Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Στα πρόθυρα εμφυλίου
Διεθνή

Υεμένη

Στα πρόθυρα εμφυλίου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Μάι 2011, 00:00
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται πλέον η Υεμένη μετά την κατάρρευση για μια ακόμη φορά της πρωτοβουλίας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για την υπογραφή συμφωνίας μεταβίβασης της εξουσίας από τον πρόεδρο της χώρας και την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Ο εξουσιομανής δικτάτορας της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ υπαναχώρησε για τρίτη φορά την τελευταία στιγμή και αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία, η οποία προβλέπει τη μεταβίβαση της εξουσίας μέσα σε 30 μέρες στον αντιπρόεδρο Αμπντραμπούχ Μανσούρ, το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με επικεφαλής την αντιπολίτευση και τη χορήγηση ασυλίας στον Αλί Σάλεχ, στους συνεργάτες και στην οικογένειά του.    
 
Ο Σάλεχ παρακολούθησε την τελετή κατά την οποία η συμφωνία επικυρώθηκε από εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος, παρουσία αμερικάνων και δυτικοευρωπαίων διπλωματών, στις 22 Μαΐου, ο ίδιος όμως αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή του απαιτώντας να παραστούν και να συνυπογράψουν τη συμφωνία οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι ωστόσο την είχαν υπογράψει μια μέρα νωρίτερα, αφού είχαν πάρει εγγυήσεις ότι αυτή τη φορά θα την υπέγραφε και ο Σάλεχ. Αμέσως μετά έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά απειλώντας από την κρατική τηλεόραση: «Αν παραμείνουν άκαμπτοι (οι διαδηλωτές εννοείται), θα τους αντιμετωπίσουμε παντού με όλα τα δυνατά μέσα. Αν δεν υποχωρήσουν και θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο, θα έχουν την ευθύνη γι’ αυτό, για το αίμα που χύθηκε και γι’ αυτό που θα χυθεί, αν επιμείνουν στην ηλιθιότητά τους».
 
Μια μέρα αργότερα, στις 23 Μαΐου, ξέσπασαν οι πρώτες συγκρούσεις στους δρόμους που περιβάλλουν το οχυρωμένο μέγαρο του πλούσιου και πολιτικά ισχυρού φύλαρχου Σαντίκ αλ – Αχμάρ, ανάμεσα στους φρουρούς του τελευταίου και στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον Σάλεχ. Ο Σαντίκ αλ – Αχμάρ είναι επικεφαλής της ομοσπονδίας της φυλής των Χασίντ, της μεγαλύτερης και ισχυρότερης φυλής στην Υεμένη, από την οποία κατάγεται και ο Αλί Σάλεχ. Πιστός υποστηριχτής μέχρι πρότινος του Σάλεχ, έχει ταχθεί από τον περασμένο Μάρτιο με το αντικυβερνητικό κίνημα απαιτώντας την παραίτηση του Σάλεχ. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν κυβερνητικοί στρατιώτες άρχισαν να αποθηκεύουν όπλα και πυρομαχικά σε ένα σχολείο κοντά στην κατοικία του Σαντίκ αλ – Αχμάρ και οι φρουροί του επιχείρησαν να τους σταματήσουν. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, για τρίτη μέρα, με τουλάχιστον 38 νεκρούς μέχρι στιγμής και 24 τραυματίες, ενώ οι δυνάμεις του Αλ – Αχμάρ, σύμφωνα με το «Αλ – Τζαζίρα» (25/5/11), έχουν καταλάβει κτίρια υπουργείων, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Εσωτερικών, τα γραφεία του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, Saba, και της Yemenia, της κρατικής αεροπορικής εταιρίας.
 
Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Αλί Σάλεχ δήλωσε στις 25 Μαΐου ότι δεν θα σύρει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο και έριξε όλη την ευθύνη στους αντιπάλους του. Διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία μεταβίβασης της εξουσίας, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι όταν εγκαταλείψει την εξουσία θα παραμείνει στη χώρα ως μέλος της αντιπολίτευσης.
Ο κίνδυνος του εμφυλίου πολέμου μεγαλώνει καθώς η πολιτική κρίση βαθαίνει σε μια κοινωνία όπου οι φυλές εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Από τα μέσα Μαΐου έχουν μεταβεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα μέλη φυλών, οι περισσότεροι ένοπλοι, για να προστατέψουν τους διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση νεολαιίστικων συλλογικοτήτων, ύστερα από τη δολοφονία στις 11 Μαΐου από το στρατό 16 διαδηλωτών και τον τραυματισμό εκατοντάδων σ’ όλη τη χώρα. Φυλές από τις περιοχές Mareb, Arhab, Jawf και Kholan ήταν από τις πρώτες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση. Παράλληλα, το κυβερνητικό κόμμα ζήτησε την υποστήριξη πιστών στο καθεστώς Σάλεχ φυλάρχων. Εκατοντάδες ένοπλοι από τις περιοχές Baitha και Dhammar εγκαταστάθηκαν σε καταυλισμούς στη Σανάα και περιμένουν εντολές για να υπερασπίσουν το καθεστώς. 
 
Οταν αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που κατέχει τη δεύτερη θέση στον κόσμο στην οπλοκατοχή, με 70 περίπου εκατομμύρια όπλα (3 ανά κάτοικο) στα χέρια του πληθυσμού, ο κίνδυνος ενός εμφύλιου πολέμου μεγαλώνει όσο παρατείνεται το πολιτικό αδιέξοδο. Κι αυτό φυσικά το απεύχονται η σαουδαραβική μοναρχία και οι αμερικάνοι σύμμαχοι του Αλί Σάλεχ, που στηρίζουν εξαρχής την πρωτοβουλία των κρατών του Κόλπου και πιέζουν τον Σάλεχ να υπογράψει τη συμφωνία, η οποία σημειωτέον του εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς όρους αποχώρησής του και διάσωσης του καθεστώτος. Στην περίπτωση φυσικά που υλοποιηθεί ως έχει. Γιατί υπάρχει ερωτηματικό κατά πόσον μπορεί να υλοποιηθεί ή μάλλον εάν και κατά πόσο θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βρίσκονται για τέταρτο μήνα στους δρόμους και έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος. Οπως επισημαίνουν πολλές αναλύσεις στα διεθνή ΜΜΕ, η συμφωνία υποστηρίζεται και υπογράφτηκε από εκπροσώπους των πολιτικών δυνάμεων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, οι οπαδοί των οποίων αποτελούν μικρό ποσοστό στο αντικαθεστωτικό κίνημα.

Αντίθετα η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών τάσσεται εναντίον της συμφωνίας και απαιτεί την άμεση παραίτηση του Σάλεχ, την παραπομπή του σε δίκη για τα εγκλήματα που τον βαρύνουν και την διάλυση συνολικά του καθεστώτος. Και η πλειοψηφία αυτή ασκεί μεγάλη πίεση στις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό, κι αν ακόμη ο Σάλεχ υπογράψει αύριο τη συμφωνία, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι διαδηλώσεις θα σταματήσουν και οι όροι της συμφωνίας και πρωτίστως η ασυλία που του προσφέρει θα τηρηθούν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Υεμένη

«Ελλάς, μην ξεχνάς την κατάρα της γριάς»
Επόμενο άρθρο

Υεμένη

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ

Σχετικά Αρθρα

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

Διεθνή 17 Οκτ 2025, 21:04

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

Διεθνή 17 Οκτ 2025, 14:27

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

Διεθνή 16 Οκτ 2025, 21:49

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

Διεθνή 16 Οκτ 2025, 13:01

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

Διεθνή 15 Οκτ 2025, 20:50

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

Διεθνή 15 Οκτ 2025, 20:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Υεμένη

    17Ν
    • Υεμένη

      Εφετείο 17Ν
  • Υεμένη

    ΕΛΑ
    • Υεμένη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Υεμένη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Υεμένη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Υεμένη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Υεμένη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Υεμένη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Υεμένη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Υεμένη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Υεμένη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Υεμένη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Υεμένη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Υεμένη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Υεμένη

      Υεμένη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Υεμένη

      Υεμένη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Υεμένη

      Υεμένη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Υεμένη

      Υεμένη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Υεμένη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Ποιοι είμαστε
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Επικοινωνία
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Όροι χρήσης
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Ποιοι είμαστε
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Επικοινωνία
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo