Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 20 Ιούνη
  • Πορτραίτα ηρώων
  • Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους
  • Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους
  • Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Peter Higgs: In memoriam
Διεθνή

Peter Higgs: In memoriam

Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Απρ 2024, 19:47

Χτες πέθανε, πλήρης ημερών (95 χρόνων), ένας σπουδαίος θεωρητικός της σωματιδιακής Φυσικής, ο Πίτερ Χιγκς, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Για μια ακόμα φορά, στα αφιερώματά τους για το θάνατο του σπουδαίου φυσικού, οι αστικές φυλλάδες αναφέρονται στο «μποζόνιο Χιγκς» ή «σωματίδιο του Θεού». Κι εμείς θυμηθήκαμε τον γνωστό για τις σκοταδιστικές, ακροδεξιές απόψεις του, μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, που όταν επιστημονικές ομάδες του CERN στη Γενεύη ανακοίνωσαν την πειραματική επιβεβαίωση του σωματίδιου Χιγκς, εξέδωσε ανακοίνωση για να πει πως αυτά είναι… προϊόντα του διαβόλου.

Θεός και διάβολος, βέβαια, δεν υπάρχουν, είναι δημιουργήματα του ανθρώπινου φαντασιακού, αποτελέσματα της άγνοιας που έχει εδώ και αιώνες μετατραπεί σε κερδοφόρο και συνάμα εξουσιαστική επιχείρηση, όμως ανάμεσα στην τότε δήλωση Σεραφείμ και στη νυν επαναφορά της φιλολογίας περί «σωματίδιου του Θεού», δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά. Eιναι η ίδια αντιδραστική θεώρηση του σύμπαντος σε δύο διαφορετικές εκδοχές, μια χοντροκομμένη και μια εκλεπτυσμένη.

Ο Χιγκς διατύπωσε τη θεωρία του «πεδίου Χιγκς» το 1964. Ουδέποτε μίλησε για «σωματίδιο του Θεού» ή κάτι αντίστοιχο. Ηταν, άλλωστε, άθεος και διακήρυσσε τον αθεϊσμό του. Και ελεινολογούσε εκείνους που του έστελναν επιστολές λέγοντας ότι το «σωματίδιο του Θεού» έχει προβλεφτεί στην Τορά, το Κοράνι και Βουδιστικά Εργα.

Ο όρος «σωματίδιο του Θεού» εισήχθη από έναν άλλο φυσικό, τον (Αμερικανό) Λίον Λέντερμαν, που το 1993 έγραψε ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα, και σε συνεννόηση με τον εκδότη (ας είναι καλά η κονόμα, αλλά και η στήριξη της θεολογίας ως πυλώνα του αστικού συστήματος εξουσίας) του έδωσε τον «πιασάρικο» τίτλο The God Particle: If the Universe is the Answer, what is the Question? (Το σωματίδιο του Θεού: Αν το σύμπαν είναι η απάντηση, ποια είναι η ερώτηση;). Η αστική ιδεολογία είναι πάντοτε έτοιμη να προσδώσει μεταφυσικό βάρος σε μια υπόθεση καθαρά υλιστική-επιστημονική.

Ο Χιγκς «τα έχωσε» στον Λέντερμαν. «Ο Lederman θα πρέπει να απαντήσει σε πολλά», δήλωνε στη Γενεύη όταν επισκέφτηκε το CERN. Oι επιστήμονες του CERN διαμαρτύρονταν με οργή για την ευρεία χρήση του όρου «σωματίδιο του θεού».

Ο ίδιος ο Χιγκς καυτηρίαζε την προσπάθεια να ντυθεί με θεολογικό περίβλημα η θεωρητική του εργασία: «Είμαι άθεος, πιστεύω στην Επιστήμη. Ακόμα και αν τελικά καταφέρουμε να το δούμε (σ.σ. το σωματίδιο), δε σημαίνει ότι αυτόματα λύνονται όλες οι απορίες μας. Κατανοώ ότι η λέξη “Θεός” εξυπηρετεί τους δημοσιογράφους και κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα κενά για να συμπληρωθεί το παζλ της γέννησης του Σύμπαντος. Μπορεί επίσης να είμαι λάθος, αλλά τότε θα πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο στη θέση του, οπότε θα απαλλαγώ μια και καλή και από το βάρος του “Θεού” στη θεωρία μου».

Ενας άλλος σπουδαίος θεωρητικός φυσικός, ο Στίβεν Χόκινγκ, διατύπωσε τον πιο ισχυρό επιστημονικό αντίλογο στη θεωρία του «πεδίου Χιγκς», υποστηρίζοντας σθεναρά ότι το «μποζόνιο Χιγκς» δεν υπάρχει και εισηγούμενος ένα σύνολο διαφορετικών θεωρητικών υποθέσεων. Ηταν και αυτός δεδηλωμένα άθεος. Ολες οι υποθέσεις που διατυπώνονται αξιωματικά από τους θεωρητικούς φυσικούς, προκειμένου να σηματοδοτήσουν την περαιτέρω έρευνα, όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με τη θεολογία, με τη θρησκευτική κοσμοαντίληψη, αλλά βρίσκονται στον αντίποδά της, αποτελούν την απόλυτη άρνησή της.

Ενας από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο τεράστιο πείραμα του CERN, ο Γκουΐντο Τονέλι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πίζα, έλεγε το 2013, αναφερόμενος στη συζήτηση για το αν έχει όντως εντοπιστεί το «μποζόνιο του Χιγκς»: «Αν αποδειχτεί αληθινό, θα είναι κάτι μαγικό. Δε θα είχαμε αυτή τη συζήτηση τώρα, αν το Σύμπαν δεν δημιουργούσε γαλαξίες, αστέρια, πλανήτες και ανθρώπινα όντα που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα του Κόσμου. Είμαστε τυχεροί γιατί είμαστε εδώ».

Τίποτα το θεολογικό, τίποτα το αγνωστικιστικό. Προσέγγιση καθαρά υλιστική και ταυτόχρονα διακήρυξη πίστης στις ανεξάντλητες δυνατότητες του ανθρώπου να τείνει προς την απόλυτη αλήθεια, ξεπερνώντας τις σχετικές του πλάνες. Να κατακτά βήμα προς βήμα τη γνώση, μια γνώση επιστημονική, που διαμορφώνει κοσμοαντίληψη.

Κλείνοντας αυτή τη μικρή αναφορά στη μνήμη του Πίτερ Χιγκς, θα σημειώσουμε ότι ως πολίτης δεν ήταν επαναστάτης, ήταν όμως ένας προοδευτικός άνθρωπος που αντιστάθηκε σε κάθε είδους εργαλειοποίησή του από το σύστημα. Ηταν ενεργός στην Καμπάνια για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό. Αποχώρησε, όταν η Καμπάνια μετατράπηκε σε καμπάνια γενικά κατά της πυρηνικής ενέργειας. Ηταν ενεργός ενάντια στην είσοδο γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών στην παραγωγή. Παρά τη φήμη που είχε ως επιστήμονας, παρέμεινε μέχρι τη συνταξιοδότησή του ενεργός συνδικαλιστής στην Ενωση Πανεπιστημιακών Δασκάλων, στο τμήμα του Εδιμβούργου.

Το 1999 απέρριψε τον τίτλο του ιππότη που θέλησε να του δώσει η βασίλισσα. Το 2012 αποδέχτηκε να γίνει μέλος του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής. Δεν ένιωθε άνετα μ’ αυτή την υποχώρηση που έκανε και αργότερα δήλωσε ότι αποδέχτηκε τον τίτλο μόνο επειδή τον διαβεβαίωσαν ψευδώς ότι το βραβείο ήταν προσωπικό δώρο της βασίλισσας. Μιλούσε ενάντια στο σύστημα τιμών, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς από την εκάστοτε κυβέρνηση. Η τιμή που αποδέχτηκε δεν συνεπάγεται οποιοδήποτε προνόμιο, αλλά μόνο τη χρήση των γραμμάτων CH μετά το όνομα. Οπως έλεγε, όταν τον ρωτούσαν τι σημαίνει το CH μετά το όνομά του, απαντούσε ότι σημαίνει… «Ελβετός επί τιμή».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Χιγκς υπήρξε ένας σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού. Το 2004, βραβεύτηκε μαζί με τους βέλγους συναδέλφους του Ρομπέρ Μπρουτ και Φρανσουά Ενγκλέρτ με το Βραφείο Βολφ για τη Φυσική (θεωρείται το δεύτερο σημαντικότερο διεθνές βραβείο και τρόπον τινά προθάλαμος για το Νόμπελ). Αρνήθηκε να πάει στο Ισραήλ για να παραλάβει το βραβείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπίεση των Παλαιστίνιων. Ηταν ένα ισχυρό χαστούκι για τη σιωνιστική οντότητα. Στον Χιγκς κόστισε την περιθωριοποίησή του και τον επί εννεαετία αποκλεισμό του από τις υποψηφιότητες του Νόμπελ (πήρε το βραβείο το 2013, μετά την ανακοίνωση του CERN για την πειραματική επιβεβαίωση της θεωρίας που είχε διατυπώσει πριν από 40 χρόνια)!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυντονιστικό Νηπιαγωγών προς υπουργείο Παιδείας: Αξιολογήθηκες και κρίθηκες ανεπαρκές

Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Επόμενο άρθρο Βαθύ μίσος για τη νεολαία

Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Σχετικά Αρθρα

Πορτραίτα ηρώων

Διεθνή 19 Ιούν 2026, 20:24

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

Διεθνή 19 Ιούν 2026, 19:52

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

Διεθνή 19 Ιούν 2026, 14:43

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

Διεθνή 18 Ιούν 2026, 20:55

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

Διεθνή 18 Ιούν 2026, 19:13

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

Διεθνή 18 Ιούν 2026, 14:53
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

Ημέρα surfing.

Ημέρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σενεγάλη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Αργεντινή: Ημέρα σημαίας.

1928: Βουλευτής της συμπολίτευσης πυροβολεί μέσα στη γιουγκοσλαβική βουλή σκοτώνοντας δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης και τραυματίζοντας άλλους δύο.

1944: Ιδρύεται η CIA.

1955: Συλλαμβάνονται ο ΓΓ του ΚΚ Αλγερίας και άλλα εκατό άτομα.

1962: Το ΚΚΕ αποκαθιστά τον Αρη Βελουχιώτη που είχε αποκηρύξει.

1963: Εγκαθίσταται το “κόκκινο τηλέφωνο” Ουάσινγκτον – Μόσχας.

1978: Βόμβα ακροδεξιών στον κινηματογράφο “Ρεξ” κατά τη διάρκεια προβολής σοβιετικής ταινίας, δεκαπέντε τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Εφετείο 17Ν

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • ΕΛΑ

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Επικοινωνία

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Όροι χρήσης

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Ποιοι είμαστε

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Επικοινωνία

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Όροι χρήσης

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo