Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός
  • «Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα
  • H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ
  • Σαν σήμερα 1 Ιούνη
  • «Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3
  • Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Στην Παιανία ο ιός της γρίπης Η1Ν1 μεταλλάχθηκε σε Η2 και στα δύο…
Αθλητισμός

Στην Παιανία ο ιός της γρίπης Η1Ν1 μεταλλάχθηκε σε Η2 και στα δύο…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Δεκ 2009, 00:00

► Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η απανταχού γαυροσύνη.  Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στα δυο ντέρμπι (ποδόσφαιρο και μπάσκετ) και απολαμβάνουν την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια εφήμερη χαρά, αφού στο τέλος του πρωταθλήματος τους τίτλους θα τους πανηγυρίσουμε εμείς οι πράσινοι, θα τους αφήσουμε να την απολαύσουν και να ζουν με την ελπίδα, η οποία –κατά την αναθεωρημένη λαϊκή ρήση– πεθαίνει προτελευταία, γιατί τελευταίος πεθαίνει ο Μητσοτάκης.

Ως είθισται, θα σχολιάσουμε όσα έγιναν στα ντέρμπι, ξεκινώντας από το μπάσκετ. Οπως πολύ σωστά αναφέρθηκε σε καφενειακό πάνελ, ο Ομπράντοβιτς επέλεξε να ηττηθεί στον συγκεκριμένο αγώνα, για να παραμείνει ο Γιαννάκης στην τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων. Ας σοβαρευτούμε. Παρά το γεγονός ότι οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και δεν έχουν βρει ακόμη τους αυτοματισμούς τους, το ντέρμπι είχε αγωνιστικό ενδιαφέρον. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους (χωρίς επιτυχία), δεν είχαν μεγάλες διαφορές, όμως οι ερυθρόλευκοι είχαν καθαρότερο μυαλό και καλύτερες επιλογές από τους αντιπάλους τους, εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, έβαλαν τα κρίσιμα σουτ και έφτασαν στη νίκη.  Ενα ακόμη στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός δείχνει ενισχυμένος και με περισσότερες λύσεις σε σχέση με πέρσι, γεγονός που ενδέχεται να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου. Βεβαίως, όσο ο Γιαννάκης παραμένει προπονητής, οι πράσινοι έχουν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, αφού με δεδομένη την «ισοπαλία» στο έμψυχο υλικό των ομάδων η εμπειρία και οι ικανότητες του Ομπράντοβιτς γέρνουν την πλάστιγγα προς τη μεριά του Παναθηναϊκού.

Αντίθετα είναι τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο. Οι πράσινοι διαθέτουν καλύτερο ρόστερ και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που ταλανίζουν τους ερυθρόλευκους θα έπρεπε να «καθαρίσουν» το ντέρμπι και να μπουν καβάλα στ’ άλογο. Ομως, η ανυπαρξία και η ανικανότητα του προπονητή τους τους υποχρέωσε να φύγουν με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο. Σ’ ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι ο Τεν Κάτε επέλεξε τις αλχημίες και ένα αλλοπρόσαλλο αγωνιστικό σχήμα, αντί για το κλασικό σύστημα με το οποίο αγωνίζεται συνήθως ο Παναθηναϊκός. Κανένας δεν κατάλαβε την αρχική ενδεκάδα, ενώ ακόμη πιο εγκληματικές ήταν οι αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πράσινοι δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι και ο Ζίκο (προπονητική μετριότητα) κατάφερε να εδραιώσει τη θέση του στον ερυθρόλευκο πάγκο. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, αφού στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έπαιζαν κάτι σαν ποδόσφαιρο και μόνο το γκολ στις καθυστερήσεις μας «ξύπνησε», ενώ στο δεύτερο οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν χωρίς αντίπαλο (κάποιοι περιπατητές με πράσινες φανέλες περιφέρονταν στο χορτάρι), έβαλαν νωρίς το δεύτερο γκολ και περίμεναν να τελειώσει ο αγώνας για να πανηγυρίσουν με τους οπαδούς τους.  Το καλοκαίρι είχαμε γράψει ότι το μοναδικό εμπόδιο για τους πράσινους στην πορεία τους προς τον τίτλο, είναι ο προπονητής τους και δυστυχώς δικαιωνόμαστε.

Η υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων τείνει να πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Στις 19 Νοέμβρη, ο εισαγγελέας του Μπόχουμ ανακοίνωσε τη σύλληψη πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων ο Μίλαν και ο Φιλίπ Σάπινα. Τα δυο αδέλφια το 2004 είχαν καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλακή, για συμμετοχή σε κύκλωμα με στημένους αγώνες και απ΄ ό,τι δείχνουν τα πράγματα ετοιμάζονται να ξαναμπούν με βαρύτερη ποινή. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπόχουμ, περισσότερα από 200 παιχνίδια θεωρούνται ύποπτα, προέρχονται από εννέα χώρες και περιλαμβάνουν αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων (η αναμέτρηση Βοσνία-Τουρκία για τα προκριματικά του Μουντιάλ είναι πρώτη στη σχετική λίστα) και του Champions League.

Αν και η χώρα μας δεν αναφέρεται στα στοιχεία που έδωσε ο γερμανός εισαγγελέας, στην ΟΥΕΦΑ έχουμε την τιμητική μας. Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τους στημένους αγώνες, ο ειδικός ανακριτής της ΟΥΕΦΑ Πέτερ Λιμάχερ μίλησε στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» και είπε ότι όλα ξεκίνησαν από τον αγώνα Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας, το Δεκέμβρη του 2004 (η εξέλιξη ήταν διπλό ημίχρονο, άσος τελικό). Οπως είπε, αν και ήταν γνωστό ότι η αδελφή ενός ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου είχε ποντάρει στο Βελιγράδι ένα σημαντικό ποσό στη συγκεκριμένη εξέλιξη του ματς, δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα, γιατί τόσο στη Σερβία όσο και στην Ελλάδα οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ «έπεσαν σε τοίχο» και απειλήθηκαν να μη συνεχίσουν τις έρευνες.

Τα καλά λόγια για τη χώρα μας συνεχίστηκαν. Αναφέρθηκε καταρχήν στην περίφημη «κλίκα της Θεσσαλονίκης», που κινούσε τα νήματα για πολλά χρόνια, ήταν πανίσχυρη γιατί είχε δικτύωση με τον κόσμο της πολιτικής και έστηνε παιχνίδια με τη βοήθεια της κροατικής μαφίας, με το ποσοστό επιτυχίας να ανέρχεται στο 90% (το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί πριν 4 χρόνια στο Βερολίνο). Δεν έμεινε όμως μόνο στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον ελβετό ανακριτή, από την αρχή του 2009 μέχρι σήμερα μόνο στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος θεωρείται βέβαιο ότι έχουν στηθεί σχεδόν δυο ντουζίνες αγώνες, με έντεκα ύποπτες ομάδες (μια αναφέρεται σε πέντε αγώνες). Εκλεισε με την εξής ατάκα: «Αρκεί να παρατηρήσουμε μερικά από τα αφεντικά ελληνικών ομάδων και τίποτε δεν μπορεί να μας εκπλήξει».

Αν και τα συγκεκριμένα στοιχεία ήταν ανεπισήμως γνωστά από τις αρχές του καλοκαιριού (υπήρχε σχετική αναφορά σε παλιότερο φύλλο της «Κ») και επίσημα πριν από τον αγώνα μπαράζ με την Ουκρανία, όταν δόθηκε από την ΟΥΕΦΑ στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο ο σχετικός φάκελος, δεν έχει επέμβει ακόμη ο εισαγγελέας. Στις 25 Νοέμβρη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε ότι θα προτείνει στην Πολιτεία να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη αρχή για να ασχοληθεί με τα στημένα και ότι σκέπτεται πολύ σοβαρά μετά την κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ (χτες) να κάνει μια ενέργεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Την επόμενη μέρα (26/11) συναντήθηκε με τον νέο γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή και μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και το θέμα των στημένων αγώνων. Οι δυο άνδρες άφησαν να εννοηθεί ότι ο φάκελος θα πάει στον εισαγγελέα, όμως μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει και οι όποιες εξελίξεις αναμένονται μετά την επιστροφή του Πιλάβιου από τη Νότια Αφρική.

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται επιχειρήματα για να σας πείσουμε ότι οι αρμόδιοι στη χώρα μας, σφυρίζουν αδιάφορα και μόνο αν υπάρξει μεγάλη πίεση από την ΟΥΕΦΑ, θα ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν σύμμαχο και τη συντριπτική πλειοψηφία όσων παίζουν στοίχημα. Οι τζογαδόροι θεωρούν δεδομένο ότι όπου υπάρχει στοίχημα υπάρχουν και λαμογιές, όμως το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στο να βρουν τους στημένους αγώνες για να κονομήσουν και όχι στο να βρεθεί λύση και να πάψουν να στήνονται οι αγώνες. Στο θέμα θα επανέλθουμε καθώς οι εξελίξεις τρέχουν.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Οι καταγγελίες του Τζόρβα ότι δεχόταν «πυρά» από αεροβόλο είναι αληθινές. Αντί όμως να διαμαρτύρεται ο Πατέρας, καλό θα ήταν να ρίξει τους τόνους, γιατί εκτίθεται περισσότερο. Οπως και στη περίπτωση της Ριζούπολης, αν οι διοικούντες της πράσινης ΠΑΕ είχαν «καρύδια», θα έπρεπε να πάρουν την ομάδα και να φύγουν  από το γήπεδο. Και μόνο το γεγονός ότι δέχτηκαν να παίξουν, ενώ το πούλμαν για να φτάσει στο Καραϊσκάκη έκανε μιάμιση ώρα, αφού στο δρόμο υπήρχαν μπλόκα των οπαδών του Ολυμπιακού, δείχνει ότι είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον Κόκκαλη. Ανεξάρτητα, όμως, από την ανεπάρκεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπιστούν αυτά τα γεγονότα, γιατί η ανοχή είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε ακόμη πιο ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠέμπτη, 3.12.09
Επόμενο άρθρο Εξευτελιστικές τιμές παραγωγού

Σχετικά Αρθρα

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36

Αουτς, αυτό πόνεσε…

Αθλητισμός 29 Απρ 2025, 14:04

Παιχταράδες άλλων εποχών…

…και ολίγη από Μπαρτζώκα

Αθλητισμός 2 Απρ 2025, 13:32
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

1 Ιούν 2025, 12:43
Διεθνή

«Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα

Η Χαμάς, με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των αντιστασιακών οργανώσεων, απάντησε στην πρόταση ΗΠΑ-Ισραήλ

1 Ιούν 2025, 12:16
Αθλητισμός

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

1 Ιούν 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

31 Μάι 2025, 09:01
Παιδεία

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

31 Μάι 2025, 06:38
Πολιτική

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

31 Μάι 2025, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

30 Μάι 2025, 21:33
Καταστολή

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

30 Μάι 2025, 21:32
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 2

Και εκκαθάριση ομάδας δωσίλογων

30 Μάι 2025, 20:07
Πολιτική

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

30 Μάι 2025, 13:56
Διεθνή

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση σιωναζιστές και Αμερικάνοι

Η Χαμάς κρατάει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, ξέροντας ότι τελικά οι σιωναζιστές θα συρθούν στους όρους της Αντίστασης

30 Μάι 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2025, 00:01
Πολιτική

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

29 Μάι 2025, 22:00
Διεθνή

Παγίδες θανάτου τα αμερικανο-σιωνιστικά «κέντρα διανομής βοήθειας» στη Γάζα

Προς οριστική κατάρρευση βαδίζει ο βρόμικος αυτός μηχανισμός

29 Μάι 2025, 14:06
Διεθνή

Aπό το «Σπάσιμο του Ξίφους» στις «Πύλες της Κόλασης» και από εκεί στις «Πέτρες του Δαβίδ»

29 Μάι 2025, 12:05
Αθλητισμός

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

29 Μάι 2025, 10:53
Η παπάρα

Ντιμπέιτ πολιτικών απατεώνων: νικητής ο ακροδεξιός

29 Μάι 2025, 10:08
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

Ημέρα γάλακτος.

1945: Η ΚΕ του ΕΑΜ καταγγέλλει ότι μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας έχουν δολοφονηθεί πεντακόσιοι και φυλακιστεί 30.000 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, ενώ κυκλοφορούν στην ύπαιθρο 150 ομάδες της δεξιάς με 20.000 οπλοφόρους.

1964: Καθιερώνεται με νόμο η υποχρεωτική συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων (πλην στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας) μετά τη συμπλήρωση 35ετίας.

1973: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αυτοδιορίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

1979: Βόμβα στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Νέα Ιωνία (ΕΛΑ).

1979: Καταδικάζονται δέκα μέλη της ακροδεξιάς Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως.

1987: Εκρήγνυται στον αέρα ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ρασίντ Καραμέ (νεκρός) από εκρηκτικό μηχανισμό.

1989: Βόμβα στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα της Γάζας έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Γι’ αυτό και ασκούνται πιέσεις διπλωματικές διεθνώς και μεμονωμένα, για να αρθεί ο αποκλεισμός και η απαγόρευση, η παρεμπόδιση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Παρακολουθώ τις προσπάθειες της χώρας μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, που συμβαίνει, όπως ξέρετε, κύριε Πρόεδρε, τον τελευταίο μήνα να είμαστε προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό την ιδιότητα του μη μονίμου μέλους. Και θα αναφερθώ μόνο σε αυτά, χωρίς να θέλω ούτε να υποτιμήσω ούτε να υπερτιμήσω αυτές τις πρωτοβουλίες που συνήθως είναι συλλογικές.

Κωνσταντίνος Τασούλας

(Ο Φάμελλος, κάνοντας πως δε θυμάται τους εναγκαλισμούς του Τσίπρα με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου και τις συμφωνίες -και στρατιωτικής συνεργασίας- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους σιωναζιστές του Τελ Αβίβ, πήγε στον Τασούλα για να του πει ότι «η θηριωδία, η οποία εξελίσσεται στη Γάζα και στην Παλαιστίνη, μας αφορά όλους και οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες»! Του είπε, ακόμα, ότι «οι πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής και οι επιλογές της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει συμπαραταχθεί μαζί με τους ηγέτες άλλων χωρών και ευρωπαϊκών χωρών είναι αναντίστοιχες με τις σοβαρές ευθύνες που έχουμε». Και ο Τασούλας, προετοιμασμένος καλά καθώς γνώριζε το θέμα της επίσκεψης Φάμελλου, αφού διαπίστωσε ότι «το θέμα της Γάζας» -έτσι ακριβώς, «το θέμα της Γάζας», όχι η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα παρόμοια- άρχισε να απαριθμεί από στήθους, με ημερομηνίες και λεπτομέρειες, τις… πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των Παλαιστίνιων! Πρέπει να ζήλεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την άνεση με την οποία ο Τασούλας εκφωνούσε το αισχρό αφήγημά του. Αιφνιδιασμένος από την προκλητική απάντηση Τασούλα, σε στιλ κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο Φάμελλος κλείστηκε στο καβούκι του, λέγοντας αμήχανα: «Και εγώ, κύριε Πρόεδρε, χωρίς κανένα σχόλιο, όπως είπατε και εσείς, θα διατυπώσω την άποψή μου και στη συνέχεια, οφείλω να καταθέσω προτάσεις για να είναι η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας που είναι η πλευρά της ανθρωπιάς και της ειρήνης». Ηταν ένα σύντομο ντιμπέιτ μεταξύ πολιτικών απατεώνων, στο οποίο νικητής βγήκε ο ακροδεξιός Τασούλας, που έδωσε στον Μητσοτάκη την ικανοποίηση της σκέψης ότι καλώς τον έβαλε στο προεδρικό μέγαρο, καθώς είναι αποφασισμένος να συμπεριφέρεται όχι σαν «ρυθμιστής του πολιτεύματος», αλλά ως φανατικός δεξιός και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo