Σε απεργία διάρκειας δυο εβδομάδων προχώρησαν περισσότεροι από 17.000 εργάτες της αιγυπτιακής κρατικής κλωστοϋφαντουργίας MSWC, διεκδικώντας τα εδώ και μήνες απλήρωτα μπόνους, ύψους ίσου με το 10% του ετήσιου μισθού τους, αύξηση του επιδόματος διατροφής και αυξήσεις στα μεροκάματα, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές των ειδών λαϊκής κατανάλωσης λόγω της κρίσης του αιγυπτιακού καπιταλισμού και της υποτίμησης του ντόπιου νομίσματος. Ο πληθωρισμός έχει φτάσει το 33% εξανεμίζοντας το έτσι κι αλλιώς πενιχρό λαϊκό εισόδημα, ενώ η αιγυπτιακή χούντα έχει προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές των επιδοτήσεων αγοράς βασικών καταναλωτικών αγαθών και καυσίμων.
Η απεργία που ξεκίνησε την Κυριακή 6 Αυγούστου προκάλεσε στην εταιρία απώλειες εσόδων ύψους 55 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρίας στην αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Μάσρι Αλ Γιουμ. Στελέχη της εταιρίας προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να διαπραγματευτούν με το εργοδοτικό συνδικάτο των εργατών, στοχεύοντας στην υπονόμευση την απεργίας, χωρίς να το πετύχουν, αφού το εργοδοτικό συνδικάτο συσπειρώνει ελάχιστους εργάτες και πάντα παίρνει τη μεριά του κράτους και των εργοδοτών. Οι εργατικές κινητοποιήσεις εξαπλώθηκαν γρήγορα σε γειτονική κλωστοϋφαντουργία, όπου δουλεύουν περισσότεροι από 3.000 εργάτες. Υστερα από μόλις τρεις ώρες στάση εργασίας, η εργοδοσία αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα πληρώσει άμεσα τα καθυστερούμενα μπόνους.
Επιτροπή βουλευτών της βιομηχανικής περιοχής Μαχάλα Αλ Κούμπρα, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο κομμάτι της αιγυπτιακής κλωστοϋφαντουργίας, ζήτησε από τους απεργούς εργάτες να επιστρέψουν στη δουλειά τους, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα αιτήματά τους στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και θα προσπαθήσει να πετύχει την ικανοποίησή τους. Οι εργάτες απέρριψαν τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών ότι η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματά τους και συνέχισαν την απεργία, δηλώνοντας ότι δεν επιστρέφουν στη δουλειά αν δεν ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους.
Στις 20 Αυγούστου, εκπρόσωποι των εργατών δήλωσαν ότι σταματούν προσωρινά την απεργία, καθώς εκπρόσωπος της διοίκησης δεσμεύτηκε να απαντήσει στα αιτήματα για τα μπόνους και την αύξηση των μισθών εντός εφτά ημερών από την παύση της απεργίας. Εργάτες δήλωσαν στον αιγυπτιακό αριστερό ιστότοπο Mada Masr ότι προτίθενται να ξεκινήσουν ξανά την απεργία, αν η εργοδοσία δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Παράλληλα, άλλοι εργάτες δήλωσαν ότι η αστυνομία είχε περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις της εταιρίας τη μέρα που θα αποφασιζόταν η συνέχιση της απεργίας.
Κάθε χρόνο από το 2011 μέχρι σήμερα, οι εργάτες της MSWC κατεβαίνουν σε μαζική απεργία διεκδικώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μόλις πριν από μερικούς μήνες, στις 7 Φλεβάρη του 2017, δεκάδες χιλιάδες εργάτες της βιομηχανικής περιοχής της Μαχάλα κατέβηκαν σε απεργία και σε μαζικές αυθόρμητες διαδηλώσεις ενάντια στη μείωση της επιδότησης αγοράς ψωμιού. Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργατών της περιοχής το 2006 και το 2007 υπήρξαν τα προεόρτια της μεγάλης λαϊκής εξέγερσης της Πλατείας Ταχρίρ το 2011.
Μπορεί η αιγυπτιακή χούντα να μην αντιμετωπίζει μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις, λόγω της τρομοκρατίας και της απογοήτευσης που κυριαρχεί στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα λόγω της διάψευσης των προσδοκιών της εξέγερσης της Ταχρίρ, όμως το εργατικό κίνημα συνεχίζει να παλεύει αταλάντευτα διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή και προκαλώντας πονοκέφαλο στον Σίσι που το βλέπει σαν μια διαρκή απειλή για τον ίδιο και το καθεστώς.