Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 12 Ιούλη
  • Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»
  • Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις
  • Le Monde: Οι απώλειες του ισραηλινού στρατού τροφοδοτούν θέσεις υπέρ του τερματισμού του πολέμου
  • Ο Μητσοτάκης έστησε τη λαιμητόμο των διαγραφών φοιτητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»
Διεθνή

Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιούλ 2025, 21:50
Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Η τύχη του Αβραάμ Αζουλάι ήταν κακή... Σύντομα, η τύχη του επόμενου στρατιώτη θα είναι καλύτερη – θα είναι ο νέος αιχμάλωτός μας.

Επί δύο ημέρες βομβάρδιζαν το σιωνιστικό όχλο με αφηγήματα για τον ήρωα Αβραάμ Αζουλάι, ο οποίος έκανε κατεδαφίσεις με τον εκσκαφέα, όταν δέχτηκε επίθεση από τρεις μαχητές της Χαμάς. Σκότωσε τον ένα και έπεσε σαν ήρωας. Οι άλλοι στρατιώτες σκότωσαν τον δεύτερο μαχητή και μετά και τον τρίτο. Αυτά δήλωσε ο εκπρόσωπος του σιωναζιστικού στρατού, ο οποίος έχει αντικαταστήσει εκείνον «με τα μεγάλα αυτιά», όπως αποκαλούν κοροϊδευτικά οι Παλαιστίνιοι τον προηγούμενο εκπρόσωπο, Ντανίλ Χαγκάρι.

Και ήρθε το βίντεο των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ και τους χάλασε το ηρωικό παραμύθι. Ο ήρωας, με το που είδε τους παλαιστίνιους μαχητές το έβαλε στα πόδια. Οι μαχητές τον κυνήγησαν, βρήκαν τα ερείπια όπου είχε χωθεί και τον σκότωσαν πυροβολώντας με τα Καλάσνικοφ. Με όλη τους την άνεση πήραν το ατομικό του οπλισμό και έφυγαν σώοι και αβλαβείς, χωρίς να δεχτούν ούτε σφαίρα. Ζωντανό θα τον έπαιρναν μαζί τους τον φανατικό σιωναζιστή Αβραάμ, αλλά το πτώμα του φαίνεται πως δεν μπορούσαν εύκολα να το κουβαλήσουν μέσα από τα ερείπια (ήταν και βαρύς, όπως φαίνεται από φωτογραφίες).

Δείτε το βίντεο (με αγγλικούς υπότιτλους).

Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Ιζ Ελ-Ντιν Αλ-Κασάμ

Παρακολουθήστε: Στο πλαίσιο της σειράς επιχειρήσεων “Πέτρες του Δαβίδ”, πλάνα από την έφοδο σε συγκέντρωση ισραηλινών στρατιωτών και οχημάτων, με στοχοποίηση δύο σιωνιστικών οχημάτων και δύο στρατιωτικών εκσκαφέων, καθώς και απόπειρα αιχμαλωσίας ενός στρατιώτη, στην περιοχή Αμπασάν Αλ-Καμπίρα, ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Κατακλυσμός του Αλ-Άκσα

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/alQasam_KhanYunis_9-7-25_engl.mp4

📌 Σημειώσεις από το βίντεο:
🕐 9/7/2025, ώρα 01:00 – «Θεέ, βοήθησέ μας να φτάσουμε σ’ αυτούς και να τους πλήξουμε».
🕑 2:27 – Η στιγμή που ο στρατιώτης προσπαθεί να διαφύγει.
🕑 2:53 – «Επιτεθείτε μαζί μου!»
🕑 2:58 – «Διέφυγε προς το σπίτι».
🕒 3:40 – Το κατασχεθέν ατομικό όπλο του στρατιώτη.

CUT – Η κηδεία του Αζουλάι έγινε προτού δημοσιευτεί το βίντεο των Αλ-Κασάμ. Μαζεύτηκαν όλα τα σιωναζίδια (φαίνονται από την εμφάνιση) και κήδεψαν την κότα σαν ήρωα! Ο δε αδερφός του ορκίστηκε εκδίκηση. Ετσι που τον βλέπουμε με τα κοτσιδάκια να αναμίζουν, κάτι μας λέει ότι ανήκει σ’ αυτούς που αρνούνται τη στράτευση (Χαρεντί). Πιο προσγειωμένη η γυναίκα του δήλωσε: «Το Σάββατο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι φοβάται πως θα πεθάνει». Βουλωμένο γράμμα διάβαζε ο… τρεχαλατζής.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/aderfos_Avraam_Azulai_kideia.mp4

Εννοείται πως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο των Αλ-Κασάμ, που ανέτρεψε το κατασκευασμένο ηρωικό αφήγημα, έγινε της τρελής στη σιωνιστική οντότητα.

Σχόλια σε σιωνιστικά μίντια:

• Τρομακτικό, δύσκολο και ακατάλληλο για όσους έχουν αδύναμες καρδιές.
• Το βίντεο της Χαμάς διαψεύδει την αφήγηση των ισραηλινών Μέσων: ο στρατιώτης δεν πολέμησε γενναία μέχρι το θάνατό του, αλλά απλώς προσπάθησε να διαφύγει από το όχημα, δέχτηκε πυρά και σκοτώθηκε αμέσως.
• Σε αντίθεση με τις αναφορές, οι επιτιθέμενοι δεν τραυματίστηκαν, απλώς επέλεξαν να αφήσουν το πτώμα του στρατιώτη και να πάρουν μόνο το όπλο του.

  • Ο Αλμογκ Μπόκερ στο Κανάλι 13: Η αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του Αζουλάι δείχνει πως ο στρατός δεν διδάσκεται. Όπως και στην υπόθεση του Puma, πώς λειτούργησε εκσκαφέας χωρίς φρουρά; Πώς δεν είδε κανείς τους ενόπλους που πλησίαζαν; (Ελα μου ντε…)

Το ντοκουμέντο αποκαλύπτει επίσης ένα ανησυχητικό φαινόμενο από τον μακρύ πόλεμο στη Γάζα: ο ισραηλινός στρατός αναγκάζεται να χρησιμοποιεί πολιτικά μηχανήματα, που ανήκουν σε εργολάβους, οι οποίοι νοικιάζουν διάφορους τύπους εκσκαφέων στο στρατό, καθώς τα περισσότερα στρατιωτικά οχήματα έχουν φθαρεί μηχανικά από τις 7 Οκτώβρη και δεν επαρκούν πλέον. (Εχουν φθαρεί μηχανικά ή τα έχουν ανατινάξει οι παλαιστίνιοι μαχητές, που δεν έχουν αφήσει θωρακισμένη στρατιωτική μπουλντόζα D9 άθικτη;)

  • Ο Γιόσι Γεχοσούα, στρατιωτικός αναλυτής της Yedioth Ahronoth: Ο χρόνος της Γάζας δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Ο σκληρός αγώνας κατά των σηράγγων, οι οποίες εξακολουθούν να εκπλήσσουν με το μέγεθος, το βάθος και την πολυπλοκότητά τους, συνοδεύει τις δυνάμεις της Ταξιαρχίας Ναχάλ για 21 μήνες. Το πιο ευαίσθητο σημείο βρίσκεται ανάμεσα στην πίεση και την επιθυμία της κοινής γνώμης για την επιστροφή των αιχμαλώτων μέσω συμφωνίας, και στις κατηγορίες ότι “ο στρατός δεν κινείται”, όπως ανέφεραν κάποιοι υπουργοί του πολεμικού συμβουλίου. 

Ο στρατός δυσκολεύεται να μεταδώσει το μήνυμα που είναι απολύτως σαφές στο πεδίο: Αυτή είναι μια σκληρή, δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Η υπόγεια υποδομή δεν είναι ένα σαλόνι αγορασμένο από την ΙΚΕΑ. Η αποσυναρμολόγησή της απαιτεί μεθοδικότητα και επαγγελματισμό, ξεκινώντας από τη συλλογή πληροφοριών, τη χαρτογράφηση των σηράγγων, τον έλεγχο της περιοχής και την αμυντική της οχύρωση, έως την εισαγωγή μηχανημάτων διάνοιξης και ειδικών μέσων (σκυλιά, αισθητήρες), και μόνο τότε έρχεται η χρήση εκρηκτικών.

Και η Χαμάς δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Ανώτεροι αξιωματικοί λένε ότι η Χαμάς μαθαίνει τις μεθόδους και προσπαθεί να διαταράξει τον εξοπλισμό. Ένας μαχητής της Χαμάς μπορεί να βγει από μια κρυφή έξοδο και να τοποθετήσει μια βόμβα χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Ξαφνικά ακούγεται συναγερμός λόγω βολής όλμων και δεν υπάρχει μέρος να κρυφτούν οι στρατιώτες. Πέφτουν κάτω και περιμένουν τις εντολές από το κέντρο ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο στόχος είναι πράγματι «η εξάλειψη της Χαμάς», τότε όπως λένε οι ανώτεροι αξιωματικοί: «Αυτός ο στόχος θα χρειαστεί χρόνια για να επιτευχθεί – και όποιος λέει το αντίθετο δεν καταλαβαίνει τι λέει».

  • Ο Αμος Χαρέλ, στρατιωτικός αναλυτής της Haaretz: Από την αρχή της εβδομάδας, σκοτώθηκαν επτά ισραηλινοί στρατιώτες: πέντε σε έκρηξη ναρκοπεδίου στη Μπέιτ Χανούν, δύο στη Χαν Γιούνις – ο ένας έγινε προσπάθεια να απαχθεί από μονάδα της Χαμάς – και άλλοι δύο αυτοκτόνησαν επειδή δεν άντεχαν πλέον τις φρικαλεότητες και τα τραύματα του πολέμου. Πολέμου που, σε αυτή τη φάση, δεν έχει πια κανένα νόημα πέρα από ένα κυβερνητικό συνασπισμό που κινείται από μια υπερβολική επιθυμία αυτοσυντήρησης.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Εγιάλ Ζαμίρ, δήλωσε ότι «οι συνθήκες ωρίμασαν για μια συμφωνία». Ομως είναι αμφίβολο αν οι τελευταίες επιχειρήσεις του στρατού στη Γάζα συνέβαλαν πραγματικά σε αυτή την έκβαση. Εφόσον ο Αρχηγός στηρίζει τον τερματισμό του πολέμου και την επιστροφή 20 αιχμαλώτων και 30 σορών, ίσως είναι καλύτερα να εστιάσουμε σε αυτό.

Δεν πρέπει να αγνοούμε τη δυνατότητα της Χαμάς να πλήξει. Το Κίνημα εξακολουθεί να επιδιώκει τους στόχους του – να τερματιστεί ο πόλεμος διατηρώντας ό,τι απέμεινε από τη στρατιωτική του δύναμη.

  • Ο Ράμι Ιγκρά, πρώην επικεφαλής της μονάδας ομήρων και αγνοουμένων της Μοσάντ, στο i24News: Παρά το ότι ο Νετανιάχου συνεχίζει να ζητά από τη Χαμάς να αφοπλιστεί και να φύγει στην εξορία, η αποφασιστικότητα της τζιχαντιστικής οργάνωσης να κρατήσει τη Γάζα δεν έχει επηρεαστεί ακόμη από την ισραηλινή στρατιωτική υπεροχή.

Ο στρατιωτικός και στρατηγικός εμπειρογνώμονας, συνταγματάρχης Χάτεμ Καρίμ Αλ-Φαλάχι, μιλώντας σε πάνελ του Αλ-Τζαζίρα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι απόπειρες σύλληψης στρατιωτών στη Γάζα είναι αποτέλεσμα μελετημένου σχεδιασμού και όχι σύμπτωσης. Εκτίμησε ότι η σύνθετη στρατιωτική επιχείρηση που εκτέλεσε η Αντίσταση στην περιοχή Αμπασάν Αλ-Καμπίρα, ανατολικά της Χαν Γιούνις (στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας), δεν ήταν ένα τυχαίο επεισόδιο μάχης, αλλά μια καλά σχεδιασμένη μάχη με άριστη προετοιμασία. Η επιχείρηση αποκάλυψε την ικανότητα της Αντίστασης να διεισδύει πίσω από τις γραμμές του ισραηλινού στρατού, σε περιοχές που θεωρούνται «ασφαλείς» (γι’ αυτό και οι δύο εκσκαφείς δεν φυλάσσονταν από στρατιωτική δύναμη), εκμεταλλευόμενη το έδαφος και τα ερείπια για την εκτέλεση ακριβών χτυπημάτων.

Η επιχείρηση -σύμφωνα με τον Αλ-Φαλάχι– βασίστηκε στο καμουφλάζ και στη σιωπηλή προσέγγιση, αντί για θορυβώδη επίθεση που απαιτεί πυκνή κάλυψη πυρός, κάτι που επέτρεψε στους μαχητές να πλησιάσουν τους στόχους σε πολύ μικρές αποστάσεις — μεταξύ 100 και 150 μέτρων — για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των βλημάτων. Η αύξηση των επιθέσεων σε περιοχές από τις οποίες αποσύρεται ο στρατός αντικατοπτρίζει βαθιά κατανόηση των χαρτών στρατιωτικής ανάπτυξης και εκμετάλλευση των κενών στο ισραηλινό σύστημα επιτήρησης, παρά την τεχνολογική του υπεροχή. Η ακριβής συλλογή πληροφοριών για τις κινήσεις των ισραηλινών δυνάμεων, όπως εξήγησε ο Αλ-Φαλάχι, η κατανομή των καθηκόντων μεταξύ των ομάδων και ο ταυτόχρονος χρονισμός των επιθέσεων αποκαλύπτουν μια υπηρεσία πληροφοριών που λειτουργεί με υψηλή απόδοση.

Επιπλέον, η ικανότητα της Αντίστασης να πραγματοποιεί συνδυασμένες επιθέσεις σε μακρινές περιοχές — από τη Μπέιτ Χανούν στο Βορρά έως τη Ράφα στο Νότο — επιβεβαιώνει την ευελιξία του σχεδιασμού και την επάρκεια των μαχητών πεδίου, οι οποίοι έχουν φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο ανταρτοπολέμου. Οι ενδείξεις αυτών των επιχειρήσεων υπερβαίνουν το τακτικό επίπεδο, φτάνοντας στην ψυχολογική φθορά του ισραηλινού στρατού, καθώς οι επαναλαμβανόμενες απόπειρες αιχμαλωσίας αποδεικνύουν ότι η Αντίσταση εξακολουθεί να μπορεί να επιβάλλει εξίσωση τρόμου ακόμα και σε περιοχές που υποτίθεται πως είναι «ασφαλείς».

Προτού προλάβουν να συνέλθουν από το βίντεο με τον «ήρωα που πολέμησε γενναία τον εχθρό και έπεσε υπερασπιζόμενος την πατρίδα και αποδείχτηκε κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη, που την έκαναν μια χαψιά οι παλαιστίνιοι μαχητές, άρχισαν να έρχονται καινούργια μαύρα μαντάτα από τη Γάζα.

«Δύσκολο περιστατικό ασφαλείας στη Χαν Γιούνις: Γύρω στις οκτώ το βράδυ, μια μονάδα της Ταξιαρχίας Γκολάνι εισήλθε σε κτίριο στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης του κτιρίου, και για λόγο που παραμένει άγνωστος, σημειώθηκε έκρηξη.
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι επτά».

Ο σιωναζιστικός στρατός ανακοίνωσε μετά από μερικές ώρες το «θάνατο του αξιωματικού Ράι Μπιράν, διοικητή μονάδας αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Γκολάνι, κατά τη διάρκεια μαχών στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Ο Ντορόν Καντός, ανταποκριτής του Ραδιόφωνο Στρατού, ανέλαβε να πλασάρει το αφήγημα.

Λεπτομέρειες για το περιστατικό όπου σκοτώθηκε ο διοικητής περιπόλου:

1. Η αναγνωριστική μονάδα της Γκολάνι πραγματοποιούσε επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς στη Χαν Γιούνις, και φύτευε εκρηκτικά σε ύποπτα κτίρια.

2. Δύο ώρες μετά την τοποθέτηση των εκρηκτικών, έγινε η ανατίναξη. Ο αξιωματικός τραυματίστηκε και αργότερα πέθανε.

3. Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεν πυροβολήθηκε από εχθρό, αλλά τραυματίστηκε από θραύσμα κτιρίου λόγω της έκρηξης. (σ.σ. η έκρηξη μόνη της προκλήθηκε;)

4. Ο στρατός άνοιξε έρευνα για το πώς επήλθε ο θάνατός του από δικά τους εκρηκτικά.

Ποιος ξέρει, ίσως αύριο-μεθαύριο δούμε κανένα βίντεο των Αλ-Κασάμ με μαχητή να πατάει το κουμπί της πυροδότησης ή με μαχητή να σκοπεύει με ρουκέτα το κτίριο και να τινάζει τα εκρηκτικά που τοποθετούσαν οι σιωναζιστές. Δε θα είναι η πρώτη φορά.

ΥΓ. Μετά τη δημοσίευση του βίντεο με τον ήρωα-κότα, έγινε πάρτι στα παλαιστινιακά σόσιαλ μίντια.

✍️ Ιζάτ αλ-Ρισκ (Πολιτικό Γραφείο Χαμάς)

Οι Αλ-Κασάμ υποσχέθηκαν: «Θα τσακίσουμε το κύρος του στρατού σας» – και κράτησαν την υπόσχεσή τους. Η εικόνα αυτή λέει περισσότερα από κάθε λόγο. Σε αυτή την εμβληματική σκηνή φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στον άνθρωπο που πιστεύει και πολεμά για τα δικαιώματά του, τον λαό του και τα ιερά του, και στον κατακτητή που είναι φορτωμένος με τεχνολογία εξόντωσης, απογυμνωμένη από κάθε ανθρωπιά. Ανάμεσα σε έναν φοβισμένο, τρεμάμενο ξένο στρατιώτη, που διαθέτει αεροπλάνα, τανκς, αναγνώριση, τόνους εκρηκτικών και τα πιο σύγχρονα και θανατηφόρα όπλα, και κινείται με όλο τον εξοπλισμό, τη στολή και τον στρατιωτικό βαθμό του, και την ανδρεία του σύμπαντος που ενσαρκώθηκε σε έναν ανένδοτο μαχητή της Κασάμ, ήρεμο και σταθερό, που γεννήθηκε από αυτή την ευλογημένη γη, γενιά με γενιά. Χθες με παντόφλες και σήμερα με σανδάλια… σαν να έχει δεσμευτεί η Κατάιμπ Αλ-Κασάμ να τσακίσει το κύρος του στρατού κατοχής με τα παπούτσια όλης της Γάζας.

✍️ Σαΐντ Ζιάντ (αναλυτής Αλ-Τζαζίρα)

Η μόνη αποδεκτή αποστράτευση είναι αυτή που γίνεται με τον τρόπο των μαχητών της Αντίστασης…

✍️ Σελίδα υποστηρικτών της Αντίστασης:

H Ταξιαρχία της Χαν Γιούνις, οι σιδερένιες δυνάμεις του Σινουάρ. Από την πρώτη σφαίρα στην επιχείρηση «Καταιγίδα» μέχρι τώρα, ταλαιπωρούν το στρατό του εχθρού και τους στέλνουν στα σιωνιστικά νοσοκομεία νεκρούς, τραυματίες και ανάπηρους.

🟢 Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Ιζ Ελ-Ντιν Αλ-Κασάμ:

«Όποιος πατήσει το χώμα της πατρίδας μου θα γευτεί βέβαιο θάνατο».

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 12 Ιούλη

Σχετικά Αρθρα

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις

Διεθνή 11 Ιούλ 2025, 18:49

Le Monde: Οι απώλειες του ισραηλινού στρατού τροφοδοτούν θέσεις υπέρ του τερματισμού του πολέμου

Διεθνή 11 Ιούλ 2025, 11:28

Χαμάς: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Αντίστασης

Tα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις της Ντόχα

Διεθνή 10 Ιούλ 2025, 20:17

Βίγκο: Τον πούλο, πουτάνας γιοι σιωνιστές

Διεθνή 10 Ιούλ 2025, 17:31

Σύμπασα η Παλαιστινιακή Αντίσταση «τα δίνει όλα» στα πεδία των μαχών στη Γάζα

Διεθνή 9 Ιούλ 2025, 21:10

Ομολογούν τη νίλα στη Μπέιτ Χανούν οι σιωναζιστές

Περιμένουμε το βίντεο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 8 Ιούλ 2025, 18:02
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»

11 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις

11 Ιούλ 2025, 18:49
Διεθνή

Le Monde: Οι απώλειες του ισραηλινού στρατού τροφοδοτούν θέσεις υπέρ του τερματισμού του πολέμου

11 Ιούλ 2025, 11:28
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης έστησε τη λαιμητόμο των διαγραφών φοιτητών

Αυτόματη διαγραφή μετά το ν+2 και ν+3

11 Ιούλ 2025, 06:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Αντίστασης

Tα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις της Ντόχα

10 Ιούλ 2025, 20:17
Πολιτική

Βόλος: Ξεσαλωμένοι σιωνιστές, έβρισαν και χειροδίκησαν κατά πολίτισσας που είπε «Free Palestine»

Εξαλλοι οι Βολιώτες με τον Μπέο που εκτόπισε τα παιδιά από το κολυμβητήριο για να το παραχωρήσει σε σιωνιστικές ομάδες

10 Ιούλ 2025, 17:46
Διεθνή

Βίγκο: Τον πούλο, πουτάνας γιοι σιωνιστές

10 Ιούλ 2025, 17:31
Η παπάρα

Αρχοντιά και Ορθοδοξία

10 Ιούλ 2025, 07:35
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Αβινιόν: «Εμείς, γυναίκες και άνδρες του θεάτρου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό»

10 Ιούλ 2025, 06:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σύμπασα η Παλαιστινιακή Αντίσταση «τα δίνει όλα» στα πεδία των μαχών στη Γάζα

9 Ιούλ 2025, 21:10
Κόντρες

Zionista pantoflero

9 Ιούλ 2025, 19:24
Εργατικά

Νέα προσπάθεια συνδικαλιστικής και πολιτικής εξόντωσης

Παραπέμπεται στο πειθαρχικό ο Κώστας Τουλγαρίδης, γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κώστας Σωτηρίου»

9 Ιούλ 2025, 18:07
Αγροτικά

Θερίζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων στην «επικράτεια» του Κουρέτα

9 Ιούλ 2025, 18:00
Παιδεία

«Αιώνιοι φοιτητές»: Ο απελπισμένος Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα προαναγγέλλοντας διαγραφές

9 Ιούλ 2025, 16:51
Εργατικά

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

9 Ιούλ 2025, 07:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

1964: Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία – δωρεάν σχολικά βιβλία.

1967: Το χουντικό καθεστώς της 21ης Απριλίου αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια από 480 έλληνες πολίτες.

1973: Καταδίκες 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης”.

1979: Βόμβα στα γραφεία της «Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ» που κατασκευάζει το αεροδρόμιο στα Σπάτα (ΕΛΑ).

1993: Ψηφίζεται νέο ρωσικό σύνταγμα που αντικαθιστά εκείνο που ισχύει από την περίοδο του Μπρέζνιεφ.

1994: Ο Γιάσερ Αραφάτ εγκαθίσταται στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 27 χρόνια.

2003: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράση έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας «Alico» στη Λεωφόρο Μεσογείων.

2005: Βόμβα στο εργοτάξιο της «Ακτωρ Τεχνοδομική» στο Γκάζι (Λαϊκή Επαναστατική Δράση).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

[…] Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, δεν είναι απλώς μία από τις τρεις εξουσίες. Είναι το σώμα των λειτουργών που με το δικαιοδοτικό τους έργο καλούνται να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό η Δικαιοσύνη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. […] Θυμίζω ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί κάποιου είδους προνόμιο, ούτε συνδέετε με αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως εγγύηση των πολιτών για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία του Δικαστή αφορά εν πρώτοις τη σχέση του δικαστή με τις άλλες εξουσίες, την εκτελεστική και τη νομοθετική. Οχι όμως μόνο με αυτές: νοείται απέναντι και στη δυναμική που αναπτύσσουν φορείς οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ισχύος προς επηρεασμό της δικαιοδοτικής κρίσης, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, αντιλήψεις, ιδέες, επιλογές, προτιμήσεις, ώστε, όταν ο δικαστής ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο να είναι μονάχα η ζώσα ψυχή του νόμου. […] Με την ανεξαρτησία συναρτάται και το ζήτημα, που κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, της άσκησης κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και ο σχολιασμός των δικαστικών ενεργειών. Οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμφίβολα είναι και αυτές αντικείμενο του δημόσιου, δημοκρατικού διαλόγου. Ζήτημα δημιουργείται όταν επιχειρείται, ή φαίνεται ότι επιχειρείται (και εδώ ας θυμηθούμε τη θεωρία των φαινομένων του ΕΔΔΑ), αθέμιτος επηρεασμός των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Κυρίως όταν ο σχολιασμός αφορά εκκρεμή υπόθεση. Ο κίνδυνος αφορά την απονομιμοποίηση του συστήματος που κλονίζει τις βάσεις του κράτους δικαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε το φαινόμενο εξωδικαστικά πρόσωπα, καθ’ υπέρβαση των ακροτάτων ορίων μιας καλοπροαίρετης ιδιάζουσας κριτικής, να αμφισβητούν επικριτικά, ως υπερδικαστές το πόρισμα των δικαστικών ερευνών επί της ουσίας και μάλιστα με κριτήρια εξωδικαστικά, επιχειρώντας τη χειραγώγηση και τον επηρεασμό έξωθεν ή τον αυθαίρετο σφετερισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, παραγνωρίζοντας ότι κατά το σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά το μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης. […]

Αναστασία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μίντια, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου, η Αναστασία Παπαδοπούλου φοράει στο λαιμό της ένα κολιέ από πέρλες και έναν ευμεγέθη χρυσό σταυρό. Αρχοντιά και Ορθοδοξία, ο ιδανικός συνδυασμός. Στην ψηφοφορία των συναδέλφων της η Α. Παπαδοπούλου ήρθε τέταρτη, ενώ στην ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήρθε πρώτη. Και οι δύο αυτές ψηφοφορίες είναι ενδεικτικές. Δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά έγινε φανερό ποια ήταν η «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου. Αλλωστε, η ίδια η εκλογή της από το υπουργικό συμβούλιο έγινε… διά περιφοράς! Παλιά, κάποιος «κούριερ» θα γύριζε τα υπουργεία και θα μάζευε υπογραφές υπουργών. Πλέον οι υπογραφές μπαίνουν ψηφιακά. Συζήτηση, φυσικά, δεν έγινε. Αυτό έλειπε, να τίθενται προς συζήτηση οι αποφάσεις του αυτοκρατορίσκου. Τα όσα περιέλαβε στη φλύαρη -τρισέλιδη- δήλωσή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι οι συνήθεις παπάρες που λένε οι διοικούντες το δικαστικό σύστημα και οι διοικούντες τις κυβερνήσεις. Τις διαβάζει ή τις ακούει ο κόσμος και σκάει στα γέλια: «Καλά, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια να αυτοδιαψεύδεστε;» Οχι, δε βαρέθηκαν, ούτε θα βαρεθούν. Μήπως έχουν κάτι άλλο να πουν; Προσέξτε, όμως, το διαχωρισμό που κάνει η Α. Παπαδοπούλου. Τα «κονέ» με την κυβερνητική εξουσία και με τους δυνατούς του κεφαλαίου είναι αόρατα. Δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν. Οταν καμιά φορά εντοπίζονται και αποκαλύπτονται, έχουμε ένα σκάνδαλο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ομως η κριτική στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του δικαστικού μηχανισμού είναι πάντοτε δημόσια. Και γίνεται κατά κανόνα ευθαρσώς. Αυτή την κριτική έβαλε στο στόχαστρό της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διεκδικώντας -τι πρωτότυπο!- το «υπεράνω κριτικής» των δικαστών. Τυχαίο; ΥΓ. Δε θα σχολιάσουμε ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος στη γραπτή δήλωση της κας Παπαδοπούλου. Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν. Συνήθως τα διορθώνει μια δεύτερη ανάγνωση…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo