Ο Οσάμα Χαμντάν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, αποκάλυψε σε ομιλία του ένα παρασκήνιο για την εξαπόλυση του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτώβρη του 2023. Στους μαχητές, που ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή, δόθηκε η δυνατότητα να μην συμμετάσχουν στην επίθεση, επικαλούμενη κάποια δικαιολογία. Ούτε ένας δεν παραιτήθηκε.
Λέει ο Οσάμα Χαμντάν στο βίντεο που έφτιαξε το Resistance News Network:
Θα διηγηθώ μια ιστορία, ώστε όλοι να γνωρίζουν την ανθεκτικότητα αυτών των μαχητών. Οταν η ηγεσία αποφάσισε να διεξαγάγει αυτή την επιχείρηση, κράτησε την απόφασή της κρυφή από τους στρατιώτες της. Τους πληροφόρησε μερικές ώρες πριν από την έναρξη της επιχείρησης. Ηταν περίπου 1.400 μαχητές σ’ αυτή τη συγκέντρωση. Επρεπε να διαβούν το διαχωριστικό φράχτη. Και τους δόθηκε η επιλογή ή να προχωρήσουν ή όποιος είχε μια δικαιολογία να παραμερίσει.
Η ηγεσία τους εξέπληξε μ’ αυτή την απόφαση. Κλήθηκαν κατεπειγόντως. Ο καθένας έχει υποχρεώσεις σ’ αυτή τη ζωή. Και σ’ αυτούς τους άνδρες δόθηκε η επιλογή. 1.400 άνδρες και ούτε ένας δεν υποχώρησε!
Αυτό είναι το μεγαλείο των στρατών, τακτικών ή αντάρτικων, που πολεμούν για μια δίκαιη υπόθεση. Στα βίντεο που δίνουν στη δημοσιότητα οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, αιχμάλωτοι σιωνιστές στρατιώτες κλαίνε και χτυπιούνται on camera. Μια χαρά κάνουν τη δουλειά της Αντίστασης, όμως οι ίδιοι δεν είναι παρά ελεεινά ανθρωπάρια που νοιάζονται μόνο για το σαρκίο τους.
Αντίθετα, οι παλαιστίνιοι μαχητές ρίχνονται στη φωτιά του απελευθερωτικού αγώνα, χωρίς να λογαριάζουν τη ζωή τους. Κι όσοι φυλακίζονται, βγαίνουν με το κεφάλι ψηλά. Οπως το έλεγε ο Σινουάρ (και το απέδειξε με τον ηρωικό του θάνατο: Ρίξτε μου έναν πύραυλο. Δε θα κουνήσω ούτε βλέφαρο!