Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη
  • «Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας
  • Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη
  • Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι σιωναζιστές κατέφυγαν στον γκεμπελισμό για να κρύψουν το έγκλημα
Διεθνή

Οι σιωναζιστές κατέφυγαν στον γκεμπελισμό για να κρύψουν το έγκλημα

Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιούν 2025, 09:06

Εδώ και δέκα ώρες, βρίσκεται σε εξέλιξη παγκόσμια εκστρατεία κατηγοριών κατά των ισραηλινών στρατιωτών για τη δολοφονία περισσότερων από 30 κατοίκων της Γάζας σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Ράφα. Αρκεί να ανοίξετε τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ — New York Times, CNN, NBC — για να δείτε ότι το θέμα κυριαρχεί σε όλα τα πρωτοσέλιδα.
Στο Ισραήλ, ωστόσο, επικρατεί σιωπή, εκτός από μια ασαφή και μη δεσμευτική αναφορά. Ο ισραηλινός στρατός δεν ξέρει ακόμα ακριβώς τι συνέβη ή δεν συνέβη στη Ράφα — αλλά δεν λέει τίποτα στον υπόλοιπο κόσμο. Χωρίς αποτελεσματικό μηχανισμό δημοσίων σχέσεων, το Ισραήλ βρίσκεται ξανά σε αμυντική θέση στο παγκόσμιο επικοινωνιακό μέτωπο.

Ντορόν Καντός, Ραδιοφωνία Ισραηλινού Στρατού

Η αγωνία του ξεσκολισμένου στρατιωτικού ανταποκριτή του Ραδιόφωνου του σιωναζιστικού στρατού, μετά το μαζικό έγκλημα στο κέντρο διανομής βοήθειας στη Ράφα, διασκεδάστηκε με τη δημοσίευση ενός βίντεο, από το οποίο υποτίθεται ότι αποδεικνυόταν πως τους πεινασμένους Παλαιστίνιους δεν τους σκότωσε ο σιωναζιστικός στρατός αλλά… «ένοπλοι της Χαμάς».

Ομως, σε χρόνο ρεκόρ, αποδείχτηκε ότι το βίντεο ήταν fake news. Μια γκεμπελίστικη κατασκευή του σιωναζιστικού στρατού, κυριολεκτικά της απελπισίας. Κανένας δεν εξεπλάγη, όμως, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά.

Αυτό είναι το προβοκατόρικο βίντεο του σιωναζιστικού στρατού:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/06/provokatoriko_video.mp4

Ο Δρ. Ράμι Αμπντού, πρόεδρος του Ευρω-Μεσογειακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποκάλυψε την αλήθεια:

Η απόπειρα του εκπροσώπου του στρατού του Ισραήλ να απαλλαγεί από την ευθύνη για τη σφαγή των λιμοκτονούντων αμάχων κοντά στο σημείο διανομής αμερικανικής βοήθειας στη Ράφα, κατέληξε σε φιάσκο και σκάνδαλο.

Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τον ισραηλινό στρατό δεν αφορά καθόλου την περιοχή της Ράφα, αλλά δείχνει συμμορία που υποστηρίζεται από το Ισραήλ να κλέβει επτά φορτηγά με αλεύρι στη Χαν Γιούνις. Οταν άμαχοι προσπάθησαν να πάρουν λίγη από τη λεηλατημένη βοήθεια, η συμμορία τους πυροβόλησε, υπό την επίβλεψη ισραηλινών drones, που παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν. Κάθε πολίτης που δεν πλήρωνε 100 σέκελ (περίπου 30 δολάρια ΗΠΑ) για ένα σακί αλεύρι δεχόταν πυρά ή ξυλοδαρμό από τη συμμορία που προστατεύεται από τον κατοχικό στρατό.

Ο Ράμι Αμπντού επεσήμανε ότι το υποτιθέμενο αποδεικτικό βίντεο για τη “διάψευση ευθύνης” της σφαγής αποκάλυψε άλλο ένα έγκλημα: Την προστασία και υποστήριξη ληστρικών συμμοριών από τον κατοχικό στρατό.

Σύμφωνα με τον Αμπντού, ο ισραηλινός στρατός παρουσίασε πέντε αντιφατικές αφηγήσεις σε μια αποτυχημένη απόπειρα να αποποιηθεί την ευθύνη για τη Σφαγή της Ράφα (γνωστή και ως «Σφαγή του Γουίτκοφ»):

  1. Αρχικά αρνήθηκε ότι συνέβη οτιδήποτε.

  2. Επειτα παραδέχτηκε ότι υπήρξε «κάποιο συμβάν», αλλά όχι κοντά στο σημείο βοήθειας και «άσχετο με το στρατό», και δημοσίευσε υλικό που έδειχνε τη διανομή βοήθειας όπως συνήθως.

  3. Ακολούθως είπε πως «έπεσαν πυροβολισμοί από τους στρατιώτες, αλλά μόνο στον αέρα».

  4. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως «δεν υπήρξαν τραυματίες», παρότι η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού Ερυθράε Ημισελήνου επιβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο πεδίου της στη Ράφα παρέλαβε 21 νεκρούς.

  5. Τέλος, δημοσιοποίησε ένα βίντεο — που χαρακτηρίστηκε ευρέως ως σκάνδαλο — προσπαθώντας να υποδείξει ότι οι δράστες ήταν μαχητές της Χαμάς. Το υλικό ήταν στην πραγματικότητα από άλλη τοποθεσία και έδειχνε συμμορίες ληστών υποστηριζόμενες από το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ είναι ένα κράτος χτισμένο πάνω στο ψέμα – ψεύδεται με την ίδια φυσικότητα που αναπνέει», κατέληξε ο Ράμι Αμπντού.

Λεπτομερή ανακοίνωση εξέδωσε και το Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου:

Γραφείο Τύπου Κυβέρνησης

Δελτίο Τύπου αριθ. 853

Το ισραηλινό καθεστώς δημοσιεύει παραπλανητικό βίντεο για να καλύψει τη φρικτή σφαγή 31 αμάχων και τον τραυματισμό 200 μπροστά από τα κέντρα διανομής της αποκαλούμενης “ανθρωπιστικής βοήθειας ΗΠΑ-Ισραήλ” στη Ράφα

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε βίντεο που τραβήχτηκε με drone, ισχυριζόμενος ότι «ένοπλοι» άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που προσπαθούσε να βρει τρόφιμα.

1️⃣ Η καθυστερημένη δημοσίευση του βίντεο, πάνω από 15 ώρες μετά τη σφαγή, και η φανερή απόπειρα καθοδήγησης της αφήγησης ώστε να «αθωώσει» το στρατό, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για εκστρατεία παραπληροφόρησης, άσχετη με την αλήθεια, που στοχεύει να διαστρεβλώσει τα γεγονότα.

2️⃣ Οι ισχυρισμοί για πυρά από «τοπικούς ενόπλους» είναι ξεκάθαρα ψευδείς, και αντιφάσκουν με τις μαρτυρίες των επιζώντων: δεκάδες πτώματα πεταμένα στο έδαφος, τραυματισμοί από πυρά στο κεφάλι, το στήθος και την κοιλιά και πτώση αμάχων, γυναικών, ανδρών και παιδιών από τα πυρά του ισραηλινού στρατού ενώ προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη βοήθεια. Δεν παρατηρήθηκε καμία ένοπλη σύγκρουση, καθώς ο στρατός ελέγχει πλήρως την περιοχή, με εμφανή εικόνα: ισραηλινά αεροπλάνα πετούν στον ουρανό και πυρά απευθείας εναντίον των πεινασμένων.

3️⃣ Το βίντεο που δημοσίευσε ο ισραηλινός στρατός έχει ληφθεί από την Ανατολική Χαν Γιούνις και όχι από τη Δυτική Ράφα (όπου βρίσκονται τα κέντρα βοήθειας), γεγονός που εκθέτει ακόμα περισσότερο το στρατό. Καταδεικνύει καθαρά ότι τα γεγονότα ήταν χάος που προκλήθηκε από «συμμορίες» με γνωστές σχέσεις με τον ισραηλινό στρατό, που τις υποστηρίζει και τις προστατεύει, οι οποίες λήστεψαν τη βοήθεια μπροστά στα μάτια του ισραηλινού αεροπορικού στόλου και πυροβόλησαν στον αέρα για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, χωρίς να υπάρχει ανταλλαγή πυρών.

4️⃣ Το πιο σημαντικό: το ίδιο το βίντεο που δημοσίευσε ο στρατός για να στηρίξει την αφήγησή του περιέχει μια προφανή αντίφαση που καταρρίπτει τη δήλωση αυτή. Δείχνει διανομή τσουβαλιών αλευριού, ενώ τα κέντρα της «ισραηλινο-αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας» δεν διανέμουν αλεύρι, αλλά άλλη βοήθεια, που έχουν κλέψει από διεθνείς οργανώσεις, όπως το Ιδρυμα Rahma, και τη διένειμαν στους ανθρώπους προτού τους σκοτώσουν. Αυτό αποδεικνύει ότι το βίντεο είναι εντελώς κατασκευασμένο και αποσκοπεί στη σύγχυση της κοινής γνώμης.

5️⃣ Οι ισχυρισμοί του στρατού ότι η Χαμάς εμποδίζει την είσοδο βοήθειας και προκαλεί χάος διαψεύδονται από την καθημερινή πραγματικότητα που δείχνει ότι η Ισραήλ εμποδίζει τη ροή βοήθειας, κλείνει τα σύνορα, στοχεύει φορτηγά, διευκολύνει την κλοπή από εγκληματικές συμμορίες και αποτρέπει ακόμα και τις συντονισμένες προσπάθειες παροχής τροφίμων για περισσότερες από 90 συνεχόμενες ημέρες, σε μια μεθοδική πολιτική πείνας ως μέσο γενοκτονίας.

6️⃣ Ο ισραηλινός στρατός καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης χρησιμοποίησε πλαστά βίντεο και προπαρασκευασμένα κλιπ για να δικαιολογήσει τα εγκλήματά του, μια τακτική που έχει πλέον εκτεθεί και έχει χάσει την αξιοπιστία της μπροστά σε διεθνείς οργανισμούς. Η τελευταία αυτή υπόθεση αφορά την απόπειρα δικαιολόγησης της επίθεσης σε σχολεία της UNRWA με το ψευδές επιχείρημα ύπαρξης «ενόπλων», ενώ όλα τα θύματα ήταν παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι και άμαχοι.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες του ισραηλινού στρατού να κατασκευάσει μια ψεύτικη δραματική σκηνή μέσω drone δεν μπορούν να αναιρέσουν την απόλυτη αλήθεια ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον των πεινασμένων που έψαχναν για τροφή.

Η φρικτή σφαγή στη Ράφα είναι ντοκουμέντο μιας μαζικής δολοφονίας που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με ένα σκοτεινό, ψεύτικο και παραπλανητικό βίντεο.

Γραφείο Τύπου Κυβέρνησης
Λωρίδα της Γάζας – Παλαιστίνη
🗓 Κυριακή, 1 Ιούνη 2025

Η διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) δήλωσε στο ABC:

Οι αναφορές μας συμφωνούν με τις τοπικές πηγές στη Γάζα για το θάνατο 31 ατόμων κοντά σε κέντρο διανομής. Αν δεν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και δεν φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια, θα υπάρξει καταστροφή στη Γάζα. Πρέπει οι Ισραηλινοί να μας επιτρέψουν να εισέλθουμε στη Γάζα για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Η διευθύντρια επικοινωνίας της UNRWA στη Γάζα, είπε στο Al Jazeera:

Η στοχοποίηση και πολιορκία χιλιάδων πεινασμένων είναι θλιβερή και σοκαριστική. Ο μηχανισμός διανομής βοήθειας είναι ταπεινωτικός και δεν σέβεται την αξιοπρέπεια των κατοίκων της Γάζας. Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα και οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών συνεχίζονται. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και η πείνα επιδεινώνεται. Ο νέος μηχανισμός βοήθειας επιδεινώνει την ανθρωπιστική κρίση — τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν άμεσα.

ΥΓ. Δημοσιεύουμε ένα ακόμα βίντεο που κατεβάσαμε από παλαιστινιακά σόσιαλ μίντια. Δεν έχει σχέση με τη σφαγή στη Ράφα, δείχνει όμως πώς ο σιωναζιστικός στρατός στρατολογεί συμμορίες, οι οποίες πλουτίζουν αρπάζοντας το αλεύρι και πουλώντας το στους πεινασμένους. Το βίντεο δείχνει μέλη μιας φαμίλιας ανατολικά στη Χαν Γιούνις, που σταμάτησε και λεηλάτησε ένα φορτηγό που μετέφερε αλεύρι. Αφού άρπαξαν το αλεύρι, οργάνωσαν ουρές για τους πολίτες που πήγαν να αγοράσουν με δικά τους χρήματα, ασκώντας βία και χρησιμοποιώντας ρόπαλα και ελαφρά όπλα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/06/listes_poulane_alevri.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 2 Ιούνη

Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

Επόμενο άρθρο Αγιογραφώντας έναν υπουργό που ψεύδεται

Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

Σχετικά Αρθρα

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

Διεθνή 14 Φεβ 2026, 09:34

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

Διεθνή 13 Φεβ 2026, 10:44

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Διεθνή 12 Φεβ 2026, 18:43

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 21:14

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 12:01

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή 9 Φεβ 2026, 19:42
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Σερβία: Εθνική εορτή.

Καναδάς: Ημέρα σημαίας.

Σιγκαπούρη: Ημέρα ολικής άμυνας.

1923: Εφαρμόζεται στην Ελλάδα το γρηγοριανό ημερολόγιο.

1933: Απόπειρα εκτέλεσης του προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ από τον ιταλό αναρχικό Τζιουζέπε Ζαμκάρα.

1951: Δίμηνη φυλάκιση στον πρώην υπουργό Πάνο Χατζηπάνο για σκάνδαλο με καύσιμα.

1993: Βόμβα σε κτίριο ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά με αφορμή δύο πολύνεκρα ναυάγια (ΕΛΑ-1η Μάη).

1996: Ρουκέτα κατά του υπαίθριου γκαράζ της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (17Ν).

1999: Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν εκδιώκεται από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, συλλαμβάνεται από Κενυάτες και παραδίδεται στους τούρκους διώκτες του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Εφετείο 17Ν

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

  • ΕΛΑ

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

  • Επικοινωνία

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

  • Όροι χρήσης

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

  • Ποιοι είμαστε

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

  • Επικοινωνία

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

  • Όροι χρήσης

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

    Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo