Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη
  • Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως
  • Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;
  • Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν
  • Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;
  • ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Χρειάζεται διάγνωση από οφθαλμίατρο…
Αθλητισμός

Χρειάζεται διάγνωση από οφθαλμίατρο…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Νοέ 2012, 00:00

Το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο έχει φτάσει στην 8η αγωνιστική και έχει διανύσει πάνω από το ένα τέταρτο των συνολικών αγωνιστικών. Το δείγμα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι αρκετά μεγάλο και μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την ποιότητά του. Οπως είχαμε προβλέψει από την αρχή του πρωταθλήματος, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά και προς το χειρότερο την ποιότητα του ποδοσφαίρου που βλέπουμε. Εκτός από τον Ολυμπιακό, όλες οι άλλες ομάδες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν ρίξει στο ελάχιστο τα μπάτζετ τους και έχουν επιλέξει για το ρόστερ τους φθηνούς αλλά όχι ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ακόμη και οι ερυθρόλευκοι, που παίζουν χωρίς αντίπαλο, σε ποιότητα είναι κατώτεροι από την περσινή ομάδα, αφού ο Μαρινάκης, όπως θα έκανε κάθε καλός καπιταλιστής, επέλεξε να μη ρίξει πολλά φράγκα στην πιάτσα. Αρκεί μια ματιά στα νούμερα και στη στατιστική του πρωταθλήματος για τις πρώτες οχτώ αγωνιστικές για να καταλάβουμε ότι αυτό που παρουσιάζουν οι ομάδες είναι κάτι σαν ποδόσφαιρο.

Μετά από οχτώ αγωνιστικές και 64 αναμετρήσεις έχουν επιτευχτεί 120 γκολ, όταν πέρσι είχαν σημειωθεί 157 γκολ. Είχαμε δηλαδή μια μείωση κατά 37 γκολ. Οι ισοπαλίες στο περσινό πρωτάθλημα για τις αντίστοιχες αγωνιστικές ήταν 17 και στο φετινό 19, παρά την αντίθετη εντύπωση που υπάρχει. Αν και ο αριθμός των ισοπαλιών θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι ομάδες φέτος είναι ισοδύναμες, η εικόνα τους μέσα στο γήπεδο μας οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα. Κατά την ταπεινή γνώμη της στήλης, οι ισοπαλίες οφείλονται στην αδυναμία των ομάδων να έχουν μια στοιχειώδη αγωνιστική ανάπτυξη και τακτική, ώστε να μπορούν ν’ αλλάξουν τρεις πάσες και να έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι. Ενα δεύτερο σημείο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι περισσότερες ομάδες αγωνίζονται χωρίς κλασικό σέντερ φορ, με αποτέλεσμα, ακόμη και αν κάποια στιγμή και με πολύ κόπο φτάσει η μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, να μην υπάρχει ο παίχτης που θα τη σπρώξει στα δίχτυα.
 
Η προηγούμενη αγωνιστική ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Αν δούμε συνολικά την αγωνιστική, σε οχτώ αγώνες σημειώθηκαν δώδεκα γκολ, όμως αν εξαιρέσουμε τους αγώνες Αρης-Ολυμπιακός και ΟΦΗ-Παναθηναϊκός, όπου σημειώθηκαν οχτώ γκολ, στους άλλους έξι αγώνες σημειώθηκαν μόνο τέσσερα, αφού οι εννέα από τις δώδεκα ομάδες που αγωνίστηκαν δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Οσο και αν κάποιοι από τους προπονητές προσπαθούν να πείσουν τους οπαδούς των ομάδων τους ότι κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος οι ομάδες θα «στρώσουν», η πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Η ποδοσφαιρική ποιότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των παιχτών είναι κάτω από το μέτριο και πριν μερικά χρόνια τους περισσότερους απ’ αυτούς δε θα τους επέλεγαν οι προπονητές ούτε για να κάθονται στον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.
 
Μ’ αυτά τα δεδομένα η στήλη θα δώσει μια συμβουλή προς τους απανταχού φίλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Αδέλφια, μην ελπίζετε ότι θα δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να φροντίσουμε είναι να εκθέτουμε το λιγότερο δυνατόν τα μάτια μας στο ποδοσφαιρικό «θέαμα» που μας προσφέρουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, γιατί σε καιρούς κρίσης τα 50 ευρώ που παίρνει ενός φθηνός οφθαλμίατρος δεν περισσεύουν πλέον σε κανέναν.
Οσο και αν ακούγεται περίεργο, η κυριότερη εγχώρια ποδοσφαιρική είδηση ήταν η νίκη της ΑΕΚ επί του νεοφώτιστου Πλατανιά στο ΟΑΚΑ με 1-0. Οι κιτρινόμαυροι με τα χίλια δύο οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα κατάφεραν την 8η αγωνιστική να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και παρά το γεγονός ότι παραμένουν στην τελευταία θέση του πίνακα, πήραν μια βαθιά βαθμολογική ανάσα που τους επιτρέπει να παλέψουν με καλύτερους όρους στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, μετά τη λήξη του αγώνα, υπήρχε πανηγυρικό κλίμα και οι οπαδοί της ΑΕΚ αποθέωσαν τους παίχτες και τον προπονητή, πιστεύοντας ότι η νίκη επί του Πλατανιά θα είναι η αρχή μιας καλύτερης πορείας που θα επιτρέψει στην ομάδα ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό. Χωρίς να παραγνωρίζουμε το ειδικό βάρος που έχει η φανέλα της ΑΕΚ, η ρεαλιστική αποτίμηση της αγωνιστικής συμπεριφοράς της ομάδας, σε συνδυασμό με το έμψυχο υλικό που διαθέτει, δεν μας επιτρέπει να στοιχηματίσουμε πολλά φράγκα στην αγωνιστική της βελτίωση.
Ο σχεδιασμός το καλοκαίρι (αν μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε κάποιου είδους σχεδιασμός), με την επιλογή νεαρών ελλήνων ποδοσφαιριστών και φθηνών ξένων, δεν επιτρέπει τη θεαματική βελτίωση της ομάδας, αφού λείπουν οι δυο-τρεις ηγετικές προσωπικότητες που τραβούν μπροστά όλη την ομάδα και στηρίζουν τη συνοχή της στις δύσκολες καταστάσεις. Από συζητήσεις με φίλους της ΑΕΚ, που την έχουν παρακολουθήσει σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της, η εκτίμησή τους είναι ότι οι παίχτες της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο, έχουν περιορισμένες ικανότητες, που δεν τους επιτρέπουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να φτάσουν σε επιτυχή αποτελέσματα. Αν αποτιμήσουμε την ποδοσφαιρική αξία των κιτρινόμαυρων παιχτών, θα καταλήξουμε στην άποψη ότι, αν αυτοί οι παίχτες αγωνίζονταν σε μια ομάδα της Β’ Εθνικής, η ομάδα τους θα ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Η ελπίδα των κιτρινόμαυρων οπαδών είναι ότι η φανέλα της ΑΕΚ θα βοηθήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές ν’ αντέξουν στην πίεση του πρωταθλήματος, να πάρουν θετικά αποτελέσματα κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος και στο τέλος να την κρατήσουν στην Σούπερ Λίγκα.
 
Η στήλη πιστεύει ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει η ΑΕΚ να γλιτώσει τον υποβιβασμό, ειδικότερα αν δε βρεθεί γρήγορα λύση στα διοικητικά ζητήματα. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αρνητικές και υπονομεύουν την προσπάθεια που κάνουν εντός του γηπέδου ο Λίνεν και οι παίχτες του. Τη στιγμή που ο κόσμος της ΑΕΚ προσπαθεί από το υστέρημά του να βοηθήσει την ομάδα και οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται απλήρωτοι για να τη γλιτώσουν από τον υποβιβασμό, οι μέτοχοι-αμέτοχοι, αντί να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο που την έχουν οδηγήσει, ανταλλάσσουν e-mail μεταξύ τους και καρφώνουν ο ένας τον άλλο για οικονομικές ατασθαλίες και «παντελόνιασμα» εκατομμυρίων ευρώ. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι οι επίδοξοι σωτήρες ενδιαφέρονται πρώτ’ απ’ όλα για την τσέπη τους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ομάδα. Οταν ομάδες που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, όπως συνέβαινε με την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, δίνουν τη δυνατότητα στα λαμόγια να βάλουν στην τσέπη φράγκα που ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, καταλαβαίνουμε τι δυνατότητες για κέρδη έχουν οι καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται σε ομάδες χωρίς προβλήματα.
 
               Κος Πάπιας
         papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ: Στα ψιλά πέρασε η ρατσιστική επίθεση στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη από το νεοναζί βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, που αμφισβήτησε το κατά πόσο είναι Ελληνας, εξαιτίας του χρώματός του. Από τα κανάλια και τις εφημερίδες το θέμα δεν «σηκώθηκε», ενώ από την πλευρά του ο Σχορτσιανίτης αρκέστηκε στην παρακάτω δήλωση: «Δεν έχω πραγματικά να σχολιάσω τίποτα, πέρα από το ότι είμαι από 12 χρονών στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας». Δεν μπορούμε να βρούμε τους λόγους της επίθεσης προς τον παίχτη του Παναθηναϊκού και η μοναδική λογική εξήγηση είναι ότι οι νεοναζί δεν μπορούν να κρατηθούν βλέποντας τα ποσοστά τους να αυξάνονται στα γκάλοπ και την κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης να φουσκώνει τα πανιά τους και αρχίζουν σιγά-σιγά να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 35η συνεδρίαση, Τετάρτη 31.10.12
Επόμενο άρθρο ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΒΟΤΣΟΥ – Encardia, η πέτρα που χορεύει

Σχετικά Αρθρα

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

Αθλητισμός 31 Ιαν 2026, 09:11

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

Ημέρα κόκκινου χεριού (για παιδιά που στρατεύονται σε πολέμους).
ΗΠΑ: Ημέρα Λίνκολν.
Μιανμάρ: Ημέρα ένωσης.
1945: Υπογράφεται η συμφωνία της Βάρκιζας.
1946: Απολογισμός ενός έτους από τη συμφωνία της Βάρκιζας: 1.192 νεκροί, 6.413 τραυματίες, 70.000 συλλήψεις, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία, 100.000 καταδιωκόμενοι και 166 ομάδες ακροδεξιών οπλοφόρων δρουν στη χώρα.
1980: Βόμβα στη βιοτεχνία «Πέρλα» (ΕΛΑ).
1981: Βόμβες στα γραφείο της ΒΕΟ, της ΔΕΗ και σε λεωφορείο της σχολικής επιχείρησης “Βυζάντιο” (ΕΛΑ).
1981: Καταστρέφεται από βόμβα το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της χωροφυλακής και προσωπάρχη της «Balkan Export» Καραυγουστή.
1992: Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου «Καν Καν» βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo