Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη
  • Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει
  • Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»
  • Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες
  • Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!
  • Εκλογική στρατηγική fabriqué en France
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σε νέα φάση ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»
Διεθνή

Πακιστάν

Σε νέα φάση ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Μαρ 2008, 00:00
Δυο βδομάδες μετά τον εκλογικό θρίαμβο της αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές στο Πακιστάν, τα δυο μεγαλύτερα κόμματα δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης. Το Πακιστανικό Λαϊκό Κόμμα της μακαρίτισας Μπεναζίρ Μπούτο, υπό την ηγεσία του συζύγου της Ασίφ Ζαρντάρι, ο οποίος έχει πολλούς εσωκομματικούς αντιπάλους, δεν μπορεί να καταλήξει ακόμη ούτε για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Αντί του Αμίν Φαχίμ, έμπιστου της Μπούτο και θεωρούμενου ως φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Ζαρντάρι προσπαθεί να προωθήσει δικούς του συμμάχους και ιδιαίτερα το μεγαλοβιομήχανο Αχμέντ Μουκτάρ, με τον οποίο ήταν μαζί στη φυλακή. Ο δεύτερος νικητής των εκλογών, η Πακιστανική Μουσουλμανική Λίγκα (PML – N), υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, παρόλο που είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τις εκλογές να συνεργαστεί με το Πακιστανικό Λαϊκό Κόμμα για το «εθνικό συμφέρον», θέτει δύο ζητήματα, που δημιουρ-    γούν εμπόδια στη μεταξύ τους συνεργασία. Το ζήτημα της παραμονής στην προεδρία του Μουσάραφ και της αποκατάστασης όλων των δικαστών που απολύθηκαν από το Μουσάραφ τον περασμένο Νοέμβριο. Ειδικά για το δεύτερο, ο Ναουάζ Σαρίφ έχει δηλώσει ότι δε θα κάνει βήμα πίσω, ενώ ο Ζαρντάρι είναι πιο επιφυλακτικός και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματός του δηλώνουν ότι μπορούν να συνεργαστούν με το Μουσάραφ και υποστηρίζουν ότι για το ζήτημα των δικαστών πρέπει να αποφασίσει η βουλή αργότερα.
 
Η στασιμότητα αυτή ευνοεί το Μουσάραφ και του επιτρέπει να παραμένει ρυθμιστής των εξελίξεων, ενώ η εκλογική συντριβή της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Λίγκας (PML- Q), του κόμματος που τον υποστηρίζει, δε φαίνεται να επηρεάζει τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής του δικτατορικού καθεστώτος Μουσάραφ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», παρά τη διαφοροποίηση στο ζήτημα αυτό των νικητών των εκλογών. Οι Αμερικάνοι εξακολουθούν να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να κατευθύνουν τις εξελίξεις. Στηρίζοντας το Μουσάραφ ως τον πιο φερέγγυο σύμμαχο στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις στους νικητές των εκλογών να συνεργαστούν μαζί του και αναπτύσσοντας στενότερη συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία για να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ανεμπόδιστα ο πόλεμος κατά των ισλαμιστών μαχητών στις παραμεθόριες φυλετικές περιοχές των Παστούν στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
 
Τα ξημερώματα της 28ης Φεβρουαρίου, ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος χτύπησε με πύραυλο ένα συγκρότημα στο χωριό Αζάμ Βαρσάκ στο νότιο Βαζιριστάν, στο οποίο, σύμφωνα με τους Αμερικάνους, ήταν συγκεντρωμένοι εκείνη την ώρα μαχητές Ταλιμπάν, καταστρέφοντας το κτίριο και σκοτώνοντας 12 ανθρώπους. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πεσαβάρ. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια νέα φάση στον αμερικάνικο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» στο μέτωπο του Πακιστάν, γιατί είναι η πρώτη φορά που γνωστοποιείται μια αμερικανοπακιστανική επίθεση από το έδαφος του Πακιστάν εναντίον πακιστανών Ταλιμπάν στις παραμεθόριες περιοχές.
 
Λίγες μέρες νωρίτερα, δημοσίευμα των «New York Times» είχε αποκαλύψει ότι τον περασμένο μήνα αμερικάνοι αξιωματούχοι συμφώνησαν με το Μουσάραφ και την ηγεσία του πακιστανικού στρατού για την ανάγκη να εντείνουν τα πλήγματα εναντίον των ισλαμιστών μαχητών χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από το έδαφος του Πακιστάν. Μέχρι τώρα, τέτοιες επιθέσεις γίνονταν από το έδαφος του Αφγανιστάν, ενώ επίσημα ο Μουσάραφ εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν επιτρέπονται αμερικάνικες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε πακιστανικό έδαφος.
 
Η ίδια εφημερίδα (2/3/08) σε σχετικό άρθρο της αποκάλυψε επίσης ότι, ύστερα από διαπραγματεύσεις με αμερικάνους αξιωματούχους, ο νέος αρχηγός του πακιστανικού στρατού Παρβέζ Καγιάνι και ο Μουσάραφ συμφώνησαν να δεχτούν 100 αμερικάνους αξιωματικούς για να εκπαιδεύσουν ένα παραστρατιωτικό μεθοριακό σώμα στις «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια δύναμη 8.500 περίπου αντρών, που θα στρατολογηθούν από τις φυλές στις παραμεθόριες περιοχές και θα αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή στις επιχειρήσεις εναντίον των Πακιστανών Ισλαμιστών μαχητών. Οι Αμερικάνοι εκπαιδευτές αρχικά θα περιοριστούν στην εκπαίδευση του μεθοριακού σώματος μέσα στα στρατόπεδα, όμως αργότερα θα μπορούν, με τη συναίνεση της πακιστανικής στρατιωτικής ηγεσίας, να συνοδεύουν δυνάμεις του σώματος σε επιχειρήσεις εναντίον ισλαμιστών μαχητών στις παραμεθόριες φυλετικές περιοχές. Με άλλα λόγια, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ανοιχτή αμερικάνικη στρατιωτική επέμβαση και επιχειρησιακή δράση στο Πακιστάν.
 
Οι εξελίξεις αυτές στέλνουν ένα απειλητικό μήνυμα στους νικητές των εκλογών, που υποστηρίζουν ότι δεν αρκεί η βία, αλλά χρειάζεται και ο διάλογος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το μήνυμα είναι σαφές. Η κυβέρνησή σας θα περιοριστεί στα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής και οι Αμερικάνοι με τον πακιστανικό στρατό θα χειρίζονται τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Αλλωστε, οι συμφωνίες που έχουν γίνει δημιουργούν τετελεσμένα, τα οποία όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα αναγκαστεί να τα αποδεχτεί. Εκτός κι αν οι λαϊκές αντιδράσεις, λόγω του έντονου αντιαμερικανισμού του πακιστανικού λαού, και οι εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα χαλάσουν τα αμερικάνικα σχέδια.
 
Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές εναντίον στρατιωτικών, αστυνομικών και φιλοκυβερνητικών στόχων. Αξίζει να σημειωθεί η επίθεση αυτοκτονίας, που έγινε στις 2 Μαρτίου σε συγκέντρωση φυλάρχων στη μεθοριακή πόλη Ντάρα Ανταμκέλ, προκαλώντας το θάνατο 43 και τον τραυματισμό 60 συμμετεχόντων. Οι φύλαρχοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε ένα φυλάκιο του κυβερνητικού στρατού για να συζητήσουν το σχηματισμό μιας ένοπλης δύναμης που θα πολεμήσει εναντίον των ντόπιων μαχητών. Μια μέρα αργότερα, έγινε μια ακόμη επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτικό στόχο, στο Ναυτικό Πολεμικό Κολέγιο στην πόλη Λαχόρη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Πακιστάν, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 6 και τον τραυματισμό 15 σπουδαστών.

 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πακιστάν

Αλληλεγγύη και «αλληλεγγύη»…
Επόμενο άρθρο

Πακιστάν

Οι Ταλιμπάν ανατινάζουν πύργους της κινητής τηλεφωνίας

Σχετικά Αρθρα

Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει

Διεθνή 18 Φεβ 2026, 21:04

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

Διεθνή 17 Φεβ 2026, 09:05

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

Διεθνή 16 Φεβ 2026, 10:12

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

Διεθνή 14 Φεβ 2026, 09:34

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

Διεθνή 13 Φεβ 2026, 10:44

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Διεθνή 12 Φεβ 2026, 18:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

19 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει

18 Φεβ 2026, 21:04
Πολιτισμός

Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»

«Η ειρήνη δεν είναι άρωμα που ψεκάζεται πάνω από τη βία για να αισθάνονται άνετα οι εξουσίες», δήλωσε η σκηνοθέτιδα από την Τυνησία

18 Φεβ 2026, 19:49
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
Η παπάρα

Εκλογική στρατηγική fabriqué en France

18 Φεβ 2026, 12:06
Αθλητισμός

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

18 Φεβ 2026, 10:22
Αθλητισμός

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

18 Φεβ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

Αιθιοπία: Ημέρα μαρτύρων (1930).

1937: Ομάδα αιθιόπων ανταρτών αποπειράται να εκτελέσει τον ιταλό αντιβασιλέα της χώρας, 2.000 συλλήψεις.

1947: Ανακοινώνεται η ίδρυση στρατοπέδου εθνικού φρονηματισμού στη Μακρόνησο.

1977: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία της Πολιτιστικής Λέσχης Παγκρατίου.

1978: Προσπάθεια αιγυπτίων κομάντο –χωρίς να έχουν άδεια της κυπριακής κυβέρνησης– να απελευθερώσουν τους επιβάτες αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που κρατούν ομήρους αεροπειρατές στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, καταλήγει σε σύγκρουση με τις κυπριακές αρχές ασφαλείας, δεκαεπτά νεκροί.

1986: Βόμβες (ΕΛΑ) στο ΥΠεΧωΔΕ και σε παράρτημά του (η μία δεν εξερράγη).

1990: Εκτελείται ο ψυχίατρος Μάριος Μαράτος (Επαναστατική Αλληλεγγύη).

1998: Βόμβα στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας «General Motors» (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πακιστάν

    17Ν
    • Πακιστάν

      Εφετείο 17Ν
  • Πακιστάν

    ΕΛΑ
    • Πακιστάν

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πακιστάν

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πακιστάν

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πακιστάν

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πακιστάν

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πακιστάν

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πακιστάν

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πακιστάν

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πακιστάν

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πακιστάν

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πακιστάν

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πακιστάν

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πακιστάν

      Πακιστάν

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πακιστάν

      Πακιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πακιστάν

      Πακιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πακιστάν

      Πακιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πακιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Ποιοι είμαστε
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Επικοινωνία
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Όροι χρήσης
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Ποιοι είμαστε
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Επικοινωνία
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo