Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Aνάς Αλ-Σαρίφ: «Δεν θα σωπάσω. Δεν θα σταματήσω. Η φωνή μου θα παραμείνει μάρτυρας για κάθε έγκλημα»
  • 109η Σύνοδος Πρυτάνεων: Μέσα «ναι στη Λισαβόνα» και παζάρια για τις διαγραφές «αιώνιων», έξω ξύλο και χημικά
  • Σαν σήμερα 13 Ιούλη
  • Δε σας σώνει το Ταλμούδ
  • Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά
  • ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Τα ψέματα αποκαλύπτονται: Lockdown TΩΡΑ, για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες
Υγεία

Τα ψέματα αποκαλύπτονται: Lockdown TΩΡΑ, για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Οκτ 2020, 15:20

H κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει από τον ελληνικό τα πραγματικά στοιχεία όσον αφορά την πανδημία του κοροναϊού. Αλλο αριθμό ενεργών κρουσμάτων δηλώνουν στο εξωτερικό και άλλο αριθμό, πολύ μικρότερο, δίνει ο Χαρδαλιάς στις «ενημερώσεις» που κάνει με τον Μαγιορκίνη και τον Κοντοζαμάνη κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Κι ακόμη, στην Ευρώπη δηλώνουν σε καθημερινή βάση τα ενεργά κρούσματα, ενώ στην Ελλάδα πολύ αραιά.

Ο Πίνακας 2 έχει γίνει με βάση αυτές τις δηλώσεις. Μόνο τέσσερις φορές σε διάστημα 33 ημερών ο Χαρδαλιάς έδωσε αριθμό για τα ενεργά κρούσματα. Και τις τέσσερις φορές είπε ψέματα, όπως μπορείτε να δείτε από τον παραπάνω Πίνακα. Στις 13 Οκτώβρη, ο Χαρδαλιάς μίλησε για 5.472 ενεργά κρούσματα, ενώ τρεις μέρες μετά, στην ευρωπαϊκή βάση δήλωσαν 13.971 ενεργά κρούσματα! Τα οποία, μάλιστα, την επομένη (17 Οκτώβρη) είχαν φτάσει τα 14.443! Σχεδόν τριπλάσια απ’ αυτά που ανακοίνωναν στον ελληνικό λαό.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τους Ελληνες σαν Χαχόλους. Ελεγε ο Χαρδαλιάς, με το γνωστό ύφος «δε σηκώνω αντιρρήσεις», στις 13 Οκτώβρη: «Οσον αφορά τώρα στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, έχουν καταγραφεί 22.358 κρούσματα, εκ των οποίων σήμερα τα 5.472 είναι ενεργά και απομονωμένα κατ’ οίκον, τόσο εκείνα, όσο και οι στενές επαφές τους». Τέσσερις μέρες πριν είχαν δηλώσει στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων 11.352 ενεργά κρούσματα. Υπερδιπλάσια, δηλαδή! Τρεις μέρες μετά τα δηλωμένα στην ευρωπαϊκή βάση είχαν φτάσει τα 13.971 ενεργά κρούσματα και τέσσερις μέρες μετά είχαν φτάσει τα 14.443!

Εννοείται πως και τα ενεργά κρούσματα που δηλώνουν στο εξωτερικό είναι λιγότερα απ’ αυτά που υπάρχουν στην πραγματικότητα. Γιατί παίρνουν βιολογικό υλικό από περιορισμένο αριθμό ανθρώπων και αυτό το υλικό πλέον δεν αναλύεται μοριακά, αλλά κυρίως με rapid tests, τα οποία, όπως είναι γνωστό, είναι αναξιόπιστα.

Τι γίνεται στην Ευρώπη;

  • Οπως μπορούμε να δούμε στους Πίνακες 4 και 5, οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Βρετανίας δε δίνουν στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα.
  • Στη Γαλλία τα ενεργά κρούσματα στις 16 Σεπτέμβρη ήταν 283.508 και στις 17 Οκτώβρη σκαρφάλωσαν στα 696.771! Στις ΜΕΘ, στις 16 Σεπτέμβρη, ήσαν 803 και στις 17 Οκτώβρη 1.800, ενώ οι νεκροί στις 16 Σεπτέμβρη ήταν 31.045 και στις 17 Οκτώβρη 33.303. Από τον 3ο Πίνακα διαπιστώνουμε, ότι ενώ στις 16 Σεπτέμβρη ήσαν 13.072, στις 17 Οκτώβρη σκαρφάλωσαν στα 32.427!
  • Στην Ιταλία τα ενεργά κρούσματα στις 16 Σεπτέμβρη ήταν 40.532 και στις 17 Οκτώβρη σκαρφάλωσαν στα 116.935. Στις ΜΕΘ ήταν 207 και ανέβηκαν στα 705, ενώ οι νεκροί από 35.645 έφτασαν τους 36.474. Αν πάμε δε, στον 6ο Πίνακα, διαπιστώνουμε ότι τα καθημερινά κρούσματα από τις 8 Οκτώβρη τράβηξαν την ανηφόρα και στις 17 Οκτώβρη ήταν 10.925.
  • Στη Γερμανία αυξήθηκαν επίσης τα ενεργά κρούσματα, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και οι νεκροί. Τα απόλυτα μεγέθη των ενεργών κρουσμάτων και των νεκρών είναι μικρότερα απ’ αυτά της Ιταλίας και πολύ μικρότερα απ’ αυτά της Γαλλίας. Ομως, ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε το διάστημα αυτό κατά 92.750 (2.898 κατά μέσο όρο την ημέρα). Αν πάμε όμως στον Πίνακα 6, διαπιστώνουμε ότι από τις 4 Οκτώβρη τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται, με μερικά σκαμπανεβάσματα, και στις 17 Οκτώβρη ήταν 4.941.
  • Η ισπανική κυβέρνηση, όπως αναφέραμε, κρύβει συστηματικά τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων. Επίσης, δεν αναφέρει αριθμό κρουσμάτων που ανάρρωσαν. Επειδή όμως στην ίδια χρονική περίοδο ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων αυξήθηκε από 614.360 σε 884.381, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις 16 Σεπτέμβρη ήταν μεγάλος και έγινε μεγαλύτερος στις 17 Οκτώβρη. Στις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι ήταν 1.157 και στις 17 Οκτώβρη έφτασαν τους 1.768, ενώ οι νεκροί ήταν στις 16 Σεπτέμβρη 30.243 και στις 17 Οκτώβρη έφτασαν τους 33.775. Τα ημερήσια κρούσματα κινούνται σε υψηλά επίπεδα και έχουν παγιωθεί σε πάνω από 10.000.
  • Και η βρετανική κυβέρνηση κρύβει τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων. Ομως, τα συνολικά κρούσματα αυξήθηκαν από 378.219 σε 705.428, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ από 115 σε 592 και οι νεκροί από 41.684 σε 43.579. Τα ημερήσια κρούσματα κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Στις 4 Οκτώβρη ήταν 7.981 και στις 17 Οκτώβρη, μετά από αυξομειώσεις τις προηγούμενες μέρες, έφτασαν τα 16.171 κρούσματα.

Το έγκλημα του τουρισμού

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι η κατάσταση της πανδημίας σ’ αυτές τις τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την Βρετανία, είναι πολύ επικίνδυνη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, άνοιξε και συνεχίζει να κρατά ανοιχτά τα σύνορα στον τουρισμό απ΄αυτές τις χώρες, με το γελοίο επιχείρημα «να μην πεινάσουμε», με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να μπαίνουν στη χώρα μας τουρίστες θετικοί στον ιό.

  • Σύμφωνα με τον Πίνακα 1, τη χρονική περίοδο από τις 24 Σεπτέμβρη μέχρι τις 17 Οκτώβρη καταγράφηκαν 779 εισερχόμενα θετικά κρούσματα, που κατά τη γνώμη μας είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα πραγματικά (έχουμε αναφερθεί στους λόγους της υποεκτίμησης: παίρνουν από ελάχιστους τουρίστες βιολογικό υλικό, δεν κάνουν μοριακά αλλά rapid tests, ενώ όταν κάνουν μοριακά τεστ δε βάζουν σε καραντίνα τους τουρίστες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα).
  • Σύμφωνα επίσης με τον Πίνακα 1, τα λεγόμενα ορφανά κρούσματα ήταν την ίδια περίοδο 4.733 (το 54,57% των συνολικών κρουσμάτων!). Ομως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε εντολή στους «ενσωματωμένους» επιστήμονες να μην κάνουν την παραμικρή αναφορά σ’ αυτά τα κρούσματα, παρά το γεγονός ότι η ύπαρξή τους επιβεβαιώνει ότι έχει διασπαρεί μαζικά ο κοροναϊός στη χώρα.

Η κατάσταση στη χώρα μας, λόγω της πανδημίας, είναι πολύ επικίνδυνη. Επρεπε ήδη να έχει γίνει lockdown για να μη θρηνήσουμε μαζικά θύματα, όπως έγινε στο Μπέργκαμο.

ΥΓ. Στις 6 Οκτώβρη, ο Μαγιορκίνης έκανε το λάθος να αναφέρει ότι υπάρχουν 87 διασωληνωμένοι και 98 στις ΜΕΘ. Eίπε συγκεκριμένα: «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 399, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι είναι 3. Ο αριθμός των ατόμων που είναι διασωληνωμένοι είναι 87, ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι 98».

Οι διασωληνωμένοι βρίσκονται, φυσικά, στις ΜΕΘ, οπότε στις 6 Οκτώβρη ήταν στις ΜΕΘ 185 ασθενείς με CoviD-19!

Τις επόμενες μέρες, ο Μαγιορκίνης σταμάτησε να αναφέρει αριθμό διασωληνωμένων και αριθμό ασθενών με CoviD-19 που εισήχθησαν στις ΜΕΘ. Προφανώς, του έκαναν υπόδειξη και κατάλαβε τη γκάφα του. Χωρίς να το θέλει, αποκάλυψε ότι λένε συστηματικά ψέματα για τον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞεσάλωσαν οι υπερασπιστές των νεοναζιστών
Επόμενο άρθρο Η κοινωνία τό ΄χει τούμπανο και η Κεραμέως κρυφό καμάρι

Σχετικά Αρθρα

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Υγεία 8 Μάι 2025, 10:46

Ιδιωτικό μαγαζί υγείας σκοπεύει να στήσει στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με τη σύμπραξη των μεγαλογιατρών του πανεπιστημιακού κατεστημένου

Υγεία 6 Μάι 2025, 22:02
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Aνάς Αλ-Σαρίφ: «Δεν θα σωπάσω. Δεν θα σταματήσω. Η φωνή μου θα παραμείνει μάρτυρας για κάθε έγκλημα»

13 Ιούλ 2025, 10:09
Παιδεία

109η Σύνοδος Πρυτάνεων: Μέσα «ναι στη Λισαβόνα» και παζάρια για τις διαγραφές «αιώνιων», έξω ξύλο και χημικά

13 Ιούλ 2025, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Δε σας σώνει το Ταλμούδ

12 Ιούλ 2025, 14:51
Εργατικά

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά

12 Ιούλ 2025, 11:38
Αγροτικά

ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή

12 Ιούλ 2025, 11:14
Πολιτισμός

«Αν θέλεις χερσαία μάχη»: ένα προφητικό τραγούδι του 2017

12 Ιούλ 2025, 06:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»

11 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις

11 Ιούλ 2025, 18:49
Διεθνή

Le Monde: Οι απώλειες του ισραηλινού στρατού τροφοδοτούν θέσεις υπέρ του τερματισμού του πολέμου

11 Ιούλ 2025, 11:28
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης έστησε τη λαιμητόμο των διαγραφών φοιτητών

Αυτόματη διαγραφή μετά το ν+2 και ν+3

11 Ιούλ 2025, 06:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Αντίστασης

Tα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις της Ντόχα

10 Ιούλ 2025, 20:17
Πολιτική

Βόλος: Ξεσαλωμένοι σιωνιστές, έβρισαν και χειροδίκησαν κατά πολίτισσας που είπε «Free Palestine»

Εξαλλοι οι Βολιώτες με τον Μπέο που εκτόπισε τα παιδιά από το κολυμβητήριο για να το παραχωρήσει σε σιωνιστικές ομάδες

10 Ιούλ 2025, 17:46
Διεθνή

Βίγκο: Τον πούλο, πουτάνας γιοι σιωνιστές

10 Ιούλ 2025, 17:31
Η παπάρα

Αρχοντιά και Ορθοδοξία

10 Ιούλ 2025, 07:35
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Αβινιόν: «Εμείς, γυναίκες και άνδρες του θεάτρου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό»

10 Ιούλ 2025, 06:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

1924: Τρεις χιλιάδες νεκροί στο Σάο Πάολο σε σύγκρουση επαναστατών με στρατεύματα.

1925: Κατάργηση της ελευθεροτυπίας από τον δικτάτορα Πάγκαλο λόγω “κομμουνιστικού κινδύνου“.

1946: Δολοφονική απόπειρα κατά του Μιλτιάδη Πορφυρογένη με χειροβομβίδες στο σπίτι του.

1991: Η τουρκική αστυνομία σκοτώνει έντεκα μέλη της παράνομης οργάνωσης «Ντεβ Σολ» σε επιδρομές σε διαμερίσματα της Κωνσταντινούπολης.

1997: Η σορός του Τσε Γκεβάρα μεταφέρεται και ενταφιάζεται στην Κούβα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

[…] Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, δεν είναι απλώς μία από τις τρεις εξουσίες. Είναι το σώμα των λειτουργών που με το δικαιοδοτικό τους έργο καλούνται να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό η Δικαιοσύνη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. […] Θυμίζω ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί κάποιου είδους προνόμιο, ούτε συνδέετε με αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως εγγύηση των πολιτών για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία του Δικαστή αφορά εν πρώτοις τη σχέση του δικαστή με τις άλλες εξουσίες, την εκτελεστική και τη νομοθετική. Οχι όμως μόνο με αυτές: νοείται απέναντι και στη δυναμική που αναπτύσσουν φορείς οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ισχύος προς επηρεασμό της δικαιοδοτικής κρίσης, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, αντιλήψεις, ιδέες, επιλογές, προτιμήσεις, ώστε, όταν ο δικαστής ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο να είναι μονάχα η ζώσα ψυχή του νόμου. […] Με την ανεξαρτησία συναρτάται και το ζήτημα, που κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, της άσκησης κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και ο σχολιασμός των δικαστικών ενεργειών. Οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμφίβολα είναι και αυτές αντικείμενο του δημόσιου, δημοκρατικού διαλόγου. Ζήτημα δημιουργείται όταν επιχειρείται, ή φαίνεται ότι επιχειρείται (και εδώ ας θυμηθούμε τη θεωρία των φαινομένων του ΕΔΔΑ), αθέμιτος επηρεασμός των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Κυρίως όταν ο σχολιασμός αφορά εκκρεμή υπόθεση. Ο κίνδυνος αφορά την απονομιμοποίηση του συστήματος που κλονίζει τις βάσεις του κράτους δικαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε το φαινόμενο εξωδικαστικά πρόσωπα, καθ’ υπέρβαση των ακροτάτων ορίων μιας καλοπροαίρετης ιδιάζουσας κριτικής, να αμφισβητούν επικριτικά, ως υπερδικαστές το πόρισμα των δικαστικών ερευνών επί της ουσίας και μάλιστα με κριτήρια εξωδικαστικά, επιχειρώντας τη χειραγώγηση και τον επηρεασμό έξωθεν ή τον αυθαίρετο σφετερισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, παραγνωρίζοντας ότι κατά το σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά το μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης. […]

Αναστασία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μίντια, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου, η Αναστασία Παπαδοπούλου φοράει στο λαιμό της ένα κολιέ από πέρλες και έναν ευμεγέθη χρυσό σταυρό. Αρχοντιά και Ορθοδοξία, ο ιδανικός συνδυασμός. Στην ψηφοφορία των συναδέλφων της η Α. Παπαδοπούλου ήρθε τέταρτη, ενώ στην ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήρθε πρώτη. Και οι δύο αυτές ψηφοφορίες είναι ενδεικτικές. Δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά έγινε φανερό ποια ήταν η «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου. Αλλωστε, η ίδια η εκλογή της από το υπουργικό συμβούλιο έγινε… διά περιφοράς! Παλιά, κάποιος «κούριερ» θα γύριζε τα υπουργεία και θα μάζευε υπογραφές υπουργών. Πλέον οι υπογραφές μπαίνουν ψηφιακά. Συζήτηση, φυσικά, δεν έγινε. Αυτό έλειπε, να τίθενται προς συζήτηση οι αποφάσεις του αυτοκρατορίσκου. Τα όσα περιέλαβε στη φλύαρη -τρισέλιδη- δήλωσή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι οι συνήθεις παπάρες που λένε οι διοικούντες το δικαστικό σύστημα και οι διοικούντες τις κυβερνήσεις. Τις διαβάζει ή τις ακούει ο κόσμος και σκάει στα γέλια: «Καλά, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια να αυτοδιαψεύδεστε;» Οχι, δε βαρέθηκαν, ούτε θα βαρεθούν. Μήπως έχουν κάτι άλλο να πουν; Προσέξτε, όμως, το διαχωρισμό που κάνει η Α. Παπαδοπούλου. Τα «κονέ» με την κυβερνητική εξουσία και με τους δυνατούς του κεφαλαίου είναι αόρατα. Δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν. Οταν καμιά φορά εντοπίζονται και αποκαλύπτονται, έχουμε ένα σκάνδαλο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ομως η κριτική στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του δικαστικού μηχανισμού είναι πάντοτε δημόσια. Και γίνεται κατά κανόνα ευθαρσώς. Αυτή την κριτική έβαλε στο στόχαστρό της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διεκδικώντας -τι πρωτότυπο!- το «υπεράνω κριτικής» των δικαστών. Τυχαίο; ΥΓ. Δε θα σχολιάσουμε ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος στη γραπτή δήλωση της κας Παπαδοπούλου. Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν. Συνήθως τα διορθώνει μια δεύτερη ανάγνωση…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo