Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση
  • Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.
  • Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε
  • Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη
  • «Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας
  • Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Σ’ αυτό το βάλτο του θανάτου, των ψευδών και των φρικαλεοτήτων, πιάνει το μάτι μας το φάντασμα του Βιετνάμ»
Διεθνή

«Σ’ αυτό το βάλτο του θανάτου, των ψευδών και των φρικαλεοτήτων, πιάνει το μάτι μας το φάντασμα του Βιετνάμ»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιαν 2005, 00:00
 
Με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα «Independent» (28/12/04) ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο – απολογισμός της χρονιάς που πέρασε του παλαίμαχου και ειδικού στο μεσανατολικό δημοσιογράφου Ρόμπερτ Φισκ, από το οποίο παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα, μέσα από τα οποία δίνεται μια αρκετά σαφής εικόνα της σημερινής κατάστασης στο Ιράκ.)
 
Ποιος το είπε και πότε; «Ο λαός της Αγγλίας έχει οδηγηθεί στη Μεσοποταμία σε μια παγίδα από την οποία είναι δύσκολο να ξεφύγει με αξιοπρέπεια και τιμή. Εχει παρασυρθεί σ’ αυτήν από μια συνεχή απόκρυψη πληροφοριών. Τα ανακοινωθέντα της Βαγδάτης είναι αργοπορημένα, ανειλικρινή και ελλιπή. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι μας λένε, η διοίκησή μας πιο ματωβαμένη και ανεπαρκής απ’ ό,τι η κοινή γνώμη γνωρίζει. Δεν είμαστε σήμερα μακριά από μια καταστροφή».
 
Απάντηση: Ο Λώρενς της Αραβίας στους Σάντεϊ Τάιμς τον Αύγουστο του 1920. Κάθε λέξη του ισχύει και σήμερα. Είπαμε ψέματα για τα όπλα μαζικής καταστροφής. Είπαμε ψέματα για τη σχέση του Σαντάμ Χουσεϊν και την 11η Σεπτέμβρη. Είπαμε ψέματα για τους αντάρτες – θυμηθείτε τους αποκαλούσαμε «πεθαμένους» και «απομεινάρια». Λέγαμε ψέματα για τη βελτίωση της κατάστασης στο Ιράκ όταν ολόκληρη η χώρα ξεφεύγει σταθερά από τα χέρια των δυνάμεων κατοχής ή της κυβέρνησης των σατράπηδων που διόρισαν στη θέση τους. Λέμε ψέματα, υποθέτω, και για τις εκλογές του επόμενου μήνα.
 
Από τη χρονιά που πέρασε υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι όλο το σχέδιό μας στο Ιράκ έχει ραγίσει ανεπανόρθωτα, ότι οι δυτικοί στρατοί μας – όταν δεν βασανίζουν φυλακισμένους, δεν σκοτώνουν αθώους, δεν καταστρέφουν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ιράκ – κατατροπώνονται από ένα σκληρό αντάρτικο στρατό, που όμοιό του δεν έχουμε δει ποτέ μέχρι τώρα στη Μέση Ανατολή. Οι υπολογισμοί μου – πιθανόν συντηρητικοί, γιατί γίνονται πολλές βίαιες ενέργειες για τις οποίες δεν μαθαίνουμε ποτέ – λένε ότι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν γίνει τουλάχιστον 190 επιθέσεις αυτοκτονίας, μερικές φορές δύο την ημέρα. Πως συμβαίνει αυτό; Υπάρχει κανένα σουπερμάρκετ βομβιστών αυτοκτονίας; Τι έχουμε κάνει και δημιουργήσαμε αυτή την πρωτοφανή βιομηχανία; Κάποτε στο Λίβανο γινόταν μια επίθεση αυτοκτονίας το μήνα. Στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ μια φορά τη βδομάδα. Τώρα στο Ιράκ κάθε μέρα, ακόμη και δυο φορές την ημέρα.
Τα αμερικάνικα στρατεύματα στέλνουν στην πατρίδα τους όλο και πιο πολλές φρικιαστικές ιστορίες δολοφονίας πολιτών στο Ιράκ. Για παράδειγμα, η κατάθεση του αμερικάνου λοχία Τζίμι Μάσεϊ στην καναδική επιτροπή, που θα αποφασίσει αν θα του χορηγήσει καθεστώς πρόσφυγα στον Καναδά. Ο Τζίμι Μάσεϊ, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ότι αυτός και οι συμπολεμιστές του σκότωσαν περισσότερους από 30 άοπλους άντρες, γυναίκες και παιδιά…
 
Ολα αυτά είναι μέρος της «απόκρυψης πληροφοριών». Χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να βγουν στη δημοσιότητα τα βασανιστήρια και οι εξευτελισμοί στις φυλακές Αμπού Γκράιμπ, παρόλο που ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είχε ενημερώσει τις αμερικάνικες και τις βρετανικές αρχές. Χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να απαντήσει η βρετανική κυβέρνηση στους αποτρόπαιους ξυλοδαρμούς – και το θάνατο ενός – ανυπεράσπιστων Ιρακινών στη Βασόρα από βρετανούς στρατιώτες. Τους πρώτους εφτά μήνες της χρονιάς που πέρασε, οι αρχές επέμεναν ότι «έλεγχαν» ακόμη το Ιράκ, παρόλο που όταν ταξίδεψα 70 μίλια νότια της Βαγδάτης τον Αύγουστο βρήκα όλα τα φυλάκια ελέγχου εγκαταλειμμένα και στους αυτοκινητόδρομους σκόρπια απομεινάρια από καμένα αμερικάνικα φορτηγά και αστυνομικά αυτοκίνητα.
 
Δεν μας έχουν πει ακόμη πόσοι πολίτες σκοτώθηκαν από την αμερικάνικη επίθεση στη Φαλούτζα. Ο ισχυρισμός των Αμερικάνων  ότι σκότωσαν περισσότερους από 1000 αντάρτες – μόνο αντάρτες, σημειώστε το, ούτε ένα πολίτη – είναι παράλογος. Ακόμη δεν είμαστε ελεύθεροι να μπούμε στην πόλη. Ούτε, με δεδομένο το ότι οι αντάρτες ακόμη φαίνονται να βρίσκονται εκεί, είναι πιθανόν να μπορέσει κάποιος να το κάνει. Γιατί τα αμερικάνικα αεροσκάφη βομβαρδίζουν ακόμη τη Φαλούτζα, βδομάδες από τότε που ο αμερικάνικος στρατός ισχυρίστηκε ότι την έχει καταλάβει;
 
Είναι δύσκολο να σκεφτείς από τη χρονιά που πέρασε κάτι που να μην πήγε στραβά ή να μην χειροτέρεψε στο Ιράκ…
Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας. Οι Αμερικάνοι, παρόλο που έχουν ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια στη συγκέντρωση πληροφοριών, τη CIA τους με τους υπερσύγχρονους υπολογιστές και την καταβολή τεράστιων ποσών σε πληροφοριοδότες,, απλά δεν γνωρίζουν ποιους πολεμούν. «Ανακαταλαμβάνουν» τη Σαμάρα -τρεις φορές – και έπειτα τη χάνουν ξανά. Δεν μπορούν να ελέγξουν ούτε τους κεντρικούς δρόμους της Βαγδάτης.
 
Ποιος μπορούσε να φανταστεί το 2003, όταν τα αμερικάνικα στρατεύματα κατευθύνονταν προς τη Βαγδάτη, ότι μέσα σε δυο χρόνια θα παγιδεύονταν στο σκληρότερο ανταρτοπόλεμο από την εποχή του Βιετνάμ; Οι λίγοι από μας – και ο Independent ανάμεσά τους – που από τότε το πρόβλεψαν χαρακτηρίζονταν ειρωνικά μοιρολάτρες και απαισιόδοξοι…».
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτον αστερισμό των επιθέσεων
Επόμενο άρθρο Πρόκληση

Σχετικά Αρθρα

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

Διεθνή 14 Φεβ 2026, 09:34

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

Διεθνή 13 Φεβ 2026, 10:44

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Διεθνή 12 Φεβ 2026, 18:43

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 21:14

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 12:01

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή 9 Φεβ 2026, 19:42
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Σερβία: Εθνική εορτή.

Καναδάς: Ημέρα σημαίας.

Σιγκαπούρη: Ημέρα ολικής άμυνας.

1923: Εφαρμόζεται στην Ελλάδα το γρηγοριανό ημερολόγιο.

1933: Απόπειρα εκτέλεσης του προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ από τον ιταλό αναρχικό Τζιουζέπε Ζαμκάρα.

1951: Δίμηνη φυλάκιση στον πρώην υπουργό Πάνο Χατζηπάνο για σκάνδαλο με καύσιμα.

1993: Βόμβα σε κτίριο ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά με αφορμή δύο πολύνεκρα ναυάγια (ΕΛΑ-1η Μάη).

1996: Ρουκέτα κατά του υπαίθριου γκαράζ της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (17Ν).

1999: Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν εκδιώκεται από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, συλλαμβάνεται από Κενυάτες και παραδίδεται στους τούρκους διώκτες του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo