Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
  • Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο Αμπού Χάμζα και η νίλα της επίλεκτης Ταξιαρχίας Ναχάλ (εκπληκτικά video)
Διεθνή

Ο Αμπού Χάμζα και η νίλα της επίλεκτης Ταξιαρχίας Ναχάλ (εκπληκτικά video)

Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιαν 2025, 20:57

Για δεύτερη συνεχή μέρα ο Χουσεΐν Φαγιάντ, ο θρυλικός Αμπού Χάμζα, διοικητής του Τάγματος Μπέιτ Χανούν των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, έκανε χτες την εμφάνισή του στους δρόμους της Μπέιτ Χανούν, μίλησε με συμπατριώτες του και έκανε δηλώσεις. Ντυμένος με πολιτικά ρούχα, περιστοιχιζόταν από συντρόφους του, που στο βίντεο εμφανίστηκαν με «μωσαϊκό» στα πρόσωπα (προφανώς είναι στελέχη της Αντίστασης). Προφανώς για λόγους προστασίας τους. Μόνο ο Αμπού Χάμζα φαίνεται, για να αποκαλυφθεί και πάλι το φιάσκο των γκεμπελίσκων του σιωναζισμού, που είχαν εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ότι τον σκότωσαν τον περασμένο Μάη.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/Abu_Hamza_23-1-25_BeitHanoun.mp4

Ακούγεται να λέει ο Αμπού Χάμζα (σε ελεύθερη απόδοση):

Ακριβώς εδώ [δείχνει με το χέρι] σκοτώθηκε ο υποδιοικητής της Ταξιαρχίας Ναχάλ, η οποία προωθήθηκε με σκοπό να καταστρέψει τη Μπέιτ Χανούν. Αλλά η Μπέιτ Χανούν τον περίμενε και τον υποδέχτηκε, με την τακτική της. Αυτόν, την ταξιαρχία του, τους στρατιώτες του και τις μονάδες του πίσω από αυτόν, και το κατοχικό καθεστώς του. Δεν θα περνούσαν χωρίς να τιμωρηθούν. Βεβαίως, αυτοί της Ταξιαρχίας Ναχάλ είναι οι ίδιοι που ηγήθηκαν της επιχείρησης στη Γάζα και στη Ράφα, κατά την οποία δολοφονήθηκε ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, ο μάρτυρας Γιάχια Σινουάρ, Αμπού Ιμπραΐμ. Στη Μπέιτ Χανούν εκδικηθήκαμε για την ψυχή του μάρτυρα Γιάχια Σινουάρ, σκοτώνοντας δύο ηγετικά στελέχη της ταξιαρχίας, που συμμετείχαν στην επιχειρησιακή δράση στη Ράφα. Σκοτώθηκε επίσης ο υποδιοικητής της μεραρχίας και αν ο διοικητής της μεραρχίας ήταν μαζί τους, θα είχε σκοτωθεί και αυτός, θεού θέλοντος. Ευχαριστούμε τον θεό και έχουμε την ελπίδα μας σ’ αυτόν ότι όπως μας ευλόγησε σ’ αυτή τη μάχη θα μας ευλογήσει και στην τελική μάχη, για να τον δοξάσουμε και να τον υμνήσουμε στο Τζαμί Αλ-Ακσα.

Παράλληλα με τις δημόσιες εμφανίσεις του Αμπού Χάμζα, η Χαμάς δημοσίευσε χτες ένα βίντεο με τίτλο «Ενέδρες Θανάτου στη Μπέιτ Χανούν», απαριθμώντας τις επιχειρήσεις των μαχητών Αλ-Κασάμ στην τελευταία φάση του πολέμου, από τις 28 Δεκέμβρη μέχρι τις 15 Γενάρη.

To εξεγερτικό βίντεο λειτουργεί ως βιντεοκλίπ ενός καινούργιου τραγουδιού, επίσης εξεγερτικού, με τίτλο «Αν ρωτάτε ποιοι είμαστε: είμαστε ένας λαός που δεν υποκύπτει». Το τραγούδι έγραψε και ηχογράφησε η μπάντα Al-Wa’ad και εξυμνεί τα κατορθώματα των μαχητών της Μπέιτ Χανούν. Εχει γίνει ήδη μέρος της λαϊκής κουλτούρας στην περιοχή και θεωρείται πηγή έμπνευσης και δύναμης για την Αντίσταση και τους μαχητές. Ακούγεται συχνά σε οδοφράγματα, πεδία μάχης, ακόμα και σε σπίτια. Οι στίχοι του αντανακλούν την παλαιστινιακή ταυτότητα και δείχνουν την επιμονή του λαού να κατακτήσει τα δικαιώματά του, απορρίπτοντας την αδικία και την κατοχή.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/Hamas_BeitHanoun_23-1-24.mp4

Σημειώσεις βίντεο

    • 28/12/2024: Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ εκτόξευσαν δύο πυραύλους “M75” προς την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ από τη Μπέιτ Χανούν.
    • 29/12/2024: Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ εκτόξευσαν πέντε πυραύλους Rajoom που στόχευσαν το κέντρο διοίκησης της Ταξιαρχίας Ναχάλ μέσα στον εποικισμό Σντερότ.
    • 29/12/2024: Οι μαχητές των Αλ-Κασάμ πυροβόλησαν με τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή Ghoul, έναν ισραηλινό στρατιώτη στην Οδό Σιδηροδρόμου στη Μπέιτ Χανούν, προκαλώντας σοβαρότατο τραυματισμό του: ακρωτηριασμό του χεριού του και επιπλέον τραύματα στο σώμα του.
    • 29/12/2024: Σε μια συνδυασμένη επιχείρηση στη Μπέιτ Χανούν, βόρεια της Γάζας, οι μαχητές των Αλ-Κασάμ πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή και το βοηθό του. Στη συνέχεια, στόχευσαν την ίδια δύναμη με πέντε ρουκέτες κατά προσωπικού TBG, προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς. Ο εχθρός παραδέχτηκε τον θάνατο δύο στρατιωτών και τον τραυματισμό 10 άλλων, όλοι από τη Ταξιαρχία Νέτζα Γιεχούντα.
    • 02/01/2025: Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ κατέστρεψαν ένα ισραηλινό τανκ Merkava χρησιμοποιώντας εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος στην Οδό Σιδηροδρόμου στη Μπέιτ Χανούν, βόρεια της Γάζας.
    • 02/01/2025: Οι μαχητές των Αλ-Κασάμ στόχευσαν με αντιοχυρωματική ρουκέτα ένα σπίτι όπου είχε οχυρωθεί μονάδα ισραηλινών πεζοναυτών στη Μπέιτ Χανούν, προκαλώντας την κατάρρευση του σπιτιού πάνω στη μονάδα. Ο εχθρός παραδέχτηκε το θάνατο πέντε στρατιωτών και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ άλλων.
    • 06/01/2025: Οι μαχητές των Αλ-Κασάμ πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό κατά προσωπικού απευθείας σε μια ισραηλινή δύναμη από την Ταξιαρχία Granite 932 που προωθούνταν στη Μπέιτ Χανούν, στη συνέχεια εξόντωσαν τους επιζώντες από μικρή απόσταση, σκοτώνοντας το διοικητή του λόχου, τον υποδιοικητή του και αρκετούς άλλους ισραηλινούς στρατιώτες.
    • 1:01 Ο διοικητής του Τάγματος Αλ-Κασάμ Μπέιτ Χανούν, Χουσεΐν Φαγιάντ.
    • 06/01/2025: Οι μαχητές των Αλ-Κασάμ πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος  μέσα σε ένα σπίτι στη Μπέιτ Χανούν, όπου είχε οχυρωθεί μια ισραηλινή μονάδα, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας άλλους. Επίσης, στόχευσαν άλλη ισραηλινή μονάδα που είχε οχυρωθεί σε σπίτι στην Οδό Ντάμρα, βόρεια της Μπέιτ Χανούν, με δύο ρουκέτες κατά προσωπικού, προκαλώντας επιπλέον απώλειες.
    • 06/01/2025: Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ εκτόξευσαν τρεις πυραύλους Rajoom στον εποικισμό Σντερότ από τη Μπέιτ Χανούν, βόρεια της Γάζας.
    • 07/01/2025: Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ κατέστρεψαν πλήρως μια στρατιωτική μπουλντόζα D9 με έναν εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος και σκότωσαν τον οδηγό ενός στρατιωτικού οχήματος Bagger με έναν εκρηκτικό μηχανισμό κατά προσωπικού στην περιοχή Αλ-Ζαϊτούν, στη Μπέιτ Χανούν, βόρεια της Γάζας.
    • 08/01/2025: Οι μαχητές των Αλ-Κασάμ έστησαν μια καλά προετοιμασμένη ενέδρα κατά μιας προγραμματισμένης διαδρομής του εχθρού, καταστρέφοντας με εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος ένα τανκ που διοικούσε αξιωματικός τεθωρακισμένου τάγματος, προκαλώντας την αποκόλληση του πύργου και σκοτώνοντας όλους μέσα, συμπεριλαμβανόμενου του αξιωματικού. Στη συνέχεια, στόχευσαν τη δύναμη διάσωσης με έναν εκρηκτικό μηχανισμό κατά προσωπικού, προκαλώντας απώλειες, και πυροδότησαν ένα ναρκοπέδιο κάτω από αρκετά οχήματα του εχθρού στο κέντρο της Μπέιτ Χανούν, βόρεια της Γάζας.
    • 09/01/2025: Οι μαχητές των Αλ-Κασάμ πυροβόλησαν αρκετούς ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη Στάση Αλ-Αρούμπα στην Οδό Ουάδι στη Μπέιτ Χανούν, βόρεια της Γάζας, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους έξι.
    • 11/01/2025: Οι μαχητές των Αλ-Κασάμ πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό κατά προσωπικού σε μια ισραηλινή δύναμη πεζικού που προχωρούσε στην περιοχή Αλ-Ζαϊτούν στη Μπέιτ Χανούν, προκαλώντας απώλειες. Ο εχθρός παραδέχτηκε το θάνατο του υποδιοικητή της Ταξιαρχίας Ναχάλ και τεσσάρων στρατιωτών, με εννέα άλλους σοβαρά τραυματισμένους.
    • 14/01/2025: Οι μαχητές των Αλ-Κασάμ στόχευσαν με ρουκέτα TBG μια ισραηλινή μονάδα που είχε οχυρωθεί μέσα σε σπίτι στη Μπέιτ Χανούν, προκαλώντας απώλειες.
    • 15/01/2025: Οι μαχητές των Αλ-Κασάμ στόχευσαν με έναν εκρηκτικό μηχανισμό κατά προσωπικού μια ισραηλινή μονάδα του Μηχανικού, προκαλώντας απώλειες. Επίσης, στόχευσαν ένα στρατιωτικό όχημα ‘Bagger’ με ρουκέτα Al-Yassin 105 στην Οδό Μπάαλι, στην κεντρική Μπέιτ Χανούν, βόρεια της Γάζας.

Σήμερα, η… Αl-Qassam Productions έδωσε στη δημοσιότητα ένα επτάλεπτο (!) βίντεο με λεπτομέρειες από τις μάχες της Μπέιτ Χανούν (το δημοσιεύουμε παρακάτω σε δύο μέρη, για δικούς μας τεχνικούς λόγους). Αναφέρει το βίντεο εισαγωγικά:

Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Ιζελντίν Αλ-Κασάμ: Δείτε το πρώτο μέρος της σειράς «Ενέδρες Θανάτου» και τη σύγκρουση των μαχητών των Αλ-Κασάμ με τους στρατιώτες και τα οχήματα του εχθρού στους άξονες εισβολής στην πόλη Μπέιτ Χανούν, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
#Κατακλυσμός_του_Αλ-Ακσα:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/Enedres_Thanatou_1_A.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/Enedres_Thanatou_1_B.mp4

Προ ημερών δημοσιεύσαμε δήλωση ενός σιωναζιστή αξιωματικού που έλεγε πως οι μαχητές Κασάμ έχουν γεμίσει τη Μπέιτ Χανούν με θερμικές κάμερες, παρακολουθούν κάθε σπίτι και κάθε δρόμο και πυροδοτούν εκρηκτικούς μηχανισμούς την κατάλληλη στιγμή, χωρίς ο στρατός να μπορεί να τους εντοπίσει. Αν κρίνουμε από τα βίντεο, και λίγα είπε. Κάμερες παντού και αντάρτες που καραδοκούν, πυροδοτούν τα εκρηκτικά και μετά ορμούν πάνω στους σιωναζιστές με τα Καλάσνικοφ.

Μιλάμε για έπος σε μια σπιθαμή τόπο. Τηρουμένων των αναλογιών, ο Αμπού Χάμζα και οι αντάρτες του θυμίζουν τον στρατηγό Τσούικοφ και τους κόκκινους φαντάρους του, που κράτησαν το Στάλινγκραντ μέχρι ο Στάλιν να διατάξει την εκτέλεση της Επιχείρησης «Ουρανός» (που περικύκλωσε και συνέτριψε τους ναζί).

Ας κάνουμε κι ένα μικρό αφιέρωμα σ’ αυτόν τον διοικητή της Παλαιστινιακής Αντίστασης στο βορρά της Γάζας. Στην αρχή του πολέμου, ο Αμπού Χάμζα πήρε το αυτοκίνητό του και οδηγώντας μόνος του πήγε και στάθηκε απέναντι από ένα σιωνιστικό τανκ. Για να δείξει ότι αυτός και οι μαχητές του δεν τους φοβούνται. Το βίντεο είχε γίνει viral, γεμίζοντας με περηφάνια τον παλαιστινιακό λαό. (Οπως βλέπουμε, μετά από 15 μήνες πολέμου, αυτός ο γεροδεμένος άντρας έχει απομείνει μισός – αλλά πάντα με την ίδια φλόγα στην καρδιά).

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ Χαμάς κήδεψε δύο μέλη του Πολιτικού της Γραφείου στη Γάζα

Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 25 Γενάρη

Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

Σχετικά Αρθρα

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

Διεθνή 3 Οκτ 2025, 13:23

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

Διεθνή 3 Οκτ 2025, 12:05

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 22:54

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 14:33

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 10:04

Ακου σιωναζιστάκο…

Διεθνή 1 Οκτ 2025, 12:25
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

29 Σεπ 2025, 20:10
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Εφετείο 17Ν

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

  • ΕΛΑ

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

  • Επικοινωνία

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

  • Όροι χρήσης

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

  • Ποιοι είμαστε

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

  • Επικοινωνία

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

  • Όροι χρήσης

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

    Aσύλληπτες εικόνες από την αντάρτικη δράση στη Μπέιτ Χανούν

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo