Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν 3 σήμερα Ιούλη
  • Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις
  • 1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη
  • Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις
  • Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών
  • Τώρα με το app ποιος τους πιάνει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μετά τις εκλογές τι;
Διεθνή

Ιράκ

Μετά τις εκλογές τι;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Φεβ 2005, 00:00
Η μετεκλογική ευφορία μετά την «επιτυχία» των εκλογών της 30ης Γενάρη στο Ιράκ δεν κράτησε για πολύ. Για την ακρίβεια, δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρξε μόνο στις ανακοινώσεις του Μπους και των ευρωπαίων συναδέλφων του που έσπευσαν να στηρίξουν το φιάσκο.
 
Ο καταιγισμός των επιθέσεων των ανταρτών, με τις βομβιστικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα στη Βαγδάτη με 22 νεκρούς μπάτσους την Κυριακή, στη Μπακούμπα και τη Μοσούλη με 27 νεκρούς τη Δευτέρα, την επίθεση αυτοκτονίας σε ιρακινή στρατιωτική βάση της Βαγδάτης με 21 νεκρούς την Τρίτη, το σαμποτάζ με ρουκέτες σε πετρελαιαγωγό 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιρκούκ την Τετάρτη, ταυτόχρονα με την εκτέλεση του διευθυντή ενημέρωσης του αμερικανοστήρικτου αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ-Χούρα στη Βασόρα και την απαγωγή του εκπροσώπου του υπουργού Πετρελαίου της «μεταβατικής κυβέρνησης» την Τετάρτη, καθώς και πολλές επιθέσεις εναντίον πολιτικών σιιτικών και κουρδικών κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές φάρσα, υπενθύμισαν τόσο στους Αμερικάνους όσο και στη νέα κυβέρνηση που θα συνεργαστεί μαζί τους, ότι το αντάρτικο συνεχίζει να αναπτύσσει τη δράση του.
 
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι γνωστά τα τελικά αποτελέσματα τα οποία θα καθυστερήσουν, επειδή θα πρέπει να ξαναμετρηθούν οι ψήφοι σε 300 κάλπες λόγω παρατυπιών που διαπιστώθηκαν στην πρώτη καταμέτρηση, σε μια εκλογική διαδικασία που δεν έλειψαν οι καταγγελίες για νοθεία με αποτέλεσμα να ακυρωθεί αδιευκρίνιστος αριθμός ψηφοδελτίων. Απ’ τα πρώτα αποτελέσματα όμως φάνηκε η ξεκάθαρη νίκη της «Ενωμένης Ιρακινής Συμμαχίας» με ηγέτη τον Σιστάνι, που για την ώρα κερδίζει το 51% των 4.360.000 ψήφων που καταμετρήθηκαν στις 13 απ’ τις 18 επαρχίες του Ιράκ. Το κόμμα του δοτού πρωθυπουργού μόλις που κατόρθωσε να κερδίσει ένα 13.6%, ενώ η συμμαχία των κουρδικών κομμάτων πήρε τη δεύτερη θέση με 24.6%. Αποτελέσματα που σίγουρα θα ανατραπούν υπέρ του Σιστάνι που αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο νικητή των εκλογών, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στις σιιτικές περιοχές του νότου.
 
Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι ποιος θα κερδίσει στις εκλογές αλλά πως θα διαχειριστεί τη μετεκλογική κατάσταση στο Ιράκ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τους κατακτητές. Δεν έχει άλλωστε άλλη λύση μια και η μέχρι τώρα πορεία του Σιστάνι έχει αποδείξει ότι προτιμά τη συνδιαλλαγή παρά τη στήριξη του αντάρτικου. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να θέσει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης του στρατού των κατακτητών (όχι όμως και των βάσεων που έχουν στήσει στο Ιράκ). Ενα χρονοδιάγραμμα για εσωτερική κατανάλωση με μεγάλο χρονικό ορίζοντα (ενάμιση, δύο χρόνων ίσως), η εφαρμογή του οποίου θα εξαρτηθεί απ’ το κατά πόσο η νέα ιρακινή κυβέρνηση θα κατορθώσει να στήσει ένα ισχυρό κατασταλτικό στρατιωτικό και αστυνομικό μηχανισμό ικανό να σταματήσει το αντάρτικο. Κάτι σαν κι αυτό που κάνουν οι Σιωνιστές στην Παλαιστίνη δηλαδή. Μόνο έτσι θα «φύγουν» οι Αμερικάνοι, διατηρώντας φυσικά τις τέσσερις μεγάλες βάσεις που έχουν στο ιρακινό έδαφος.
 
Θα ικανοποιήσει τον πόθο του ιρακινού λαού για τερματισμό της κατοχής μια τέτοια εξέλιξη; Θα πετύχει την απομόνωση των ανταρτών απ’ το λαό όπως διακηρύσσουν οι Αμερικάνοι; Με τόσο συσσωρευμένο αντιαμερικάνικο μίσος μέσα στον Ιρακινό λαό μπορούμε με βεβαιότητα να προδιαγράψουμε την αποτυχία μιας τέτοιας «λύσης». Ηδη, εκπρόσωπος του Σαντρ (του ριζοσπάστη σιίτη κληρικού που αν και δεν κάλεσε σε μποϊκοτάρισμα των εκλογών δεν τις στήριξε κιόλας) βγήκε και δήλωσε ότι φοβάται πως η νέα ιρακινή κυβέρνηση «θα είναι μια ρέπλικα του αμερικανόπνευστου και τώρα διαλυμένου μεταβατικού Κυβερνητικού Συμβουλίου» (Islam Online 6/2/05), ενώ την επομένη ο ίδιος ο Σαντρ είχε συνάντηση με το σουνίτη επικεφαλής του «Συνδέσμου Μουσουλμάνων Κληρικών» Χαρίθ Αλ-Ντάρι, που αντιτίθεται στην κατοχή, για σύσφιξη σχέσεων και συνεργασία των δύο οργανώσεων.
 
Βλέποντας αυτό τον κίνδυνο οι Αμερικάνοι σπεύδουν να ζητήσουν χείρα βοηθείας απ’ τη «γηραιά Ευρώπη» (τη Γαλλία και τη Γερμανία πρώτα απ’ όλα) πιέζοντας ώστε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αυξημένο ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο του Ιράκ. Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε όλη αυτή την κινητικότητα με την επίσκεψη της Ράις στη Γαλλία (ήδη ετοιμάζεται και ο Ράμσφελντ). Με στόχο να δώσουν την πρέπουσα παγκόσμια «νομιμοποίηση» στη νέα ιρακινή κυβέρνηση, να τρομοκρατήσουν τον ιρακινό λαό εμφανίζοντας αρραγές το «παγκόσμιο» μέτωπο εναντίον του αντάρτικου και να μοιραστούν την ενδεχόμενη ήττα με τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστές. Ομως οι Ευρωπαίοι, πέρα από τις διακηρύξεις υποστήριξης στη νέα κυβέρνηση και την οικονομική βοήθεια, είναι αβέβαιο για την ώρα αν θα προχωρήσουν παραπέρα.

Στην ανάπτυξη δηλαδή και δικών τους στρατευμάτων στην περιοχή. Θα κοιτάξουν να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα κι ανάλογα θα κρίνουν. Οσο βρίσκεται το αντάρτικο δυναμικά στο προσκήνιο, δύσκολα θα πατήσουν κι άλλοι πόδι στο ιρακινό ναρκοπέδιο.

 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ιράκ

Νεπάλ: Στόχος του πραξικοπήματος το αντάρτικο
Επόμενο άρθρο

Ιράκ

Το άγνωστο σκάνδαλο στις φυλακές Αμπού Γκράιμπ

Σχετικά Αρθρα

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

Διεθνή 2 Ιούλ 2026, 21:01

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

Διεθνή 2 Ιούλ 2026, 19:07

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο

Για την προώθηση της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Γάζα και της ισραηλινής αποχώρησης

Διεθνή 1 Ιούλ 2026, 13:32

Η Χεζμπολά δεσμεύεται να ματαιώσει τη συμφωνία-πλαίσιο με το Ισραήλ, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

Διεθνή 1 Ιούλ 2026, 09:32

Μπακαεΐ: Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες

Διεθνή 30 Ιούν 2026, 14:09

Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ανσαραλά κινητοποιούνται μαζικά σε ολόκληρη την Υεμένη για την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

Ενοπλες φυλές και δυνάμεις που υποστηρίζουν τη Σαναά ανταποκρίθηκαν στο πρόσφατο κάλεσμα του ηγέτη της Ανσαραλά για κινητοποίηση με στόχο την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

Διεθνή 30 Ιούν 2026, 13:34
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

1 Ιούλ 2026, 20:35
Εργατικά

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

1 Ιούλ 2026, 19:32
Εργατικά

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

1 Ιούλ 2026, 19:27
Διεθνή

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο

Για την προώθηση της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Γάζα και της ισραηλινής αποχώρησης

1 Ιούλ 2026, 13:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

1 Ιούλ 2026, 13:11
Πολιτική

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

1 Ιούλ 2026, 12:49
Διεθνή

Η Χεζμπολά δεσμεύεται να ματαιώσει τη συμφωνία-πλαίσιο με το Ισραήλ, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

1 Ιούλ 2026, 09:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Kι άλλη αναβολή στη δίκη Καλφούτζου-Χλύκα (πατέρα και γιου)

1 Ιούλ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο οι ποινές για 57 καταδικασθέντες «κτηνοτρόφους» από την Κρήτη

30 Ιούν 2026, 22:41
Κόντρες

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

30 Ιούν 2026, 20:27
Καταστολή

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

30 Ιούν 2026, 18:39
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες

30 Ιούν 2026, 14:09
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

Αλγερία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

1884: Εγκαινιάζεται ο δείκτης «Dow Jones» στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

1970: Ο στρατός επιτίθεται στον καθολικό τομέα του Μπέλφαστ με αποτέλεσμα μια νύχτα ταραχών.

1971: Βόμβες καταστρέφουν αυτοκίνητο της αμερικανικής βάσης στο Ηράκλειο Κρήτης.

1976: Ισραηλινοί κομάντο σκοτώνουν τους παλαιστίνιους αεροπειρατές και απελευθερώνουν τους ομήρους τους στο αεροδρόμιο Εντεμπε της Ουγκάντα. Τρεις όμηροι, όλοι οι αεροπειρατές, ο ισραηλινός επικεφαλής της αποστολής και σαράντα στρατιώτες της Ουγκάντα νεκροί.

2002: Εντοπίζεται η γιάφκα της 17Ν στην οδό Πάτμου στα Κάτω Πατήσια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ιράκ

    17Ν
    • Ιράκ

      Εφετείο 17Ν
  • Ιράκ

    ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ιράκ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ιράκ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ιράκ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ιράκ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo