Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Aπάντηση σε έναν κατασκευαστή ανεκδότων…
Διεθνή

Aπάντηση σε έναν κατασκευαστή ανεκδότων…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Δεκ 2023, 12:26

Χτες, ο Μπενιαμίν (για τους φίλους σαν τον Κούλη, Μπίμπι) Νετανιάχου είπε το ανέκδοτο της ημέρας. Κάλεσε τους «μαχητές της Χαμάς» να βγουν από τα τούνελ και να παραδοθούν εντός τριών ημερών, γιατί αλλιώς θα τους εξοντώσει όλους.

Το δυστύχημα γι’ αυτόν ήταν ότι οι μαχητές, οργισμένοι έτσι κι αλλιώς από τη μαζική δολοφονία αμάχων και τη συστηματική καταστροφή κατοικιών και υποδομών στη Λωρίδα της Γάζας, πήραν στα σοβαρά το ανέκδοτο. Και έδωσαν μια ξεγυρισμένη απάντηση, δημοσιεύοντας δύο βίντεο, γυρισμένα και τα δύο στην Αλ-Σουζάια, την ανατολικότερη γειτονιά της πόλης της Γάζας. Εκεί που εδρεύουν τα πιο σκληροτράχηλα και εμπειροπόλεμα τάγματα της Αντίστασης.

Το ένα βίντεο είναι από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ και το άλλο από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς. Πέραν των άλλων, αποδεικνύουν ότι η Αντίσταση δεν είναι τίποτα ομάδες ατάκτων, αλλά ένας αντάρτικος στρατός που διοικείται από ενιαίο κέντρο και έχει καθορισμένες θέσεις μάχης.

Στο πρώτο βίντεο, των Αλ-Κασάμ, βλέπουμε τους μαχητές να κινούνται ανάμεσα στα χαλάσματα και να σπέρνουν τον όλεθρο στα σιωνιστικά τεθωρακισμένα και πεζούς. «Σήμερα είναι η επέτειος της ίδρυσης της Χαμάς. Γιορτάζουμε την ίδρυση της Χαμάς, ανατινάζοντας τα τανκ σας» λέει ο μαχητής. Τα χτυπήματα των σιωναζιστικών τανκ γίνονται όλα από πολύ κοντά. Τα σπίτια που βομβάρδισε η αεροπορία τους γίνονται η καλύτερη κάλυψη για τους μαχητές. Είναι χαρακτηριστική η σκηνή που αφού έχουν ανατινάξει ένα τανκ, οι μαχητές δεν φεύγουν αλλά περιμένουν να εμφανιστεί η θωρακισμένη μπουλντόζα που θα το ρυμουλκήσει και τη χτυπούν και αυτή.

Σε άλλο σημείο βλέπουμε σιωναζιστές στρατιώτες να σταματούν κάποιον άμαχο (δε φαίνεται καλά τι ακριβώς κάνουν).. Οι μαχητές, που αισθάνονται πολύ άνετα και συνεχώς μιλούν μεταξύ τους χωρίς κανένα άγχος στη φωνή, περιμένουν να φύγει ο άμαχος. «Σήμερα θα πάρουμε εκδίκηση για τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας», λέει ένας μαχητής. Περιμένουν τους σιωνιστές να βγουν από το κτίριο και τους χτυπούν με χειροβομβίδες. Οι μαχητές δε φεύγουν, περιμένουν στο ίδιο σημείο να φτάσει η ομάδα διάσωσης. Τη χτυπούν και αυτή με χειροβομβίδες και την αποτελειώνουν με Καλάσνικοφ.

Κάποια στιγμή βλέπουμε και το «Ζουζούνι», όπως το αποκαλούν οι Παλαιστίνιοι, το σιωναζιστικό drone καταγραφής. Το δείχνει η κάμερα των μαχητών και κάποιος ακούγεται να λέει: «Παρόλο που έρχεται το drone, εμείς δε φεύγουμε». Περιμένουν και κάνουν και το δεύτερο χτύπημα με το drone πάνω από τα χαλάσματα!

Οπως αντιλαμβάνεστε, αυτοί οι μαχητές είναι έτοιμοι… να παραδοθούν στον Νετανιάχου!

Αντίστοιχα περιστατικά βλέπουμε και στο βίντεο των Αλ-Κουντς από την Αλ-Σουζάια. Είναι χαρακτηριστικό το εξής. Κάποια στιγμή περνάει μια μπουλντόζα. Ο μαχητής δεν την χτυπάει (η μπουλντόζα έχει μόνο τον οδηγό), αλλά περιμένει να φτάσει το Tiger, το τεθωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού, που έχει στο κήτος του τουλάχιστον 14 στρατιώτες με τον αξιωματικό τους. Το αφήνει να περάσει, βγαίνει λίγο έξω από το άνοιγμα (που έχει ανοίξει κάποια βόμβα των σιωναζιστών) και το χτυπάει από πίσω, στο πιο ευαίσθητο σημείο του (αποθήκη πυρομαχικών), για σίγουρο ξεπάστρεμα των κτηνών που κουβαλάει στο εσωτερικό του.

Οπως αντιλαμβάνεστε, και αυτοί οι μαχητές είναι έτοιμοι… να παραδοθούν στον Νετανιάχου!

Εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο (εμάς τουλάχιστον) είναι η άνεση με την οποία κινούνται οι μαχητές της Αντίστασης. Ηρεμα, μιλώντας μεταξύ τους, σαν να βγήκαν για κυνήγι λαγού. Επίσης, η αποτελεσματικότητά τους. Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε κάποια στιγμή μαχητή να πυροδοτεί ρουκέτα χωρίς να στηρίζει το RPG στον ώμο του, αλλά κρατώντας το ψηλά!

Bonus track 1: Χτεσινό βίντεο με εκτόξευση βλημάτων όλμου διάφορων διαμετρημάτων και από διάφορα σημεία από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ (έτοιμο και το πυροβολικό να… παραδοθεί στον Νετανιάχου).

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Al-Qassam_olmoi_11-12.mp4

Bonus track 2: Χτεσινό βίντεο από ανατίναξη τανκ από τους μαχητές Αλ-Κασάμ στο Ταλ-Αλ-Ζάταρ, στις 9 Δεκέμβρη. Να μην μείνουν παραπονεμένοι και οι μαχητές αυτής της περιοχής.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/merkava_Tal-al_Zaatar.mp4

ΥΓ1. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις χτεσινές ενέργειες της Αντίστασης. Ο κατάλογος ενεργειών, απ’ όλες τις οργανώσεις, είναι ιδιαίτερα μακρύς, δείγμα της έντασης των μαχών.

ΥΓ2. Εντυπωσιασμένος δήλωσε μετά τα δύο χτεσινά βίντεο ο στρατιωτικός αναλυτής του Αλ-Τζαζίρα, υποστράτηγος ε.α. Φαγιέζ Αλ-Ντουαΐρι. Οπως είπε, οι δορυφορικές εικόνες που έλαβε το Al Jazeera επιβεβαιώνουν ότι ο στρατός κατοχής δεν μπόρεσε να πολιορκήσει τη συνοικία Shuja’iya μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Οι μάχες διεξάγονται στο εξωτερικό πλαίσιο της γειτονιάς Al-Shuja’iya και δεν έχουν φτάσει στο βάθος του αστικού μπλοκ. Οι περιοχές στις οποίες μπήκε ο ισραηλινός στρατός γκρεμίζοντας τον φράχτη θεωρούνται νεκρές και άδεια εδάφη. Μέχρι την οδό Βαγδάτης. Οι μάχες συνεχίζονται στις βορειοανατολικές περιοχές της συνοικίας και είναι ακόμη έντονες, παρόλο που το μέγεθος της ισραηλινής δύναμης που επιτίθεται στη Shuja’iya είναι τουλάχιστον μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία.

Ο στρατιωτικός και στρατηγικός εμπειρογνώμονας, υποστράτηγος Fayez Al-Duwairi, θεώρησε τη συζήτηση του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Yoav Gallant για τον στρατό του που πολιορκούσε το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (Χαμάς) στη συνοικία Shujaiya, ανατολικά της πόλης της Γάζας, «εσωτερικό μήνυμα προς τους Ισραηλινούς κοινωνία που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα». Που σημαίνει 97 έως 105 οχήματα μάχης. Το 70% από αυτά είναι τανκ, ενώ το 30% είναι τεθωρακισμένα οχήματα Tiger, που υποστηρίζονται από μπουλντόζες, με το σύνολο να φτάνει τα 150 ισραηλινά οχήματα.

Οι μάχες γίνονται από μηδενική απόσταση, που κυμαίνεται από μηδέν έως 130 μέτρα. Είναι η αποτελεσματική απόσταση για όπλα αντίστασης, όπως ρουκέτες κατά θωράκισης και κατά προσωπικού, επιχειρήσεις σκοπευτών, ρίψη χειροβομβίδων και τερματισμός στρατιωτών από σημείο μηδέν. Ιστορικά, το τάγμα Shuja’iya, μαζί με το τάγμα Al-Tuffah, θεωρούνται τάγματα της δύναμης κρούσης Qassam, με μεγάλη επιρροή σε προηγούμενους πολέμους, ειδικά στον πόλεμο του 2014.

Το δίκτυο των σηράγγων είναι άγνωστο. Είναι γνωστό μόνο στους μαχητές και έχει ανοίγματα από τα οποία βγαίνουν μέλη της Αντίστασης, που στη συνέχεια εισέρχονται σε κατεδαφισμένα κτίρια, αφού έχει προηγηθεί παρακολούθηση και επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών των κινήσεων των στρατιωτών κατοχής. Οποιος πραγματοποιεί τις παρακολουθήσεις γνωρίζει με βεβαιότητα ότι μπορεί να είναι η τελευταία αποστολή του, αλλά πρέπει να την πραγματοποιήσει συλλέγοντας πληροφορίες και επικοινωνώντας μέσω ενσύρματου τηλεφώνου. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το σύστημα διοίκησης και ελέγχου εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό. Ο αξιωματικός που παίρνει αυτές τις πληροφορίες για την παρουσία των ισραηλινών οχημάτων προετοιμάζει τη δύναμη και καθορίζει τον αριθμό των μαχητών της με βάση τον στόχο που έχει καταγραφεί. Στη συνέχεια η δύναμη βγαίνει για να εκτελέσει την αποστολή.

ΥΓ3. Στην Αλ-Σουζάια είδαμε βερμούδα αλλά πουθενά σαντάλι. Πρέπει να σκαρφαλώνουν στα μπάζα από τα χαλάσματα και φορούν αναγκαστικά παπούτσια.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓλεντάνε τον Μητσοτάκη στο λιμάνι και του ετοιμάζουν το επόμενο χουνέρι
Επόμενο άρθρο Δεν βρήκαν τον δημοσιογράφο, σκότωσαν τον πατέρα του!

Σχετικά Αρθρα

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 20:12

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 08:42

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 07:57

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

Διεθνή 30 Ιούν 2025, 18:37

Εθνική κατάθλιψη στη σιωνιστική οντότητα – Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν συμφωνία με τη Χαμάς

Διεθνή 27 Ιούν 2025, 20:14

Γάζα: Οταν η βοήθεια διανέμεται πολιτισμένα και με σύστημα

Διεθνή 27 Ιούν 2025, 14:20
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo