Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
  • Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες
  • Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας
  • Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τρίζει η καρέκλα μας
Αθλητισμός

Τρίζει η καρέκλα μας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούν 2005, 00:00
Στο προηγούμενο φύλλο και με αφορμή την πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού για είσοδο των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα, είχαμε πει ότι η είδηση δεν είναι στο αν θα μπουν ή όχι οι ομάδες μας στο τζόγο, αλλά η πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει τον ΟΠΑΠ από μεσάζοντα σε κανονικό μπουκ. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση μελετά την περίπτωση, αντί να παίρνει ο ΟΠΑΠ την προμήθεια από την εκάστοτε εταιρία που διαχειρίζεται το Στοίχημα, να αναλάβει το ρίσκο και να βάλει στο ταμείο του όλα τα φράγκα που βγαίνουν από την τσέπη των τζογαδόρων.
 
Η πρόταση της κυβέρνησης να «κρατικοποιήσει» τον τζόγο έρχεται σε μια περίοδο που οτιδήποτε δημόσιο έχει βγει στο σφυρί και πουλιέται κοψοχρονιά προκειμένου να μπουν φράγκα στα κρατικά ταμεία και αυτό θα πρέπει να μας γεννήσει κάποια ερωτηματικά. Οσοι βέβαια δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα είναι πολύ πιθανό να δουν θετικά την πρόθεση της κυβέρνησης και να την ερμηνεύσουν με την εξής απλοϊκή σκέψη: «το κράτος θέλει να ξεφορτωθεί τις κρατικές επιχειρήσεις και να γεμίσει τα ταμεία του με φράγκα» (και παράλληλα «να ξεφορτωθεί και τους τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους»), όμως στην περίπτωση του τζόγου τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί εδώ οι προοπτικές είναι ευοίωνες. Οι αδαείς νομίζουν ότι το ατελείωτο χρήμα, το οποίο βγάζει σήμερα ο Κόκκαλης από το Στοίχημα, θα μπει στα κρατικά ταμεία, όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο.
 
Επί της ουσίας, η προοπτική να γίνει το κράτος τζογαδόρος εμπεριέχει πολύ μεγάλο ρίσκο. Καταρχάς, να ορίσουμε τι σημαίνει να είναι κάποιος διαχειριστής εταιρίας στοιχημάτων (ή αλλιώς μπουκ στη «νεοελληνική»). Ο μπουκ βγάζει αποδόσεις, κανονίζει το είδος και το «ήθος» των στοιχημάτων, πληρώνεται, πληρώνει, παίρνει ρίσκα, τζογάρει, επενδύει και χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αυξήσει τα κέρδη του. Για να πετύχει το στόχο του χρησιμοποιεί και πληρώνει αδρά τα πλέον εξειδικευμένα άτομα που γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού και την ψυχολογία των εν δυνάμει πελατών (δηλαδή των δύσμοιρων τζογαδόρων) και μπορούν να κινούν ολόκληρο το μηχανισμό του τζόγου. Αν λοιπόν η κυβέρνηση θέλει να αναλάβει εξ ολοκλήρου το ρόλο του μπουκ, θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα συνεργαστεί με τους «ειδικούς» και μάλιστα με καλύτερους όρους από αυτούς που παρέχει σήμερα ο Κόκκαλης ή κάποια άλλη εταιρία στοιχημάτων.
 
Προκύπτει συνεπώς το ερώτημα: Εχει τη δυνατότητα ο ΟΠΑΠ, ένας οργανισμός του ευρύτερου δημόσιου τομέα, να πληρώσει για να αποκτήσει τους «ειδικούς»; Επιπλέον, έχει τη γνώση ο ΟΠΑΠ να λειτουργήσει το μηχανισμό; Προσωπικά πιστεύω πως όχι, αφού μέχρι σήμερα οι υπάλληλοι του Οργανισμού ασχολούνται με την κλήρωση του Τζόκερ και του Λόττο και αν τύχει και γίνουν πέντε–έξι συνεχόμενα τζακ–ποτ, το όλο σύστημα μπλοκάρει. Αν, συνεπώς, η κυβέρνηση θέλει από το 2007 και μετά να αναλάβει εξ ολοκλήρου το Στοίχημα, θα πρέπει από τώρα να βγει στην πιάτσα και να κλείσει συμφωνία με τους κατάλληλους ανθρώπους. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει γίνει, πολύ περισσότερο δε, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, δεν περνάει καν από το μυαλό τους.
 
Από τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα, αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι το μοντέλο που έχουν στο μυαλό τους όσοι εμπλέκονται με αυτό είναι να «νοικιάσουν» προσωπικό και τεχνογνωσία από κάποια μεγάλη εταιρία στοιχημάτων του εξωτερικού και οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ να κάνουν τη λάντζα και να υλοποιούν τις οδηγίες των «ειδικών». Με άλλα λόγια ο ΟΠΑΠ θα πληρώνει για να του βγάζουν τις αποδόσεις και το είδος των στοιχημάτων και οι υπάλληλοί του απλώς θα λειτουργούν το σύστημα. Θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι ακόμη και αυτό το μοντέλο θα αποφέρει περισσότερα κέρδη από την προμήθεια που παίρνει σήμερα ο Οργανισμός από τον Κόκκαλη και συνεπώς καλό θα είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση το σχεδιασμό της, μπας και μπει κανένα ευρώπουλο στο ταμείο. Ομως, και αυτό το μοντέλο εμπεριέχει σημαντικό ρίσκο, αφού τα πάντα θα εξαρτώνται από τη φερεγγυότητα της εταιρίας που θα προσφέρει τις «γνώσεις» στον Οργανισμό και η οποία θα είναι ταυτόχρονα και ανταγωνιστής του, μιας και θα δραστηριοποιείται και αυτή στο τζόγο.
 
Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μπουκ χρησιμοποιούν κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, και είναι αμείλικτοι. Επιπλέον, επειδή ανήκουμε σαν χώρα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, οι όροι και οι κανόνες της οποίας είναι υπεράνω των αντίστοιχων της χώρας μας, θεωρείται βέβαιο ότι η οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία στοιχημάτων θα μπορέσει να βρει τον τρόπο (μη ξεχνάμε ότι η ΕΕ κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εξασφαλίσει επενδυτικές ευκαιρίες και «υγιή ανταγωνισμό») για να δραστηριοποιηθεί νόμιμα στο συγκεκριμένο τομέα και να στήσει το δικό της μηχανισμό. Η Intralot διαθέτει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και μια τεράστια πείρα από τη λειτουργία της εδώ και τόσα χρόνια στον χώρο, που της επιτρέπουν όχι μόνο να ανταγωνιστεί τον ΟΠΑΠ αλλά και να του κάνει χοντρή πλάκα, αν κάποια στιγμή βρεθούν αντιμέτωποι. Αρκεί νομίζω να σκεφτούμε ότι στον ΟΠΑΠ θα κάνει κουμάντο ο Ορφανός ή κάποιος άλλος από τους εθνοπατέρες που κατοικοεδρεύουν στη Βουλή, ενώ στην Intralot ο Κόκκαλης, για να καταλάβουμε τις «προοπτικές» που ανοίγονται για τον ΟΠΑΠ σε μια ενδεχομένη αυτόνομη δραστηριοποίησή του στο τζόγο, σε αντιπαράθεση με την εταιρία του Κόκκαλη.

 

Κος Πάπιας
ΥΓ1: Με τη μεταγραφή του Κονσεϊσάο, η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι τη στιγμή που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την απώλεια του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας στους οπαδούς της, ενόψει μάλιστα και του ότι την νέα σεζόν η έδρα των πράσινων θα είναι το ΟΑΚΑ. Ο Βραζιλιάνος παίχτης είναι αναμφισβήτητα ένα από το μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην πατρίδα μας, όμως από μόνος του δεν μπορεί να δημιουργήσει «κλίμα» και να στείλει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Διαβάζοντας τον περσινό ανεπίσημο ισολογισμό της ΠΑΕ, που δημοσιεύτηκε σε κάποια αθλητική εφημερίδα, είδα ότι στο ταμείο των πρασίνων την περσινή χρονιά μπήκαν περίπου 7 εκατ. περισσότερα από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Η διοίκηση των πράσινων «ξεπούλησε» όποιον παίχτη μπόρεσε, χωρίς να φροντίσει να τους αντικαταστήσει, και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι για τους Βαρδινογιάννηδες αυτό που προέχει δεν είναι η δόξα αλλά το χρήμα. Αν και η φετινή χρονιά έδειξε να ξεκινάει ιδανικά για τους οπαδούς του τριφυλλιού, τα μετέπειτα μηνύματα δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Οι μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας (εκτός αυτής του Κονσεϊσάο, που έγινε για να κινηθούν λίγο τα εισιτήρια διάρκειας που κυκλοφόρησαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ανεπίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής) είναι ανάξιες λόγου, ενώ η όλη προσπάθεια της διοίκησης επικεντρώνεται στο πως θα πουληθούν οι παίχτες που έχουν μια καλή «αξία μεταπούλησης». Αν δεν αλλάξει κάτι, είναι πολύ πιθανό, εκτός από την επιστροφή της ομάδας στο ΟΑΚΑ, να ξανακουστεί από τους πράσινους οπαδούς το σύνθημα: «Βαρδινογιάννη πουσταρά, βάλε στον κώλο τα λεφτά».
ΥΓ2: Η λαϊκή ρήση «παρακάλα να μην σε πιάσει στο στόμα του» βρίσκει την απόλυτη δικαίωση στο πρόσωπο του Αντώνη Νικοπολίδη. Το Σεπτέμβρη του 2002 και ενώ τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά για τους πράσινους, ο τότε τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό «Παναθηναϊκό Τριφύλλι», στην οποία ζητούσε από τους οπαδούς της ομάδας να στηρίξουν τους παίχτες και την τότε τεχνική ηγεσία της ομάδας, τον Φερνάντο Σάντος. Πριν όμως κυκλοφορήσει το τεύχος του περιοδικού, ο προπονητής αποτελούσε παρελθόν. Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, ο Νικοπολίδης λέει για τον Μπάγιεβιτς: «Τον θεωρώ τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην Ελλάδα. Κουβαλάει την εμπειρία που έχουμε ανάγκη εμείς, αλλά και η ομάδα για να κατακτήσει τους στόχους της. Είναι άνθρωπος που αντέχει στην κριτική και την πίεση και αυτό είναι που τον κάνει ξεχωριστό». Δυο τρεις μέρες μετά, ο Μπαγιεβιτς, οδηγήθηκε στην αποστρατεία. Τελικά, εκτός από τον Πάπια, βρέθηκε και άλλος που έχει την ικανότητα να κάνει έγκυρες προβλέψεις. Οσο για τη θέση του αθλητικού συντάκτη που έχω στην «Κ» νιώθω ότι αρχίζει να τρίζει. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν τον Αντώνη να δηλώνει ότι ανήκω στους κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες της χώρας, τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχώ για τη θέση μου στην ΚΟΝΤΡΑ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 17/6/05
Επόμενο άρθρο Τρίτη, 21/6/05

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

Αθλητισμός 15 Σεπ 2025, 11:25

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 14 Σεπ 2025, 11:42

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Δύο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Οι σιωνιστές θυμούνται την «προφητεία του Σινουάρ»

7 Οκτ 2025, 14:55
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα, δυο χρόνια τερατώδους ψευδολογίας

Χαμάς: Οι θέσεις μας για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 13:24
Παιδεία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε μπροστά τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων φοιτητών

7 Οκτ 2025, 12:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo