Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 27 Αυγούστου
  • Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως
  • Η Ημέρα του Κλόουν
  • Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν
  • Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου
  • Σαν σήμερα 26 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πραξικόπημα στην Ονδούρα
Διεθνή

Πραξικόπημα στην Ονδούρα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Ιούλ 2009, 00:00

Την περασμένη Κυριακή το πρωί, στρατιώτες εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο της Ονδούρας και απήγαγαν τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, Μανουέλ Σελάγια. Μέσα σε λίγες ώρες ο Σελάγια βρισκόταν σε πτήση με προορισμό την Κόστα Ρίκα.

Στο Κογκρέσο της χώρας παρουσιάστηκε υποτιθέμενη επιστολή παραίτησης του Σελάγια από την προεδρία. Ο Σελάγια διέψευσε ότι υπέγραψε ποτέ τέτοια επιστολή και κατηγόρησε τους πραξικοπηματίες ότι πλαστογράφησαν την επιστολή παραίτησής του. Διάδοχός του εκλέχτηκε από την πλειοψηφία του Κογκρέσου ο Ρομπέρτο Μισελέτι, πρόεδρος της Βουλής, στέλεχος του κόμματος των Φιλελευθέρων, με το οποίο κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ο Σελάγια το Δεκέμβρη του 2005. Τόσο οι Φιλελεύθεροι όσο και το αντίπαλο κόμμα του δικομματισμού της Ονδούρας (Εθνικό Κόμμα) συναίνεσαν στη διαδοχή. Ο Μισελέτι κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας στην χώρα και κατηγόρησε τον Σελάγια για προδοσία. Οι πρέσβεις Κούβας, Βενεζουέλας και Νικαράγουας συνελήφθησαν.

Οι σκηνές αυτές παραπέμπουν στο πραξικόπημα-φιάσκο σε βάρος του Τσάβες το 2002 στη Βενεζουέλα. Και σε εκείνη την περίπτωση, ο Τσάβες βρισκόταν φυλακισμένος από τμήμα του στρατού, όταν παρουσιάστηκε υποτιθέμενη επιστολή παραίτησής του στο Κογκρέσο της Βενεζουέλας και εκλέχτηκε διάδοχός του.

Τη μέρα της απαγωγής του προέδρου θα διεξαγόταν γνωμοδοτικό δημοψήφισμα, με το οποίο οι ψηφοφόροι καλούνταν να επιλέξουν αν στις επόμενες εκλογές –το Νοέμβριο του 2009– θα ψήφιζαν και για συντακτική συνέλευση που θα τροποποιούσε το σύνταγμα της χώρας. Το Ανώτατο Δικαστήριο –που ελέγχεται από αντιπάλους του Σελάγια– κήρυξε παράνομο το δημοψήφισμα. Ο ανώτατος διοικητής του στρατού στρατηγός Ρομέο Βάσκες διέταξε το στρατό να παρακρατήσει το υλικό του δημοψηφίσματος για να εμποδίσει τη διενέργειά του, επικαλούμενος την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στις 24    Ιούνη ο Σελάγια έπαυσε από τα καθήκοντά του το στρατηγό Βάσκες. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομη την αποπομπή του στρατηγού. Η απάντηση ήρθε στο δρόμο από φοιτητές, εργαζόμενους, δασκάλους, που βγήκαν μαζικά να υπερασπιστούν τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Ταυτόχρονα, τα σωματεία εργαζομένων και οι σύλλογοι φοιτητών κινητοποιήθηκαν μαζικά για να τροφοδοτήσουν με το υλικό του δημοψηφίσματος όλα τα εκλογικά κέντρα.

Μόλις η είδηση του πραξικοπήματος έγινε γνωστή, νέοι, δάσκαλοι (το συνδικάτο των δασκάλων είναι από τα μαχητικότερα και μαζικότερα στην Ονδούρα, όπως και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής) και άλλοι εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ονδούρας, Τεγκουσιγκάλπα, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας, έστησαν οδοφράγματα έξω από το προεδρικό μέγαρο και συγκρούστηκαν με το στρατό, εμποδίζοντας την είσοδο στον πραξικοπηματία Μισελέτι. Τα ΜΜΕ της χώρας σταμάτησαν να μεταδίδουν ειδήσεις και σε πολλές περιοχές της χώρας επεβλήθη διακοπή ρεύματος. Ο στρατός επιχείρησε να αποκόψει τις κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν στην πρωτεύουσα, για να ανακόψει εξαγριωμένους αγρότες που κατέφταναν μαζικά στην πρωτεύουσα. Μέσα στη βδομάδα οι συγ- κρούσεις άρχισαν να γενικεύονται σταδιακά σε όλη τη χώρα και από τις 30 Ιούνη κηρύχτηκε πανεθνική απεργία μέχρι να πέσουν οι πραξικοπηματίες και να επιστρέψει ο Σελάγια από την εξορία.

Η πολιτική κρίση στην Ονδούρα συναρτάται άμεσα με την όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων στη χώρα, ειδικά τον τελευταίο χρόνο που η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση άρχισε να βυθίζει τις εξαγωγές και να οδηγεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους στην ανεργία. Τα 2/3 από τα περίπου 8 εκατομμύρια των κατοίκων της Ονδούρας ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η ανεργία έχει αγγίξει το 28%. Το 10% του πληθυσμού, οι φτωχότεροι κάτοικοι της Ονδούρας, παίρνουν μόνο το 1,2% του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, όταν μια μειοψηφία της οικονομικής ολιγαρχίας παίρνει το 42%. Η Ονδούρα είναι ασφυκτικά εξαρτημένη, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, από τις ΗΠΑ. Είναι η χώρα της Κεντρικής Αμερικής με τις  περισσότερες εξαγωγές εμπορευμάτων προς τις ΗΠΑ (υφάσματα και φτηνό ρουχισμό). Σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από εμβάσματα μεταναστών που δουλεύουν στις ΗΠΑ. Τη δεκαετία του 80 η Ονδούρα αποτελούσε βάση των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση και στρατιωτική ενίσχυση όλων των παραστριατιωκών ταγμάτων θανάτου στην Κεντρική Αμερική. Αποτέλεσε τον «δοκιμαστικό σωλήνα» των «Σωμάτων Ειρήνης» –προγόνου των σύγχρονων ΜΚΟ– με τα οποία οι ΗΠΑ επεδίωκαν να ανακόψουν το ρεύμα του εθνικοαπελευθερωτικού και αντιιμπεριαλιστικού αγώνα που αγκάλιαζε Ασία, Αφρική και Νότια Αμερική, στέλνοντας «ανθρωπιστικές» αποστολές αμερικάνων εθελοντών νεολαίων που θα αξιοποιούνταν κατάλληλα από την CIA.

Ο Σελάγια δεν είναι επαναστάτης, ούτε έχει αριστερές καταβολές σαν τον Τσάβες ή τον Μοράλες. Εξαρχής ήταν εκλεκτός του πολιτικού κατεστημένου της Ονδούρας. Τον πρώτο χρόνο της εκλογής του στήριξε τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, την ομπρέλα της σύγχρονης αποικιοκρατίας των ΗΠΑ στη Νότια Αμερική. Στη συνέχεια, όμως, στάθηκε στο πλευρό του Τσάβες και της οικονομικής και πολιτικής συμμαχίας και συνεργασίας των χωρών της Ν. Αμερικής (ALBA), της οποίας ηγείται η Βενεζουέλα. Προέβη σε περιορισμένα και πενιχρά μέτρα οικονομικής ανακούφισης των πιο εξαθλιωμένων οικονομικά στρωμάτων της Ονδούρας και έριξε και μερικές κορόνες κοινωνικής δημαγωγίας ενάντια στην οικονομική ολιγαρχία που λυμαίνεται τον πλούτο της χώρας, χαλώντας την παράδοση δεκαετιών σε μια χώρα που στο σύνολό του το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και της αποικιοκρατίας δεν δοκίμασε ποτέ να υιοθετήσει ρεφορμιστική πολιτική διαχείρισης της αστικής εξουσίας.

Αυτές οι κινήσεις του Σελάγια –αν και ασήμαντες από άποψη οικονομικών και κοινωνικών διεργασιών– συσπείρωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του Κογκρέσου και όλων των ηγετικών κλιμακίων σε θεσμούς όπως η αστική Δικαιοσύνη και ο στρατός (πριν μερικές δεκαετίες, ο στρατός στην Ονδούρα έλεγχε βασικές παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας, πράγμα που συμβαίνει ακόμα και σήμερα αλλά σε μικρότερο βαθμό) εναντίον του. Ο κίνδυνος να πυροδοτηθεί έστω κι ένα ρεφορμιστικό κίνημα περιορισμένων οικονομικών και πολιτικών διεκδικήσεων από τους εξαθλιωμένους της Ονδούρας σήμανε «κόκκινο συναγερμό» στην πολιτική ελίτ που διαχειρίζεται την πολιτική εξουσία, γι’ αυτό και σύσσωμη στήριξε το πραξικόπημα της ηγεσίας του στρατού.

Αυτή τη φορά οι τίτλοι των αμερικάνικων εντύπων δεν έγραφαν ότι «νίκησε η δημοκρατία», όπως συνέβη στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2002. Πήραν το μάθημά τους μια φορά, δεν θέλησαν να την ξαναπάθουν. Αυτή τη φορά όλα τα δυτικά ΜΜΕ υιοθέτησαν την προπαγάνδα που έφερε αποτελέσματα εις βάρος του Τσάβες, στην προσπάθεια του τελευταίου να αναθεωρήσει το σύνταγμα της Βενεζουέλας. «Ο Σελάγια θέλει να τροποποιήσει το Σύνταγμα για να επανεκλεγεί». «Η πολιτική κρίση στην Ονδούρα οφείλεται στις προσωπικές επιδιώξεις του Σελάγια να αγκιστρωθεί στην εξουσία». Η λέξη πραξικόπημα αποσιωπείται κραυγαλέα από τα επίσημα χείλη του Λευκού Οίκου. Ο Ομπάμα, σε δήλωσή του τόνισε τη στήριξή στον δημοκρατικά εκλεγέντα πρόεδρο της Ονδούρας, όμως ταυτόχρονα ζήτησε ομαλοποίηση του πολιτικού σκηνικού της χώρας, μείωση της έντασης. Δηλαδή, «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Τα παπαγαλάκια της Δύσης έφτασαν στο αισχρό σημείο να προπαγανδίζουν ότι ο Ομπάμα δεν μιλάει ξεκάθαρα για πραξικόπημα, επειδή δήθεν νόμος του αμερικάνικου Κογκρέσου απαγορεύ-ει ακαριαία κάθε οικονομική στήριξη σε χώρα της αμερικάνικης ηπείρου, όπου έχει πραγματοποιηθεί πραξικόπημα. Και ο «ανθρωπιστής» Ομπάμα δεν θέλει να χάσουν οι φτωχοί τα ψίχουλα –που ποτέ δεν φτάνουν σ’ αυτούς, όλα πάνε στις τσέπες των λαμόγιων και της οικονομικής ολιγαρχίας– με τα οποία οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ονδούρα!

Κατά τα άλλα, το πραξικόπημα πέρασε σαν μια απλή είδηση σε όλα τα διεθνή δυτικά δίκτυα. Οι διενέξεις, όμως, του κατεστημένου του Ιράν παραμένουν σταθερά πρώτη είδηση. Ο,τι πει ο Μουσαβί γίνεται πρωτοσέλιδο, ό,τι πει ο Σελάγια μια απλή αναφορά. Και σε αντίθεση με ό,τι αφορά το Ιράν, οι κινητοποιήσεις και οι σκληρές συγκρούσεις με τους πραξικοπηματίες στους δρόμους της Τεγκουσιγκάλπα, στην επαρχία και τις άλλες πόλεις της Ονδούρας γίνονται γαργάρα.

Κι ας μην έχουμε εν προκειμένω την αμφισβήτηση ενός εκλογικού αποτελέσματος, αλλά ένα στρατιωτικό πραξικόπημα! Είναι ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ οφελούνται από το πραξικόπημα, κι ας κρύβουν τη χαρά τους, όπως το 2002. Τα στελέχη που ηγούνται του πραξικοπήματος και μεθόδευσαν τις πολιτικές εξελίξεις σε αυτό, τόσο στο Ανώτατο Δικαστήριο όσο και στο στρατό και στο Κογκρέσο, έχουν θητεύσει σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, σιτίζονται από τις ΗΠΑ, στηρίζουν πολιτικά και οικονομικά τις ΗΠΑ και εν προκειμένω απομακρύνουν την Ονδούρα από τη σφαίρα επιρροής της Βενεζουέλας.

Υπάρχουν αναφορές ότι μονάδες του στρατού αρνούνται να υπηρετήσουν τους πραξικοπηματίες και πολλοί αυτομολούν στο λαό που αγωνίζεται ενάντια σε νέο φασισμό. Η πληροφόρηση, δυστυχώς, έρχεται με το σταγονόμετρο, κι όπως αναφέραμε και πριν, οι πραξικοπηματίες έφτασαν στο σημείο να κατεβάζουν τους διακόπτες για να σταματήσουν κάθε επικοινωνία. Το 2002 ο λαός της Βενεζουέλας κατάφερε να σταματήσει το πραξικόπημα, συμπαρασύροντας τους φαντάρους που αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις εντολές της ηγεσίας. Ας ελπίσουμε ο λαός της Ονδούρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Επόμενο άρθρο 2.000 δολάρια ο νεκρός αφγανός άμαχος, 100.000 ο αμερικάνος στρατιώτης

Σχετικά Αρθρα

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

Διεθνή 26 Αυγ 2026, 11:00

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

Διεθνή 26 Αυγ 2026, 08:36

Ενα σπάνιο γεγονός

Διεθνή 25 Αυγ 2026, 21:16

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

Διεθνή 25 Αυγ 2026, 18:08

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Διεθνή 25 Αυγ 2026, 05:53

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

Διεθνή 24 Αυγ 2026, 19:18
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

27 Αυγ 2026, 00:01
Εργατικά

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

26 Αυγ 2026, 23:14
Κόντρες

Η Ημέρα του Κλόουν

26 Αυγ 2026, 20:26
Διεθνή

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

26 Αυγ 2026, 11:00
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

26 Αυγ 2026, 08:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

26 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα σπάνιο γεγονός

25 Αυγ 2026, 21:16
Κόντρες

Μετά τας πανηγύρεις

25 Αυγ 2026, 20:43
Διεθνή

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

25 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτική

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

25 Αυγ 2026, 11:14
Διεθνή

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

25 Αυγ 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Make America Ηungry Αgain

24 Αυγ 2026, 20:09
Διεθνή

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

24 Αυγ 2026, 19:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»

Χωρίς πρακτική αξία η απόφαση του WOAH για την πανώλη

24 Αυγ 2026, 13:26
Διεθνή

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

24 Αυγ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

1833: Καταργείται η δουλεία σε ολόκληρη την επικράτεια της βρετανικής αυτοκρατορίας.

1906: Βομβιστική επίθεση κατά του τσαρικού πρωθυπουργού Πιότρ Στολίπιν.

1975: Πέντε βάσκοι αγωνιστές εκτελούνται στην Ισπανία παρά τις διαμαρτυρίες διεθνώς.

1975: Πεθαίνει ο Χαϊλέ Σελασιέ.

1979: Ο ΙRΑ εκτελεί τον λόρδο Λουί Μαουντμπάτεν, μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

1980: Πεθαίνει ο έκπτωτος σάχης της Περσίας Μοχάμαντ Ρεζά Παχλαβί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo