Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ποτέ δεν πρέπει να τρώμε την τροφή της τροφής μας
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ποτέ δεν πρέπει να τρώμε την τροφή της τροφής μας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιαν 2020, 00:00

Το 2020 άρχισε όπως τελείωσε το 2019 όσον αφορά την κόντρα των μεγαλοκαπιταλιστών ιδιοκτητών των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων για τον έλεγχο του παρασκήνιου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι εκπρόσωποι των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δίνουν εντολές προς κάθε κατεύθυνση και απαιτούν άμεση υλοποίηση των απαιτήσεών τους, η κυβέρνηση και η ΕΠΟ παρακολουθούν τις εξελίξεις όπως οι αγελάδες κοιτάζουν το τρένο στην ανηφόρα και οι μεγαλοκαπιταλιστές ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων ανταλλάσσουν ανακοινώσεις και απειλές προσπαθώντας να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων και να συσπειρώσουν γύρω τους τους οπαδούς των ομάδων τους (που αποτελούν και τη δύναμη κρούσης για την προώθηση των επιχειρηματικών τους σχεδιασμών).
 
Αρκεί μια απλή αναφορά όσων διαδραματίστηκαν πριν και μετά την έλευση του νέου χρόνου  για να καταλάβουμε την «ωραία ατμόσφαιρα» στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τις τελευταίες μέρες του 2019, είχαμε μια σειρά γεγονότων. Οι ερυθρόλευκοι, με ανακοίνωσή τους μετά τον αγώνα με τον Βόλο, τα έβαλαν με όλους και με όλα, απειλώντας με απρόβλεπτες εξελίξεις. Αφορμή ήταν το κανονικό γκολ που τους ακύρωσε ο διαιτητής Φωτιάς (ο διαιτητής του VAR Ευαγγέλου δεν τον ενημέρωσε ότι ο ερυθρόλευκος παίχτης ξεκίνησε από κανονική θέση) και το ισόπαλο αποτέλεσμα τους έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Σάββας Θεοδωρίδης, επίτιμος πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, έκανε πράξη τις απειλές του και κατέθεσε μήνυση κατά των διαιτητών του αγώνα (οι μπάτσοι έψαχναν όλη τη νύχτα τους διαιτητές στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας), ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και δημιουργώντας ένα κακό προηγούμενο. Ο Μπέος, με σαφέστατη ειρωνική διάθεση, ενημέρωσε τους ερυθρόλευκους και τον ελληνικό λαό ότι κάθεται στον πάγκο της ομάδας του Βόλου με την ιδιότητα του διερμηνέα, διότι γνωρίζει πέντε ξένες γλώσσες! Η ομάδα του Βόλου, με ανακοίνωσή της, αναγνώρισε ότι κακώς ακυρώθηκε το γκολ των ερυθρόλευκων και γνωστοποίησε ότι συμφωνεί με την επανάληψη του αγώνα, με την προϋπόθεση ότι θα επαναληφθεί και ο αγώνας της Ριζόπουλης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
 
«Αγνωστοι» επισκέφτηκαν την πολυκατοικία που μένει ο διαιτητής Ευαγγέλου, έριξαν μια κροτίδα και προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σαφέστατο μήνυμα. Ο αυστριακός εμπειρογνώμονας των ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα, Χορστ Χούμπελ, έκανε μια απρόσμενη παρέμβαση, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών του αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός και τονίζοντας παράλληλα ότι ενδεχόμενες ύποπτες σχέσεις μεταξύ ΠΑΕ δε θα αφήσουν αδιάφορες τις διεθνείς Ομοσπονδίες (σαφέστατη αναφορά στην υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης και τις σχέσεις της θρακιώτικης ΠΑΕ με τον ΠΑΟΚ). Οι διαιτητές, μετά την επίθεση στην πολυκατοικία που μένει ο Ευαγγέλου και την επίθεση από τον Χούμπελ, αποφάσισαν να απέχουν επ' αόριστο από την ενεργό δράση (παραμονές τις 17ης αγωνιστικής ανακάλεσαν την απόφασή τους και οι αγώνες έγιναν κανονικά), απειλώντας και με πιο δυναμικές αντιδράσεις.
 
Το ίδιο σκηνικό είχαμε και τις πρώτες μέρες του 2020. Με αφορμή τον ορισμό των διαιτητών για τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής, οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία χαρακτήρισαν το πρωτάθλημα «στημένο από τους έμμισθους υπάλληλους της “εξυγίανσης“ που αποδεικνύουν πως εννοούν την επιστροφή στην “κανονικότητα“ του δικού τους ποδοσφαίρου» και ζήτησαν την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Στους ερυθρόλευκους απάντησε άμεσα ο ΠΑΟΚ και τους κατηγόρησε ότι θέλουν να «μπαχαλοποιήσουν» το πρωτάθλημα γιατί δεν μπορούν να το κερδίσουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Θέση για τα διαδραματιζόμενα πήρε και η ΑΕΚ, καταλογίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις μεγαλύτερες ευθύνες στην ερυθρόλευκη πλευρά, ζητώντας από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς «να διερευνήσουν μέχρι τέλους τις μαφιόζικες επιθέσεις»!
  
Μετά από σύσκεψη ΕΠΟ, ΚΕΔ και Λίγκας, οι διαιτητές αποφάσισαν την αναστολή της αποχής τους σε ένδειξη καλής θέλησης. «Αγνωστοι» επισκέπτονται για δεύτερη φορά την πολυκατοικία που μένει ο Ευαγγέλου και προκαλούν εκτός από μικροζημιές και αντίδραση από την ΕΠΟ. Με ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά της κυβέρνησης και την κατηγορεί ότι η αμήχανη στάση της και η ατιμωρησία των υπαιτίων, αποθρασύνει την «ατιμώρητη συμμορία», που προσπαθεί να «τορπιλίσει κάθε προσπάθεια εμπέδωσης της κανονικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Εμμέσως πλην σαφώς, στην ανακοίνωση κατηγορείται  η ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι προσπαθεί  να σαμποτάρει την συμφωνία ΕΠΟ, ΚΕΔ, Λίγκας και διαιτητών, με σκοπό να διακοπεί το πρωτάθλημα.
 
Στην πιάτσα αρχίζουν να κυκλοφορούν φήμες ότι ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο δυναμικής παρέμβασης και τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μέχρι να μπει τάξη στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παρών-απών από το «πανηγυράκι» ο υφυπουργός Αθλητισμού Αυγενάκης, ο οποίος με δήλωσή του τόνισε ότι «κάθε μορφή εκφοβισμού και βίας, λεκτικής ή φυσικής, είναι ανεπίτρεπτη και δεν έχει θέση στη δημοκρατία και ειδικότερα στον αθλητισμό, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Τον λόγο πλέον έχουν οι διωκτικές Αρχές και η Δικαιοσύνη». Με τη στάση του, απέδειξε με σαφή τρόπο, ότι η  κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εμπλακεί στη διαμάχη Σαββίδη-Μαρινάκη-Μελισσανίδη και ότι θα κρατήσει στάση απραξίας και ουδετερότητας.
 
Το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ έκλεισε με τη διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής.  Κερδισμένοι ήταν οι ερυθρόλευκοι που κατάφεραν να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» την ίδια στιγμή που ο Αρης έσπαγε το αήττητο του ΠΑΟΚ στο «Χαριλάου». Για να φτάσουν στη νίκη χρειάστηκαν τη βοήθεια της διαιτησίας (δε δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού όταν το σκορ ήταν ισόπαλο 0-0) και η κατάσταση έγινε ακόμη πιο κωμικοτραγική. Οι καταγγελίες των ερυθρόλευκων για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος τους με διαιτησίες «κατά παραγγελία», όπως και το αφήγημα του ΠΑΟΚ για προσπάθεια «μπαχαλοποίησης» του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, λόγω της αδυναμίας της ομάδας να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, αποδείχτηκαν εκ του αποτελέσματος αβάσιμες. Αντί σχολίου περί της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα παραφράσουμε τον τίτλο παλιάς ελληνικής ταινίας: «Σοβαρότης Μηδέν».
  
Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
  
ΥΓ. Με άσχημους οιωνούς ξεκίνησε το 2020 όσον αφορά την αθλητική βία. Ενας 28χρονος Βούλγαρος, οπαδός της Μπότεφ Πλόβντιβ, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, μετά από επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί της βουλγάρικης ομάδας έχουν αδελφοποιηθεί με τους οπαδούς του Αρη και συχνά παρακολουθούν μαζί παιχνίδια των ομάδων τους. Μια ομάδα 10 οπαδών της Μπότεφ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Την επόμενη μέρα του ντέρμπι, η παρέα πήγε σε καφετέρια φορώντας κασκόλ και μπλουζάκι του Αρη, αλλά έγινε αντιληπτή από οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι οργάνωσαν καταδρομική επίθεση για να τιμωρήσουν τους «αλλόθρησκους». Στη συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίστηκε σοβαρά, έπεσε στο δρόμο, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Σε μια περίοδο που η κόντρα ανάμεσα στους μεγαλοκαπιταλιστές ιδιοκτήτες των ομάδων μαίνεται με αμείωτη ένταση, οι οπαδικές συμμορίες και οι ιδιωτικοί οπαδικοί στρατοί είναι ιδιαιτέρως χρήσιμοι, συνεπώς οι πιθανότητες να τιμωρηθούν οι δράστες είναι ελάχιστες.
 

Η στήλη ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για αγώνα ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες του «βεγκανισμού» και προκειμένου να σταματήσει η θηριωδία σε βάρος των λαχανικών, αποφάσισε από εδώ και μπρος τα πιτόγυρα να είναι σκέτα με μουστάρδα και καυτερό. Αλλωστε, όπως έλεγε και ο Μπάμπης, «ποτέ δεν πρέπει να τρώμε την τροφή της τροφής μας». Εντάξει, διάφορες σέκτες έχουν την πλάκα τους, όταν όμως χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους σε βάρος όσων έχουν αντίθετη άποψη, αλλάζουν «πίστα» και θα πρέπει να ασχοληθούμε με το πρόβλημα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Γερμανική εταιρία έχει πουλήσει εξοπλισμό CreamoProt σε ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, αλλά το υπουργείο «σφυρίζει κλέφτικα»
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ημουν, είμαι, θα είμαι…

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

Ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού.

Καμπότζη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1953).

1921: Γενική απεργία στη Ρώμη, συγκρούσεις εργατών σιδηροδρόμων με φασίστες.

1923: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ που υπό την απειλή όπλου σε μπυραρία του Μονάχου αναγκάζει Βαυαρούς ηγέτες να τον υποστηρίξουν («πραξικόπημα της μπυραρίας»).

1974: Πεθαίνει ο Χόλγκερ Μάινς (RAF) από απεργία πείνας.

1989: Πτώση του τείχους του Βερολίνου.

1994: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κρίνει ένοχο τον Γιώργο Κοσκωτά για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών.

1995: Ο Γιασέρ Αραφάτ επισκέπτεται για πρώτη φορά επίσημα το Ισραήλ για να συλλυπηθεί τη χήρα του Γιτζάκ Ράμπιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo