Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Yψιστο αγαθό το μέγιστο κέρδος
Αθλητισμός

Yψιστο αγαθό το μέγιστο κέρδος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούλ 2015, 00:00

Σε έντονη σύγκρουση ανάμεσα στις διάφορες φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει η απόφαση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Αντώνη Στεριώτη να αυστηροποιήσει το περιεχόμενο του Κανονισμού λειτουργίας και εξάπλωσης των 35.000 «κουλοχέρηδων». Ο Στεριώτης, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι άνθρωπος του Βαρουφάκη και προσπαθεί να υπονομεύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης, αφαιρώντας με τις αποφάσεις του περίπου 300 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία. Μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές από τα αριστερά παπαγαλάκια του Μαξίμου, θα υπάρξει σύντομα πρωτοβουλία από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες και να υλοποιηθεί απρόσκοπτα η εγκατάσταση των «κουλοχέρηδων».

Ας δούμε όμως ποιο είναι το «έγκλημα» του Στεριώτη. Ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ αυστηροποίησε τον Κανονισμό στα σημεία που αφορούν το ημερήσιο όριο απωλειών ανά παίχτη, τον ημερήσιο χρόνο που θα μπορεί να παίξει, το ωράριο λειτουργίας και τις προϋποθέσεις για την έκδοση της «κάρτας παίχτη». Πιο αναλυτικά, οι αλλαγές έχουν ως εξής:

1. Το ανώτερο όριο ημερήσιων απωλειών είναι 80 ευρώ, ενώ στον αρχικό κανονισμό 80 ευρώ ήταν το όριο απωλειών για κάθε συνεδρία. Αρχικά, ο κάθε παίχτης σε κάθε συνεδρία, δηλαδή κάθε φορά που έβαζε και έβγαζε την κάρτα παίχτη, μπορούσε να χάσει ποσό μέχρι 80 ευρώ, χωρίς να υπάρχει ανώτερος αριθμός «συνεδριών» ανά μέρα, ενώ τώρα η πάροχος εταιρία υποχρεούται να διακόπτει τη συνεδρία όταν ο παίχτης χάσει 20 ευρώ και αυτό γίνει μέχρι τέσσερις φορές.

2. Ο εβδομαδιαίος χρόνος συμμετοχής στο παιχνίδι ορίζεται σε 10 ώρες, ενώ αρχικά ήταν 12 ώρες.

3. Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων VLTs (gaming halls) περιορίζεται κατά 3 ώρες και είναι 10.00-24.00, ενώ αρχικά ήταν 9.00-2.00.

4. Η έκδοση κάρτας παίχτη, μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να παίξει στους «κουλοχέρηδες», προϋποθέτει να δώσει ο παίχτης το ΑΦΜ του.

Οι παραπάνω αλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση της ΟΠΑΠ ΑΕ, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τη λειτουργία των VLTs και θα προσπαθήσει να πείσει την κυβέρνηση να υιοθετήσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που «θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και παράλληλα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs, για την ΟΠΑΠ ΑΕ και τους διαχειριστές των καταστημάτων της».

Ο λόγος της αντίδρασης είναι προφανής. Η θέσπιση ορίου ημερησίων απωλειών σε συνδυασμό με τη σύνδεση της κάρτας παίχτη με το ΑΦΜ του παίχτη, άρα και με την εφορία, είναι δυο σημαντικά αντικίνητρα για τους «επενδυτές» της ΟΠΑΠ ΑΕ, αφού είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα μειώσουν τα προσδοκώμενα κέρδη. Δε γνωρίζουμε αν ο Στεριώτης ενεργεί κατόπιν εντολών του Βαρουφάκη ή της Αριστερής Πλατφόρμας και έχει ως στόχο να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην παρέα του Τσίπρα. Είναι ένα σενάριο που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, γιατί ξέρουμε ότι σε μια σκληρή εσωκομματική αντιπαράθεση στα αστικά κόμματα, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση είναι συνηθισμένη τακτική. Επίσης, δε γνωρίζουμε αν ο Στεριώτης, μαζί με τον Δημήτρη Παναγέα, που διόρισε ως μέλος στην ΕΕΕΠ, θα προσπαθήσουν να πάρουν τη ρεβάνς για την εκδίωξή τους από το Καζίνο Λουτρακίου το 2012, με την κατηγορία ότι οδήγησαν με την πολιτική τους σε σημαντική μείωση των εσόδων της εταιρίας, και από την ΟΠΑΠ ΑΕ, από την οποία ο Παναγέας διεκδικεί με αγωγή 3,5 εκατ. ευρώ και την επαναπρόσληψή του στην εταιρία. Είναι και αυτό ένα σενάριο που μπορεί να έχει δόση αλήθειας.

Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η απαίτηση της ΟΠΑΠ ΑΕ και η προσπάθεια των ΜΜΕ να παρθούν πίσω οι αποφάσεις Στεριώτη, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το ποσοστό κέρδους της εταιρίας, ακόμα και αν αυτό είναι σε βάρος των παιχτών που θα κινδυνεύουν να χάσουν μεγάλα ποσά. Αν πραγματικά αληθεύουν και τα δημοσιεύματα περί πρωτοβουλίας Δραγασάκη, θα είναι επίσης σίγουρο και πέραν οποιασδήποτε αμφισβήτησης, ότι η κυβέρνηση, προσπαθώντας να βάλει στα άδεια κρατικά ταμεία έστω και ένα ευρώ παραπάνω, δε θα διστάσει να πάρει μέτρα που ευνοούν εξόφθαλμα τη μεγιστοποίηση του κέρδους μιας καπιταλιστικής επιχείρησης, θέτοντας σε κίνδυνο τους παίχτες.

Εδώ βρίσκεται η ουσία του θέματος και όχι στην εσωκομματική αντιπαράθεση, που προβάλλουν τα ΜΜΕ για να αποπροσανατολίσουν. Η υπαρκτή ή ανύπαρκτη εσωκομματική κόντρα προβάλλεται για να κρύψει την αβάντα που πιθανόν να προσπαθήσει να κάνει ο Δραγασάκης στην ΟΠΑΠ ΑΕ. Οσο για το θέμα εμπιστοσύνης που δημιουργείται στους «διεθνείς επενδυτές» και τη «βόμβα στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα» από τις αποφάσεις Στεριώτη, δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε ιδιαίτερα για να αποδείξουμε την αβάντα που προσπαθούν να κάνουν τα ΜΜΕ και οι «ειδικοί» οικονομικοί αναλυτές στην ΟΠΑΠ ΑΕ. Καπιταλιστικές «επενδύσεις» σε μια εξαρτημένη και χρεοκοπημένη χώρα,σημαίνει κυνήγι του μέγιστου χρέους με κάθε μέσο και κάθε ασυδοσία.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

Θα τολμήσουν;
Εκτός από τις άλλες κατηγορίες που επισυνάπτουν στον Στεριώτη, οι επικριτές του αφήνουν σαφέστατα υπονοούμενα (κάποιοι το λένε και ευθέως), ότι με τις αποφάσεις του στηρίζει τον παράνομο τζόγο. Αναφερόμενοι στη σύνδεση της κάρτας παίχτη με το ΑΦΜ, τονίζουν ότι η πλειοψηφία των παιχτών δε θα αποφασίσει να παίξει στους νόμιμους «κουλοχέρηδες», γιατί θα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με την εφορία, αν δε θα μπορεί να δικαιολογήσει τα ποσά που τζογάρει και τα οποία θα καταγράφονται στην ατομική κάρτα κάθε παίχτη.

Δε θα διαφωνήσουμε ότι το συγκεκριμένο επιχείρημα έχει βάση. Η σύνδεση της κάρτας παίχτη με το ΑΦΜ είναι ένα πολύ σημαντικό αντικίνητρο, αφού κανένας δε θέλει να υπάρχουν τέτοιου είδους «στατιστικά» στοιχεία στο φορολογικό του φάκελο. Το ερώτημα που μπαίνει επί της ουσίας είναι αν θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί ή αν θα μπορεί ασύδοτα ο κάθε καπιταλιστής να «γδύνει» αυτούς που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν ελπίδα τζογάροντας στους «κουλοχέρηδες».

Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει κάποιος ότι για τους καπιταλιστές και τους κολαούζους τους το ερώτημα είναι ρητορικό. Οχι μόνο δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να «γδύσουν» όποιους κάνουν το λάθος και αναζητήσουν την ελπίδα στα gaming halls, αλλά απαιτούν να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στο «γδύσιμο».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο παράνομος τζόγος υπολογίζεται σε 6 δισ. ετησίως, χωρίς να μπορεί το κράτος να βάλει στα ταμεία του ούτε ευρώ. Τα φράγκα αυτά τζογάρονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους στο διαδικτυακό τζόγο και όχι στις παράνομες αίθουσες και τα παράνομα υπόγεια με τους «κουλοχέρηδες», από τις οποίες με συντονισμένους ελέγχους θα μπορούσε ένα μικρό ποσοστό από τον τζίρο να καταλήξει στα κρατικά ταμεία. Η πρότασή τους προς την κυβέρνηση, η οποία με τις διαρροές από κύκλους του Μαξίμου τους κλείνει το μάτι, είναι η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς και η έλλειψη οποιουδήποτε ελέγχου. Επί της ουσίας, ζητούν να νομιμοποιηθεί ο παράνομος τζόγος και να καθαγιαστεί στην κολυμπήθρα της ΟΠΑΠ ΑΕ, προκειμένου να έχει το κράτος έσοδα 300 εκατ. ευρώ ευρώ το χρόνο, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στα gaming halls και να μην διακινδυνέψει η κυβέρνηση να κλονίσει το κλίμα εμπιστοσύνης με τους διεθνείς «επενδυτές».

Μένει να δούμε αν θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους από την «για πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.

Η προετοιμασία των απανταχού εύσωμων για την «έξοδό» μας στις παραλίες συνεχίζεται με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς και κυρίως χωρίς άγχος. Αν δεν τα καταφέρουμε φέτος, θα προχωρήσουμε σε μια επιμήκυνση της δίαιτας στα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, η στήλη θέλει να εκφράσει την συμπαράστασή της στον Robert για την απώλεια των γυαλιών του.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΕΛ εναντίον ΑΝΕΛ
Επόμενο άρθρο Tης νύχτας τα καμώματα

Σχετικά Αρθρα

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo