Πρόκληση: Ανοίγουν τα γήπεδα!

0

Οι απαιτήσεις των καπιταλιστών ιδιοκτητών των ΠΑΕ ικανοποιούνται. Οπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ανοίγουν τα γήπεδα στους θεατές, με «πλαφόν» το 10% της χωρητικότητας ανά θύρα και ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Το άνοιγμα θα γίνει στους αγώνες της 31ης Οκτώβρη-1ης Νοέμβρη, ενώ πιλοτικά θα ξεκινήσει από τους διεθνείς αγώνες των ελληνικών ομάδων και ένα-δύο αγώνες της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League 1, «παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων».

Εννοείται ότι την ανακοίνωση συνοδεύει η γνωστή σάλτσα για τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, αποκλειστικά ηλεκτρονικό εισιτήριο κτλ. Και δε χρειάζεται να πούμε ότι κατά την πιλοτική εφαρμογή (όταν θα παρευρίσκονται οι εποπτικές αρχές) τα γήπεδα θα θυμίζουν… Μέγαρο Μουσικής. Οι ΠΑΕ έχουν τον τρόπο να επιλέξουν έναν προς ένα αυτούς που θα βάλουν στα γήπεδα και να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες ακόμα και στους φανατικούς.

Μετά, βέβαια, θα γίνει της κακομοίρας. Γήπεδο είν’ αυτό, όχι αίθουσα που δίνει ρεσιτάλ κάποιο κουαρτέτο εγχόρων. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι μέσα στο γήπεδο παίζουν 11 από κάθε ομάδα κι έτσι και μπει γκολ γίνονται κουβάρι από τους πανηγυρισμούς. Οτι έχουμε ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ που δεν μπορούν να κατέβουν για να παίξουν σε αγώνες εθνικούς και διεθνείς, επειδή σημαντικός αριθμός παικτών τους βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Φαντάζεστε τι έχει να γίνει έτσι και μπει το νικητήριο γκολ «στα χασομέρια»; Δηλαδή, πρέπει να πιστέψουμε ότι οι παίχτες θα καβαλάνε ο ένας τον άλλο και θα κουλουριάζονται σωρηδόν στο χορτάρι, ενώ οι θεατές απλώς θα σηκώνονται όρθιοι και θα χειροκροτούν, σαν να παρακολούθησαν την Ερμονέλα Γιάχο να τραγουδά την τελευταία άρια της «Μαντάμα Μπατερφλάι»; Και μετά θα φύγουν ήσυχα και σε απόσταση και όχι αγκαλιασμένοι και τραγουδώντας για τη νίκη της «αρρώστιας»;

Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη, αν αναλογιστούμε το μήνυμα που στέλνει, ιδιαίτερα στη νεολαία. Ενα μήνυμα χαλάρωσης, σε μια στιγμή που τα πράγματα έχουν γίνει κρίσιμα και απαιτείται γενικό λοκντάουν για να αποφύγουμε τις εκατόμβες θυμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: