Μια άλλη πτυχή της μανίας των Σιωνιστών ενάντια στην κυβέρνηση της Χαμάς περιγράφουν δύο δημοσιεύματα. Ενα από το πρακτορείο Uruk Net (που δημοσιεύει ειδήσεις της ιρακινής αντίστασης) κι ένα από το διαδικτυακό τόπο Electronic Intifada, στις 22 και στις 23 Γενάρη αντίστοιχα. Ο λόγος για το κοίτασμα του φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί από το 2000 κοντά στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας. Το κοίτασμα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τα παγκόσμια δεδομένα (εκτιμάται σε 1.3 με 2 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, δηλαδή ούτε το 0.03% των παγκόσμιων αποθεμάτων), όμως η αξία του δεν είναι ευκαταφρόνητη, αφού είναι της τάξης των 4 δισ. δολαρίων.
Το Ισραήλ θέλησε να το αγοράσει (μεταφέροντάς το σε διυλιστήριο του Ασκελόν), εφόσον η British Gas, που το 2005 είχε πάρει από την Παλαιστινιακή Αρχή άδεια για το 90% της εκμετάλλευσης επί 20 χρόνια, συμφωνούσε να το αντλήσει (επενδύοντας γύρω στα 500 εκατομμύρια δολάρια σε εξοπλισμό και σωληνώσεις, σύμφωνα με την Middle East Times, 11/7/05). Κατ’ αυτό τον τρόπο το Ισραήλ θα κάλυπτε το 10% των ενεργειακών αναγκών του. Ομως, η νίκη της Χαμάς στις εκλογές του Γενάρη του 2006 άλλαξε τα πράγματα. Ο Αμπάς δε μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, η Χαμάς δεν αντιτάχτηκε στη συμφωνία αλλά δήλωσε ότι θα την εξετάσει, ώστε να μη βλάπτει τα παλαιστινιακά συμφέροντα, όμως το Ισραήλ σταμάτησε κάθε διαπραγμάτευση στο πλαίσια του μποϊκοτάζ της νέας κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, η Παλαιστινιακή Αρχή ζητούσε να υπάρξει μεταφορά φυσικού αερίου στη Λωρίδα της Γάζας, πράγμα που οι Σιωνιστές ούτε που ήθελαν ν’ ακούσουν.
Η συμφωνία κατέρρευσε στις 20 του περασμένου Δεκέμβρη και στις 8 Γενάρη η British Gas ανακοίνωσε το κλείσιμο του γραφείου της στο Ισραήλ, δηλώνοντας ότι θα πουλήσει το φυσικό αέριο στην Αίγυπτο, σύμφωνα με παλαιότερη συμφωνία που είχε συνάψει. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που οι Σιωνιστές αποφάσισαν να κρατήσουν σκληρή στάση ενάντια στην Χαμάς. Τους «χάλασε τη δουλειά». Αξίζει να σημειωθεί ότι το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκε είναι εξαιρετικής ποιότητας, με 99.4% περιεκτικότητα σε μεθάνιο και χωρίς καθόλου θείο που είναι βλαβερό και διαβρωτικό.