Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 30 Ιούνη
  • Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία
  • Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ
  • Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.
  • Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Νησί του τρόμου
Διεθνή

Μπαχρέιν

Νησί του τρόμου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Απρ 2011, 00:00

Ενα πρωτοφανές όργιο βίας και τρομοκρατίας εναντίον ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, διαδηλωτών και γιατρών βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπαχρέιν από τις 16 Μαρτίου που ο στρατός και η αστυνομία με δακρυγόνα και σφαίρες διέλυσαν τους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει από τις 14 Φεβρουαρίου στην πλατεία του Μαργαριταριού στην πρωτεύουσα Μανάμα, κέντρο και σύμβολο της λαϊκής εξέγερσης. Η σουνιτική δυναστεία των Αλ – Χαλίφα, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ προσπαθεί να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας και να επιβάλλει τη σιωπή του τρόμου στο σιιτικό κυρίως πληθυσμό, που αποτελεί το 70% του συνολικού πληθυσμού και συμμετείχε μαζικά στις διαδηλώσεις, διεκδικώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις, κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των Σιιτών και μέτρα ενάντια στη φτώχεια και στην ανεργία.

Οι προσκλήσεις του πρίγκηπα Σαλμάν προς την αντιπολίτευση για διάλογο σταμάτησαν από τις 16 Μαρτίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει σε ισχύ. Τα τανκς παραμένουν στα σημεία εισόδου στην οικονομική περιοχή της πρωτεύουσας. Τα στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας και των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων, που κλήθηκαν για να υποστηρίξουν το στρατό και την αστυνομία του Μπαχρέιν να καταπνίξουν την λαϊκή εξέγερση, παραμένουν στη χώρα, ενώ η αστυνομία έχει απόλυτη ασυλία για τα βασανιστήρια και τα εγκλήματα που διαπράττει.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οσοι πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν τις πρώτες μέρες της εξέγερσης έχουν συλληφθεί ξανά ή κρύβονται. Οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν σε ξένους δημοσιογράφους. Πολλοί που μίλησαν ανοιχτά πριν από λίγες βδομάδες έχουν συλληφθεί ή αγνοούνται. Οι τηλεοπτικές εικόνες των διαδηλώσεων χρησιμοποιούνται από την αστυνομία για να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν διαδηλωτές. Το Al – Wefaq, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, έχει δώσει 453 ονόματα συλληφθέντων και αγνοουμένων σε οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάμεσα στους οποίους είναι και 9 γιατροί που περιέθαλψαν τραυματισμένους διαδηλωτές. Ομως, όπως επισημαίνει, ο πραγματικός αριθμός των συλληφθέντων πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος, τουλάχιστον 600, γιατί πολλοί άνθρωποι φοβούνται να έρθουν σε επαφή με το Wefaq και να αναφέρουν τις συλλήψεις. Σύμφωνα με την οργάνωση «Human Rights Watch», η αστυνομία πραγματοποιεί συστηματικά νυχτερινές επιδρομές σε χωριά και εισβάλλει σε σπίτια ψάχνοντας για ανθρώπους που θεωρεί ύποπτους ότι συμμείχαν ή υποστήριζαν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Τις τελευταίες μέρες πέθαναν στα χέρια της αστυνομίας 4 κρατούμενοι από βασανιστήρια. Ανάμεσά τους είναι ο 31χρονος Ali Issa Saqer, που είχε συλληφθεί στις 13 Μαρτίου για απόπειρα φόνου αστυνομικού, ο 40χρονος Zakaraya Rashed Hassan, που είχε συλληφθεί στις 2 Απριλίου με τις κατηγορίες «υποδαύλισης μίσους, δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, καλλιέργειας σεχταρισμού και έκκλησης για την ανατροπή του καθεστώτος» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ο Kareem Fakhrawi, μέλος του κόμματος Wefaq, που πέθανε στις 12 Απριλίου, μια βδομάδα αφότου πήγε στο αστυνομικό τμήμα να διαμαρτυρηθεί για την κατεδάφιση του σπιτιού του από την αστυνομία και δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι του.

Επίσης, τις τελευταίες μέρες απελάθηκαν 16 Λιβανέζοι που εργάζονταν στο Μπαχρέιν, 14  από τους οποίους είναι Σιίτες, για «λόγους ασφάλειας», ύστερα από τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι η Χεσμπολά υποστηρίζει τους σιίτες διαδηλωτές και ότι ο ηγέτης της Χεσμπολά Χασάν  Νασράλα είναι «αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης».

Παράλληλα, έχουν απολυθεί τουλάχιστον 800 εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων 190 στην κρατική εταιρία πετρελαίου και 111 στο υπουργείο Παιδείας, επειδή έμειναν στα σπίτια τους την ημέρα της γενικής απεργίας για την καταστολή της λαϊκής εξέγερσης στα μέσα Μαρτίου.

Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η δυναστεία των Αλ – Χαλίφα δεν περιορίζεται στους διαδηλωτές και στους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης. Στο στόχαστρο του στρατού και της αστυνομίας βρίσκονται επίσης τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους.

Η αμερικάνικη οργάνωση «Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ανησυχία τους για τις πρόσφατες εξαφανίσεις γιατρών στο νοσοκομείο Σαλμανίγια της πρωτεύουσας Μανάμα. Ανάμεσα σ’αυτούς είναι η Nahad al – Shirawi, γιατρός στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σαλμανίγια, η οποία κλήθηκε για ανάκριση στις 4 Απριλίου, επειδή, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της, υπάρχει φωτογραφία που τη δείχνει να κλαίει πάνω σ’ ένα νεκρό διαδηλωτή, και έκτοτε αγνοείται. Την ίδια μέρα κλήθηκε για ανάκριση και έκτοτε αγνοείται επίσης μια ακόμη γιατρός ενδοκρινολόγος στο ίδιο νοσοκομείο, η Jalila al – Aaali. Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «οι εξαφανίσεις δεν φαίνονται να είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μάλλον τμήμα μιας ευρύτερης καταστολής των γιατρών της χώρας».

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται το νοσοκομείο Σαλμανίγια, το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο νοσοκομείο του Μπαχρέιν και το πιο φημισμένο στην περιοχή του Κόλπου. Σε έκθεσή τους «Οι γιατροί χωρίς Σύνορα» το χαρακτηρίζουν «κατεχόμενο νοσοκομείο». Στην έκθεση αυτή , μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι «ο στρατός κατέλαβε το νοσοκομείο και εγκατέστησε σημεία ελέγχου με τανκς και μασκοφόρους στρατιώτες σ’ όλη του την περίμετρο». Οτι «πολλοί ασθενείς, ακόμη και με σοβαρά τραύματα, έχουν αρνηθεί να μεταφερθούν σ’ αυτό το νοσοκομείο από φόβο για την ασφάλειά τους». Οτι «οι πληγές χρησιμοποιούνται για να εντοπιστούν διαδηλωτές, ο περιορισμός πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη χρησιμοποιείται για να αποτραπούν οι άνθρωποι από τις διαδηλώσεις και όσοι τολμήσουν να ζητήσουν βοήθεια συλλαμβάνονται».

Σύμφωνα με την οργάνωση «Human Rights Watch» (HRW), το νοσοκομείο Σαλμανίγια είναι σχεδόν άδειο. Οι αξιωματικοί του στρατού είναι περισσότεροι από τους ασθενείς. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πηγαίνουν εκεί, γιατί φοβούνται. Mε βάση τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που συγκέντρωσε η HRW, οι ασθενείς με τραύματα που σχετίζονται με διαδηλώσεις απειλούνται, χτυπιούνται και συλλαμβάνονται, Διαχωρίζονται από τους υπόλοιπους ασθενείς και μεταφέρονται στον 6ο όροφο του νοσοκομείου, όπου απομονώνονται και απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλους, ακόμη και στην οικογένειά τους. Τοπροσωπικό του 6ου ορόφου, οι γιατροί, οι νοσοκόμοι και οι τραπεζοκόμοι, έχει αντικατασταθεί από στρατιωτικό προσωπικό. Ακόμη και από ιδιωτικά και περιφερειακά δημόσια νοσοκομεία ασθενείς με τραύματα που συνδέονται με διαδηλώσεις μεταφέρονται με τη βία στο νοσοκομείο Σαλμανίγια ή στη Βασιλική Ιατρική Υπηρεσία του Μπαχρέιν, ένα νοσοκομείο αποκλειστικά για το στρατιωτικό προσωπικό και τη βασιλική οικογένεια.

Το νοσοκομείο Σαλμανίγια μπήκε στο στόχαστρο του καθεστώτος και καταλήφθηκε από το στρατό, γιατί σ’ αυτό κατέφευγαν οι τραυματισμένοι διαδηλωτές, όχι μόνο για τις υπηρεσίες που πρόσφερε, αλλά και γιατί θεωρούνταν ασφαλές μέρος και κέντρο της αντιπολίτευσης. Hταν το μόνο μέρος όπου οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να πάρουν από το ιατρικό προσωπικό πληροφορίες για τους νεκρούς και τους τραυματίες των διαδηλώσεων, ενώ έξω από το νοσοκομείο είχαν στηθεί από διαδηλωτές σκηνές, είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες νεκρών διαδηλωτών και συνθήματα.

Στο όργιο αυτό βίας, τρομοκρατίας και κατάφωρης καταπάτησης στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων έχει πέσει πέπλο σιωπής, για ευνόητους λόγους. Ούτε «συγκινεί» φυσικά τον Ομπάμα και τους λοιπούς «ευαίσθητους» δυτικούς σταυροφόρους της «δημοκρατίας», που έχουν αναλάβει την «προστασία» των αμάχων στη Λιβύη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Μπαχρέιν

Από τη λαϊκή εξέγερση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση (2)
Επόμενο άρθρο

Μπαχρέιν

Μεγαλώνει η δυσπιστία για το ρόλο του στρατού

Σχετικά Αρθρα

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

Διεθνή 29 Ιούν 2026, 19:00

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

Διεθνή 29 Ιούν 2026, 14:04

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

Διεθνή 28 Ιούν 2026, 19:57

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

Διεθνή 28 Ιούν 2026, 11:47

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

Διεθνή 27 Ιούν 2026, 20:18

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

Διεθνή 27 Ιούν 2026, 11:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

29 Ιούν 2026, 19:00
Διεθνή

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

29 Ιούν 2026, 14:04
Πολιτική

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

29 Ιούν 2026, 13:08
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.

29 Ιούν 2026, 12:58
Η παπάρα

Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα

29 Ιούν 2026, 10:30
Κόντρες

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

29 Ιούν 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

29 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

28 Ιούν 2026, 19:57
Αγροτικά

Σε μια ακόμα δίκη, για τρίτη στη σειρά δίωξη, ο Ηλίας Καλφούτζος

Είναι από τους πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

28 Ιούν 2026, 19:18
Διεθνή

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

28 Ιούν 2026, 11:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούνη

28 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

27 Ιούν 2026, 20:18
Διεθνή

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

27 Ιούν 2026, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1871).

1922: Μέλος του IRA εκτελεί στο Λονδίνο τον πρώην αρχηγό του βρετανικού επιτελείου και μέλος του κοινοβουλίου Σερ Χένρι Ουίλσον.

1934: “Νύχτα των μακριών μαχαιριών” στη Γερμανία, 77 αξιωματούχοι των  SA και τετρακόσιοι πολίτες νεκροί.

1992: Κάθειρξη δεκαεπτά ετών στον Κυριάκο Μαζοκόπο, αθώοι οι Μπουκετσίδης, Κογιάννης και Μπέρκνερ.

1993: Ο Αντώνης Σαμαράς ιδρύει την “Πολιτική Ανοιξη“.

1998: Βομβιστική επίθεση στο κτήριο του ΑΣΕΠ, τρεις αστυνομικοί τραυματίες (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Μπαχρέιν

    17Ν
    • Μπαχρέιν

      Εφετείο 17Ν
  • Μπαχρέιν

    ΕΛΑ
    • Μπαχρέιν

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Μπαχρέιν

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Μπαχρέιν

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Μπαχρέιν

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Μπαχρέιν

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Μπαχρέιν

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Μπαχρέιν

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Μπαχρέιν

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Μπαχρέιν

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μπαχρέιν

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μπαχρέιν

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Μπαχρέιν

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Μπαχρέιν

      Μπαχρέιν

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Μπαχρέιν

      Μπαχρέιν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Μπαχρέιν

      Μπαχρέιν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Μπαχρέιν

      Μπαχρέιν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Μπαχρέιν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Μπαχρέιν

    Μπαχρέιν

    Ποιοι είμαστε
  • Μπαχρέιν

    Μπαχρέιν

    Επικοινωνία
  • Μπαχρέιν

    Μπαχρέιν

    Όροι χρήσης
  • Μπαχρέιν

    Μπαχρέιν

    Ποιοι είμαστε
  • Μπαχρέιν

    Μπαχρέιν

    Επικοινωνία
  • Μπαχρέιν

    Μπαχρέιν

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo