Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 25 Ιούλη
  • Γάζα: Ο πόλεμος φθοράς γονατίζει το σιωναζιστικό στρατό
  • Διώκουν συνδικαλίστριες επειδή επεδίωξαν να συνομιλήσουν με την Αυτής Υψηλότητα Λίνα Μενδώνη
  • Οι σιωναζιστές χειρότεροι από το Κτήνος
  • Ανυποχώρητη η Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός στη Γάζα
  • Η ευλογιά καλπάζει και ο Τσιάρας (με τον Κέλλα και παρατρεχάμενους) κάνει φιέστες προπαγάνδας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι σιωναζιστές σκοτώνουν τα στελέχη που έχουν αναλάβει τη διανομή της βοήθειας στους λιμοκτονούντες της Γάζας
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν τα στελέχη που έχουν αναλάβει τη διανομή της βοήθειας στους λιμοκτονούντες της Γάζας

Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Μαρ 2024, 20:04

Μετά τη δολοφονία του διοικητή της αστυνομίας στη Γάζα, υποστράτηγου Φαϊέκ Αλ-Μαμπούχ, τρία ακόμα στελέχη των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών δολοφονήθηκαν από τους σιωναζιστές μέσα σε ένα 24ωρο. Ολα αυτά τα στελέχη ασχολούνταν εντατικά με τη διανομή της βοήθειας στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους, σε συνεργασία με την UNRWA (Υπηρεσία Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών).

Ο Φαϊέκ Αλ-Μαμπούχ είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με τα στελέχη της UNRWA και με εκπροσώπους φυλών και τους παρουσίασε το σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά, αποθήκευση και διανομή της βοήθειας στη Βόρεια Γάζα. Επόπτευσε προσωπικά τη διαδικασία μεταφοράς επί δύο ημέρες (13 φορτηγά με αλεύρι την πρώτη μέρα, 19 φορτηγά με ρύζι, ζάχαρη και κονσέρβες τη δεύτερη) και μόλις επέστρεψε στο πρόχειρο γραφείο του στο Συγκρότημα Αλ-Σίφα, ο σιωναζιστικός στρτατός οργάνωσε επίθεση και τον δολοφόνησε. Ο μάρτυρας Αλ-Μαμπούχ αρνήθηκε να παραδοθεί, αμύνθηκε με το υπηρεσιακό πιστόλι, το μόνο όπλο που είχε μαζί του, σκότωσε έναν και τραυμάτισε δύο στρατιώτες των σιωναζιστικών ειδικών δυνάμεων, προτού πέσει νεκρός.

Ακολούθησαν οι δολοφονίες τριών ακόμα στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών, δύο αστυνομικών και ενός πολιτικού στελέχους.

  • Ο αντισυνταγματάρχης Μαχμούντ Αλ-Μπαγιούμι, διευθυντής του αστυνομικού σταθμού στη Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, δολοφονήθηκε με πύραυλο που χτύπησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.
  • Ο αντισυνταγματάρχης Ραέντ Αλ-Μπάνα, διευθυντής της Υπηρεσίας Ερευνών στη βόρεια Γάζα, δολοφονήθηκε στο σπί του, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, με στοχευμένο βομβαρδισμό από σιωναζιστικά αεροπλάνα. Ο Αλ-Μπάνα ήταν υπεύθυνος για την ασφαλή άφιξη, αποθήκευση και διανομή της βοήθειας στη Τζαμπάλια και τον ομώνυμο προσφυγικό καταυλισμό.

  • Ακολούθησε η δολοφονία του Αμζάντ Χαθάτ, διευθυντή της Επιτροπής Εκτακτης Ανάγκης στη δυτική Γάζα. Ο Χαθάθ πυροβολήθηκε χτες το απόγευμα από σιωναζιστή ελεύθερο σκοπευτή στον κυκλικό κόμβο του Κουβέιτ, την ώρα που ρύθμιζε την κατανομή της βοήθειας στις διάφορες γειτονιές της πόλης της Γάζας.

Είναι προφανές ότι οι σιωναζιστές λυσσάνε μετά την επιτυχημένη, ασφαλή και οργανωμένη μεταφορά της βοήθειας από τότε που ανέλαβαν οι κρατικές υπηρεσίες της Γάζας αυτό το έργο. Οι δολοφονίες στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών, που άρχισαν να διεκπεραιώνουν με επιτυχία αυτό το έργο, είναι μέρος του πολέμου της γενοκτονίας και της πείνας που διεξάγει εναντίον του λαού της Γάζας.

Ενός πολέμου που αναγκάζονται να καταγγείλουν ακόμα και άθλια υποκείμενα, όπως οι Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παραθέτουμε χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο, χτεσινή «Δήλωση του Υπατου Εκπροσώπου Τζουζέπ Μπορέλ και του Επιτρόπου Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς σχετικά με τον λιμό στη Γάζα» (η έμφαση δική μας):

«Εχουν περάσει πέντε μήνες από την έναρξη της κρίσης στη Γάζα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επικαιροποιημένης αξιολόγησης της ολοκληρωμένης κατάταξης των φάσεων επισιτιστικής ασφάλειας (IPC) που δημοσιεύτηκαν σήμερα, βρισκόμαστε προ του χειρότερου δυνατού σεναρίου για τη Γάζα.

Η Γάζα είναι ήδη αντιμέτωπη με λιμό, καθώς το 100% του πληθυσμού εκτιμάται ότι αντιμετωπίζει σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με την αξιολόγηση IPC. Στις βόρειες επαρχίες της Γάζας, το 70% του πληθυσμού είναι αντιμέτωπο με επικείμενο λιμό.

Στις κεντρικές και νότιες επαρχίες, το 50% του πληθυσμού είναι αντιμέτωπο με καταστροφικές συνθήκες επισιτιστικής ανασφάλειας. Η κατάσταση προβλέπεται ότι θα επιδεινωθεί γρήγορα κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και ο λιμός αναμένεται να πλήξει και τον Νότο.

Η κατάσταση αυτή είναι άνευ προηγουμένου. Ποτέ, πουθενά στον πλανήτη, δεν έχουν καταγραφεί τέτοια επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας σε ανάλυση IPC.

Από τότε που δημοσιεύτηκε η τελευταία έκθεση, τα απειλητικά για τη ζωή επίπεδα οξέος υποσιτισμού αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Με αποτροπιασμό γινόμαστε ήδη μάρτυρες του θανάτου παιδιών λόγω λιμοκτονίας.

Η πείνα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όπλο πολέμου. Εδώ δεν έχουμε έναν φυσικό κίνδυνο αλλά μια ανθρωπογενή καταστροφή και είναι ηθικό μας καθήκον να την σταματήσουμε.

Πάνω από 30 000 άνθρωποι, πολλοί από αυτούς παιδιά, έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους λόγω της σύγκρουσης, και ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί ραγδαία λόγω λιμοκτονίας ή ασθενειών.

Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από καταστροφική. Επιβάλλεται να αναλάβουμε άμεσα δράση.

Ενώ διερευνούμε όλα τα δυνατά μέσα παροχής βοήθειας, όπως τις ρίψεις από αέρος και τους θαλάσσιους διαδρόμους, τα μέσα αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την πλέον βιώσιμη και αποτελεσματική λύση, η οποία είναι το πλήρες και άνευ όρων άνοιγμα της χερσαίας πρόσβασης.

Είναι επειγόντως αναγκαία η επέκταση των υφιστάμενων σημείων πρόσβασης για χερσαίες παραδόσεις και το άνοιγμα πρόσθετων οδών πρόσβασης, ώστε να εξασφαλιστούν η αποτελεσματική επισιτιστική βοήθεια για ολόκληρο τον πληθυσμό της Γάζας, η παροχή εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού και η εφαρμογή μέτρων δημόσιας υγείας.

Καλούμε το Ισραήλ να επιτρέψει την ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να συνεργαστεί με την UNRWA και τους άλλους οργανισμούς του ΟΗΕ, καθώς και με άλλους ανθρωπιστικούς φορείς που συμμετέχουν στην ανθρωπιστική αντίδραση, μεταξύ άλλων εκδίδοντας έγκαιρα τις απαιτούμενες θεωρήσεις και λοιπές άδειες. Η ΕΕ αναγνωρίζει το ουσιαστικό έργο των φορέων αυτών και παραμένει προσηλωμένη στην ασφάλειά τους και στη διασφάλιση απρόσκοπτης πρόσβασης σε όσους έχουν ανάγκη».

Ο γενικός διευθυντής του Κυβερνητικού Γραφείου Μέσων Ενημέρωσης στη Γάζα, Ισμαΐλ Αλ-Θαουάμπτα, δήλωσε χτες στο Αλ-Τζαζίρα ότι η Κατοχή διέπραξε οχτώ σφαγές σε κέντρα βοήθειας σε λιγότερο από μια εβδομάδα. «Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση λιμοκτονίας, λόγω υπονόμευσης των προσπαθειών ανακούφισης της κρίσης. Η Κατοχή επιτρέπει την είσοδο βοήθειας και στη συνέχεια στοχεύει όσους την αναζητούν», τόνισε.

Οι Παλαιστίνιοι, όμως, δεν το βάζουν κάτω. Στο βορρά κάνουν Ραμαζάνι με νερόβραστα χόρτα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/palaistinia_lahanosoupa_Ramadan.mp4

Στις σκηνές των εκτοπισμένων στη Ράφα είναι… τυχεροί. Δυο ντομάτες με λίγο λάδι στο τηγάνι και μερικά ψωμάκια είναι το «ιφτάρ» (το δείπνο με το οποίο οι μουσουλμάνοι διακόπτουν την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) για μια ολόκληρη οικογένεια.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/fagito_Ramadan.mp4

Τίποτα, όμως, δεν λυγίζει αυτόν τον αντάρτη λαό. Ενα ζευγάρι ηλικιωμένων φώναξε δημοσιογράφους στη βόρεια Γάζα για να απαθανατίσουν το «ιφτάρ» τους την πρώτη μέρα του Ραμαζανιού, πάνω στα ερείπια του σπιτιού τους, όπου θάφτηκαν παιδιά και εγγόνια τους. Βρήκαν τον τρόπο ν’ ανάψουν και λαμπάκια, όπως απαιτεί η παράδοση.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iftar_NorthGaza.mp4

Τα μηνύματα είναι τα ίδια, όπως την πρώτη μέρα του πολέμου: «Είθε ο θεός να τους προστατεύει και να τους κρύβει και να τους ωθεί συνέχεια μπροστά. Λέμε στην Αντίσταση: Εχουμε τη στήριξή σας. Παίρνουμε δύναμη από εσάς. Αντλούμε τη δύναμή μας από την Αντίσταση. Προς τους σιωνιστές: Μην τολμήσετε να διανοηθείτε ότι φοβόμαστε. Τα παιδιά μας είναι κάτω από τα ερείπια, αλλά ο θεός είναι μαζί μας. Ω, Αντίσταση, να ενταθείς και να αυξηθείς. Σ’ ακολουθούμε και έχουμε τη στήριξή σου. Οσο και να βομβαρδίζουν τζαμιά, σπίτια, όσο και να βομβαρδίζουν πολίτες, όσο και να βομβαρδίζουν παιδιά, να εντείνεις, ω Αντίσταση. ‘Η θα πεθάνουμε μαζί ή θα ζήσουμε μαζί».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/gaza_with_Resistance.mp4

Η μικρούλα Λαϊάν λέει με τον πιο παραστατικό τρόπο αυτά που έμαθε εξ απαλών ονύχων: «Οχι, αγαπημένε μου, δεν τους φοβάμαι. Εδώ είμαι, στο δρόμο, κι όποιος λέει ότι φοβάμαι… Εδώ είμαι, στο δρόμο. Οι σιωνιστές κατακτητές μπορούν να φέρουν τα αεροπλάνα τους και τις ρουκέτες και ό,τι θέλουν, δεν τους φοβάμαι. Ορκίζομαι στο θεό, δεν τους φοβάμαι. Λέω στον Νετανιάχου και στο γιο του γάιδαρου [Μπεν Γκβιρ] ότι δεν είναι εύκολο να παίξεις με τη Γάζα. Δεν παίζουμε μαζί σας. Θα σας πετάξουμε στο χώμα, θα σας πατήσουμε στο σβέρκο και θα σας πυροβολήσουμε. Οχι, αγαπημένε μου, δεν φοβάμαι τα αεροπλάνα τους, ούτε τα ντρόουν τους, ούτε οτιδήποτε άλλο. Δεν φοβάμαι, μπαμπά, τους εβραίους κατακτητές. Ο θεός είναι μαζί μας και η Αντίσταση είναι μαζί μας και οι Αλ-Κασάμ είναι μαζί μας κι ακόμα και η Τζανίν είναι μαζί μας και η Αλ-Κουντς [Ιερουσαλήμ] είναι μαζί μας. Τα χτυπήματα θα έρθουν από παντού. Θα τους χτυπήσουμε από την Αρίχα και την Αλ-Κουντς και τη Δυτική Οχθη και από τη Συρία και από τον Λίβανο, από παντού. Θα τους κυνηγήσουμε καθώς θα κρύβονται σαν λαγοί. Και τον Νετανιάχου και όλους τους γιους των γαϊδάρων και τους πατεράδες των γαϊδάρων, όλους τους. Στείλ’ τους το βίντεο. Αν κάνουν τίποτα, ορκίζομαι ότι θα τους πατήσουμε και θα τους πυροβολήσουμε»!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/little_Layan.mp4

Και ο μάστορας που φτιάχνει «Ραμαντάν κατάιεφ» (πιτάκια που τρώνε στο Ραμαζάνι) στην αγορά, θέλει να στείλει ένα μήνυμα για να το δει ο Αλ-Σινουάρ: Είθε ο θεός να σας δυναμώσει. Καλωσορίζουμε το θάνατο, καθώς η απόφαση δεν είναι στα χέρια μας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/minima_se_Sinwar.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαταστολή, καταστολή, καταστολή

Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 21 Μάρτη

Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Ο πόλεμος φθοράς γονατίζει το σιωναζιστικό στρατό

Διεθνή 24 Ιούλ 2025, 21:05

Ανυποχώρητη η Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση παρέδωσε την απάντησή της στους σιωναζιστές και τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

Διεθνή 24 Ιούλ 2025, 13:45

Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Γάζας αντιμέτωποι με τον λιμό

Διεθνή 23 Ιούλ 2025, 17:10

Αμπού Ομπάιντα: Είμαστε πανέτοιμοι για έναν μακρύ πόλεμο φθοράς του εχθρού

Διεθνή 21 Ιούλ 2025, 10:26

Ξεκλήρισαν την οικογένεια του διοικητή της Μπέιτ Χανούν, Χουσεΐν (Αμπού Χάμζα) Φαγιάντ

Με στοχευμένο χτύπημα στο κατάλυμα του εκτοπισμού της

Διεθνή 21 Ιούλ 2025, 09:57

Σιωνιστής στρατιωτικός αναλυτής: «Ετσι μοιάζει η βύθιση στο βούρκο της Γάζας»

Διεθνή 20 Ιούλ 2025, 21:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο πόλεμος φθοράς γονατίζει το σιωναζιστικό στρατό

24 Ιούλ 2025, 21:05
Εργατικά

Διώκουν συνδικαλίστριες επειδή επεδίωξαν να συνομιλήσουν με την Αυτής Υψηλότητα Λίνα Μενδώνη

Την πρόεδρο και μία εργαζόμενη του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, που ήθελαν να εκθέσουν τα αιτήματα του κλάδου

24 Ιούλ 2025, 20:13
Κόντρες

Οι σιωναζιστές χειρότεροι από το Κτήνος

24 Ιούλ 2025, 19:02
Διεθνή

Ανυποχώρητη η Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση παρέδωσε την απάντησή της στους σιωναζιστές και τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

24 Ιούλ 2025, 13:45
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και ο Τσιάρας (με τον Κέλλα και παρατρεχάμενους) κάνει φιέστες προπαγάνδας

24 Ιούλ 2025, 12:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2025, 00:01
Κόντρες

Ο Θάνος της σφαλιάρας

23 Ιούλ 2025, 19:51
Πολιτική

Στο κενό θα πέσουν οι κυβερνητικές απειλές για καταστολή στο αντι-σιωνιστικό κίνημα

23 Ιούλ 2025, 18:31
Παιδεία

Οργή φοιτητών και πανεπιστημιακών για τη γκεμπελική κυβερνητική προπαγάνδα που παρουσιάζει τα πανεπιστήμια ως άντρα εγκληματικότητας

Ολοκληρώθηκε η «διαβούλευση» του πολυνομοσχέδιου-σκούπα

23 Ιούλ 2025, 17:37
Καταστολή

Από τη δαιμονοποίηση στην ποινικοποίηση: Οταν το άσυλο μετατρέπεται σε έγκλημα

23 Ιούλ 2025, 17:32
Διεθνή

Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Γάζας αντιμέτωποι με τον λιμό

23 Ιούλ 2025, 17:10
Πολιτική

Oλοι-ες στην αντισιωνιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 25/7 στις 20:00 στο Μοναστηράκι

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

23 Ιούλ 2025, 12:49
Εργατικά

Ιδιωτικά σχολεία: Συνθήκες εργασιακής εξόντωσης και ηθικής απαξίωσης των εκπαιδευτικών

23 Ιούλ 2025, 12:27
Αγροτικά

Ιδού η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ (ντοκουμέντα)

Μονόδρομος η καταδίκη κατά το κατηγορητήριο των εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

23 Ιούλ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Σύρος: «Ξύδι, ξύδι και καλό ταξίδι» – Εφυγε το κρουαζιερόπλοιο, χωρίς να κατεβάσει τους σιωνιστές τουρίστες

22 Ιούλ 2025, 18:50
Καταστολή

Συνάντηση των έξι: Οταν οι ισχυροί της Ευρωλάνδης χτίζουν νέα τείχη

22 Ιούλ 2025, 12:07
Καταστολή

Χαιρετισμός του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Ζορζ Αμπνταλλά

22 Ιούλ 2025, 11:27
Πολιτική

Kαι στη Σύρο και παντού: Εξω τα σιωναζίδια από την Ελλάδα

22 Ιούλ 2025, 09:41
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

Ολλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Τυνησία: Ημέρα δημοκρατίας (1957).

1917: Καταδικάζεται σε θάνατο η κατάσκοπος της Γερμανίας Μάτα Χάρι.

1929: Ψηφίζεται ο Ν.4299 γνωστός ως “ιδιώνυμο“.

1934: Ναζί δολοφονούν τον αυστριακό καγκελάριο Ενγκελμπερτ Ντόλφους.

1944: Δολοφονείται από δωσίλογους ασφαλίτες μετά από φριχτά βασανιστήρια η Ηλέκτρα Αποστόλου.

1949: 24 έμποροι και βιομήχανοι συλλαμβάνονται ως ενισχυτές του ΚΚΕ.

1995: Βομβιστική επίθεση σημειώνεται στο μετρό του Παρισιού, επτά νεκροί και ογδόντα τραυματίες.

2000: Δολοφονείται 22χρονος πρόσφυγας από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Πάτροκλος Τσελέντης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Εφετείο 17Ν

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • ΕΛΑ

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Επικοινωνία

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Όροι χρήσης

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Ποιοι είμαστε

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Επικοινωνία

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Όροι χρήσης

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo