είτε στρατιωτικά. Γι' αυτό είναι βέβαιο ότι τα αντίπαλα στρατόπεδα θα εκμεταλλευτούν την περίοδο της εκεχειρίας για να ανασυγκροτήσουν και να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους για να αναμετρηθούν με καλύτερους όρους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ουκρανία

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – Πέμπτη 25.9.14
Επόμενο άρθρο

Ουκρανία

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 20:12

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 08:42

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 07:57

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

Διεθνή 30 Ιούν 2025, 18:37

Εθνική κατάθλιψη στη σιωνιστική οντότητα – Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν συμφωνία με τη Χαμάς

Διεθνή 27 Ιούν 2025, 20:14

Γάζα: Οταν η βοήθεια διανέμεται πολιτισμένα και με σύστημα

Διεθνή 27 Ιούν 2025, 14:20
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ουκρανία

    17Ν
    • Ουκρανία

      Εφετείο 17Ν
  • Ουκρανία

    ΕΛΑ
    • Ουκρανία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ουκρανία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ουκρανία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ουκρανία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ουκρανία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ουκρανία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ουκρανία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ουκρανία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ουκρανία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ουκρανία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ουκρανία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ουκρανία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Ποιοι είμαστε
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Επικοινωνία
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Όροι χρήσης
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Ποιοι είμαστε
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Επικοινωνία
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo