Οπως ανακοινώθηκε από τον αδερφό του, ο Μουχάμαντ Ριζκ Τζιμπρίλ, μαχητής των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ-Κασάμ, έπεσε την περασμένη Παρασκευή στον αγώνα για τη λευτεριά. Ετσι μάθαμε το όνομα του μαχητή που κραύγασε το περίφημο «Analy_ya_Duwairi» («Ανάλυσέ το Ντουαΐρι»), που έγινε αμέσως ένα από τα δημοφιλέστερα χάστανγκ στα σόσιαλ μίντια στον αρβόφωνο και μουσουλμανικό κόσμο.
Ηταν 25 Δεκέμβρη του 2023, όταν σε βίντεο των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, ένας μαχητής, που μόλις είχε «καρφώσει» μια ρουκέτα TBG σε κτίριο όπου είχε στρατοπεδεύσει ειδική σιωνιστική δύναμη δέκα ανδρών, στην περιοχή Ζοχάρ Αλ-Ντικ (αυτή που οι σιωναζιστές υποτίθεται πως ελέγχουν από την πρώτη μέρα της χερσαίας εισβολής, καθώς είναι περιοχή γεωργικών εκτάσεων), κάλεσε τον Φαγιέζ Αλ-Ντουαΐρι (στρατιωτικός αναλυτής του Αλ-Τζαζίρα, υποστράτηγος ε.α. του ιορδανικού στρατού) να αναλύσει το χτύπημα. Ας θυμηθούμε το βίντεο.
Τώρα που ο μαχητής έπεσε στον αγώνα, ήρθε η ώρα να μάθουμε το όνομά του και λίγα πράγματα γι’ αυτόν. Ο Μουχάμαντ Τζιμπρίλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Μπουρέιζ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. Παρά τη φτώχεια της οικογένειάς του, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Παλαιστίνης και πήρε πτυχίο από τη Σχολή Μαζικής Επικοινωνίας.
Το σημειώνουμε αυτό γιατί η σιωνιστική και η δυτική προπαγάνδα προσπαθεί να παρουσιάσει τους μαχητές της Αντίστασης σαν ένα τσούρμο από άξεστους, αγράμματους και γι’ αυτό άγριους ανθρώπους. Ανθρωποι μορφωμένοι, με πτυχία, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά πολεμούν στις τάξεις της Αντίστασης, όπου οι κοινωνικοί διαχωρισμοί και το μορφωτικό επίπεδο δεν παίζει κανένα ρόλο. Ο Μουχάμαντ Τζιμπρίλ ήταν πρώτα μαχητής καλά εκπαιδευμένος στη χρήση εκτοξευτήρα ρουκετών και μετά όλα τ’ άλλα.
Πλυμμήρισαν από ύμνους για τον μάρτυρα μαχητή και την Αντίσταση τα παλαιστινιακά και αραβικά μίντια και σόσιαλ μίντια. Ξεχωρίσαμε μια λιτή ανάρτηση (παρά το μεταφυσικό περιτύλιγμά της): «Τους χτύπησες στην καρδιά, Μουχάμαντ, και τους πλήγωσες. Οσο για σένα, δεν έλαβες παρά μεγάλη τιμή με το θάρρος και την αποφασιστικότητά σου σε αυτόν τον κόσμο και μεγάλη αξιοπρέπεια και παράδεισο στη μετά θάνατον ζωή».