Mαύρη νύχτα πέρασε εψές ο Νετανιάχου. Το απόγευμα το Γραφείο του δήλωσε: Λάβαμε τα ονόματα των τριών αιχμαλώτων που θα απελευθερώσει η Χαμάς αύριο και η απελευθέρωσή τους εγκρίθηκε. Τι ήταν να γίνει αυτή η ανακοίνωση; Επεσαν να τον φάνε: υποχωρείς στη Χαμάς ήταν το πιο σεμνό που ειπώθηκε ή γράφτηκε. Βλέπετε, δεν ξέχασαν ότι παρέα με τον Τραμπ ζητούσε να απελευθερωθούν όλοι οι αιχμάλωτοι ή τουλάχιστον έξι.
Ο Τραμπ έκοψε τις απειλές για τις πύλες της κόλασης που θα άνοιγε και το έριξε στο… παρακαλετό: Πιστεύω ότι η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει όλους τους ομήρους. Η Χαμάς αντιμετώπισε τους Ισραηλινούς ομήρους πολύ άσχημα. Οι λυσσασμένοι σιωναζιστές, όμως, ζητούσαν την κεφαλήν του Νετανιάχου επί πίνακι, επειδή ανακοίνωσε ότι αποδέχεται τους τρεις που ανακοίνωσε η Χαμάς και δεν έστειλε… τα στρατά να κάνουν τη Γάζα κόλαση.
Ο Νετανιάχου έβαλε το Γραφείο του να πει ότι επρόκειτο για… φραστικό λάθος. Ο ίδιος, δε, εξαφανίαστηκε από προσώπου γης, όπως ανέφεραν τα σιωνιστικά μίντια. Ολοι τον χλεύαζαν για το… φραστικό λάθος, σε κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει φραστικό λάθος. Μάλλον ήθελε να πει πως αυτή η ανακοίνωση δεν έπρεπε να εκδοθεί, αλλά να αποδεχτούν σιωπηλά το τελεσίγραφο της Χαμάς. Θα άλλαζε τίποτα, όμως;
Σήμερα το πρωί, το σκηνικό στήθηκε από νωρίς σε μια περιοχή της Χαν Γιούνις, πάνω στη λεωφόρο Σαλάχ Αλ-Ντιν, με φόντο τα ερείπια που άφησαν οι σιωναζιστικοί βομβαρδισμοί. Λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκονται τα ερείπια του σπιτιού της οικογένειας Σινουάρ.
Στη μεγάλη εξέδρα δέσποζε μια σύνθεση που έδειχνε την Ιερουσαλήμ και μαχητές στο πεδίο. «Ω Ιερουσαλήμ, μαρτύρησε: είμαστε οι στρατιώτες σου», έγραφε το κεντρικό σύνθημα στα αραβικά, τα εβραϊκά και τα αγγλικά.
Στη βάση της εξέδρας, αεροφωτογραφίες (τραβηγμένες από drone των Αλ-Κασάμ) με έντεκα στρατιωτικές βάσεις των σιωναζιστών τις οποίες κατέλαβαν οι μαχητές της Ταξιαρχίας Χαν Γιούνις των Αλ-Κασάμ στις 7 Οκτώβρη. Η πιο απομακρυσμένη σιωναζιστική βάση ήταν σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τα σύνορα! «Διασχίσαμε τα σύνορα αστραπιαία», γράφει το σύνθημα.
Δεξιά μια σύνθεση με τα πορτρέτα ηγετών των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ και της Χαμάς από τη Χαν Γιούνις: Ο επικεφαλής του Επιτελείου των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, μάρτυρας Μοχάμεντ Αλ-Ντέιφ, ο διοικητής της ταξιαρχίας Χαν Γιούνις, μάρτυρας Ράφι Σαλάμα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, μάρτυρας Σάντι Μπαρούντ, ο διοικητής του δυτικού τάγματος της ταξιαρχίας Χαν Γιούνις, μάρτυρας Τάισιρ Αλ-Μουμπάσαρ (το τάγμα που εισέβαλε στη βάση Ρεΐμ στις 7 Οκτώβρη), ο διοικητής του τάγματος Αρχείων, μάρτυρας Μεντάτ Αλ-Μουμπάσαρ, ο μάρτυρας Μοχάμεντ Ραντουάν, ένας από τους ιδρυτές του στρατιωτικού βιομηχανικού τομέα των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, ο μάρτυρας Μουσταφά Αλ-Άστιλ (απελευθερωμένος αιχμάλωτος στη συμφωνία “Πίστη στους Ελεύθερους”), ο μάρτυρας Σάμερ Αμπού Ντούκα, υπεύθυνος του τμήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ.
Και αριστερά, μια σύνθεση με τον Γιάχια Σινουάρ καθισμένο στην πολυθρόνα, με το ραβδί, το τελευταίο όπλο του στην ύστατη ηρωική μάχη που έδωσε. «Δεν υπάρχει μετανάστευση παρά μόνο προς την Ιερουσαλήμ», γράφει το σύνθημα.
Στην εξέδρα υπήρχε και ένα μικρό γλυπτό με μια κλεψύδρα. Δόθηκε σε αιχμάλωτο για τη μητέρα του, η οποία πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου. Οι φωτογραφίες μάνας και γιου υπάρχουν επίσης στη σύνθεση.
Και μιας που μιλάμε για δώρα, πηγή των Αλ-Κασάμ είπε στο Al Jazeera ότι η αντιστασιακή οργάνωση, πέρα από τα αναμνηστικά που έδωσε σε όλους, πρόσφερε στον αιχμάλωτο Σάγκι Ντίκελ Τσαν και ένα χρυσό κόσμημα ως δώρο για την κόρη του, που γεννήθηκε τέσσερις μήνες μετά την αιχμαλωσία του.
Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τον ρώσο-ισραηλινό αιχμάλωτο την ώρα που του ανακοίνωσαν ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Θυμίζει λίγο βαθμολογία σε τηλεοπτικό ριάλιτι, αλλά είναι ωραίο.
Ακόμα πιο ωραίο είναι ένα άλλο βίντεο, που δημοσίευσαν χτες οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, με τον ίδιο αιχμάλωτο να τον κάνουν βόλτες στην παραλία της Γάζας για να ξεσκάσει.
Γι’ αυτό και ο συγκεκριμένος κρατούμενος, μέχρι που μπήκε στο αυτοκίνητο του Ερυθρού Σταυρού, δεν σταμάτησε να ευχαριστεί με χαρακτηριστικές κινήσεις ευχαριστίας και σεβασμού της αραβικής κουλτούρας: είτε ακουμπώντας το δεξί χέρι στην καρδιά, είτε βάζοντας το χέρι του στο κεφάλι.
Οι μαχητές έφτασαν με παρέλαση, με τα οχήματά τους και πλήρη εξοπλισμό και αποθεώθηκαν από το λαό της Χαν Γιούνις.
Eνας μαχητής κάνει δηλώσεις στο Αλ-Τζαζίρα: Οι στολές που φοράμε είναι στολές των στρατιωτών της Κατοχής, που αποκτήθηκαν από τους ίδιους τους στρατιώτες της Κατοχής. Αυτό το όπλο που βλέπετε αποκτήθηκε από τους στρατιώτες της Κατοχής αφού εξοντώθηκαν στο ίδιο τους το έδαφος. Τώρα εκτίθεται στη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων. Και λέμε στον σιωνιστή εχθρό μερικούς στίχους: Παίξε, πολυβόλο, τη μελωδία της μνήμης μας, / γιατί είμαστε στρατιώτες του θεού και όλοι μας φοβούνται. / Εχθρέ, μη ρωτάς για εμάς, / είμαστε σαν τον θάνατο – δεν μας γνωρίζεις μέχρι να μας δεις. / Είμαστε ο Κατακλυσμός του Αλ-Άκσα / και είμαστε η επόμενη μέρα.
Ηταν πολλοί οι μαχητές που φορούσαν στολές των σιωναζιστικών ειδικών δυνάμεων. Μια ακόμα απόδειξη για το «ποια είναι τα κομάντα».
Eπίσης, ήταν πάρα πολλοί οι μαχητές (των Αλ-Κασάμ και των Αλ-Κουντς) που έφεραν ισραηλινά αυτόματα Tavor και Scorpion, που τα πήραν από τις ειδικές δυνάμεις του σιωναζιστικού στρατού, όταν τις εξολόθρευσαν στη μάχη. Και ένα ακόμα θηριώδες αμερικάνικο πικ-απ RAN, μετά από το πρώτο που είχε εμφανιστεί στη Τζαμπάλια. Λάφυρο και αυτό.
Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα σιωνιστικά Μίντια (όλα τα κανάλια της οντότητας είχαν συντονιστεί με αραβικά κανάλια και μετέδιδαν live την παρέλαση νίκης).
Οι μαχητές της Χαμάς φέρουν, κατά τη διαδικασία παράδοσης των αιχμαλώτων, όπλα που πήραν από στρατιώτες του στρατού στις 7 Οκτώβρη του 2023, είπε ο σχολιαστής του Καναλιού 13.
Η προπαγάνδα που παρουσιάζουν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ και οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, στο πλαίσιο της έκτης φάσης της ανταλλαγής, αποτελεί “δάχτυλο στο μάτι” του Ισραήλ, έγραψε η Maariv.
Η παράδοση των αιχμάλωτων έγινε ως συνήθως. Ο επικεφαλής της Μονάδας Σκιών των Αλ-Κασάμ και η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού υπέγραψαν τα έγγραφα, οι αιχμάλωτοι ανέβηκαν στην εξέδρα συνοδευόμενοι από τους φρουρούς τους (ο Τρουπάνοφ από μαχητές των Αλ-Κουντς) και κρατώντας τις σακούλες με τα αναμνηστικά και έκαναν σύντομες δηλώσεις από το μικρόφωνο.
- Ο Σάγκι Ντίκελ Τσαν ζήτησε από την κυβέρνηση Νετανιάχου να κάνει τα πάντα για να συνεχιστεί η συμφωνία.
- Ο Γιαΐρ Χορν είπε: Όλοι οι αιχμάλωτοι πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, δεν υπάρχει άλλος χρόνος.
- Ο Σάσα Τρουπάνοφ: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους υπόλοιπους αιχμαλώτους.
To παρακάτω απόσπασμα από την πολύωρη μετάδοση του Αλ-Τζαζίρα περιλαμβάνει «τα πάντα όλα» της τελετής παράδοσης των σιωνιστών αιχμάλωτων.
Δήλωση Τύπου του Κινήματος Χαμάς:
Η παρουσία της φωτογραφίας της Ιερουσαλήμ και του τεμένους Αλ-Άκσα, καθώς και οι μαζικές συγκεντρώσεις κατά τη διαδικασία παράδοσης των αιχμαλώτων του εχθρού, αποτελoύν ένα διαρκές μήνυμα προς την Κατοχή και τους υποστηρικτές της ότι πρόκειται για “κόκκινη γραμμή”.
Η απελευθέρωση της έκτης φάσης των αιχμαλώτων του εχθρού επιβεβαιώνει ότι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωσή τους είναι μέσω διαπραγματεύσεων και της τήρησης των όρων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
Ο λαός μας, το έθνος μας και οι ελεύθεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν σκηνές δύναμης, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, καθώς η Αντίσταση επιτυγχάνει μια τιμητική συμφωνία ανταλλαγής, η οποία αντικατοπτρίζει τη συνοχή του λαού μας και της Αντίστασής μας.
«Είμαστε οι στρατιώτες σου, Ιερουσαλήμ, γίνε μάρτυρας ότι παραμένουμε πιστοί στο δρόμο της απελευθέρωσης, αμετακίνητοι στο πεδίο της μάχης, αποφασισμένοι και αταλάντευτοι». Το διακηρύσσουμε σε όλο τον κόσμο: «Δεν υπάρχει μετανάστευση παρά μόνο προς την Ιερουσαλήμ». Αυτή είναι η απάντησή μας σε όλες τις εκκλήσεις για εκτοπισμό και εξόντωση, που προωθήθηκαν από τον Τραμπ και τις αποικιοκρατικές και κατοχικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την πολιτική του.
ΥΓ. Το ανέκδοτο της ημέρας. Το Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ ανακοίνωσε:
Σήμερα τρεις όμηροι επέστρεψαν στο Ισραήλ: Γιαΐρ Χορν, Αλεξάντερ Σάσα Τρομπουνόφ και Σάγκι Ντίκελ Τσεν. Η Χαμάς προσπάθησε να δημιουργήσει μια ψεύτικη κρίση με κατασκευασμένους ισχυρισμούς, αλλά χάρη στην πίεση των ενόπλων δυνάμεών μας και την απειλή του Τραμπ, αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Συνεργαζόμαστε στενά με τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση όλων των ομήρων – ζωντανών και νεκρών – το συντομότερο δυνατό.
Ολα τα σιωνιστικά μίντια γράφουν πως η Χαμάς πέρασε τον εκβιασμό της (που δεν ήταν εκβιασμός αλλά τελεσίγραφο για να εφαρμοστεί καταλεπτώς η συμφωνία και ιδιαίτερα το ανθρωπιστικό πρωτόκολλό της) και ο Νετανιάχου βάζει το Γραφείο του να γράψει ότι η Χαμάς… πιέστηκε και υποχώρησε!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Εγινε αυτό που απαίτησε η Παλαιστινιακή Αντίσταση: Σιωναζιστές και Αμερικανοί συμμορφώνονται στους όρους της συμφωνίας
YΓ2. Εμβληματικές μορφές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απελευθερώνονται σήμερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας. Σύνολο 36 ισοβίτες και 333 όμηροι από τη Γάζα.
- Αχμαντ Αλ-Μπαργούθι, βοηθός του Μαρουάν Αλ-Μπαργούθι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Φατάχ στην περιοχή Ραμάλα. Καταδικάστηκε σε 13 φορές ισόβια κάθειρξη, για το θάνατο 12 Ισραηλινών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων σε μια σειρά επιθέσεων κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο εστιατόριο “Sea Food Market” στο Τελ Αβίβ, καθώς και επιθέσεων στη Νέβε Γιαακόβ και την οδό Γιάφα στην Ιερουσαλήμ.
- Σάντι Αμπού Σαχντάμ (Αλ-Χουσεϊνί) από τη Χεβρώνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 6 φορές ισόβια κάθειρξη και 20 επιπλέον χρόνια για τη συμμετοχή του στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης της μάρταος Ανταλίμπ Τακατάκα, η οποία οδήγησε στον θάνατο 6 Ισραηλινών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων το 2002.
- Μανσούρ Μοκάντι, από τη Ζαουίγια, δυτικά της Σαλφίτ. Φυλακισμένος από το 2002. Ανάπηρος, καθώς τραυματίστηκε σε ένοπλη σύγκρουση με τις δυνάμεις κατοχής στην πόλη Σινίρια, κοντά στην Καλκίλια. «Θέλω μια μέρα ελευθερίας για να αγκαλιάσω τα παιδιά μου και τα αδέλφια μου», έλεγε. Η επιθυμία του γίνεται πράξη χάρη στην Αντίσταση.