Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ερεζ
  • Ουαί υμίν καθολικοί και ορθόδοξοι υποκριταί!
  • Οι σιωναζιστές θέλουν να καταστρέψουν τον τάφο του σεΐχη Ιζεντίν Αλ-Κασάμ
  • Ζορζ Αμπνταλλά: Η λαϊκή κινητοποίηση τούς ανάγκασε να με αποφυλακίσουν
  • Oι σιωνιστές καθορίζουν και το περιεχόμενο των ελληνικών σχολικών βιβλίων!
  • Σαν σήμερα 18 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο λαός της Τουλκαρέμ έσωσε μαχητή της Αντίστασης από τα νύχια των μπάτσων της Παλαιστινιακής Αρχής
Διεθνή

Ο λαός της Τουλκαρέμ έσωσε μαχητή της Αντίστασης από τα νύχια των μπάτσων της Παλαιστινιακής Αρχής

Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Ιούλ 2024, 13:16

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχώρησαν χτες οι μπάτσοι της Παλαιστινιακής Αρχής. Οταν πληροφορήθηκαν ότι στο νοσοκομείο «Θαμπέτ Θαμπέτ» πήγε για θεραπεία ο τραυματισμένος ηγέτης των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς στην Τουλκαρέμ, Μοχάμεντ Τζάμπερ, γνωστό με το αντιστασιακό όνομα Αμπού Σουζάα, καταζητούμενος από τους σιωνιστές, εισέβαλαν στο νοσοκομείο και επιχείρησαν να τον συλλάβουν (ή να τον σκοτώσουν)!

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πόλη. Σειρήνες άρχισαν να ηχούν στο Νουρ Σαμς, τον ονομαστό για την αντιστασιακή του δράση καταυλισμό προσφύγων της Τουλκαρέμ. Ο λαός κλήθηκε να κατέβει στο νοσοκομείο και να υπερασπιστεί τον αντιστασιακό ηγέτη. Ενοπλοι Παλαιστίνιοι περικύκλωσαν τα γραφεία των δυνάμεων της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουλκαρέμ και έριξαν προειδοποιητικές βολές.

Οι οργανώσεις της Αντίστασης εξέδωσαν οργισμένες ανακοινώσεις:

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμημένε λαέ του έθνους μας, σε καλούμε σε γενική κινητοποίηση για να σπάσει η πολιορκία του διοικητή του τάγματος, τον οποίο οι δυνάμεις της [Παλαιστινιακής] Αρχής έχουν πολιορκήσει ενώ λάμβανε θεραπεία στο Νοσοκομείο «Θαμπέτ Θαμπέτ». 

Ταξιαρχίες Μαρτύρων Αλ-Ακσα – Καταυλισμός Νουρ Σαμς: Ελεύθερε και τιμημένε λαέ μας, σε καλούμε σε κινητοποίηση για την άρση της πολιορκίας του μαχητή Μοχάμεντ Τζάμπερ, που τον πολιορκούν οι δυνάμεις της [Παλαιστινιακής] Αρχής ενώ λάμβανε θεραπεία στο Νοσοκομείο «Θαμπέτ Θαμπέτ». 

Ταξιαρχίες Μαρτύρων Αλ-Ακσα – Νεολαία Εκδίκησης και Απελευθέρωσης: Προς όλο το λαό της Τουλκαρέμ. Κινητοποιηθείτε, κινητοποιηθείτε!

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ – Καταυλισμός Τουλκαρέμ: Ανάθεμα σε όσους κατρακυλούν και συνεργάζονται με την Κατοχή. Αν οι δυνάμεις της [Παλαιστινιακής Αρχής] δεν αποσυρθούν από την Τουλκαρέμ, η απάντηση θα είναι σκληρή και πρωτοφανής. Αν συλληφθεί ο διοικητής Αμπού Σουζάα, όλα τα αρχηγεία της Αρχής θα πυρποληθούν. Αυτή είναι προειδοποίηση. Πολεμάμε ενάντια σε δυο κατοχές: την Παλαιστινιακή Αρχή και τις δυνάμεις κατοχής. Κινητοποιηθείτε, κινητοποιηθείτε!

Ταξιαρχίες Μαρτύρων Αλ-Ακσα – Ομάδες Αμεσης Απάντησης (Κεντρική Διοίκηση): Τα κοράκια της γης μας, που εμφανίζονται μόνο για να σπείρουν διχόνοια και διχασμό μέσα στο λαό μας, στο όνομα της Αρχής του Ντέιτον (σ.σ. έτσι ονομάζουν τους μπάτσους της ΠΑ, που εκπαιδεύτηκαν επί χρόνια από τον αμερικανό στρατηγό Κιθ Ντέιτον), επιτίθενται σε νοσοκομεία και πολιορκούν τραυματισμένους μαχητές. Από εδώ λέμε καθαρά: Μην προσπαθείτε να μας σύρετε στο βάλτο σας, ξέρουμε τα πάντα που συμβαίνουν στα κλειστά σας δωμάτια. Δεν είμαστε τόσο αδύναμοι για να απαντήσουμε, αλλά τα όπλα μας στοχεύουν σε μια κατεύθυνση, γι’ αυτό μην αλλάζετε την πυξίδα. Ελπίζουμε το μήνυμα να φτάσει στα σημαίνοντα μέλη της ομάδας Ντέιτον. Παραμείνετε η ασπίδα μας για να παραμείνουμε το γυμνό ξίφος σας, θεού θέλοντος. Τα αδέρφια και συμμαχητές σας.

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ – Ομάδες του Μάρτυρα Ιζκίμ Νάφι (Καταυλισμός Τουλκαρέμ): Οποιαδήποτε προσπάθεια από τις δυνάμεις της [Παλαιστινιακής] Αρχής να συλλάβουν τους μαχητές μας από την Τουλκαρέμ μέχρι τη Τζενίν θα τύχει απάντησης. Αυτό σημαίνει ότι συνεργάζεστε με την Κατοχή. Είναι ένας ιερός πόλεμος νίκης ή μαρτυρίου. Τα αδέρφια σας.

Ταξιαρχίες Μαρτύρων Αλ-Ακσα – Καταυλισμός Νουρ Σαμς – Ταξιαρχία Τουλκαρέμ: Στο όνομα των Ταξιαρχιών Μαρτύρων του Αλ-Ακσα (Καταυλισμός Νουρ Σαμς) και εκ μέρους του ελεύθερου λαού της πατρίδας και των ελεύθερων γιων του Καταυλισμού Νουρ Σαμς, καταγγέλλουμε τη βάρβαρη ενέργεια των Δυνάμεων Ασφαλείας [της ΠΑ] να πολιορκήσει τον διοικητή της Ταξιαρχίας Τουλκαρέμ των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς, που πήγε στο νοσοκομείο για θεραπεία τραύματός του, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς και τους ανθρώπους του λαού μας που είναι παρόντες στο νοσοκομείο. Μερικά μέλη αυτών των Δυνάμεων Ασφάλειας άνοιξαν πυρη εναντίον αμάχων του λαού μας. Με αυτή τη βάρβαρη ενέργεια, που έσπασε όλες τις παλαιστινιακές αρχές, καθιστούμε τις Δυνάμεις Ασφάλειας στην Τουλκαρέμ υπεύθυνες για κάθε συνέπεια που θ’ ακολουθήσει. Το μήνυμά μας σε όλα τα μέλη των Δυνάμεων Ασφάλειας είναι πως εχθρός μας είναι η ισραηλινή Κατοχή και πως οι μαχητές όλων των οργανώσεων είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν μπορείτε να περάσετε. Καλούμε τις μάζες του λαού μας και τις εθνικές και ισλαμικές δυνάμεις να σταθούν καθαρά απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, να τις καταγγείλουν, να τις ξεσκεπάσουν και να αφαιρέσουν κάθε πολιτική κάλυψη από τους δράστες τους. Είναι μια επανάσταση μέχρι τη νίκη.

Χαμάς: Η συμπεριφορά των Δυνάμεων Ασφάλειας της Αρχής που καταδιώκουν και συλλαμβάνουν μαχητές και κατάσχουν τα όπλα τους, με τελευταία εκδήλωση αυτή που συνέβη σήμερα στο Κυβερνείο της Τουλκαρέμ, με την πολιορκία του μαχητή Μοχάμεντ Τζάμπερ, Αμπού Σουζάα, μέσα στο Νοσοκομείο Θαμπέτ Θαμπέτ, όπου λάμβανε θεραπεία, έχει φτάσει στο πιο επικίνδυνο στάδιό της. Ολες οι παλαιστινιακές εθνικές οντότητες πρέπει να αρνηθούν αυτές τις ενέργειες, να τις καταγγείλουν και να δουλέψουν ανοιχτά για να τις σταματήσουν. Σημειώνουμε την υψηλή λαϊκή ανησυχία και την άμεση απόκριση των μαζών της Τουλκαρέμ για να αποτρέψουν τη σύλληψη του μαχητή Αμπού Σουζάα και να σπάσουν την πολιορκία του. Επαναλαμβάνουμε ότι η ηγεσία της Αρχής πρέπει να συγκρατήσει τις Δυνάμεις Ασφάλειάς της από το να κυνηγούν μαχητές και καταζητούμενους από τη σιωνιστική Κατοχή στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, να αποφυλακίσει τους κρατούμενους μαχητές από τις φυλακές της και να χρησιμοποιήσει τα όπλα της για να προστατέψει τον παλαιστινιακό λαό που αντιμετωπίζει γενοκτονία. Η συνέχιση των πυροβολισμών ενάντια σε μαχητές από αυτές τις Δυνάμεις, η κατάσχεση των όπλων τους και όσων έχουν προετοιμάσει για να υπερασπιστούν το λαό μας από τις δυνάμεις κατοχής και τους εποίκους έρχεται σε αντίθεση με την ενιαία εθνική στάση που υιοθετεί την αντίσταση με όλα τα μέσα, όπως επαναβεβαιώθηκε στην πρόσφατη διακήρυξη του Πεκίνου. Αυτή η πολιτική των Δυνάμεων της Αρχής πλήττει τον αγώνα του λαού μας, που δίνει το πιο έξοχο παράδειγμα σταθερότητας και περιφρόνησης της κατοχικής εγκληματικής μηχανής στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο λαός κατέβηκε στους δρόμους κινούμενος προς το νοσοκομείο όπου οι μπάτσοι του Αμπάς πολιορκούσαν τον τραυματία μαχητή.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/07/Tulkarem_laos_nosokomeio.mp4

Oι μανάδες των μαρτύρων μπήκαν στην πρώτη γραμμή και εισέβαλαν στο νοσοκομείο. Οι μπάτσοι του Αμπάς δε δίστασαν να τις χτυπήσουν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/07/tulkarem_mother_martyrs.mp4

Ομως ένα ποτάμι οργισμένων Παλαιστίνιων κατέκλυσε το Νοσοκομείο. «Ρουφιάνοι! Προδότες! Μισθοφόροι!» φώναζαν στους μπάτσους.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/07/Tulkarem_Traitors.mp4

Oι μπάτσοι, που πυροβολούσαν στον αέρα και έριχναν χημικά στους συγκεντρωμένους έξω από το νοσοκομείο, χωρίς να καταφέρουν να τους διαλύσουν, δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο μέσα στο νοσοκομείο. Θα γινόταν μακελειό. Πήραν εντολή και αποσύρθηκαν.

Oι Παλαιστίνιοι πανηγύρισαν τη νίκη τους διαδηλώνοντας υπό τους ήχους πυροβολισμών. Kαι μεταφέροντας στην πλάτη τον τραυματία μαχητή, το τραύμα του οποίου είχε επιδεθεί.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/07/tulkarem_pyrovolismoi.mp4

Στο Νουρ Σαμ μοίραζαν γλυκά καθώς κατάφεραν να αποτρέψουν τη σύλληψη του αντάρτη Aμπού Σουζάα από τους δωσίλογους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέλη του Μάρτη, οι μπάτσοι της ΠΑ προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Αμπού Σουζάα. Το ίδιο επιχείρησαν οι σιωναζιστές μερικές εβδομάδες αργότερα. Και οι δύο επιθέσεις απέτυχαν. Οι αντάρτες αμύνθηκαν αποτελεσματικά και διέφυγαν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, Μ οχάμεντ Αλ-Χατζ Μούσα, έκανε το εξής σχόλιο για την επαίσχυντη δράση των Δυνάμεων της ΠΑ:

Το Κίνημα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ δεν θα επιτρέψει στην Παλαιστινιακή Αρχή να σύρει τον παλαιστινιακό λαό σε εμφύλια σύρραξη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διεκδικήσουμε δικαιώματα και να ανατρέψουμε την Κατοχή εκτός από την αντίσταση, την πάλη και τη σύγκρουση. Ο Αμπού Σουζάα δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά εκπροσωπεί τους μάρτυρες και την επιλογή αντίστασης του παλαιστινιακού λαού. Το λίκνο μας, ο λαός, βγήκε στους δρόμους σήμερα για να πει πως οι μαχητές της Αντίστασης δεν πολιορκούνται αλλά μεταφέρονται στους ώμους.

Οι σχέσεις μεταξύ των οργανώσεων της Αντίστασης είναι δυνατές και η πόρτα της Σαράγια Αλ-Κουντς είναι ανοιχτή για όλους τους μαχητές. Το πρόβλημά μας δεν είναι με τις οργανώσεις αλλά με τις Δυνάμεις Ασφάλειας της Αρχής, που καταδιώκουν τους μαχητές της Αντίστασης. Οι συνθήκες στη Δυτική Οχθη διαφέρουν από τη Γάζα και οι μαχητές της Αντίστασης εκεί κάνουν θαύματα με απλά μέσα. Οι μαχητές της Αντίστασης στη Δυτική Οχθη έχουν αποδειχτεί ικανοί να αντιπαρατεθούν στην Κατοχή με τα πιο απλά όπλα και έχουν κερδίσει εμπειρία μέσω της δουλειάς στο πεδίο. Η Αντίσταση εξελίσσεται καθημερινά χάρη στην εμπειρία, το πνεύμα και τη γενναιότητα των μαχητών της.

Εκτύπωση 🖨
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 28 Ιούλη

Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

Σχετικά Αρθρα

Ουαί υμίν καθολικοί και ορθόδοξοι υποκριταί!

Διεθνή 18 Ιούλ 2025, 13:26

Οι σιωναζιστές θέλουν να καταστρέψουν τον τάφο του σεΐχη Ιζεντίν Αλ-Κασάμ

Διεθνή 18 Ιούλ 2025, 12:01

Ζορζ Αμπνταλλά: Η λαϊκή κινητοποίηση τούς ανάγκασε να με αποφυλακίσουν

Διεθνή 18 Ιούλ 2025, 07:58

Νίκη! Eλεύθερος και με ψηλά το κεφάλι ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά!

Οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να τον απελευθερώσουν, μετά από 41 χρόνια!

Διεθνή 17 Ιούλ 2025, 11:37

Aχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του σιωναζισμού

Διεθνή 17 Ιούλ 2025, 10:22

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Προσπαθούμε να πιάσουμε αιχμάλωτους σιωναζιστές στρατιώτες και θα τα καταφέρουμε

Διεθνή 15 Ιούλ 2025, 21:42
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ερεζ

18 Ιούλ 2025, 18:43
Διεθνή

Ουαί υμίν καθολικοί και ορθόδοξοι υποκριταί!

18 Ιούλ 2025, 13:26
Διεθνή

Οι σιωναζιστές θέλουν να καταστρέψουν τον τάφο του σεΐχη Ιζεντίν Αλ-Κασάμ

18 Ιούλ 2025, 12:01
Διεθνή

Ζορζ Αμπνταλλά: Η λαϊκή κινητοποίηση τούς ανάγκασε να με αποφυλακίσουν

18 Ιούλ 2025, 07:58
Παιδεία

Oι σιωνιστές καθορίζουν και το περιεχόμενο των ελληνικών σχολικών βιβλίων!

ΥΠΑΙΘΑ: Η ιστορική αναφορά στην Ιντιφάντα αφαιρέθηκε μετά από «εντέλλεσθε» του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

18 Ιούλ 2025, 06:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Kαι ξαφνικά, ο Τσιάρας… θυμήθηκε την ευλογιά και προσπαθεί να ταΐσει σανό τους κτηνοτρόφους

Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

17 Ιούλ 2025, 20:42
Πολιτισμός

Αλάα Αλ-Ασουάνι: Ανεκπλήρωτη δημοκρατία

17 Ιούλ 2025, 17:57
Εργατικά

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ

17 Ιούλ 2025, 12:52
Διεθνή

Νίκη! Eλεύθερος και με ψηλά το κεφάλι ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά!

Οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να τον απελευθερώσουν, μετά από 41 χρόνια!

17 Ιούλ 2025, 11:37
Διεθνή

Aχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του σιωναζισμού

17 Ιούλ 2025, 10:22
Πολιτική

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν γουστάρουμε να ελέγξουμε Βορίδη-Αυγενάκη. Τελεία!

17 Ιούλ 2025, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποφασισμένος να συγκαλύψει την εγκληματική οργάνωση ο Μητσοτάκης

16 Ιούλ 2025, 22:05
Εργατικά

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

16 Ιούλ 2025, 14:22
Αγροτικά

Eγκλημα κατά της κτηνοτροφίας: Συνεχίζεται το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Τσιάρας και Κέλλας συνεχίζουν το χαβά τους - Υπέρ του καταστροφικού εμβολιασμού το ΚΚΕ!

16 Ιούλ 2025, 14:16
Εργατικά

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο Κώστα Τουλγαρίδη

Με κλειδωμένες πόρτες αντιμετώπισαν Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής και αστυνομία τους διαδηλωτές

16 Ιούλ 2025, 10:36
Πολιτική

Απόψε στις 10 μμ στον Πειραιά: Μπλόκο στο πλοίο που μεταφέρει χάλυβα για τη σιωναζιστική πολεμική μηχανή

Συγκέντρωση στο ΣΕΜΠΟ του Νέου Ικονίου στους Προβλήτες 2 και 3

16 Ιούλ 2025, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Προσπαθούμε να πιάσουμε αιχμάλωτους σιωναζιστές στρατιώτες και θα τα καταφέρουμε

15 Ιούλ 2025, 21:42
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

Ημέρα Nelson Mandela.

Ισπανία: Ημέρα εργασίας.

1925: Εκδίδεται το μανιφέστο του Αδόλφου Χίτλερ “Ο αγών μου“.

1980: Εμπρησμός τεσσάρων φορτηγών ψυγείων του Μαρινόπουλου (ΕΛΑ).

1988: Τέλος του πολέμου Ιράν – Ιράκ.

1994: 96 άνθρωποι σκοτώνονται και πολλοί τραυματίζονται από έκρηξη σε κτίριο που φιλοξενεί εβραϊκές οργανώσεις στο Μπουένος Αϊρες.

2002: Συλλαμβάνονται οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεολόγος Ψαραδέλλης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

[…] Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, δεν είναι απλώς μία από τις τρεις εξουσίες. Είναι το σώμα των λειτουργών που με το δικαιοδοτικό τους έργο καλούνται να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό η Δικαιοσύνη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. […] Θυμίζω ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί κάποιου είδους προνόμιο, ούτε συνδέετε με αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως εγγύηση των πολιτών για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία του Δικαστή αφορά εν πρώτοις τη σχέση του δικαστή με τις άλλες εξουσίες, την εκτελεστική και τη νομοθετική. Οχι όμως μόνο με αυτές: νοείται απέναντι και στη δυναμική που αναπτύσσουν φορείς οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ισχύος προς επηρεασμό της δικαιοδοτικής κρίσης, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, αντιλήψεις, ιδέες, επιλογές, προτιμήσεις, ώστε, όταν ο δικαστής ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο να είναι μονάχα η ζώσα ψυχή του νόμου. […] Με την ανεξαρτησία συναρτάται και το ζήτημα, που κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, της άσκησης κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και ο σχολιασμός των δικαστικών ενεργειών. Οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμφίβολα είναι και αυτές αντικείμενο του δημόσιου, δημοκρατικού διαλόγου. Ζήτημα δημιουργείται όταν επιχειρείται, ή φαίνεται ότι επιχειρείται (και εδώ ας θυμηθούμε τη θεωρία των φαινομένων του ΕΔΔΑ), αθέμιτος επηρεασμός των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Κυρίως όταν ο σχολιασμός αφορά εκκρεμή υπόθεση. Ο κίνδυνος αφορά την απονομιμοποίηση του συστήματος που κλονίζει τις βάσεις του κράτους δικαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε το φαινόμενο εξωδικαστικά πρόσωπα, καθ’ υπέρβαση των ακροτάτων ορίων μιας καλοπροαίρετης ιδιάζουσας κριτικής, να αμφισβητούν επικριτικά, ως υπερδικαστές το πόρισμα των δικαστικών ερευνών επί της ουσίας και μάλιστα με κριτήρια εξωδικαστικά, επιχειρώντας τη χειραγώγηση και τον επηρεασμό έξωθεν ή τον αυθαίρετο σφετερισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, παραγνωρίζοντας ότι κατά το σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά το μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης. […]

Αναστασία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μίντια, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου, η Αναστασία Παπαδοπούλου φοράει στο λαιμό της ένα κολιέ από πέρλες και έναν ευμεγέθη χρυσό σταυρό. Αρχοντιά και Ορθοδοξία, ο ιδανικός συνδυασμός. Στην ψηφοφορία των συναδέλφων της η Α. Παπαδοπούλου ήρθε τέταρτη, ενώ στην ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήρθε πρώτη. Και οι δύο αυτές ψηφοφορίες είναι ενδεικτικές. Δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά έγινε φανερό ποια ήταν η «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου. Αλλωστε, η ίδια η εκλογή της από το υπουργικό συμβούλιο έγινε… διά περιφοράς! Παλιά, κάποιος «κούριερ» θα γύριζε τα υπουργεία και θα μάζευε υπογραφές υπουργών. Πλέον οι υπογραφές μπαίνουν ψηφιακά. Συζήτηση, φυσικά, δεν έγινε. Αυτό έλειπε, να τίθενται προς συζήτηση οι αποφάσεις του αυτοκρατορίσκου. Τα όσα περιέλαβε στη φλύαρη -τρισέλιδη- δήλωσή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι οι συνήθεις παπάρες που λένε οι διοικούντες το δικαστικό σύστημα και οι διοικούντες τις κυβερνήσεις. Τις διαβάζει ή τις ακούει ο κόσμος και σκάει στα γέλια: «Καλά, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια να αυτοδιαψεύδεστε;» Οχι, δε βαρέθηκαν, ούτε θα βαρεθούν. Μήπως έχουν κάτι άλλο να πουν; Προσέξτε, όμως, το διαχωρισμό που κάνει η Α. Παπαδοπούλου. Τα «κονέ» με την κυβερνητική εξουσία και με τους δυνατούς του κεφαλαίου είναι αόρατα. Δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν. Οταν καμιά φορά εντοπίζονται και αποκαλύπτονται, έχουμε ένα σκάνδαλο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ομως η κριτική στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του δικαστικού μηχανισμού είναι πάντοτε δημόσια. Και γίνεται κατά κανόνα ευθαρσώς. Αυτή την κριτική έβαλε στο στόχαστρό της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διεκδικώντας -τι πρωτότυπο!- το «υπεράνω κριτικής» των δικαστών. Τυχαίο; ΥΓ. Δε θα σχολιάσουμε ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος στη γραπτή δήλωση της κας Παπαδοπούλου. Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν. Συνήθως τα διορθώνει μια δεύτερη ανάγνωση…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Εφετείο 17Ν

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

  • ΕΛΑ

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

  • Επικοινωνία

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

  • Όροι χρήσης

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

  • Ποιοι είμαστε

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

  • Επικοινωνία

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

  • Όροι χρήσης

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

    Τον πολιόρκησαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για να του περιποιηθούν τραύματα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo