Στο μεταξύ, το ισραηλινό Κεντρικό Δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα 7 Μάρτη καταδίκασε τη γνωστή δικηγόρο Σιρίν Αλ Ισάουι σε 4 χρόνια φυλάκιση και τον αδερφό της Μιντάτ σε οχτώ, με την κατηγορία ότι ήρθαν σε επαφή με παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και τους παρείχαν χρηματοδότηση μέσα στη φυλακή.
Οι δυο τους είχαν συλληφθεί το Μάρτη του 2014 στη Δυτική Οχθη κατά τη διάρκεια ενός ισραηλινού πογκρόμ συλλήψεων, που είχε ως στόχο κυρίως δικηγόρους που είχαν επαφές με παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές. Πριν από τη σύλληψή τους, η Σιρίν είχε απαχθεί πολλές φορές από την ισραηλινή αστυνομία, ενώ τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο Μιντάτ ήταν κρατούμενος για περισσότερα από 20 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές και είχε τεθεί επανειλημμένα και αυτός σε κατ' οίκον περιορισμό στο παρελθόν.
Αδερφός τους είναι ο Σαμίρ Ισάουι, αγωνιστής του Δημοκρατικού Μετώπου, ο οποίος είχε απελευθερωθεί με τη συμφωνία Σαλίτ για την ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αντίστασης το 2011 για να συλληφθεί εκ νέου τον Ιούλη του 2012. Μετά από πολυήμερη απεργία πείνας κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος. Κατά τη διάρκεια του ισραηλινού πογκρόμ συλλήψεων στη Δυτική Οχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ τις παραμονές της σιωνιστικής εισβολής στη Γάζα το καλοκαίρι του 2014, ο Σαμίρ συνελήφθη ξανά και από τότε εκτίει την αρχική ποινή των 26 χρόνων που του είχε επιβληθεί από ισραηλινό στρατοδικείο το 2002 κατά τη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα.
Για τους παλαιστίνιους αγωνιστές και τον παλαιστινιακό λαό όλ' αυτά αποτελούν καθημερινή ρουτίνα. Θα θέλαμε να ξέρουμε, όμως, τι εντύπωση προκαλούν στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή τους να αναπέμπουν ύμνους στη… δημοκρατικότητα του Ισραήλ.