Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πατούλης και στα εβραϊκά
  • Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης
  • Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη
  • Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του
  • Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ
  • Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σκληρό καρύδι το Ραμάντι
Διεθνή

Ιράκ

Σκληρό καρύδι το Ραμάντι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Ιούλ 2006, 00:00
Αν βασιστεί κανείς μόνο στις ειδήσεις που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ καθημερινά το τελευταίο διάστημα από το Ιράκ, θα σχηματίσει την εικόνα ότι αυτό που γίνεται σήμερα πρωτίστως σ’ αυτή τη χώρα είναι ένας πόλεμος αλληλοεξόντωσης αμάχων, με δεκάδες ανθρώπους καθημερινά να χάνουν τη ζωή τους είτε από τα αποσπάσματα θανάτου είτε σε επιθέσεις εκδίκησης, ένας ακήρυχτος εμφύλιος πόλεμος, που απειλεί να επεκταθεί σ’ όλη τη χώρα. Και φυσικά, δε γίνεται η παραμικρή νύξη για το ποιος έχει πρώτα και κύρια την ευθύνη γι’ αυτό το μακελειό, για το ποιος οργάνωσε και εκπαίδευσε τα αποσπάσματα θανάτου, για το πώς γίνεται μια δύναμη κατοχής 150.000 αντρών να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις ασήμαντες μπροστά της μιλίτσιες, για το πώς γίνεται μια κυβέρνηση, στην οποία κυριαρχούν οι πολιτικές δυνάμεις των οποίων οι μιλίτσιες συνεργάζονται με τους Αμερικάνους και συμμετέχουν σε μαζικές εκτελέσεις, να μην μπορεί να τις αντιμετωπίσει.
 
Η ιρακινή αντίσταση έχει κυριολεκτικά εξοβελιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Πέπλο σιωπής καλύπτει τις επιθέσεις εναντίον αμερικάνικων και κυβερνητικών στόχων. Τι κι αν ο κατάλογος των επιχειρήσεων από τις δυνάμεις της ιρακινής αντίστασης, που δημοσιεύεται σε καθημερινή βάση σε διάφορες ιστοσελίδες, ιρακινές και ξένες, είναι μακρύς. Τι κι αν το Ραμάντι, από τα προπύργια της αντίστασης, εξακολουθεί να αντιστέκεται, παρόλο που βρίσκεται υπό ασφυκτικό αμερικάνικο κλοιό και βομβαρδίζεται ανελέητα εδώ και καιρό. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη αξία η προβολή των ειδήσεων και των εικόνων, έστω και αποσπασματικών, τις οποίες η αμερικάνικη προπαγάνδα θέλει να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς όμως να το καταφέρνει πάντα.
 
Οπως είναι γνωστό, στο Ραμάντι, έχει απαγορευτεί η παρουσία δημοσιογράφων, ακόμη και των αποκαλούμενων «ενσωματωμένων», αυτών δηλαδή που ακολουθούν τα στρατεύματα κατοχής. Οι πληροφορίες που βγαίνουν από την πόλη προέρχονται κυρίως από τους κατοίκους που την εγκαταλείπουν αναζητώντας αλλού καταφύγιο. Ο Dexter Filkins, δημοσιογράφος των «New York Times» αποτελεί εξαίρεση. Μπήκε στην πόλη και έκανε ρεπορτάζ «ενσωματωμένος» στον αμερικάνικο στρατό, γεγονός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο που βλέπει και παρουσιάζει τα γεγονότα.

Ωστόσο κι έτσι, η ανταπόκρισή του από το Ραμάντι (New York Times, 5/7/06) δίνει μια αμυδρή εικόνα της κατάστασης. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι αξίζει να παραθέσουμε κάποια, κατά τη γνώμη μας ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, αποσπάσματα.

«Το Κυβερνητικό Κέντρο στο μέσο αυτής της κατεστραμμένης πόλης μοιάζει με φρούριο στην άγρια άκρη κάποιας μεθορίου. Είναι αποκλεισμένο με οδοφράγματα, οχυρωμένο με σάκους άμμου, γεμάτο άντρες έτοιμους να πυροβολήσουν, περικυκλωμένο από μπάζα και εχθρούς που ανυπομονούν να μπουν μέσα.
 
Οι αμερικάνοι πεζοναύτες εδώ μένουν οχτώ σε ένα δωμάτιο, σπάνια κάνουν μπάνιο λόγω έλλειψης τρεχούμενου νερού και αφοδεύουν σε σακούλες που μεταφέρονται έξω και καίγονται.
 
Η απειλή των ελεύθερων σκοπευτών είναι πάντα παρούσα. Οι πεζοναύτες μόλις βγουν έξω αρχίζουν να τρέχουν. Η θερμοκρασία την ημέρα κυμαίνεται γύρω στους 50 βαθμούς. Οι περισσότερες πεζές περιπολίες ακυρώνονται εξαιτίας του κινδύνου θερμοπληξίας.
 
Η τροφή είναι άγευστη, τα παράθυρα κλεισμένα με σανίδες. Ο χώρος μυρίζει ούρα και πάρα πολλοί άνθρωποι συνωστίζονται στον ίδιο χώρο για πολύ ώρα.
 
Και οι απώλειες είναι βαριές. Οταν ρωτήθηκε ο διοικητής για τους τραυματίες μας ανέφερε λίγα ονόματα…».
«Ετσι είναι η ζωή στο Ραμάντι, το επίκεντρο της ιρακινής εξέγερσης και εστία ενός πολέμου φθοράς μεταξύ των αμερικάνικων δυνάμεων και των ανταρτών. Εδώ και τρία χρόνια, σώματα πεζοναυτών και στρατός έχουν δοκιμάσει σχεδόν καθετί για να θέσουν υπό έλεγχο αυτή την επαρχιακή πρωτεύουσα των 400.000 κατοίκων. Τίποτα δεν έχει φέρει αποτέλεσμα.
 
Τώρα οι αμερικάνοι διοικητές δοκιμάζουν κάτι καινούργιο. Αντί να συνεχίζουν τη μάχη για το κέντρο της πόλης ή να το ξανακτίσουν, σκοπεύουν να απαλλαχτούν απ’ αυτό ή τουλάχιστον από ένα μεγάλο μέρος του.
 
Λένε ότι σχεδιάζουν να κατεδαφίσουν περίπου τρία οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της πόλης, μέρος του οποίου έχει μετατραπεί σε ερείπια από τον πόλεμο, και να το μετατρέψουν σε Πράσινη Ζώνη, ανάλογη με την οχυρωμένη και ασφαλή περιοχή που φιλοξενεί την ιρακινή και αμερικάνικη ηγεσία στη Βαγδάτη.
 
Η ιδέα είναι να σπάσουν το αιματηρό αδιέξοδο στην πόλη, θέτοντας τέλος στον πόλεμο γύρω από το σημαδεμένο από τις μάχες επαρχιακό διοικητήριο, στο οποίο οι αντάρτες επιτίθενται καθημερινά. Το κυβερνητικό Κέντρο θα παραμείνει, αλλά η άδεια περιοχή γύρω απ’ αυτό δεν θα επιτρέπει στους αντάρτες να καλύπτονται για να κάνουν επιθέσεις. “Θα τη μετατρέψουμε σε πάρκο”, είπε ο συνταγματάρχης Σιν Μακφάρλαντ.
 
Το Ραμάντι, μια κυρίως σουνιτική αραβική πόλη, θεωρείται από τους Αμερικάνους διοικητές το κλειδί για την ασφάλεια στην επαρχία Ανμπάρ, την πιο θανατηφόρα για τους Αμερικάνους στρατιώτες περιοχή στο Ιράκ. Πολλές συνοικίες εδώ ελέγχονται μόνο στα λόγια από τους Αμερικάνους, προσφέροντας καταφύγιο στους αντάρτες.
 
Ενώ στη Βαγδάτη και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Ιράκ στο επίκεντρο μπορεί να είναι η συμφιλίωση ή η πολιτική διαδικασία, εδώ είναι ακόμη ο πόλεμος. Αρκετές φορές στις επιθέσεις εναντίον του Κυβερνητικού Κέντρου συμμετέχουν περισσότεροι από 100 αντάρτες τη φορά.
 
Την περασμένη βδομάδα, μια μεταμεσονύκτια μάχη ανάμεσα σε μια ομάδα ανταρτών και αμερικάνους πεζοναύτες κράτησε δύο ώρες και τελείωσε μόνο όταν οι Αμερικάνοι έριξαν μια κατευθυνόμενη από λέιζερ βόμβα σε ένα ήδη μισοκατεστραμμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Εξι πεζοναύτες τραυματίστηκαν…».
 
«Η ιρακινή κυβέρνηση υπάρχει εδώ κατ’ όνομα. Την περασμένη βδομάδα, περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από την Ραφιντάν Μπανκ, το μεγαλύτερο μέρος από τα αποθέματα της τράπεζας, κάτω ακριβώς από τη μύτη ενός αμερικάνικου φυλακίου στη διπλανή πόρτα. Ενας ιρακινός αστυνομικός πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και πετάχτηκε στο δρόμο, με την αμερικάνικη ταυτότητά του ανάμεσα στα δάκτυλά του.
 
Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Μαμούν Σαμί Ρασίντ αλ – Αλουάνι, πηγαίνει ακόμη για δουλειά εδώ, με αμερικάνικη στρατιωτική συνοδεία. Ομως πολλοί από τους ανώτερους αξιωματούχους της επαρχίας τον εγκατέλειψαν ύστερα από την απαγωγή και τον αποκεφαλισμό του γραμματέα του τον περασμένο Μάιο. Ο προηγούμενος κυβερνήτης δολοφονήθηκε καθώς και ο πρόεδρος του επαρχιακού συμβουλίου τον Απρίλιο. Σε μια συνάντηση την περασμένη βδομάδα του επαρχιακού συμβουλίου μόνο 6 από τους 36 αξιωματούχους εμφανίστηκαν…».
 
«Η ιρακινή αστυνομία περιπολεί στους δρόμους μόνο σε μια χούφτα γειτονιές, εκείνες που είναι πολύ κοντά στην αμερικάνικη βάση. Σε μια επίθεση που εκτυλίσσεται σε αργή κίνηση, κατά την οποία οι Αμερικάνοι εκκαθαρίζουν σταδιακά μεμονωμένες γειτονιές, όλες σχεδόν οι μάχες γίνονται από αμερικάνους στρατιώτες και πεζοναύτες, όχι από τον ιρακινό στρατό…
 
Οπως στο υπόλοιπο Ιράκ, το πιο φονικό όπλο είναι οι αυτοσχέδιες βόμβες. Οι βόμβες στην κυριολεξία καλύπτουν το Ραμάντι. Ενας αμερικάνικος στρατιωτικός χάρτης εδώ δείχνει περίπου 50 σημεία στα οποία ανακαλύφθηκαν πρόσφατα βόμβες στο οδόστρωμα…Μερικές φορές νοιώθεις σαν να βρίσκονται βόμβες παντού. Μόνο κατά τη διάρκεια μιας μονόωρης περιπολίας ένα βράδυ την περασμένη βδομάδα, μια ομάδα πεζοναυτών εντόπισε δύο βόμβες σε μια περιοχή που ελέγχεται σχολαστικά και τακτικά, που σημαίνει ότι είχαν τοποθετηθεί λίγες μέρες πριν…».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ιράκ

Η αντίσταση των μαχητών Παλαιστίνης-Χεζμπολά θ’ ανοίξει το δρόμο για τη λευτεριά
Επόμενο άρθρο

Ιράκ

«Αντιμέτωποι με ένα αδίστακτο εχθρό και ένα εχθρικό πληθυσμό»

Σχετικά Αρθρα

Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης

Διεθνή 25 Σεπ 2026, 09:30

Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του

Διεθνή 24 Σεπ 2026, 21:23

Δεκάδες αεροσκάφη, εκατοντάδες κτίρια: Αποκαλύπτονται οι απώλειες των ΗΠΑ από τις ιρανικές επιθέσεις

Διεθνή 24 Σεπ 2026, 09:08

Ιράν: Τρεις προκαταρκτικοί όροι για να ξαναξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις

Διεθνή 23 Σεπ 2026, 10:24

Αμερικανός πεζοναύτης πετάει τη στολή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 22 Σεπ 2026, 19:18

Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ

Διεθνή 22 Σεπ 2026, 08:37
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Πατούλης και στα εβραϊκά

Υπερασπίζεται τον ιατρικό τουρισμό και τον σιωναζισμό

25 Σεπ 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης

25 Σεπ 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

25 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του

24 Σεπ 2026, 21:23
Παιδεία

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

24 Σεπ 2026, 20:19
Πολιτισμός

Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Προγραμματίστηκαν ήδη συναυλίες σε Δουβλίνο, Παρίσι και Λονδίνο - Τα έσοδα θα διατεθούν σε υποστηρικτές του Παλαιστινιακού Κινήματος

24 Σεπ 2026, 19:47
Υγεία

EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας

24 Σεπ 2026, 18:53
Κόντρες

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

24 Σεπ 2026, 14:52
Διεθνή

Δεκάδες αεροσκάφη, εκατοντάδες κτίρια: Αποκαλύπτονται οι απώλειες των ΗΠΑ από τις ιρανικές επιθέσεις

24 Σεπ 2026, 09:08
Εργατικά

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

24 Σεπ 2026, 07:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Σεπτέμβρη

24 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Αποκάλυψη πρώην Γυμνασιάρχη: Η Σχολή Μωραΐτη είχε καλέσει τον γιατρό του Κολωνακίου να μιλήσει στα παιδιά για το άγχος στους εφήβους

23 Σεπ 2026, 22:32
Οικονομία

Ετοιμάζονται να δώσουν το λιμάνι του Λαυρίου σε σιωνιστική πολεμική βιομηχανία!

23 Σεπ 2026, 22:21
Υγεία

Μια μεγάλη παρέα εμπόρων της Υγείας και περιφερειακών παράσιτων

Ο Σπυράδωνης Γεωργιάδης ως διαφημιστής εμιρατιανών καπιταλιστών που πρόσφεραν πλασμαφαίρεση

23 Σεπ 2026, 21:30
Διεθνή

Ιράν: Τρεις προκαταρκτικοί όροι για να ξαναξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις

23 Σεπ 2026, 10:24
Κόντρες

Κάτι τέτοια τον τρέφουν

23 Σεπ 2026, 09:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη

23 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιοι και για ποιο λόγο καθιστούν τον νεοναζιστή Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα;

Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

22 Σεπ 2026, 21:42
Παιδεία

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στη νυχτερινή (ν)τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για να στηριχτούν τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

22 Σεπ 2026, 20:12
Διεθνή

Αμερικανός πεζοναύτης πετάει τη στολή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Σεπ 2026, 19:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

Ρουάντα: Ημέρα συνέλευσης, κυβέρνησης.

1936: Η CNT δέχεται τρεις υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση της Καταλονίας.

1943: Η ιταλική μεραρχία «Πινερόλο» παραδίδεται στον ΕΛΑΣ.

1967: Βόμβες στο προαύλιο του Αρείου Πάγου, πίσω από τη στρατιωτική λέσχη και στον Εθνικό Κήπο.

1972: Βόμβες των ΔΑ και ΔΑΣ στα διυλιστήρια της «Εσσο Πάππας» και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

1973: Διαδήλωση χιλίων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας μετά από απαγόρευση συγκέντρωσης κατά των στρατεύσεων από τη σύγκλητο, βίαιη διάλυσή της στο ύψος της Κλαυθμώνος και συλλήψεις.

1974: Επανακυκλοφορεί μετά από 27 χρόνια νόμιμα η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ιράκ

    17Ν
    • Ιράκ

      Εφετείο 17Ν
  • Ιράκ

    ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ιράκ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ιράκ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ιράκ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ιράκ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo