Για δεύτερη φορά μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του φασίστα ισραηλινού στρατιώτη, Ελόρ Αζάρια, που δολοφόνησε εν ψυχρώ με μια σφαίρα στο κεφάλι τον 21χρονο Παλαιστίνιο Αμπντούλ Φατάχ Αλ Σαρίφ, ενόσω αυτός κειτόταν αναίσθητος στην άσφαλτο, στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης στις 24 Μάρτη του 2016. Η δολοφονία του παλαιστίνιου νεολαίου καταγράφηκε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’ Tselem. Στο βίντεο ο Αζάρια φαίνεται να πλησιάζει τον αναίσθητο Αλ Σαρίφ, που εκείνη τη στιγμή δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους ισραηλινούς στρατιώτες που τον περιστοίχιζαν, να οπλίζει το αυτόματο όπλο του και να τον πυροβολεί στο κεφάλι, φωνάζοντας: «Αυτός ο τρομοκράτης αξίζει να πεθάνει». Μέχρι και ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τη δολοφονία του Αλ Σαρίφ «εξωδικαστική εκτέλεση», καταδικάζοντάς την.
Η δημοσιοποίηση της δολοφονίας του Αλ Σαρίφ προκάλεσε αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αναγκάζοντας τους σιωνιστές να καταδικάσουν τον Αζάρια αρχικά σε 18 μήνες φυλάκιση, τον Γενάρη του 2017. Ποινή-χάδι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όταν -σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε από την ισραηλινή Κνεσέτ το 2015- οι ποινές που επιβάλλουν τα ισραηλινά δικαστήρια σε παλαιστίνιους εφήβους για συμμετοχή σε πετροπόλεμο φτάνουν τα τέσσερα χρόνια φυλάκισης, ενώ η ποινή για ανθρωποκτονία Ισραηλινού, που επιβάλλεται σε Παλαιστίνιους, είναι τα 20 χρόνια κάθειρξης, αν φυσικά επιζήσουν από τις σφαίρες των ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διαδικασία της σύλληψής τους.
Ο Αζάρια ξεκίνησε να εκτίει την ποινή-κοροϊδία τον Αύγουστο του 2017, ύστερα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις. Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς, ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Γκάντι Εϊζενκότ, ανακοίνωσε ότι η ποινή του Αζάρια θα μειωθεί κατά τέσσερις μήνες «για λόγους συμπόνοιας και ελέους», κατεβαίνοντας στους 14 μήνες! Την ήδη μειωμένη ποινή ήρθε να μειώσει η επιτροπή αναστολών του ισραηλινού στρατού, που αποφάσισε την αποφυλάκιση του Αζάρια στις 10 Μάη. Είχε εκτίσει μόλις τους 9 από τους 18 μήνες της αρχικής του ποινής, ενώ όπως δήλωσε ο επικεφαλής στρατιωτικός εισαγγελέας, ο Αζάρια δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για την πράξη του.
Παρά την ποινή-χάδι και τις δυο μειώσεις της, ο ίδιος ο Νετανιάχου και ο υπουργός Πολέμου Λίμπερμαν, ζήτησαν από την πρώτη στιγμή την απαλλαγή και την άμεση αποφυλάκιση του δολοφόνου. Οι εκκλήσεις τους συνάντησαν την άρνηση του ισραηλινού προέδρου Ρίβλιν, κίνηση που ξεσήκωσε τον σιωνιστικό όχλο και τα ισραηλινά μίντια εναντίον του, που τον χαρακτήρισαν «πρόεδρο των Αράβων και των αριστερών» απεικονίζοντάς τον σε δημοσιεύματα στα κοινωνικά δίκτυα να φοράει παλαιστινιακή κεφίγια.
Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Αζάρια είχε δεχτεί πλατιά στήριξη από το αφιονισμένο σιωνιστικό πλήθος και από τα ισραηλινά μίντια, και είχε χαρακτηριστεί σαν εθνικός ήρωας, ενώ ο παλαιστίνιος αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ιμάντ Αμπουσαμσίγια, που είχε μαγνητοσκοπήσει τη δολοφονία και είχε δώσει το βίντεο στη δημοσιότητα έχει δεχτεί δεκάδες απειλές για τη ζωή του και της οικογένειάς του.








