Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 21 Μάρτη στο κέντρο του Μπρίστολ, διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοσχέδιο που δίνει υπερεξουσίες στις δυνάμεις καταστολής, να διαλύουν κατά βούληση ακόμα και ειρηνικές διαδηλώσεις, αν κρίνουν ότι είναι «θορυβώδεις» ή ότι «προκαλούν προβλήματα στην κοινωνικο-οικονομική ζωή» των περιοχών όπου γίνονται. Παράλληλα, προβλέπει την επιβολή προστίμων και φυλάκιση που μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια για όσους «βανδαλίζουν» αγάλματα και μνημεία, όπως έγινε το περασμένο καλοκαίρι με το άγαλμα του «εθνικού ευεργέτη» και διαβόητου δουλέμπορου, λόρδου Εντουαρντ Κόλστον, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων Black Lives Matter.
Λίγο πριν από το τέλος της πορείας εκατοντάδες νεολαίοι συγκρούστηκαν με τα βρετανικά ΜΑΤ, όταν αυτά άρχισαν να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη διαδήλωση, μόλις ο κόσμος είχει αρχίσει να διαλύεται. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20 μπάτσοι, κάηκαν δυο αστυνομικά βαν, ενώ το τοπικό αστυνομικό τμήμα δέχτηκε βροχή από πέτρες.
Η διαδήλωση και οι συγκρούσεις στο Μπρίστολ έρχονται ως συνέχεια των διαδηλώσεων στο Λονδίνο για τη δολοφονία της Σάρα Εβεραρντ από εν ενεργεία μπάτσο πριν από μια βδομάδα, που με πρόσχημα την πανδημία η αστυνομία τις χτύπησε σκληρά με στόχο να τις διαλύσει.
Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι βρετανοί πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν, αλλά «ήσυχα και με νόμιμο τρόπο». Αρκεί δηλαδή να μην ενοχλούν την κυβέρνησή του που έχει επιβάλει απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων, συμπεριλαμβανομένων και των διαδηλώσεων, με πρόσχημα τον περιορισμό της πανδημίας που καλπάζει, έχοντας προκαλέσει το θάνατο δεκάδων χιλιάδων βρετανών εργαζόμενων και συνταξιούχων, λόγω της εγκληματικής διαχείρισής της από την κυβέρνησή του.
Παρολαυτά, μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας φαίνεται να στηρίζει τις διαδηλώσεις. Ο Guardian φιλοξένησε δήλωση της 51χρονης νοσοκόμας Ρέιτσελ Λεγκ, που είπε πως αν και η ίδια δε συμμετείχε στην πορεία της Κυριακής, κατανοεί τη νεολαία που συμμετέχει. «Η νεολαία αυτή ζει σε έναν πλανήτη που πεθαίνει, έχει μια κυβέρνηση που θέλει με τον καινούργιο νόμο, αν αυτός ψηφιστεί, να κρεμάει ανθρώπους που διαδηλώνουν. Η στέγαση είναι πανάκριβη, ενώ η ανεργία στη νεολαία καλπάζει. Οι νέοι που διαδηλώνουν δεν είναι ένα μάτσο τραμπούκοι, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει. Κανείς δε φροντίζει γι’ αυτή τη γενιά», είπε η Λεγκ.