Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • (Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες
  • Σαν σήμερα 3 Αυγούστου
  • Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»
  • Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ
  • 112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας
  • Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ιμπεριαλιστικός κυνισμός και ταξική «διάσωση»
Διεθνή

Κοροναϊός στις ΗΠΑ

Ιμπεριαλιστικός κυνισμός και ταξική «διάσωση»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Απρ 2020, 00:00

Τελικά, το “back to business” (που ο Τραμπ πριν από μερικές μέρες προέβλεπε ότι θα γίνει σύντομα) μάλλον θα αργήσει για τις ΗΠΑ. Γι’ αυτό και ο «πλανητάρχης» αποφάσισε να πάρει μέτρα. Αλλωστε, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για εκατόμβη νεκρών, με τον  επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Υγείας, Δρ. Αντονι Φαούτσι, που είναι ένας από τους γνωστότερους ειδικούς λοιμωξιολόγους και σύμβουλος του Τραμπ, να εκτιμά ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν τις 100.000 – 200.000, με βάση τα σημερινά δεδομένα! 
Ιμπεριαλιστικός κυνισμός

Ο «πλανητάρχης» όμως δε μάσησε! Εχοντας υπόψη του έκθεση του Imperial College του Λονδίνου, προ δεκαπενθήμερου, που έκανε λόγο ακόμα και για 2.2 εκατομμύρια νεκρούς στις ΗΠΑ μέχρι τον Οκτώβρη, αν δεν παρθούν περιοριστικά μέτρα (βλ. https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-College-COVID19-NPI-modelling-16-03-2020.pdf), θεώρησε τον αριθμό των 100 – 200 χιλιάδων… χαμηλό. Τόσο χαμηλό που αν το πετύχουν θα έχουν κάνει «καλή δουλειά»! 

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης: η πανδημία του Η1Ν1 το 2009-2010 σκότωσε λιγότερους από 20 χιλιάδες ανθρώπους, σύμφωνα με το αμερικάνικο Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών – CDC (βλ. https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resources/2009-h1n1-pandemic.html). Ο Τραμπ δηλώνει «ευχαριστημένος» αν από την πανδημία της CoviD-19 πεθάνουν δεκαπλάσιοι σε σχέση με την πανδημία του Η1Ν1 προ δεκαετίας!

Ταξική η διάσωση

Ομως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Η αμερικάνικη Γερουσία ψήφισε ομόφωνα πακέτο «διάσωσης» (το οποίο αναμένεται να υπερψηφιστεί αυτή τη βδομάδα και στη Βουλή των Αντιπροσώπων). Το πακέτο αυτό χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που έχει υπάρξει στην Ιστορία των ΗΠΑ: 2.3 τρισ. δολάρια είναι το συνολικό ποσό που θα δοθεί! Ποσό μεγαλύτερο και από τα πακέτα διάσωσης που δόθηκαν κατά την προηγούμενη κρίση.

Μπορεί ο Τραμπ να φρόντισε να σπεκουλάρει με τα 1.200 δολάρια εφάπαξ επίδομα, που θα δοθεί φέτος σε κάθε Αμερικανό με ετήσιο εισόδημα κάτω των 75 χιλιάδων δολαρίων, και τα 500 δολάρια για κάθε παιδί, η αλήθεια όμως είναι ότι και αυτό το πακέτο σωτηρίας έχει καθαρά ταξικό χαρακτήρα, όπως και τα προηγούμενα. 

Στον πίνακα που δημοσιεύουμε μπορείτε να δείτε την ανάλυση των ποσών του πακέτου, την οποία αντλήσαμε από την ιστοσελίδα της «Επιτροπής για έναν υπεύθυνο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό» (βλ.https://www.crfb.org/blogs/visualization-cares-act), 
αμερικάνικη ΜΚΟ, μέλη της οποίας είναι πρώην στελέχη κυβερνητικών υπηρεσιών (όπως η αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Τράπεζα FED, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου CBO κ.ά.).

Από τον πίνακα προκύπτει αβίαστα ότι μόνο το ένα τέταρτο αυτού του ποσού (γύρω στα 612 δισ. δολάρια, ποσοστό 26%, που προκύπτει αν αθροίσουμε τα ποσά των γραμμών 3, 5, 10 και 13 του πίνακα) θα καλύψουν τα επιδόματα που αναφέραμε παραπάνω, καθώς και η επέκταση του ταμείου ανεργίας, τα χρήματα για το λεγόμενο «δίχτυ προστασίας» (συσσίτια απόρων κτλ) και η μείωση του ατομικού φόρου εισοδήματος (το τελευταίο αποτελεί ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου, της τάξης του 1% περίπου). 

Η πλειοψηφία (γύρω στα 1,28 τρισ. δολάρια, ποσοστό 54%, που προκύπτει αν αθροίσουμε τα ποσά των γραμμών 1, 2, 4 και 8 του πίνακα) θα δοθούν είτε ως δάνεια και εγγυήσεις δανείων μεγάλων επιχειρήσεων (σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι κυβερνήσεις Πολιτειών, χωρίς να γνωρίζουμε όμως πόσα θα πάρουν), είτε ως δάνεια και επιχορηγήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είτε ως μειώσεις φόρων επιχειρήσεων, είτε για τη στήριξη εταιριών μέσων μεταφοράς και σχετικών βιομηχανιών. 

Ενα ποσό γύρω στα 185 δισ. δολάρια θα δοθεί για την «Υγεία». Ωστόσο, στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται χρήματα προς τις ασφαλιστικές εταιρίες (π.χ. για να καλύψουν το τεστ ανίχνευσης κοροναϊού, που θα είναι δωρεάν, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Κογκρέσου), οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ποσό θα πάει πράγματι στα νοσοκομεία και τι ποσό θα τσεπώσουν τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών!
Τσουχτερή η περίθαλψη

Προ ημερών, οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» είχαν δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο: «Τα τεστ για τον κοροναϊό είναι τώρα δωρεάν, όμως η περίθαλψη μπορεί να σας κοστίσει» και υπότιτλο: «Το Κογκρέσο πέρασε νόμο που καλύπτει το κόστος του τεστ για τον ιό, όμως μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με μεγάλους λογαριασμούς για οτιδήποτε άλλο» (βλ. https://www.nytimes.com/2020/03/19/health/coronavirus-tests-bills.html).

Το άρθρο προειδοποιούσε τους αναγνώστες να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί η ίωση από τον νέο κοροναϊό θα αντιμετωπιστεί από τις ασφαλιστικές εταιρίες όπως άλλες ασθένειες, σαν την πνευμονία ή τον διαβήτη. Προειδοποίησε ότι αν νοσηλευτούν, μπορεί και να πληρώσουν από την τσέπη τους μέχρι και 1.300 δολάρια (δηλαδή όσο και το επίδομα που δίνει η κυβέρνηση)! Το άρθρο επικαλείται εκτιμήσεις του Kaiser Family Foundation, που αναφέρει ότι το κόστος για νοσηλεία περιπτώσεων πνευμονίας σε νοσοκομείο είναι πάνω από 20 χιλιάδες δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα που θα πρέπει να καλύψει ο ασθενής είναι γύρω στα 1.300 δολάρια (αυτά που αναφέραμε παραπάνω). Ομως, αυτό εξαρτάται από την ασφαλιστική κάλυψη που διαθέτει ο καθένας ατομικά. Το ινστιτούτο Kaiser Famili Foundation βρήκε ότι ο ένας στους πέντε ασθενής που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο για πνευμονία βρέθηκε αντιμέτωπος με «έκτακτα έξοδα», όταν χρειάστηκε για παράδειγμα αναισθησιολόγο ή γιατρό «έκτακτης ανάγκης» στο δωμάτιό του, που δε συμπεριλαμβάνονταν στο ασφαλιστικό πακέτο, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο περιλαμβάνονταν στο δίκτυο νοσοκομείων που κάλυπτε η ασφαλιστική εταιρία!

Τέλος, το άρθρο επισημαίνει ότι στις περιπτώσεις εργαζόμενων με ασφάλιση Υγείας από τον εργοδότη, δεν είναι βέβαιο ότι ο τελευταίος θα μπορέσει να καλύψει τα έξοδα, δεδομένης της οικονομικής στενότητας χιλιάδων επιχειρήσεων, της πτώσης των πωλήσεων και των αυξημένων ιατροφαρμακευτικών αναγκών των εργαζόμενων που ασφαλίζονται στον εργοδότη!

Οπως καταλαβαίνετε, η κυβέρνηση Τραμπ σπεύδει να δώσει μερικά ψίχουλα στους εργαζόμενους (γιατί ψίχουλα είναι τα 1.200 δολάρια για έναν ολόκληρο χρόνο) για να αποφύγει κοινωνικές εντάσεις και να διασώσει το προφίλ του Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Νοέμβρη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κοροναϊός στις ΗΠΑ

Καναλάρχες, φτωχαδάκια, αδέρφια μας…
Επόμενο άρθρο

Κοροναϊός στις ΗΠΑ

Η ΕΡΤ σε ρόλο ΥΕΝΕΔ

Σχετικά Αρθρα

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 20:36

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 19:37

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 10:21

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 09:20

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 10:19

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 09:43
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

Ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος.

Νίγηρας: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Νέα Ζηλανδία: Ημέρα κληματαριάς (1872).

1930: Συλλαλητήρια σταφιδοπαραγωγών στην Πελοπόννησο που αρνούνται να καταβάλουν φόρο.

1943: Εκτελούνται 4.000 Ρομά στο Αουσβιτς, τα περισσότερα παιδιά.

1953: Ο Νίκος Πλουμπίδης καταδικάζεται σε θάνατο για κατασκοπεία από το έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

1964: Χορηγείται με νόμο σύνταξη 3.000.000 δραχμών στη Φρειδερίκη, αναδρομικά από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου (250.000 δρχ. τον μήνα).

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) σε δοχείο απορριμμάτων μπροστά στο «Χίλτον» την ώρα επίσημης δεξίωσης για τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο.

1968: Βόμβα στην πλατεία Κοτζιά.

1972: Πέντε καταδίκες μελών της “20ής Οκτώβρη” που συνελήφθησαν μαζί με Γερμανούς.

1977: Πεθαίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’.

1980: Βόμβες καταστρέφουν δύο βυτιοφόρα στον Βοτανικό (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    17Ν
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Εφετείο 17Ν
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    ΕΛΑ
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Επικοινωνία
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Όροι χρήσης
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Επικοινωνία
  • Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Κοροναϊός στις ΗΠΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo