Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη
  • Η Κοβέσι πέρασε πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Φτου σου, Δούκα
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»ΗΠΑ: Χωρίς πάτο η… «θεόσταλτη» κρίση!
Διεθνή

ΗΠΑ: Χωρίς πάτο η… «θεόσταλτη» κρίση!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Σεπ 2020, 12:00

Η μείωση του παραγόμενου πλούτου στις ΗΠΑ (έτσι όπως τον μετρά, μέσω του ΑΕΠ, η κρατική στατιστική) στο δεύτερο τρίμηνο του έτους πήρε «μυθικές» διαστάσεις! Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου Οικονομικής Ανάλυσης του υπουργείου Εμπορίου, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 31,7%! Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των ΗΠΑ, χειρότερο ακόμα κι από αυτό του κραχ του 1929! Σημειώνουμε ότι η μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 1921, όταν είχε συρρικνωθεί κατά 28,6%. Μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκαν οι εξαγωγές που μειώθηκαν κατά 63% (!) ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες συρρικνώθηκαν κατά 25%.

Την ίδια στιγμή, η ανεργία εξακολουθεί να παραμένει σε επίπεδα άνω του 10%. Ο αριθμός των νέων ανέργων που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας μέχρι τις 8 Αυγούστου (δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση της ανεργίας από τα υψηλότερα επίπεδα του Ιούλη), εκτινάχθηκε στα 27 εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Πριν από ένα χρόνο, μόλις 1.6 εκατομμύρια άνεργοι είχαν καταθέσει αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Η κυβέρνηση Τραμπ υποστηρίζει ότι η πρωτοφανής οικονομική κρίση που μαστίζει τις ΗΠΑ οφείλεται στα lockdown και τους διάφορους περιορισμούς που τέθηκαν λόγω του κοροναϊού (κλεισίματα εστιατορίων κτλ). Εφτασε στην απόλυτη ξεφτίλα να δηλώνει μπροστά στους οπαδούς του στη Μινεσότα, ότι όλα αυτά τα έστειλε ο… θεός για να τον… δοκιμάσει! Χάνοντας κάθε ίχνος σοβαρότητας, περιέγραψε και τη… συνομιλία που είχε με τον «θεό», στην οποία ο «μεγαλοδύναμος» παραδέχτηκε ότι ο Τραμπ ήταν ο μόνος που έκανε «καλή δουλειά» και του ζήτησε να το ξανακάνει! Φυσικά ο Τραμπ σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο… θεός!

Πέρα από το κωμικό της υπόθεσης, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια Αμερικανοί. Μέχρι στιγμής, το κράτος έδωσε μόνο 1.200 δολάρια για κάθε άτομο με ετήσιο εισόδημα κάτω των 75 χιλιάδων δολαρίων και 500 δολάρια για κάθε παιδί, βάσει της απόφασης που πήρε η κυβέρνηση στα τέλη Μάρτη. Ομως, με την ανεργία να καλπάζει και τους μισθούς να συρρικνώνονται, επόμενο είναι τα χρήματα αυτά να εξανεμιστούν γρήγορα. Γι’ αυτό από τον περασμένο Ιούλη ξεκίνησε νέα συζήτηση στο Κογκρέσο για ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας στα νοικοκυριά, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν συμφωνήσει πάνω σ’ αυτό. Οι Δημοκρατικοί πλειοδοτούν σε παροχές (αντιπολίτευση είναι άλλωστε), ζητώντας να αυξηθεί η επιδότηση στα 1.200 δολάρια για κάθε παιδί, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν η επιδότηση του δεύτερου πακέτου να μείνει η ίδια.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο έδωσε παράταση στο επίδομα ανεργίας που έληγε στα τέλη Ιούλη. Ομως, αντί του εβδομαδιαίου επιδόματος των 600 δολαρίων, οι άνεργοι θα λάβουν 400 δολάρια. Αυτά τα χρήματα μπορεί να φαίνονται υπέρογκα για τη χώρα μας, ωστόσο θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το νοίκι στο κέντρο μιας αμερικάνικης πόλης για ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων κυμαίνεται από 700 μέχρι 6.950 δολάρια, με μέσο όρο τα 2.181 δολάρια, δηλαδή είναι περίπου τριπλάσιο από την Ελλάδα.

Οπως είχαμε σημειώσει παλαιότερα, η «διάσωση» που έχει αποφασιστεί από την αμερικάνικη κυβέρνηση, με τη συμφωνία των Δημοκρατικών, είναι καθαρά ταξική. Το μεγαλύτερο ποσοστό της πάει στους καπιταλιστές με τη μορφή δανείων και εγγυήσεων και μειώσεων φόρων.

Πού θα κάτσει η μπίλια κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η παρούσα κρίση δεν έχει ακόμα πιάσει πάτο, με τον κοροναϊό να παίζει ρόλο καταλύτη που την επιδεινώνει, αλλά δεν είναι η «πηγή του κακού».

Αυτή πρέπει να την αναζητήσουμε στην οικονομική βάση. Ο καπιταλισμός γεννά κρίσεις περιοδικά, ως αποτέλεσμα της αντίθεσης μεταξύ της τεράστιας κοινωνικοποίησης της παραγωγής (δηλαδή της συνεργασίας ολοένα και περισσότερων ανθρώπων στη μεγάλη καπιταλιστική παραγωγή, που ωθεί τις παραγωγικές δυνάμεις να αναπτυχθούν) και της ατομικής ιδιοποίησης του παραγόμενου προϊόντος. Ταυτόχρονα, η μαζική εξαθλίωση ολόκληρων πληθυσμών σε περιοχές που οι εργάτες πληρώνονται λιγότερο από ψίχουλα και στις οποίες το διεθνές μονοπωλιακό κεφάλαιο έχει επενδύσει μαζικά (βλέπε Ασία) και η αδυναμία πλατιών λαϊκών μαζών να καταναλώσουν αυτά που παράγονται δημιουργούν τη βάση για παραπέρα όξυνση των κρίσεων.

Με βάση τα παραπάνω, η αντίθεση Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων είναι καθαρά ψευδεπίγραφη. Το ίδιο σύστημα εξυπηρετούν και οι δύο, με τους πρώτους να το κάνουν με περισσότερο φιλολαϊκό στιλ. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι η Κλίντον έχασε τις εκλογές γιατί τελείωσαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπέκτησε κυβέρνηση το προτεκτοράτο
Επόμενο άρθρο Tσούλα των δήμιων…

Σχετικά Αρθρα

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

Διεθνή 3 Οκτ 2025, 13:23

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

Διεθνή 3 Οκτ 2025, 12:05

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 22:54

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 14:33

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 10:04

Ακου σιωναζιστάκο…

Διεθνή 1 Οκτ 2025, 12:25
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

4 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Η Κοβέσι πέρασε πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη

3 Οκτ 2025, 21:24
Κόντρες

Φτου σου, Δούκα

3 Οκτ 2025, 15:04
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

Ημέρα ζώων.

Λεσότο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1927: Συλλαμβάνεται ο μεγαλοβιομήχανος Αθανάσιος Μποδοσάκης για συνεργασία σε βάρος του δημοσίου με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

1938: Ιδρύεται η Τροχαία.

1970: Βόμβα του ΠΑΚ στον Εθνικό Κήπο την ώρα συνομιλιών της κυβέρνησης με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας, συλλήψεις τριών μελών.

1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία.

1993: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Γιέλτσιν (Ρωσία).

1996 : Εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ (183 ψήφοι έναντι 84 του Γιώργου Σουφλιά).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo