Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη
  • Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…
  • Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού
  • H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα
  • H ώρα του Φραπέ
  • Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ρατσιστικό ντελίριο σε δημοκρατική συσκευασία
Διεθνή

Ρατσιστικό ντελίριο σε δημοκρατική συσκευασία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Δεκ 2020, 09:26

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε την Τετάρτη ο Μακρόν, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «κατά της απόσχισης», υποτίθεται ότι προστατεύει τη χώρα από τους φανατικούς ισλαμιστές που έχουν εξαπολύσει σωρεία επιθέσεων τα τελευταία χρόνια. Η απαγόρευση «πιστοποιητικών παρθενίας» και η παρεμπόδιση αναγκαστικών γάμων χωρίς τη συναίνεση των γυναικών είναι μέτρα που ακούγονται λογικά και σωστά. Φιλοτεχνούν έτσι το προοδευτικό προφίλ ενός νομοσχεδίου που θέλει σώνει και καλά να εντάξει στις «δημοκρατικές αρχές» τους «καθυστερημένους ισλαμιστές», οι οποίοι υποτίθεται ότι μετατρέπονται εύκολα σε πιόνια… σκοτεινών εξωτερικών εχθρών της Γαλλικής Δημοκρατίας!

Ομως δεν πρόκειται γι’ αυτό. Γιατί ακόμα και αυτά τα μέτρα μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν στο αντίθετό τους κατά την εφαρμογή του νόμου. Για παράδειγμα, η απαγόρευση στους γιατρούς να δίνουν «πιστοποιητικά παρθενίας» (με ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και πρόστιμα) δε θα οδηγήσει αναγκαστικά στην απαλλαγή από αυτή την απαίτηση. Γιατί το θέμα δεν είναι απλά η απαγόρευση τέτοιων πρακτικών, αλλά η αλλαγή των συνθηκών που γεννούν την ανάγκη να ζητούνται τέτοια πιστοποιητικά. Για παράδειγμα, στα παλιά χρόνια το ματωμένο σεντόνι ήταν το απαραίτητο «πιστοποιητικό» (και στη χώρα μας). Δεν χρειάζονταν γιατροί για να πιστοποιήσουν τη γυναικεία «αγνότητα». Η εξέλιξη του καπιταλισμού το έκανε άχρηστο πλέον, με την αυξανόμενη συμμετοχή των γυναικών στην παραγωγή. Ωστόσο, η καταπίεση της γυναίκας δε σταμάτησε. Απλώς πήρε άλλες μορφές. Πάντως, αν στις οικογένειες με τέτοιες οπισθοδρομικές σχέσεις υπάρχει η απαίτηση για «πιστοποιητικό παρθενίας», αυτό δε θα το σταματήσει το νομοσχέδιο. Ή θα γίνεται παράνομα ή θα βρεθούν άλλοι τρόποι για να γίνει το ίδιο πράγμα (π.χ. το ματωμένο σεντόνι που λέγαμε).

Από την άλλη, η απαγόρευση των αναγκαστικών γάμων θα γίνει με τον εξής τρόπο. Αν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας γάμος δεν είναι ελεύθερος, τότε το ζευγάρι θα περνά από συνέντευξη σε κρατικό υπάλληλο για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει εξαναγκασμός. Αν ο υπάλληλος δεν πειστεί, μπορεί ακόμα και να απαγορεύσει το γάμο.

Πρόκειται για μέτρο παρόμοιο με την απαγόρευση των «λευκών γάμων» που γίνονται από μετανάστες που θέλουν να πάρουν την πολυπόθητη πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ. Εγινε ταινία μάλιστα («Πράσινη κάρτα» το όνομά της) πριν από πολλά χρόνια, με τον Ζεραρ Ντεπαρντιέ στο ρόλο ενός γάλλου μετανάστη που έκανε γάμο με Αμερικανίδα για να πάρει την πράσινη κάρτα, αλλά το Αλλοδαπών τους κατάλαβε. Υπάρχει κανείς που μπορεί στα σοβαρά να πιστέψει ότι μια συνέντευξη σε κρατικό υπάλληλο θα γλιτώσει τις γυναίκες που εξαναγκάζονται να παντρευτούν χωρίς τη θέλησή τους; Αν ήταν τόσο απλό το θέμα, θα αρκούσε μια απλή καταγγελία στις Αρχές από τη γυναίκα που εξαναγκάζεται να παντρευτεί με τη βία. Ομως, οι οικογενειακοί δεσμοί καταπίεσης των γυναικών (όπου υπάρχουν) δεν αίρονται τόσο εύκολα. Οι εξαναγκαστικοί γάμοι θα γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που γεννούν αυτούς τους δεσμούς. Πόσες γυναίκες δεν κακοποιούνται αλλά κρατούν το στόμα τους κλειστό; Ετσι θα γίνεται και με τους γάμους. Γιατί οι συνθήκες αυτές δεν εξαφανίζονται με διατάγματα ή κρατικές παρεμβάσεις στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Οσο υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων τόσο αυτές οι συνθήκες θα αναπαράγονται.

Το μέτρο αυτό πιθανότερο είναι να λειτουργήσει σαν «μπαμπούλας» στην προσωπική ζωή των μουσουλμάνων της Γαλλίας, σαν παραβίαση της ιδωτικής τους ζωής, παρά σαν προστασία των γυναικών από αναγκαστικούς γάμους.

Αφήνοντας τα πιο «προοδευτικά» μέρη του νομοσχεδίου, ας πάμε και στα υπόλοιπα. Το νομοσχέδιο απαιτεί την υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο των παιδιών από τα τρία τους χρόνια. Η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση (σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία) από τα τρία χρόνια έχει ήδη γίνει πράξη από το 2019, αλλά ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να δηλώσουν ότι τα διδάσκουν στο σπίτι. Αυτό επιτρέπεται μόνο κατόπιν ελέγχου από τις Αρχές.

Τώρα τα παιδιά των μουσουλμάνων είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέπεται να τα κρατάνε στο σπίτι. Οι κρατικοί υπάλληλοι που θα τους ελέγχουν θα έχουν πάρει «γραμμή» να το εμποδίζουν αυτό, διαφορετικά δε θα βάζανε αυτό το μέτρο στο νομοσχέδιο. Τα παιδιά των γάλλων χριστιανών φυσικά δε θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Στόχος τους είναι, όπως λένε, να σταματήσουν τη λειτουργία των «κρυφών σχολειών» που πάνε τα παιδιά των ισλαμιστών. Το παραμύθι ότι τα παιδιά τριών με έξι χρόνων φανατίζονται από τα ισλαμικά σχολεία, επειδή τους διδάσκουν το Κοράνι, είναι καλό για το συντηρητικό χριστιανικό ακροατήριο, δεν αντέχει όμως ούτε στο ελάχιστο όταν το δει κανείς υπό τη φως της πραγματικότητας. Κανένα «κρυφό σχολειό» δε θα μπορούσε να φανατίσει ανθρώπους αν η μετέπειτα ζωή τους δεν ήταν άθλια, λόγω της οικονομικής τους ένδειας, και αν δεν υπήρχε τόσος ρατσισμός κατά των ξένων μέσα στις δυτικές κοινωνίες.

Η αυστηρή καταγραφή των τζαμιών και το φακέλωμα των υπευθύνων τους, όπως και ο έλεγος των οικονομικών τους, αποτελεί άλλη μία διάκριση συγκριτικά με τις χριστιανικές εκκλησίες.

Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι καταδικαστέος μόνο όταν προέρχεται από το Ισλάμ, αλλά απόλυτα αποδεκτός όταν εκπορεύεται από την Καθολική Εκκλησία! Αλλωστε, σύμφωνα με τον Μακρόν, το Ισλάμ είναι μία θρησκεία που περνά κρίση, σε αντίθεση φυσικά με τη χριστιανική που είναι για τους… πολιτισμένους. Δεν εκπλησσόμαστε. Την ισλαμοφοβία του (για την ακρίβεια το μίσος του κατά των μουσουλμάνων) ο Μακρόν την είχε δείξει από τον Οκτώβρη, όταν έδωσε εντολή να προβληθούν σε δημόσια κτίρια της Γαλλίας τα γνωστά προσβλητικά για τον Μωάμεθ σκίτσα, που έγιναν αφορμή για τη φονική επίθεση τζιχαντιστών στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo το 2015, επειδή ένας «τρελαμένος» ισλαμιστής δολοφόνησε καθηγητή.

Το νομοσχέδιο αυτό δένει με αυτό «περί ασφάλειας», που προστατεύει τους μπάτσους από τη φωτογράφισή τους, όταν δείχνουν «υπερβάλλοντα ζήλο». Το ένα ολοκληρώνει το άλλο, σε μία κοινωνία που φασιστικοποιείται σταθερά, κρατώντας όμως το «δημοκρατικό» της προφίλ.

Μουσουλμάνοι διαδηλώνουν κατά του Μακρόν στο Πακιστάν.
Εκτύπωση 🖨
ΓΑΛΛΙΑ διαδηλώσεις ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 11 Δεκέμβρη
Επόμενο άρθρο Ο φανατισμός του γενίτσαρου γεννά παραλήρημα

Σχετικά Αρθρα

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 18:21

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 10:59

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 1 Δεκ 2025, 13:35

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

Διεθνή 30 Νοέ 2025, 09:40

Η βόρεια σιωνιστική οντότητα παραμένει «παραλυμένη» ένα χρόνο μετά την κατάπαυση του πυρός

Οι έποικοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, ένα χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου των σιωναζιστών στον Λίβανο

Διεθνή 29 Νοέ 2025, 09:54

Νίλα εισβολέων σιωναζιστών κομάντο σε συριακή κωμόπολη, μετά από ένοπλη αντίσταση των κατοίκων της

Διεθνή 28 Νοέ 2025, 20:14
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εργατικά

Καμιά ανοχή στις απολύσεις μητέρων – η μητρότητα είναι δικαίωμα, όχι ποινή!

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού EKΠΑ για απολυμένη εργαζόμενη στην καθαριότητα

30 Νοέ 2025, 06:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Νοέμβρη

30 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ: Δεν θα συμπράξουμε στις διαγραφές φοιτητών για να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια

Κάλεσμα προς τους διδάσκοντες για κοινή δράση

29 Νοέ 2025, 20:05
Διεθνή

Η βόρεια σιωνιστική οντότητα παραμένει «παραλυμένη» ένα χρόνο μετά την κατάπαυση του πυρός

Οι έποικοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, ένα χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου των σιωναζιστών στον Λίβανο

29 Νοέ 2025, 09:54
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

29 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Νοέμβρη

29 Νοέ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

1905: Η αστυνομία συλλαμβάνει πολλούς αντιπροσώπους του Σοβιέτ Πετρούπολης, ανάμεσά τους ο Τρότσκι που εξορίζεται στη Σιβηρία.

1942: Παραιτείται η κυβέρνηση Τσολάκογλου, ορκωμοσία νέας υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο που εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές κατοχής.

1944: «Δεκέμβρης» – Διαδήλωση του ΕΑΜ στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομία και βρετανοί στρατιώτες χτυπάνε στο ψαχνό, 28 νεκροί και εκατό τραυματίες.

1973: Βόμβα των Λαϊκών Απελευθερωτικών Ομάδων Σαμποτάζ σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας (Αθήνα).

1984: Δυστύχημα στο εργοστάσιο της «Union Carbide» στο Bhopal της Ινδίας, 10.000 νεκροί και 300.000 τραυματίες.

1988: Τρεις βόμβες του ΕΛΑ σε υπηρεσίες της ΕΟΚ στην Αθήνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo