Γαλλία: Προκλητική προστασία σε επίδοξους δολοφόνους

0

Είσαι μπάτσος και έβγαλες τα κτηνώδη σου ένστικτα πάνω σε διαδηλωτές; Αν είσαι Γάλλος μην ανησυχείς! Δε θα κινδινεύσεις να σε πιάσουν οι φωτογράφοι των ειδησεογραφικών πρακτορείων στα πράσα. Γιατί σύμφωνα με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου που μόλις κατέθεσε ο Μακρόν, απαγορεύεται η «διάδοση με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο, που σκοπό έχει να βλάψει τη σωματική ή ψυχολογική ακεραιότητα, της εικόνας του προσώπου ή οποιουδήποτε άλλου στοιχείου αναγνώρισης ενός αξιωματικού της εθνικής αστυνομίας ή μέλους της εθνικής χωροφυλακής όταν εμπλέκεται σε αστυνομική επιχείρηση».

Οποιος παραβιάσει τα παραπάνω θα μπεί στο «φρέσκο» μέχρι ένα χρόνο και θα πληρώσει μέχρι 45 χιλιάδες ευρώ! Αυτά προβλέπονται μεταξύ άλλων στο κακόφημο νομοσχέδιο που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση Μακρόν, μετά από πρόταση βουλευτή του κόμματός του, κατόπιν πιέσεων από τα σωματεία των μπάτσων.

Αν αυτό ίσχυε στις ΗΠΑ, ο μπάτσος που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ με στραγγαλισμό πατώντας τον με το πόδι του στο λαιμό πιθανότατα θα γλίτωνε, καθώς η πράξη του δε θα αποτυπωνόταν σε φωτογραφίες και βίντεο. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις που η αστυνομία δείχνει… «υπερβάλλοντα ζήλο».

Οπως έκαναν οι τρεις μπάτσοι που τον περασμένο Γενάρη σκότωσαν με τον ίδιο τρόπο τον 42χρονο Σεντρίκ Σουβιά. Η «Μοντ» και η ιστοσελίδα Mediapart και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία θα αντιμετώπιζαν διώξεις επειδή δημοσίευσαν φωτογραφίες από το βίντεο της σύλληψης, που δείχνει τους μπάτσους να πνίγουν τον Σουβιά (βλ. φωτογραφία)!

Γι’ αυτό και ο Μακρόν, προκειμένου να προστεύσει «αυτούς που μας προστατεύουν» (όπως προκλητικά δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν), ποινικοποιεί τη δουλειά ακόμα και των φωτογράφων των ειδησεογραφικών πρακτορείων και απειλεί με φυλάκιση όλους όσους τολμούν να φωτογραφίσουν με τα κινητά τους περιστατικά αστυνομικής βίας!

Δεν μπορούσε να μη γεμίσει οργή τους Γάλλους, ιδιαίτερα τους νεολαίους, αυτό το φασιστικής έμπνευσης τερατούργημα. Γι’ αυτό και κατέβηκαν σε διαδηλώσεις στο Παρίσι, το Μπορντό, τη Λιόν, τη Γκρενόμπλ, τη Μασαλία και άλλες πόλεις, με την αστυνομική βία να «λάμπει» για μία ακόμα φορά. Η φασιστικοποίηση της αστικής δημοκρατίας στη Γαλλία όλο και βαθαίνει…

«Κατεβάστε τα όπλα σας και θα κατεβάσουμε τα κινητά μας»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: