Ενώ η πακιστανική κυβέρνηση παριστάνει ότι διατηρεί αποστάσεις από την πολιτική του Λευκού Οίκου, ότι κόπτεται για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και εκδίδει τη μια μετά την άλλη έντονες διαμαρτυρίες για τις αμερικάνικες αεροπορικές επιθέσεις στο έδαφός της, η «Ουάσιγκτον Ποστ» αποκάλυψε ότι πρόκειται για καλοστημένο θέατρο. Σε άρθρο της με τίτλο «Πακιστάν και ΗΠΑ έχουν σιωπηλή συμφωνία για τις αεροπορικές επιθέσεις» (16/11/08), αποκαλύπτει, επικαλούμενη «α-ξιωματούχους και από τις δυο πλευρές», ότι Πακιστάν και ΗΠΑ κατέληξαν σε σιωπηλή συμφωνία τον Σεπτέμβριο που επιτρέπει σε μη επανδρωμένα αμερικάνικα αεροσκάφη να βομβαρδίζουν στόχους στο ορεινό δυτικό Πακιστάν. Η συμφωνία προβλέπει ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα παραδέχεται δημόσια καμιά από τις επιθέσεις αυτές, ενώ η πακιστανική κυβέρνηση θα διαμαρτύρεται έντονα γι’ αυτές. Ετσι και οι δυο πλευρές θα βγαίνουν κερδισμένες.
Η κυβέρνηση Ζαρντάρι έσπευσε φυσικά αμέσως να αρνηθεί την ύπαρξη της συμφωνίας, όμως δεν πείθει κανένα, γιατί διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα. Οι αντιδράσεις της περιορίζονται αποκλειστικά στα λόγια, ενώ πυκνώνουν οι αμερικάνικες αεροπορικές επιθέσεις. Τους τελευταίους μήνες, τα αμερικάνικα αεροσκάφη εκτοξεύουν πυραύλους στο πακιστανικό έδαφος, κυρίως στο Βόρειο και στο Νότιο Βαζιριστάν, κατά μέσο όρο, κάθε 4-5 μέρες. Από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι την παραίτηση του στρατηγού Μουσάραφ από την προεδρία τον Αύγουστο είχαν γίνει 6 επιθέσεις σε πακιστανικό έδαφος, ενώ από τότε μέχρι σήμερα, επί προεδρίας Ζαρντάρι, έχουν γίνει τουλάχιστον 20 επιθέσεις.
Παράλληλα με τις αυξανόμενες αεροπορικές επιθέσεις στις φυλετικές παραμεθόριες περιοχές του δυτικού Πακιστάν, η στρατηγική του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το προαναφερόμενο άρθρο της «Ουάσιγκτον Ποστ», εμπεριέχει τη στενή και προσωπική παρακολούθηση της νέας ηγεσίας του Πακιστάν. Ο Ζαρντάρι συναντήθηκε με τον Μπους το Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ ανώτατοι αξιωματούχοι του στρατού και της υπηρεσίας Πληροφοριών ανταλλάσσουν συχνά επισκέψεις τους τελευταίους μήνες. Ο νέος διοικητής της πακιστανικής υπηρεσίας Πληροφοριών επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον στα τέλη Οκτωβρίου, ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, που τοποθετήθηκε επικεφαλής της αμερικάνικης Κεντρικής Διοίκησης στις 31 Οκτωβρίου, επισκέφτηκε αμέσως την πακιστανική πρωτεύουσα, ενώ ο διευθυντής της CIA, Μάικλ Χέιντεν, πέταξε στη Νέα Υόρκη στις 12 Νοεμβρίου για μια μυστική συνάντηση με τον πακιστανό πρόεδρο. Ο χήρος της Μπούτο αποδεικνύεται αντάξιος του ρόλου που του έχουν αναθέσει οι αμερικάνοι πάτρωνές του, στους οποίους χρωστά την αναρρίχησή του στον προεδρικό θώκο.
Εκτός από τη σιωπηλή συμφωνία ΗΠΑ – Πακιστάν για τις αεροπορικές επιθέσεις, η «New York Times» αποκάλυψε για πρώτη φορά αυτό που η κυβέρνηση Ζαρντάρι αρνιόταν επίμονα μέχρι τώρα, τη στενή συνεργασία και το συντονισμό αμερικάνικων και πακιστανικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις στις παραμεθόριες φυλετικές περιοχές, με την κωδική ονομασία «Καρδιά λιονταριού», η οποία περιλαμβάνει αμερικάνικα πλήγματα σε στόχους ανταρτών στην επαρχία Κουνάρ του Αφγανιστάν και μια μεγάλης κλίμακας πακιστανική εκστρατεία στη φυλετική περιοχή Bajaur.