Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 2 Μάη
  • EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις στη Συρία
Διεθνή

Αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις στη Συρία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Ιούλ 2017, 00:00

Με την εγκατάσταση οχτώ στρατιωτικών βάσεων στη βόρεια και βορειοδυτική Συρία οι Αμερικάνοι επιχειρούν να ανασχέσουν τη ρωσική επιρροή στη Συρία ενόψει της εκδίωξης του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) από τη Ράκα. Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους των αντικαθεστωτικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ) στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, οι Αμερικάνοι δυναμώνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στις περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές πολιτοφυλακές και τις ΣΔΔ, μετά την απώθηση του ΙΚ. 

Οι αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις βρίσκονται στο Κομπάνι, το Μανμπίζ και την επαρχία Χασάκα, έδαφος που ελέγχεται αποκλειστικά από τους Κούρδους. Η νεότερη από αυτές βρίσκεται στην περιοχή της Τάμπκα και η εγκατάστασή της εντάσσεται στο γενικότερο στρατιωτικό σχέδιο για την ανακατάληψη της Ράκα και της Ντέιρ Εζ Ζόρ το ερχόμενο φθινόπωρο. Οι Αμερικάνοι σκοπεύουν να αυξήσουν τον αριθμό των βάσεών τους στις περιοχές των Κούρδων, σαν αντιστάθμισμα στις ρωσικές και ιρανικές βάσεις που βρίσκονται στις περιοχές που ελέγχει το καθεστώς Ασαντ. Αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο εξοπλισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών με αμερικάνικα αντιαρματικά, τεθωρακισμένα και ελαφριά όπλα, ενισχύει τη διαπλοκή των Αμερικάνων με το κουρδικό στοιχείο, παρά την γκρίνια του καθεστώτος Ερντογάν, που φοβάται ότι σύντομα αυτά τα όπλα θα πάψουν να χτυπούν το ΙΚ και θα στραφούν ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην ευρύτερη περιοχή εντός και εκτός των τουρκικών συνόρων.

Οι κουρδικές δυνάμεις, με τον πραγματισμό που διακρίνει τα αστικά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, δέχονται να παίξουν το παιχνίδι των Αμερικάνων που επιζητούν να ενισχύσουν την επιρροή τους στις αποφάσεις που θα ληφθούν για τη διάδοχη κατάσταση μετά το τέλος του πολέμου στη Συρία, ελπίζοντας ότι αυτό θα τους στρώσει το δρόμο προς την αυτονομία ή την πλήρη ανεξαρτησία.

Παρά τις εξαγγελίες του Τραμπ ενάντια στον Ασαντ και την πρόσφατη κατάρριψη συριακού μαχητικού από αμερικάνικο πύραυλο, οι Αμερικάνοι δέχονται ότι αποτελεσματική καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους χωρίς τη συμμετοχή του στρατού του Ασαντ δεν μπορεί να γίνει. Οι κουρδικές πολιτοφυλακές και οι διάφορες ομάδες αντικαθεστωτικών ανταρτών που πολεμούν η μια την άλλη για την επέκταση της επιρροής τους δεν μπορούν να πολεμήσουν μόνες τους το ΙΚ, ακόμα και με τη βοήθεια των αμερικάνικων αεροπορικών βομβαρδισμών. Ο εκπρόσωπος Τύπου των συμμαχικών δυνάμεων, στρατηγός Ράιν Ντίλον, δήλωσε ότι είναι καλοδεχούμενες από τους συμμάχους οι προσπάθειες του στρατού του Ασαντ να ανακαταλάβει εδάφη που ελέγχονται προς το παρόν από το ΙΚ. 

Ο συριακός κυβερνητικός στρατός και οι ιρανοί σύμμαχοί του έχουν προωθηθεί σε σημεία κλειδιά στα πλευρά των αντικαθεστωτικών που μάχονται τις δυνάμεις του ΙΚ, ενώ έχουν αποσπάσει εδαφικούς θύλακες στα περίχωρα της Ράκα και της Ντέιρ Εζ Ζόρ. Με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις του Ασαντ ελέγχουν όλες τις μεγάλες πόλεις της Συρίας που δεν ελέγχονται από το ΙΚ και ήδη έχουν προωθηθεί στα νοτιοδυτικά περίχωρα της Ράκα, με στελέχη του συριακού στρατού να δηλώνουν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν την επιχείρηση ανακατάληψής της. 

Οι σημαντικές νίκες του κυβερνητικού στρατού στα πεδία των μαχών προκαλούν πονοκέφαλο στους Αμερικάνους που βλέπουν σε βάθος χρόνου το Ιράν να αποκτά πρόσβαση -μέσω του Ιράκ και της Συρίας- στο Λίβανο αναβαθμίζοντας τον γεωστρατηγικό του ρόλο στην περιοχή μέσω της Χεζμπολά. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά ότι αυτό που κερδίζεται στα πεδία των μαχών δε χάνεται στις διαπραγματεύσεις και γι’ αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik, φωνές μέσα στον Λευκό Οίκο πιέζουν για μια πιο δυναμική στρατιωτική απάντηση στην ισχυροποίηση του Ασαντ, προκειμένου να μη βρεθεί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός προ τετελεσμένων. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε μια τέτοια εξέλιξη είναι που κάνουν το αμερικάνικο Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών απρόθυμα προς το παρόν να προχωρήσουν σε μια τέτοια κλιμάκωση.

Ενόψει της ανακατάληψης της Μοσούλης, του τελευταίου οχυρού του ΙΚ στο Ιράκ, αλλά και της Ράκα στη Συρία, οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους σε Ιράκ και Συρία και ο Ασαντ προβάρουν τους επινίκιους λόγους τους. Η εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τις αστικές περιοχές που κατείχε μπορεί να αποτελεί ένα ισχυρότατο πλήγμα για το ίδιο, σε καμία περίπτωση όμως δε σημαίνει την οριστική ήττα του και την εξαφάνιση αυτού και των διάφορων παρακλαδιών του από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της κεντρικής και βόρειας Αφρικής.

Οι επιθέσεις του ΙΚ σε έντεκα μεγάλες πόλεις του Ιράκ και σε πέντε της Συρίας έχουν φτάσει  τις 1.468 από τη μέρα που εκδιώχθηκε μέχρι τον περασμένο Απρίλη. Ενα πολύ μικρό ποσοστό από αυτές ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας, με τις περισσότερες να είναι επιθέσεις με όλμους, ρουκέτες και πυρά ελεύθερου σκοπευτή. Από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν περίπου 2.600 πολίτες. Παρά το γεγονός ότι το ΙΚ έχει εκδιωχθεί από τα περισσότερα αστικά κέντρα που κατείχε, ενώ σύντομα θα εκδιωχθεί από τη Ράκα στη Συρία και την Ταλ Αφάρ δυτικά της Μοσούλης, συνεχίζει να κατέχει μεγάλες εκτάσεις ερήμου στις κοιλάδες μεταξύ των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, όπου έχει πολλά κρησφύγετα στα οποία μπορεί να καταφύγει για να ανασυγκροτηθεί. Οι στρατιωτικοί διοικητές του είναι ιδιαίτερα εμπειροπόλεμοι, ενώ οι δυνάμεις του ποτέ δεν πολεμούν μέχρι θανάτου, με τον κύριο όγκο των δυνάμεών του να απομακρύνονται έγκαιρα από τα πεδία των μαχών όταν οι συσχετισμοί δεν είναι υπέρ τους, αφήνοντας πίσω ελάχιστους μαχητές που έχουν σαν στόχο να προξενήσουν τις μέγιστες απώλειες στον εχθρό μέσα από τεχνικές ανταρτοπόλεμου και μετά να ξεγλιστρήσουν μέσα από τις πομπές των προσφύγων. Η βασική πολεμική τακτική των μαχητών του ΙΚ είναι αυτή της ρευστής άμυνας, στην οποία δυο ή τρεις ελεύθεροι σκοπευτές με ομάδες υποστήριξης μπορούν να αποτρέψουν ολόκληρες μονάδες του ιρακινού στρατού να εισέλθουν σε έναν οικισμό για μέρες. Παράλληλα, μπορούν να κινούνται γρήγορα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από κτίσμα σε κτίσμα, κάνοντας μεγάλες τρύπες στις μεσοτοιχίες, αποφεύγοντας έτσι να χτυπηθούν από πυρά πολεμικών αεροσκαφών ή πυροβολικού. Μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι του σουνιτικού πληθυσμού που τους στήριξε στο Ιράκ να έχει πάρει το δρόμο της προσφυγιάς και οι πόλεις και τα χωριά του να έχουν καταστραφεί, κάτι που θα αποτελέσει εμπόδιο στην ανασυγκρότησή του, οι απώλειες όμως του ιρακινού στρατού και οι μεγάλες ελλείψεις του σε έμψυχο υλικό είναι πιθανό να αποτελέσουν ευκαιρία για το ΙΚ να ανακαταλάβει περιοχές που είχε μέχρι πρόσφατα υπό τον έλεγχό του. Ενα σενάριο σαν αυτό της Μοσούλης το 2014, όπου οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού εγκατέλειψαν την πόλη σχεδόν αμαχητί μπροστά στην επέλαση των χιλιάδων μαχητών του ΙΚ, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί στο μέλλον.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞεπέρασαν τους 90 οι νεκροί!
Επόμενο άρθρο Αντί για σκι, παίζουν τον μουτζούρη

Σχετικά Αρθρα

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

Διεθνή 2 Μάι 2026, 09:24

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

Διεθνή 30 Απρ 2026, 21:08

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

Διεθνή 30 Απρ 2026, 18:04

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

Διεθνή 30 Απρ 2026, 11:57

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

Διεθνή 30 Απρ 2026, 08:56

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Διεθνή 29 Απρ 2026, 19:21
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

Ημέρα των bloggers.

1944: Εκτελούνται 110 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία δύο γερμανών αξιωματικών.

1970: Βόμβα στα γραφεία της ΓΣΕΕ (“Κίνημα 20 Οκτώβρη“).

1972: Η χούντα συλλαμβάνει μεγάλο αριθμό φοιτητών «για αντικυβερνητική δράση» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

1977: Βόμβα στο κτίριο των επιχειρήσεων Σκαλιστήρη (καταστροφή του πέμπτου ορόφου) και απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου των επιχειρήσεων Μποδοσάκη (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους (17Ν).

1998: Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

1998: Οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. αποφασίζουν τη νομισματική ένωση της Ευρώπης από την 1η Ιανουαρίου 1999.

2001: Ληστεία σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ στον Πειραιά (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo