Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο
  • Σαν σήμερα 13 Απρίλη
  • Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ
  • Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Δεν υπάρχει θέση για εσάς στη γη μας. Εσείς θα φύγετε, εμείς θα παραμείνουμε»
Διεθνή

«Δεν υπάρχει θέση για εσάς στη γη μας. Εσείς θα φύγετε, εμείς θα παραμείνουμε»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μαρ 2024, 12:05
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/sfagi_tis_peinas.mp4

«Θρηνούμε την απώλεια αθώων ζωών και αναγνωρίζουμε τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, όπου αθώοι Παλαιστίνιοι προσπαθούν απλώς να ταΐσουν τις οικογένειές τους» δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, αμέσως μετά τη σφαγή στον κυκλικό κόμβο Ναμπούλσι, στην οδό Αλ-Ρασίντ, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Γάζας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Λίγο αργότερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα κάνει επιχειρήσεις ρίψεων βοήθειας από αέρος, για να ανακουφίσει το λαό στη Βόρεια Γάζα. Αφού τόσο κόπτονται να ανακουφίσουν τους 700.000 λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους στο βορρά, γιατί δεν μεταφέρουν τη βοήθειά τους με φορτηγά από τα τρία περάσματα που υπάρχουν (Ερέζ στα βόρεια, Κερέμ Σαλόμ στα νοτιοανατολικά και Ράφα στα νότια); Με φορτηγά η βοήθεια θα έφτανε γρήγορα και στοχευμένα (οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μικρές), δε θα έπεφτε στη θάλασσα, όπως συνέβη με μεγάλο μέρος των ρίψεων που έκαναν ιορδανικά αεροπλάνα, μετά από συνεννόηση με τους Αμερικάνους και τους σιωνιστές. Η υποκρισία ξεχειλίζει.

Οπως ξεχειλίζει η υποκρισία και στο ευρωενωσίτικο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Μια μέρα μετά τη σφαγή στην οδό Αλ-Ρασίντ, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι «αποφάσισε να διαθέσει άλλα 68 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του παλαιστινιακού πληθυσμού σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η στήριξη αυτή θα διατεθεί μέσω διεθνών εταίρων όπως ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος και προστίθεται στην προβλεπόμενη ενίσχυση ύψους 82 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί μέσω του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA). Έτσι το συνολικό ποσό βοήθειας θα ανέλθει στα 150 εκατ. ευρώ. Η Επιτροπή θα προχωρήσει στην καταβολή 50 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια για το UNRWA την επόμενη εβδομάδα».

Είναι η ίδια Κομισιόν που πριν από μερικές εβδομάδες αποφάσισε να κόψει κάθε συμμετοχή στη χρηματοδότηση της UNRWA, υιοθετώντας τις αναπόδεικτες κατηγορίες των σιωνιστών, ότι εργαζόμενοι της εν λόγω οργάνωσης του ΟΗΕ συμμετείχαν στον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτώβρη. Σφαγές από τους σιωναζιστές έχουν γίνει πολλές (πάνω από 30.000 επιβεβαιωμένοι νεκροί άμαχοι μέχρι στιγμής – ανάμεσά τους τουλάχιστον 13.000 παιδιά), όμως αυτή στην Αλ-Ρασίντ είχε ιδιαίτερο επικοινωνιακό βάρος και γι’ αυτό τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, από την Ουάσινγκτον μέχρι τις Βρυξέλλες, δηλαδή οι βασικοί στυλοβάτες της ναζιστικής σιωνιστικής οντότητας, έσπευσαν να δείξουν την… ευαισθησία τους.

Σε μια προκλητική εμφάνισή του, ο εκπρόσωπος του σιωναζιστικού στρατού, αντιναύαρχος Ντανίλ Χαγκάρι, υποστήριξε ότι οι Παλαιστίνιοι τσαλαπατήθηκαν μόνοι τους και τους πάτησαν τα παλαιστινιακά φορτηγά! Εμφάνισε τους σιωναζιστές ως… μεγάλους φιλάνθρωπους που φροντίζουν να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του παλαιστινιακού λαού. Οσο για το στρατό, έριξε στον αέρα μόνο όταν… απειλήθηκε. Αν αντέχουν τα νεύρα σας, παρακολουθήστε την προκλητική τοποθέτηση Χαγκάρι (με αγγλικούς υπότιτλους).

Υστερα, ήρθε το Αλ-Τζαζίρα και απέδειξε ότι το βίντεο που πρόβαλε ο Χαγκάρι ήταν αποτέλεσμα κοπτοραπτικής. Ακόμα και οι μεγάλες αμερικάνικες εφημερίδες, όπως οι New York Times και η Washington Post αναγκάστηκαν να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς των νεοναζιστών. Οι New York Times έκαναν έρευνα στα βίντεο και κατέληξαν ότι το υλικό που μεταδόθηκε από τον ισραηλινό στρατό ήταν μονταρισμένο, ενώ το βίντεο από το Al-Jazeera «ολοκληρώνει την εικόνα του περιστατικού και δείχνει πυροβολισμούς σε πλήθη από μια ισραηλινή στρατιωτική θέση». Ο ισραηλινός ισχυρισμός ότι οι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα αλληλοπατήματος «αμφισβητείται», έγραψε η αμερικάνικη εφημερίδα, με όση… κομψότητα μπορούσε να επιστρατεύσει.

Η παλαιστινιακή πλευρά απάντησε αμέσως με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης στη Γάζα και σημείωνε μεταξύ των άλλων:

Η «ισραηλινή» κατοχή ασκεί εξαπάτηση και διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τη φρικτή «σφαγή στο αλεύρι» στην οδό Al-Rashid για να ξεφύγει από το αποτρόπαιο έγκλημά της. Θεωρούμε υπεύθυνη την αμερικανική διοίκηση και την Κατοχή. Αρνούμαστε τους ψευδείς ισχυρισμούς της Κατοχής, ότι οι μάρτυρες αυτής της σφαγής σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα ταραχών και εσωτερικών μαχών. Η Κατοχή διέπραξε αυτή τη φοβερή σφαγή και είχε την προμελετημένη πρόθεση να προκαλέσει αυτόν τον μεγάλο αριθμό μαρτύρων και τραυματιών, καθώς όλα τα θύματα και οι τραυματίες, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε τους 360 μάρτυρες και τραυματίες (σ.σ. ο αριθμός μεγάλωσε στη συνέχεια), φέρουν τραύματα από σφαίρες του στρατού κατοχής, καθώς και από οβίδες.

Η Χαμάς σε Δελτίο Τύπου τόνισε:

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει την ευθύνη του για όσα διέπραξε σήμερα τα ξημερώματα ο εγκληματικός στρατός εναντίον πολιτών που περίμεναν να λάβουν επισιτιστική βοήθεια στην περιοχή του κυκλικού κόμβου Nabulsi στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα περισσότερους από 110 μάρτυρες και εκατοντάδες τραυματίες, ο σιωνιστικός στρατός εξαπατά και ψεύδεται. Περιφέρει μια τετριμμένη αφήγηση για να δικαιολογήσει τη συστηματική δολοφονία του λαού μας, που τη συνηθίζει από τότε που ξεκίνησε τον εξοντωτικό πόλεμο εναντίον του λαού μας.

Τα στοιχεία που παρέχονται από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη φρίκη της σφαγής που διέπραξε ο ναζιστικός στρατός, εκτός από τις μαρτυρίες, είναι ο άμεσος πυροβολισμός πολιτών και των άνω άκρων τους με σκοπό την άμεση δολοφονία. Ολοι οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι εκτέθηκαν σε απευθείας πυρά, χωρίς κανέναν κίνδυνο για τον κατοχικό στρατό. Αυτό επιβεβαιώνει την αλήθεια για τη δίψα των τρομοκρατών στρατιωτών να σκοτώσουν και να διαπράξουν τις πιο αποτρόπαιες παραβιάσεις, λόγω της προστασίας και της κάλυψης που τους παρέχει η διοίκηση και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν έναντι οποιασδήποτε διεθνούς λογοδοσίας.

Καλούμε το Διεθνές Δικαστήριο και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και όλους τους θεσμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων να τεκμηριώσουν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να λογοδοτήσει αυτή η αδίστακτη κατοχική οντότητα για τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις της, που εκθέτουν την περιοχή και τον κόσμο στον κίνδυνο και την απειλή λόγω των εγκλημάτων της. Η απαίτησή μας να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί θα συνεχίσει να τη στοιχειώνει, όσος καιρός κι αν χρειαστεί.

Το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο Al-Shifa στην πόλη της Γάζας σχετικά με τη «Σφαγή στο Nabulsi», στην οποία ανακοίνωσε:

Τεκμηριώσαμε ισραηλινά τανκ να πυροβολούν έντονα προς τις κοινότητες των παλαιστινίων πολιτών καθώς προσπαθούσαν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια. Οι ισραηλινοί πυροβολισμοί προκάλεσαν το θάνατο 112 αμάχων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 760 άλλων, ενώ πιστεύεται ότι πολλά θύματα βρίσκονται ακόμη στην περιοχή στόχευσης. Αποδείχτηκε ότι τα θύματα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς και όχι από τράβηγμα ή συντριβή, όπως ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του στρατού κατοχής, ο οποίος δεν αρνήθηκε τους πυροβολισμούς που καταγράφηκαν σε βίντεο που τεκμηριώνουν τι συνέβη.

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του στρατού κατοχής στο έγκλημα της δολοφονίας και του τραυματισμού λιμοκτονούντων αμάχων, είναι η ύπαρξη σημαδιών τραυματισμού στα σώματα νεκρών και τραυματιών, βίντεο που δημοσιεύτηκαν από αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος και ο καθαρός ήχος των σφαιρών που προέρχονται από ισραηλινά τανκ σταθμευμένα προς τη θάλασσα. Η καθαρή ηχητική υπογραφή των σφαιρών έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχεται από αυτόματο όπλο με σφαίρες 5,56 mm που χρησιμοποιεί ο στρατός κατοχής και ακούγεται ξεκάθαρα στα αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν από την ώρα των πυροβολισμών.

Ο Δρ Ζανταλά Αλ-Σάφιι, επικεφαλής του νοσηλευτικού τμήματος στο νοσοκομείο Al-Shifa, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: Γιατροί και διασώστες ήταν μεταξύ των θυμάτων τωνισραηλινών πυροβολισμών εναντίον αμάχων, καθώς συγκεντρώνονταν στον κυκλικό κόμβο Nabulsi για να λάβουν προμήθειες τροφίμων και βοήθεια. Παρατηρήσαμε δεκάδες νεκρούς και τραυματισμένους όταν έφτασαν στο νοσοκομείο Al-Shifa. Ολα τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι ήταν αποτέλεσμα ισραηλινών πυροβολισμένων, συμπεριλαμβανομένων ακτινογραφιών και ιατρικών εκθέσεων, και είναι διαθέσιμα στα Μέσα ενημέρωσης, σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή ερευνητικές επιτροπές.

Ο Δρ Αμζάντ Αλίουα, ειδικός επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Al-Shifa, είπε: Ημουν εκεί, στον κυκλικό κόμβο Nabulsi, με γιατρούς και νοσοκόμες, μαζί με χιλιάδες πολίτες, περιμένοντας να φτάσουν οι ανθρωπιστικές προμήθειες υπό το φως της εξάπλωσης της πείνας και της ταλαιπωρίας από την έλλειψη των βασικών ειδών ζωής. Ο στρατός κατοχής άνοιξε σφοδρά πυρά εναντίον όλων όσων περίμεναν να λάβουν βοήθεια, αμέσως μετά την άφιξη των φορτηγών στις τέσσερις τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αυτό που συνέβη στον κυκλικό κόμβο Nabulsi συνιστά μια φρικτή σφαγή. Ενας αριθμός τραυματιών δεν μπόρεσε να βρεθεί και να διακομιστεί και η τύχη τους είναι ακόμα άγνωστη.

Στο φως ήρθε χτες και μια άλλη μαρτυρία, ένα βίντεο που τραβήχτηκε στην οδό Μπαρ και καταγράφει τις δυνάμεις κατοχής να πυροβολούν ανθρώπους που περίμεναν να φτάσει βοήθεια. Τους προειδοποίησαν ότι έχουν δέκα λεπτά για να φύγουν, αλλιώς θ’ ανοίξουν πυρ. Και άνοιξαν πυρ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/shootings_al-Bahr-str_Gaza.mp4

Οι Παλαιστίνιοι θρηνούν τους νεκρούς τους. Οπως αυτή η μάνα το γιο της: Βγήκε να πάρει φαγητό και γύρισε μάρτυρας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/nekros_al-Rashid_str.mp4

Μοιράζονται το λιγοστό αλεύρι. Οπως έδειξε αυτός ο νεαρός Παλαιστίνιος, που διένειμε το αλεύρι που κατάφερε να πάρει στους γείτονές του και μαγνοτοσκόπησε την κίνησή του, για να λειτουργήσει ως προτροπή προς όλους.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/moirazei_alevri.mp4

Και γράφουν συνθήματα στους τοίχους των σπιτιών τους, για να τα βλέπουν οι σιωναζιστές την ώρα που τα γκρεμίζουν ή τα χρησιμοποιούν σαν στρατώνες τους: «Δεν υπάρχει θέση για εσάς στη γη μας. Εσεις θα φύγετε εμείς θα παραμείνουμε. 7 Οκτώβρη» (φωτογραφία κορυφής).

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 3 Μάρτη
Επόμενο άρθρο Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Σκηνές από το μέλλον διά στόματος Βενιζέλου, Σκουρή

Σχετικά Αρθρα

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 13 Απρ 2026, 07:59

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

Διεθνή 12 Απρ 2026, 09:32

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

Διεθνή 12 Απρ 2026, 05:32

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

Διεθνή 11 Απρ 2026, 19:00

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

Uncategorized 10 Απρ 2026, 18:51

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

Διεθνή 10 Απρ 2026, 10:45
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

Καμπότζη, Ταϊλάνδη: Πρωτοχρονιά.

1863: Οι Κ. Κανάρης, Θ. Ζαΐμης και Δ. Γρίβας μεταβαίνουν στην Κοπεγχάγη και προσφέρουν το ελληνικό στέμμα στον Γεώργιο Α’.

1913: Ανεπιτυχής απόπειρα κατά του ισπανού βασιλιά Αλφόνσου.

1917: Αιματηρές ταραχές στη Σμύρνη εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1924: Οι Ελληνες τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας με δημοψήφισμα (69,95%).

1948: 26 κρατούμενοι νεκροί από το μένος αντεκδίκησης αστυνομικών στις φυλακές της Σπάρτης.

1983: Απόπειρα κατά του σαουδάραβα πρέσβη στην Αθήνα με τηλεχειριζόμενη βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο (Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo