Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια
  • Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο
  • Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?
  • Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις
  • Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Χουσάμ Αμπού Σαφία: Απελευθερώνεται ο ήρωας γιατρός του βορρά της Γάζας
Διεθνή

Χουσάμ Αμπού Σαφία: Απελευθερώνεται ο ήρωας γιατρός του βορρά της Γάζας

«Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Φεβ 2025, 22:20

Το ερχόμενο Σάββατο, ανάμεσα στους 445 ομήρους από τη Γάζα που θα απελευθερωθούν θα είναι και ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφία, διευθυντής του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν στη Μπέιτ Λάχια. Για πρώτη φορά από την απαγωγή του, σιωνιστικά μίντια έδειξαν εικόνες του γιατρού μέσα από τη φυλακή.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Dr_Safia_KamalAdwan.mp4

Ο Χουσάμ Ιντρίς Αμπού Σαφία γεννήθηκε τον Νοέμβρη του 1973 στον Προσφυγικό Καταυλισμό της Τζαμπάλια. Η οικογένειά του κατέφυγε στη Γάζα όταν εκδιώχτηκε βίαια από τη Χαμαμά της Παλαιστίνης, με τη Νάκμπα του 1948. Σπούδασε Ιατρική στο Καζαχστάν. Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε τη σύζυγό του Ελμπίνα. Μολονότι μπορούσαν να μείνουν στην πατρίδα του συζύγου του, ο Χουσάμ και η Ελμπίνα επέστρεψαν στη Γάζα και εγκαταστάθηκαν στη Τζαμπάλια.

Ο γιατρός πήρε ειδικότητα Παιδιατρικής και στη συνέχεια Νεογνολογίας. Αρχισε να εργάζεται ως γιατρός στο υπουργείο Υγείας της Γάζας και αναδείχτηκε σε διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν στη Μπέιτ Λάχια, του μεγαλύτερου νοσοκομείου στη βόρεια περιοχή της Λωρίδας. Τον Φλεβάρη του 2024, σιωναζιστικό drone σκότωσε τον διευθυντή του νοσοκομείου και διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Δρ. Αχμαντ Αλ-Καχλούτ. Ο Χουσάμ Αμπού-Σαφία ανέλαβε αμέσως διευθυντής του νοσοκομείου.

Μολονότι το νοσοκομείο βρισκόταν υπό πολιορκία και ανθρωπιστικές οργανώσεις και η UNRWA τον συμβούλευαν να εκτοπιστεί στο νότο, ο Αμπού Σαφία παρέμεινε στο βορρά, στο νοσοκομείο του, όπως επέβαλε το καθήκον του ως γιατρός και ως Παλαιστίνιος. Μάλιστα, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε όλη η οικογένειά του και το έκαναν σπίτι τους.

Παρά την έλλειψη των απαραίτητων ιατρικών εφοδίων και τις συνεχείς διακοπές ηλεκτρισμού, ο Αμπού Σαφία κατάφερε να διπλασιάσει σχεδόν τη δυναμικότητα του νοσοκομείου στη διάρκεια του πολέμου, αυξάνοντας τις 120 κλίνες του σε 200. Φυσικά, ούτε αυτός ο αριθμός μπορούσε να εξυπηρετήσει το σύνολο των τραυματιών που έφταναν διαρκώς στο νοσοκομείο, όσο η σιωναζιστική πολιορκία γινόταν πιο σφιχτή και πιο άγρια. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με επικεφαλής τον ίδιο τον Αμπού Σαφία, ξεπέρασε κάθε ανθρώπινο όριο αντοχής.

Μετά την πρώτη πολιορκία, τον Δεκέμβρη του 2023, το Καμάλ Αντουάν πολιορκήθηκε ξανά τον Μάη του 2024. Τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς, το νοσοκομείο βρισκόταν υπό συνεχή βομβαρδισμό, μέχρι τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς. Στις 25 Οκτώβρη, οι σιωναζιστές συνέλαβαν και ανέκριναν τον Αμπού Σαφία. Μετά τον άφησαν. Την ίδια μέρα, ο 15χρονος γιος του Ιμπραΐμ δολοφονήθηκε με χτύπημα σιωναζιστικού drone στην είσοδο του νοσοκομείου. Ηταν η πρώτη φορά που ο Χουσάμ Αμπού Σαφία, ο οποίος εμφανιζόταν συνεχώς σε αραβικά ΜΜΕ και κατήγγειλε την κατάσταση που βίωνε το Καμάλ Αντουάν, «λύγισε» μπροστά στην κάμερα: «Σκότωσαν τον γιο μου επειδή μεταφέρουμε ένα ανθρωπιστικό μήνυμα»…


Από τον Νοέμβρη του 2024 μέχρι τη σύλληψή του τον επόμενο μήνα, ο διευθυντής του Καμάλ Αντουάν ανέβαζε καθημερινή τεκμηρίωση από τη ζωή στο νοσοκομείο στο Instagram. Στις 23 Νοέμβρη τραυματίστηκε και ο ίδιος από βομβαρδισμό drone, καθώς επέστρεφε στο γραφείο του αφού τελείωσε ένα χειρουργείο. Εξι θραύσματα καρφώθηκαν στο πόδι του. Οι συνάδελφοί του τα αφαίρεσαν και ο Αμπού Σαφία συνέχισε να εκτελεί τα ιατρικά του καθήκοντα χρησιμοποιώντας πατερίτσα. Στις 23 Δεκέμβρη είπε στο NBC News ότι ισραηλινοί σνάιπερ και πυρά τεθωρακισμένων κατέστρεψαν εντελώς το βρεφονηπιακό τμήμα και το μαιευτήριο του Καμάλ Αντουάν.

Κάποια στιγμή, οι συνάδελφοί του τον κατέγραψαν να ξεκλέβει λίγο ύπνο μέσα στη φασαρία του γραφείου του.

Οι σιωναζιστές τού πρόσφεραν ασφαλή δρόμο για να φύγει προς το νότο μαζί με την οικογένειά του, προτού εισβάλλουν στο νοσοκομείο. Ο Αμπού Σαφίγια αρνήθηκε περήφανα: Οταν φύγει και ο τελευταίος ασθενής και ο τελευταίος συνάδελφός μου, τότε θα βγω από το νοσοκομείο. Αυτό και έκανε. Στις 27 Δεκέμβρη του 2024 οι σιωναζιστές εισέβαλαν στο νοσοκομείο και το εκκένωσαν με τη βία. Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφία βγήκε τελευταίος, φορώντας την ιατρική του μπλούζα και βάδισε προς την ανοιχτή πόρτα του τανκ διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού. Εδωσε το χέρι του στον διοικητή και ανέφερε ότι το νοσοκομείο είναι άδειο. Ακόμα και τα γουρούνια εξεπλάγησαν από το μεγαλείο αυτής της κίνησης, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως ο Αμπού Σαφία συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος κρατικής μη στρατιωτικής υπηρεσίας απέναντι σε στρατό κατοχής. Το παρακάτω βίντεο το κυκλοφόρησε ο σιωναζιστικός στρατός.


Οι σιωναζιστές άφησαν τις γυναίκες (μεταξύ αυτών και η σύζυγος του Αμπού Σαφία) να πάνε στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο και πήραν ομήρους περίπου 240 άντρες, μεταξύ των οποίων και τον διευθυντή, τον οποίο κατηγόρησαν ότι είχε μετατρέψει το νοσοκομείο σε… «βάση της Χαμάς». Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της βόρειας Γάζας έπαψε να λειτουργεί.

Τα ίχνη του Χουσάμ Αμπού Σαφία χάθηκαν. Ιατρικές οργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο (μεταξύ αυτών και ο ΠΟΥ), ακόμα και από το Ισραήλ, ζητούσαν πληροφορίες για την τύχη του και δεν έπαιρναν καμιά απάντηση. Ανθρωπιστικές οργανώσεις, συνέλεξαν στοιχεία από παλαιστίνιους κρατούμενους και ανέφεραν ότι ο Δρ. Αμπού Σαφία, αφού πρώτα τον χτύπησαν και τον ανέκριναν σε ένα μέρος στην περιοχή Αλ-Φαχούρα της Τζαμπάλια, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σντε Τεϊμάν στην έρημο Νεγκέφ, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καθόλου καλή.

Στις 9 Γενάρη του 2025 ο Αμπού Σαφία πέρασε από ακρόαση στο Ειρηνοδικείο του Ασκελόν, που επέκτεινε την κράτησή του μέχρι τις 13 Φλεβάρη. Δεν του επέτρεψαν να έχει δικηγόρο, ούτε ενημερώθηκε ο ίδιος ή η οικογένειά του ότι θα περάσει από δικαστική ακρόαση. Δικηγόρο συνάντησε για πρώτη φορά στις 11 Φλεβάρη, στη φυλακή Οφερ στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, όπου μεταφέρθηκε. Ανέφερε στο δικηγόρο ότι υπέστη διάφορες μορφές βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης, συμπεριλαμβανομένου του εξαναγκασμού να γδυθεί, του δεσίματος σφιχτά με αλυσίδες, της υποχρέωσης να καθίσει σε αιχμηρό χαλίκι για ώρες. Υπέστη επίσης βίαιες σωματικές επιθέσεις, όπως ξυλοδαρμούς με γκλομπ και ηλεκτροσόκ. Περιέγραψε ότι κρατήθηκε σε απομόνωση για 25 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε σχεδόν αδιάκοπη ανάκριση για 10 ημέρες. Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του για ιατρική περίθαλψη, οι ισραηλινές αρχές του αρνήθηκαν τη θεραπεία για την καρδιακή πάθηση που έχει.

Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφία θα βγει από τα σιωναζιστικά κολαστήρια όρθιος, με ψηλά το κεφάλι, ως γιατρός και ως Παλαιστίνιος.

  • Αρνήθηκε κατηγορηματικά να εγκαταλείψει τη Γάζα, παρά τις σοβαρές απειλές και τον διαρκή κίνδυνο. Παρέμεινε στη θέση του, εργαζόμενος ακούραστα για να περιθάλψει τους τραυματίες, ακόμα και όταν τα ισραηλινά πλήγματα στόχευαν άμεσα τα νοσοκομεία.
  • Εμεινε στο νοσοκομείο και έδωσε τιτάνια μάχη, με μεγάλο αριθμό τραυματιών και νεκρών, με ελλείψεις των απαραίτητων ιατρικών εφοδίων, εν μέσω βομβαρδισμών, αποτελώντας παράγοντα εμψύχωσης για τους συναδέλφους του.
  • Εχασε τον γιο του από ισραηλινή επίθεση, αλλά παρέμεινε στη θέση του, αρνούμενος να εγκαταλείψει την αποστολή του.

Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφία αναδείχτηκε σε σύμβολο Αντίστασης και ανθρωπισμού, σύμβολο της ανθεκτικότητας των παλαιστίιων γιατρών, απέναντι στη βίαιη καταστολή που αντιμετωπίζουν από τις σιωναζιστικές κατοχικές δυνάμεις. Πίστευε ότι το δικό του χρέος αντίστασης στην Κατοχή ήταν να παραμείνει στη Γάζα και να κάνει το ανθρωπιστικό του καθήκον ως γιατρός. Εδειξε την ιδεολογική και πατριωτική του συνέπεια. Πάνω από τον εαυτό του και την οικογένειά του έβαλε τους ασθενείς και τους τραυματίες του λαού του και το καθήκον του απέναντι σ’ αυτούς.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροH σημαία σηκώθηκε και στο Μόναχο

«Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

«Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 21:55

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 11:13

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 10:21

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 09:20

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

Διεθνή 28 Ιούλ 2025, 20:18

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

Διεθνή 28 Ιούλ 2025, 19:38
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

28 Ιούλ 2025, 20:18
Διεθνή

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

28 Ιούλ 2025, 19:38
Κόντρες

Πατροκτόνος ο Κούλης;

28 Ιούλ 2025, 13:32
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Zάλτσμπουργκ: Εσπασαν τη βιτρίνα της συνενοχής

28 Ιούλ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών σε διεθνή ύδατα

27 Ιούλ 2025, 08:20
Πολιτισμός

«Ω, σκατένιε κόσμε, η Γάζα πεθαίνει από την πείνα»

27 Ιούλ 2025, 07:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2025, 00:01
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2025: 26.239 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

33.667 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2025, 06:47
Υγεία

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

26 Ιούλ 2025, 06:32
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

26 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

Ημέρα τίγρης.

1900: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμβέρτος Α’ από τον αναρχικό Γκαετάνο Μπρέσι.

1902: Ο μαραγκός Φόμα Κατσουρένκο αποπειράται να εκτελέσει τον πρίγκιπα Ομπολένσκι με σφαίρες βουτηγμένες σε στρυχνίνη,αστοχεί και σκοτώνει τον αστυνομικό διευθυντή (Ρωσία).

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο άλλοι επτακόσιοι κρατούμενοι κομμουνιστές που υπέγραψαν δηλώσεις μετανοίας.

1979: Τέσσερις νεκροί και 113 τραυματίες από σειρά εκρήξεων βομβών στο αεροδρόμιο και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ισπανία. Την ευθύνη αναλαμβάνουν οργανώσεις Βάσκων.

1980: Λεωφορείο πολτοποιεί το κεφάλι της φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου που διαδήλωνε και μοίραζε προκηρύξεις του ΚΚΕ μπροστά στις εγκαταστάσεις της υφαντουργίας ΕΤΜΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Εφετείο 17Ν

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

  • ΕΛΑ

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Εφετείο ΕΛΑ

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

  • Επαναστατικός Αγώνας

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

  • Επικοινωνία

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

  • Όροι χρήσης

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

  • Ποιοι είμαστε

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

  • Επικοινωνία

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

  • Όροι χρήσης

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

    «Πρόσφερα το παιδί μου ως μάρτυρα και αρνήθηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, μέχρι που με αιχμαλώτισε ο κατακτητής»

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo