Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ
  • Μαθημένοι στις κωλοτούμπες
  • Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά
  • Προκαλούν οι Ουκρανοί
  • Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας
  • Σαν σήμερα 14 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Πρόβλημά μας η καπιταλιστική βαρβαρότητα και όχι οι καυγάδες για την εξουσία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο
Αθλητισμός

Πρόβλημά μας η καπιταλιστική βαρβαρότητα και όχι οι καυγάδες για την εξουσία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Φεβ 2012, 00:00
Η ψήφιση του αθλητικού νόμου Γερουλάνου έχει οδηγήσει στα άκρα την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την ΕΠΟ και τη Λίγκα των ομάδων, σχετικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Αν κάποιος μη μυημένος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και ιδιαίτερα στο παρασκήνιο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου προσπαθήσει να βρει τους λόγους αυτής της αντιπαράθεσης, θα πελαγώσει, αφού και πριν την ψήφιση του νόμου η ΕΕΑ είχε ως αρμοδιότητα τον έλεγχο του φακέλου των ομάδων και την αδειοδότησή τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, στο καταστατικό της Λίγκας, υπήρχε σχετικό άρθρο σύμφωνα με το οποίο «τόσο τα ιδρυτικά μέλη όσο και τα νέα μέλη για να διατηρήσουν την ιδιότητα του μέλους του συνεταιρισμού υποχρεούνται να προσκομίζουν ετησίως στο ΔΣ το πιστοποιητικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που προβλέπει η παρ. 3 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, και για όσο χρονικό διάστημα ο νόμος επιβάλλει την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού και βεβαίωση της ΕΠΟ ότι πλη-   ρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής σύμφωνα με το UEFA Licensing System». Κατά συνέπεια, τόσο οι ομάδες όσο και η ΕΠΟ που είχε εγκρίνει το καταστατικό είχαν αναγνωρίσει το ρόλο της ΕΕΑ και δεν είχαν εγείρει θέμα παραβίασης του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.
 
Τι άλλαξε λοιπόν και σηκώθηκε τώρα το λάβαρο του ανυποχώρητου αγώνα από τους ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου; Οι αλλαγές που επιφέρει ο αθλητικός νόμος είναι ότι πλέον οι ποινές για τις ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα επιβάλλονται απευθείας από την ΕΕΑ και όχι από την ΕΠΟ, στην οποία πήγαινε η υπόθεση της ομάδας που κατά την ΕΕΑ δεν πληρούσε τους όρους συμμετοχής. Πλέον, η ΕΕΑ μπορεί να ελέγχει τις ΠΑΕ και για θέματα που δεν άπτονται του δημόσιου συμφέροντος, όπως για οφειλές προς τρίτους (ποδοσφαιριστές, προπονητές, προμηθευτές κ.ά.), όχι μόνο κάθε καλοκαίρι, αλλά και εκτάκτως κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, εφόσον υπάρξει καταγγελία ή αίτημα από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, με δυνατότητα να ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ομάδας.
 
Με μια πρώτη ματιά, το φυσιολογικό συμπέρασμα στο οποίο θα κατέληγε κάποιος είναι ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτε. Ομως, αν εξετάσουμε λίγο πιο προσεχτικά τα δεδομένα, θα καταλάβουμε ότι η ΕΠΟ και οι παράγοντες των ομάδων αντιδρούν γιατί αισθάνονται ότι πλέον δεν μπορούν να παίζουν μόνοι τους. Τις αντιδράσεις για το άρθρο 19 πρέπει να τις δούμε σε συνδυασμό με το νέο δεδομένο, ότι πλέον ο πρόεδρος της κάθε ΠΑΕ έχει προσωπική ευθύνη για τις οφειλές της ομάδας στο χρόνο που ασκεί τη διοί-κηση (κινδυνεύει μέχρι και με κατάσχεση της προσωπικής του περιουσίας). Επειδή, λοιπόν, δεν μπορούν να βγουν και να πουν οι ανιδιοτελείς εργάτες του ποδοσφαίρου μας ότι δεν δεχόμαστε να έχει ο πρόεδρος την ευθύνη των αποφάσεων της ΠΑΕ στην οποία ασκεί διοίκηση, προκειμένου να ρυθμίζουν ενδοποδοσφαιρικά την κατάσταση και να μπορούν να ελίσσονται, προβάλλουν ότι ο έλεγχος από την ΕΕΑ προσβάλλει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και ζητούν να περάσει στα δικά τους χέρια ο έλεγχος των ΠΑΕ και η επιβολή των ποινών.
 
Ενας επιπλέον λόγος που αντιδρά η ΕΠΟ είναι γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αν περάσουν αυτές οι αλλαγές θ’ αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ και η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τους κοντύνει ακόμη περισσότερο και να κάνει στην πράξη ανενεργό το αυτοδιοίκητο, αφού διαχρονικά οι κυβερνήσεις ψάχνουν τρόπους για να ελέγχουν απευθείας τις εξελίξεις. Δυστυχώς για τον Πιλάβιο και την παρέα του, η εποχή δεν τους ευνοεί καθόλου. Μέχρι τώρα, σε κάθε κόντρα με την ΕΠΟ η εκάστοτε κυβέρνηση έκανε πίσω, όταν η ΕΠΟ απειλούσε ότι θα καταγγείλει στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ την παραβίαση του αυτοδιοίκητου, προκειμένου να μη χρεωθεί τυχόν αποκλεισμό της εθνικής ομάδας και των ΠΑΕ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σήμερα, όμως, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των περιορισμών που έχουν θεσπιστεί από την ΟΥΕΦΑ μέσω financial fair play, οι ελληνικές ομάδες έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη θέση, αφού εκτός του Ολυμπιακού κινδυνεύουν ν’ αποκλειστούν από τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επιπλέον, η καθημερινή βαρβαρότητα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας έχει σαν αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και η ενασχόλησή τους με τα δρώμενα στο ποδόσφαιρο. Οταν κάποιος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και να εξασφαλίσει τα προς το ζην, σιγά μην ασχοληθεί με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τα συμφέροντα του Πιλάβιου και της ΕΠΟ. Βρήκε, λοιπόν, την ευκαιρία ο Γερουλάνος να το παίξει δυναμικά, ν’ ανοίξει το δρόμο και να επιβάλει καταστάσεις στα διοικητικά του ποδοσφαίρου, γνωρίζοντας επί της ουσίας ότι δε θα είναι σημαντικές οι συνέπειες από μια «προσφυγή» της ΕΠΟ στη μαμά ΟΥΕΦΑ.
 
Οσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, το ποδόσφαιρο σαν άθλημα δεν έχει τίποτε να κερδίσει από τη διαμάχη κυβέρνησης και ΕΠΟ για το ποια θα το εξουσιάζει. Οσο για τους φιλάθλους, ας ξοδέψουμε τις δυνάμεις μας για ν’ ανατρέψουμε την καθημερινή βαρβαρότητα που ζούμε, αδιαφορώντας για το ποιο κέντρο εξουσίας θα επικρατήσει, αφού είτε με την ΕΠΟ είτε με την ΕΕΑ δεν πρόκειται να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο.

 

               Κος Πάπιας
        papias@eksegersi.gr
 
 
ΥΓ: Στο προηγούμενο φύλλο αναφερθήκαμε στην ανακοίνωση της Θύρας 4, με την οποία οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήραν θέση υπέρ της λαϊκής αντιβίας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση: «Οσοι ήταν παρόντες στην προχτεσινή επαναστατική νύχτα είδαν ανθρώπους όλων των ηλικιών να μάχονται απέναντι στα μιάσματα της ανθρωπότητας, τους γερμανοτσολιάδες μπάτσους, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, ενώ όσοι επέλεξαν να μην απαντήσουν με βία στις επιθέσεις της αστυνομίας επέστρεφαν ξανά στις θέσεις τους μόλις καταλάγιαζαν τα δακρυγόνα. Οι όποιες φθορές συνέβησαν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και διογκώθηκαν από τα ΜΜΕ, έγιναν σίγουρα είτε από ασφαλίτες είτε από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τους εξεγερμένους. Οι “Κουκουλοφόροι” που συγκρούστηκαν με τα σκυλιά των κατακτητών δεν είναι εξωγήινοι ούτε Τούρκοι προβοκάτορες, είναι τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, οι απελπισμένοι γονείς μας, οι εξαθλιωμένοι φίλοι μας, άνθρωποι που δεν έχουν ή σύντομα δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν και δεν βρίσκουν άλλο τρόπο να ακουστεί ή φωνή τους σε αυτήν την απάνθρωπη κοινοβουλευτική δικτατορία που έχει επιβληθεί. Η κοινοβουλευτική Αριστερά ας σταματήσει να καταδικάζει τη βία και ας μας πει τι εννοεί όταν χρησιμοποιεί ορολογία όπως αντίσταση, επανάσταση, προδοσία, αγώνας μέχρις εσχάτων κλπ, αφού δεν γνωρίζουμε μέρος στον πλανήτη που τα αριστερά κινήματα δεν χρησιμοποίησαν και βία. Οπως δεν γνωρίζουμε και αντιστάσεις ή επαναστάσεις που να προβλέπονται από την νομοθεσία αυτών που εναντίον τους εξεγείρεσαι. Ως οπαδοί της πιο λαϊκής και πολυπληθούς ομάδας της Βορείου Ελλάδας, αλλά πολύ περισσότερο ως Ελληνες πολίτες που ανησυχούμε για το μέλλον το δικό μας αλλά και του τόπου μας, καλούμε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να συμμετέχουν δυναμικά και με όποιο τρόπο επιβάλλουν οι περιστάσεις, σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα συμβούν από εδώ και πέρα, αφού το φιτίλι της κοινωνικής έκρηξης κάηκε».
 
Ενα μοναδικό σχόλιο από τη στήλη. Ας έβγαζαν οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων κάθε μέρα μια ανακοίνωση με ανάλογο περιεχόμενο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη Συνωμοσίας Πυρήνων Φωτιάς: Ποιο τεκμήριο αθωότητας;
Επόμενο άρθρο ΣΤΙΒΕΝ ΝΤΑΛΝΤΡΙ – Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
Διεθνή

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

13 Μάι 2026, 12:56
Η παπάρα

Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής

13 Μάι 2026, 11:05
Πολιτική

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

13 Μάι 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάη

13 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

12 Μάι 2026, 22:31
Πολιτική

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

12 Μάι 2026, 22:18
Εργατικά

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

12 Μάι 2026, 18:52
Πολιτική

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

12 Μάι 2026, 14:21
Καταστολή

Η ΕΕ εξάγει αιτούντες άσυλο: στρατόπεδα κράτησης εκτός επικράτειας με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

12 Μάι 2026, 13:19
Διεθνή

Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης

Οι παραδοσιακοί αλλά και οι σύγχρονοι ορισμοί του πολέμου δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στον νότιο Λίβανο

12 Μάι 2026, 11:57
Αθλητισμός

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

12 Μάι 2026, 08:29
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

Παραγουάη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

1928: Γεννιέται ο Τσε Γκεβάρα.

1931: Ο Αρτούρο Τοσκανίνι αρνείται να παίξει φασιστικό εμβατήριο στη Μπολόνια, ξυλοκοπείται άγρια με τη σύζυγό του, του αφαιρείται το διαβατήριο και ο Τύπος αποσιωπά το γεγονός.

1941: Εκτελείται στο Βερολίνο ο ελβετός φοιτητής Μορίς Μποβόντ που σχεδίασε την εκτέλεση του Αδόλφου Χίτλερ το 1938.

1942: Σύσκεψη στελεχών των ΕΑΜ και ΚΚΕ στη Λαμία. Ο Αρης Βελουχιώτης επωμίζεται την οργάνωση του αντάρτικου στη Ρούμελη.

1944: Απόπειρα εκτέλεσης του Χίτλερ από τρεις στρατηγούς.

1944: Συνέρχεται η Βουλή της Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας.

1955: Υπογράφεται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1958: Γρονθοκοπείται μέχρι θανάτου ο αντιπρόεδρος της ΕΔΑ Ι. Θωμόπουλος από δεξιούς (Κατερίνη).

1970: Ιδρύεται στη Γερμανία η “Φράξια Κόκκινος Στρατός” (RAF).

1971: Βόμβα στο άγαλμα του Τρούμαν, νεκρός αστυφύλακας.

1979: Συλλήψεις ακροαριστερών μετά από έκρηξη βόμβας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

1987: Δύο βόμβες καταστρέφουν τέσσερις ορόφους του υπουργείου Γεωργίας (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo