Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
  • Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη
  • Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ισχυρό χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος
Διεθνή

Λιβύη

Ισχυρό χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Δεκ 2016, 00:00

Την Τρίτη 6 Γενάρη, ύστερα από εφτά μήνες συγκρούσεων, οι πολιτοφυλακές της Μισράτα κατέλαβαν τη Σύρτη, την τελευταία πόλη που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη. Η απώλεια της πόλης, γενέτειρας του Καντάφι, από το ΙΚ μπορεί να αποτελεί ένα ισχυρό χτύπημα, αλλά δεν σημαίνει και το τέλος της παρουσίας του στην περιοχή.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τρίπολης, απροσδιόριστος αριθμός μαχητών του ΙΚ πρόλαβε και διέφυγε από τη Σύρτη, πριν η πόλη περικυκλωθεί ολοκληρωτικά από τις πολιτοφυλακές, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία ότι θα προσπαθήσουν να την καταλάβουν ξανά στο μέλλον. Ηδη, μαχητές του ΙΚ έχουν κάνει επιθέσεις εναντίον των πολιτοφυλακών σε περιοχές γύρω από τη Σύρτη.

Η επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης ξεκίνησε τον περασμένο Μάη. Οι πολιτοφυλακές που κατέλαβαν την πόλη έχουν ταχθεί στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης, που στηρίζεται από τον ΟΗΕ. Στην αρχή οι μαχητές τους προέλασαν γρήγορα προς το κέντρο της πόλης, σύντομα όμως καθηλώθηκαν από τις επιθέσεις των βομβιστών αυτοκτονίας, τους ελεύθερους σκοπευτές και τις νάρκες που ακόμα και σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την πόλη. Την επίθεση των πολιτοφυλακών κάλυπταν αμερικάνικα βομβαρδιστικά που έκαναν 495 αεροπορικά χτυπήματα εναντίον θέσεων του ΙΚ μέσα στην πόλη!

Το ΙΚ, εκμεταλλευόμενο τη σύγκρουση μεταξύ των διαφόρων πόλων εξουσίας για τον έλεγχο της Λιβύης, κατέλαβε τη Σύρτη στις αρχές του 2015, μετατρέποντάς την στην πιο σημαντική και ισχυρότερη βάση του εκτός Μέσης Ανατολής, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό μαχητών του στην περιοχή. Εκτός από την πόλη, υπό τον έλεγχό του είχε και περίπου 250 χιλιόμετρα ακτογραμμής μεταξύ της Μισράτα στη Δύση και της Βεγγάζης στην Ανατολή, σε κοντινή απόσταση από σημαντικές εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου και τερματικούς σταθμούς μεταφόρτωσης, που καθιστούν τη Σύρτη περιοχή στρατηγικής σημασίας.

Η κατάληψη της Σύρτης και η ισχυροποίηση του ΙΚ σήμανε το καμπανάκι του κινδύνου για τις διάφορες κυβερνήσεις της Λιβύης και τους ιμπεριαλιστές πάτρονες, που τις υποχρέωσαν να κάνουν προσωρινή παύση στη μεταξύ τους σύγκρουση. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε κάποιες πολιτοφυλακές να εκμεταλλευτούν την αποδυνάμωση ή την απουσία άλλων για να καταλάβουν εδάφη και να ενισχύσουν το ρόλο τους στη νομή της εξουσίας.

Η μόνη εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας είναι αυτή που βρίσκεται εξόριστη στο Τομπρούκ και έχει χάσει πλήρως τη στήριξη του ΟΗΕ και των ιμπεριαλιστών, αφού αποδείχτηκε ανίκανη να διασφαλίσει μια κάποια σταθερότητα στη Λιβύη και να παραδώσει τον τεράστιο ορυκτό της πλούτο για εκμετάλλευση στα δυτικά ενεργειακά μονοπώλια. Την κυβέρνηση του Τομπρούκ στηρίζει ο Στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, με τα απομεινάρια του στρατού του Καντάφι που τον ακολουθούν και κάποιες πολιτοφυλακές. Τους τελευταίους μήνες, ο Χαφτάρ έχει ανακαταλάβει τα μεγαλύτερα λιμάνια μεταφόρτωσης πετρελαίου στη χώρα, από δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Τρίπολης, που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΟΗΕ. Διάφοροι δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές καλούν τους Αμερικάνους και τον ΟΗΕ να αρχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση του Τομπρούκ, όπως έκαναν στο παρελθόν, γιατί η ισορροπία δυνάμεων έχει αλλάξει και η κυβέρνηση της Τρίπολης μπορεί να έχει στο πλευρό της τις ισχυρές πολιτοφυλακές της Μισράτα, η δύναμή της όμως έχει αρχίσει να φθίνει ακόμα και μέσα στην Τρίπολη, αφού μια τρίτη κυβέρνηση, που στηρίζεται από ισλαμιστικές πολιτοφυλακές, επιχειρεί να κερδίσει έδαφος και να εγκατασταθεί στην Τρίπολη.

Την Τετάρτη, μια μέρα μετά την ανακατάληψη της Σύρτης, οι στρατιώτες του Χαφτάρ απέκρουσαν με τη βοήθεια αεροπορικών χτυπημάτων, επίθεση από αντίπαλη πολιτοφυλακή σε ένα από τα κύρια λιμάνια που κατέχουν. Τον περασμένο Σεπτέμβρη, οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέλαβαν τα τέσσερα λιμάνια μεταφόρτωσης πετρελαίου της λεγόμενης Ημισελήνου του Πετρελαίου, της παράκτιας ζώνης μεταξύ της Σύρτης και της Βεγγάζης, όπου συγκεντρώνονται οι μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές. Υπό τον έλεγχο του Χαφτάρ διπλασιάστηκε η παραγωγή πετρελαίου, φτάνοντας τα 600.000 βαρέλια τη μέρα.

Μετά την ανακατάληψη της Σύρτης, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ετοιμάζεται επιχείρηση ανακατάληψης των τεσσάρων λιμανιών, στην οποία θα συμμετέχουν ισλαμιστές μαχητές, πολιτοφυλακές της Μισράτα και ένοπλες ομάδες που πρόσκεινται στον υπουργό Αμυνας της κυβέρνησης της Τρίπολης. Τις εκτιμήσεις αυτές έρχεται να ενισχύσει και ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας ότι έχουν ήδη συγκροτηθεί στρατιωτικές μονάδες με στόχο να θέσουν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης όλες τις πετρελαιοπηγές και τα λιμάνια που ελέγχονται από μισθοφόρους, χωρίς περιορισμούς και χωρίς όρους από τη μεριά τους. Λίγες ώρες μετά, εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευσε ότι έχουν συγκροτηθεί τέτοιες μονάδες, αδειάζοντας τον υπουργό Αμυνας.

Είναι προφανές ότι ακόμα και μέσα στον ίδιο πόλο εξουσίας δεν υπάρχει ομοφωνία και το κάθε στέλεχος (για φυλάρχους πρόκειται) προσπαθεί να ενισχυθεί ατομικά, αναβαθμίζοντας το ρόλο του στο παιχνίδι εξουσίας που παίζεται στη χώρα. Ταυτόχρονα, οι ευρωπαίοι και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές έχουν βάλει στην άκρη τις φιλοδημοκρατικές κορόνες του παρελθόντος, που αποτέλεσαν το προπαγανδιστικό περίβλημα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη και της ανατροπής του Καντάφι, και είναι έτοιμοι να παράσχουν τη στήριξή τους σε όποιον τους δώσει ασφαλή δίοδο προς την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών αποθεμάτων της χώρας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Λιβύη

Σταθερά αντιμεταναστευτικά η Μέρκελ και το κόμμα της
Επόμενο άρθρο

Λιβύη

Ταξικότητα κρίσης και ανάκαμψης

Σχετικά Αρθρα

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 18:21

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 10:59

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 1 Δεκ 2025, 13:35

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

Διεθνή 30 Νοέ 2025, 09:40

Η βόρεια σιωνιστική οντότητα παραμένει «παραλυμένη» ένα χρόνο μετά την κατάπαυση του πυρός

Οι έποικοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, ένα χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου των σιωναζιστών στον Λίβανο

Διεθνή 29 Νοέ 2025, 09:54

Νίλα εισβολέων σιωναζιστών κομάντο σε συριακή κωμόπολη, μετά από ένοπλη αντίσταση των κατοίκων της

Διεθνή 28 Νοέ 2025, 20:14
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εργατικά

Καμιά ανοχή στις απολύσεις μητέρων – η μητρότητα είναι δικαίωμα, όχι ποινή!

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού EKΠΑ για απολυμένη εργαζόμενη στην καθαριότητα

30 Νοέ 2025, 06:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Νοέμβρη

30 Νοέ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

1905: Η αστυνομία συλλαμβάνει πολλούς αντιπροσώπους του Σοβιέτ Πετρούπολης, ανάμεσά τους ο Τρότσκι που εξορίζεται στη Σιβηρία.

1942: Παραιτείται η κυβέρνηση Τσολάκογλου, ορκωμοσία νέας υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο που εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές κατοχής.

1944: «Δεκέμβρης» – Διαδήλωση του ΕΑΜ στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομία και βρετανοί στρατιώτες χτυπάνε στο ψαχνό, 28 νεκροί και εκατό τραυματίες.

1973: Βόμβα των Λαϊκών Απελευθερωτικών Ομάδων Σαμποτάζ σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας (Αθήνα).

1984: Δυστύχημα στο εργοστάσιο της «Union Carbide» στο Bhopal της Ινδίας, 10.000 νεκροί και 300.000 τραυματίες.

1988: Τρεις βόμβες του ΕΛΑ σε υπηρεσίες της ΕΟΚ στην Αθήνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Λιβύη

    17Ν
    • Λιβύη

      Εφετείο 17Ν
  • Λιβύη

    ΕΛΑ
    • Λιβύη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Λιβύη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Λιβύη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Λιβύη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Λιβύη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Λιβύη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Λιβύη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Λιβύη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Λιβύη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Λιβύη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Λιβύη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Λιβύη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Λιβύη

      Λιβύη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Λιβύη

      Λιβύη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Λιβύη

      Λιβύη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Λιβύη

      Λιβύη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Λιβύη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Λιβύη

    Λιβύη

    Ποιοι είμαστε
  • Λιβύη

    Λιβύη

    Επικοινωνία
  • Λιβύη

    Λιβύη

    Όροι χρήσης
  • Λιβύη

    Λιβύη

    Ποιοι είμαστε
  • Λιβύη

    Λιβύη

    Επικοινωνία
  • Λιβύη

    Λιβύη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo