Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη
  • Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ
  • Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας
  • Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του
  • Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«Ο Ελληνας ψηφίζει με βάση τα δύο “τσ”: τσέπη και τσαπού»…
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

«Ο Ελληνας ψηφίζει με βάση τα δύο “τσ”: τσέπη και τσαπού»…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Ιούν 2019, 00:00

Με έντονο «άρωμα εκλογών» και αυτή τη βδομάδα η στήλη, αφού η καθαρά αθλητική επικαιρότητα είναι φτωχή, σε αντίθεση με τα θέματα της πολιτικής που σχετίζονται με το χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο.
 
Σε προηγούμενο φύλλο αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων έχουν επιλέξει την άμεση εμπλοκή τους με την τοπική αυτοδιοίκηση, εκλέγοντας δημάρχους-υπαλλήλους τους. Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης και του Σαββίδη εκφράσαμε την άποψη ότι ο Ιβάν δεν κατάφερε να επιβάλει τον εκλεκτό του. Θεωρούσαμε ότι είναι ο Γιώργος Ορφανός και είχαμε αναφερθεί σε κόντρα μεταξύ του ισχυρού άντρα του ΠΑΟΚ και των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, με αφορμή την ανακοίνωση της Θύρας 4 και την επίθεση που είχε εξαπολύσει εναντίον του Ορφανού. Από το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης και την εκλογή του Ζέρβα, με διπλάσιο ποσοστό από τον Ταχιάο, που είχε την επίσημη στήριξη της ΝΔ και είχε πάρει κεφάλι στην κάλπη της πρώτης Κυριακής, αλλά και από αυτά που μας ανέφεραν οπαδοί του ΠΑΟΚ, έγινε φανερό ότι το πουλέν του Σαββίδη ήταν ο Ζέρβας. Χρησιμοποίησε σαν «λαγό» τον Ορφανό για να «κρύψει» την προτίμησή του και να αιφνιδιάσει το επιτελείο του Ταχιάου.
 
Στις δημοσκοπήσεις για το δήμο Θεσσαλονίκης, ο Ζέρβας ερχόταν πέμπτος, πίσω από Ταχιάο, Ορφανό, Νοτοπούλου και Βούγια, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ψάξουμε το βιογραφικό του. Θα αρκούσε μια απλή ανάγνωση για να καταλάβουμε τους στενούς δεσμούς που έχει με τον ΠΑΟΚ. Ο πατέρας του ήταν πρόεδρος του ΠΑΟΚ στη δεκαετία του '60 και ο ίδιος είναι τακτικός θαμώνας στις εξέδρες της Τούμπας και της Πυλαίας και με πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Σαββίδη. Η αυτοκριτική της στήλης για την αβλεψία της είναι επιβεβλημένη.
 
Πλέον, μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, η μοναδική πόλη που ο καπιταλιστής-πρόεδρος της μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας δεν έχει καταφέρει να εκλέξει δήμαρχο απόλυτα ελεγχόμενο και οπαδό της ομάδας είναι η Αθήνα. Εκτός από τις αντικειμενικές συνθήκες και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα στην πρωτεύουσα του κράτους, και οι υποκειμενικές συνθήκες στην παρούσα φάση δε θα έδιναν πιθανότητες επιτυχίες σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τους οπαδούς της ομάδας και αν έδινε σε κάποιον υποψήφιο δήμαρχο το χρίσμα, το πλέον πιθανόν είναι ότι οι πράσινοι οπαδοί θα τον μαύριζαν. Βεβαίως, μετά τα όσα έχουν γίνει σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Νέα Φιλαδέλφεια και εν μέρει στο Βόλο, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει μια τέτοια προσπάθεια και στην Αθήνα.
 
Υπόθεση εργασίας κάνουμε, αλλά αν στη θέση του Αλαφούζου ήταν ο Γιαννακόπουλος, αν είχε θέσει ως στόχο να γίνει γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και για να πιέσει την κυβέρνηση κατέβαζε δικό του υποψήφιο δήμαρχο με σήμα το τριφύλλι και «πρόγραμμα» να γίνει πράξη το όραμά του για την ομάδα, το ποσοστό του Ηλιόπουλου θα μπορούσε άνετα να το εξασφαλίσει.
 
Σενάρια που αναφέρουν συμφωνία κυβέρνησης και Δημήτρη Γιαννακόπουλου για να μεταφερθεί το σχέδιο της «Παναθηναϊκής Πολιτείας» και το «Athens Alive»από το ΟΑΚΑ στο Βοτανικό είδαν το φως της δημοσιότητας, αρχικά από ΜΜΕ συμφερόντων Σαββίδη (Εθνος, SDNA) και στη συνέχεια από τις περισσότερες αθλητικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα, η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να πάρει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να γίνει εφικτή η ανέγερση δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρητικότητας 35.000-40.000 θεατών, και κλειστό γήπεδο για το πράσινο μπάσκετ, χωρητικότητας 15.000 θέσεων. Οι δυο πλευρές φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τη συνεννόηση και αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές, θα μπορούσαν οι μπουλντόζες να ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Οσον αφορά τη χρηματοδότηση, σημαντικό μέρος θα καλύψει η Περιφέρεια Αττικής και το υπόλοιπο θα το αναλάβει ο Γιαννακόπουλος, μέσω δανεισμού από τράπεζες (τα δημοσιεύματα λένε ότι ο Τράκης έχει εξασφαλίσει πολύ ικανοποιητικά επιτόκια).
 
Για να φύγουμε από τη σφαίρα των σεναρίων και να μιλήσουμε για υπαρκτό project θα πρέπει να αξιολογήσουμε μια σειρά παραμέτρους. Η πρώτη αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πράσινης ΠΑΕ. Αναλαμβάνει ο Γιαννακόπουλος την πράσινη ΠΑΕ; Το σχέδιο της «Παναθηναϊκής Πολιτείας» προϋποθέτει τον «ένα και αδιαίρετο» Παναθηναϊκό, όμως από τη μέχρι στιγμής στάση του Αλαφούζου απέναντι στον Γιαννακόπουλο φαίνεται ότι οι πιθανότητες να αποχωρήσει ο Αλαφούζος για να αναλάβει ο Γιαννακόπουλος δεν είναι πολλές.
 
Η δεύτερη παράμετρος, αφορά το χωροταξικό της περιοχής, αφού πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν δυο γήπεδα, για ποδόσφαιρο και μπάσκετ, και προπονητικές εγκαταστάσεις στο συγκεκριμένο χώρο.
 
Η τρίτη παράμετρος αφορά τις παράπλευρες εμπορικές χρήσεις που θα εξασφαλίζουν τα φράγκα και το κέδρος της «επένδυσης» του Τράκη. Η επιλογή του ΟΑΚΑ για την υλοποίηση του «Athens Alive» είχε γίνει γιατί ήταν εφικτό γύρω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις να δημιουργηθούν ποικίλες εμπορικές και άλλες χρήσεις (μέχρι και καζίνο), που θα εξασφάλιζαν την οικονομική βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού. Η έκταση στον Βοτανικό είναι μικρότερη και θα πρέπει να εξασφαλιστούν επιπλέον χώροι για να μπορέσει να υλοποιήσει ο Τράκης το «όραμά» του.
 
Από τα παραπάνω φαίνεται ως περισσότερο πιθανό, αυτά τα δημοσιεύματα να έπεσαν στην πιάτσα από την κυβέρνηση, μπας και καταφέρει να πάρει καμιά ψήφο από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Από την πλευρά Γιαννακόπουλου δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαψευστούν, αφού ενισχύουν την εικόνα του στις τάξεις των πράσινων οπαδών, οπότε όλοι είναι ευχαριστημένοι. Ακόμη και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να αποκτήσει γήπεδο.
 
Κος Πάπιας
 
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ. Ο τίτλος της στήλης είναι «απόφθεγμα» από… πολιτική ανάλυση που έκανε σε καφενείο της Αθήνας παραδοσιακός θαμώνας του Φαληρικού Δέλτα και cult φιγούρα της φιλίππου οικογενείας. Ισως κάποιοι γελάσουν ειρωνικά με την πολιτική ανάλυση ενός «αλογομούρη». Ας αναλογιστούν, όμως, ποιος είχε μεγαλύτερη «επαφή με την πραγματικότητα», ο «αναλυτής» του καφενείου ή ο Βερναδάκης και οι «περίεργοι» εκλογολόγοι που είχε κουβαλήσει στου Μαξίμου (είχαν βγει τα exit poll και τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης και αυτοί υπολόγιζαν τη διαφορά στις 3,5-4 μονάδες). ‘Η ο Τσίπρας που λέει ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «γυρίζει»;
 

 
Σαν αυγό καθάρισαν οι Κώστηδες (Λαλιώτης, Σκανδαλίδης) από το ΚΙΝΑΛ τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο Μπένι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και θεωρεί ότι αποτελεί μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα. Από τις συναντήσεις του με τη Φώφη θεωρούσε σίγουρη την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ και την παρουσία του στην επόμενη Βουλή. Εκανε το προσωπικό του παιχνίδι και αδιαφορούσε για την επίσημη γραμμή του κόμματος, προωθώντας τη «γραμμή» σύμπλευσης με την ΝΔ. Μετά τις εκλογές και το επικοινωνιακό μπαράζ «πολιτικών αναλύσεων» που κατέτασσαν το ΚΙΝΑΛ στους κερδισμένους της μάχης για τις ευρωεκλογές, οι Κώστηδες βρήκαν την ευκαιρία να τον «τελειώσουν» και να τον οδηγήσουν εκτός κόμματος, βάζοντας τη Φώφη να του ανακοινώσει ότι  για να είναι στη Βουλή θα πρέπει να δώσει τη μάχη του σταυρού, αφού επικεφαλής στο Επικρατείας θα είναι ο Καμίνης. Με δεδομένο ότι το μόνο χαρτί που μπορεί να μπει σταυρός δίπλα στο όνομα του είναι το κηδειόχαρτο (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βενιζέλος έχει χάσει από τον Λεβέντη), καταλαβαίνουμε γιατί αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο ο Μπένι. Για να είμαστε ασορτί με το σχόλιο της στήλης και λόγω του πραγματικού και όχι του ειδικού του βάρους, επιλέξαμε για τη στήλη τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Το τηγάνι περιέχει ομελέτα από αυγό στρουθοκαμήλου (αντιστοιχεί σε 20 αυγά κότας). Οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτή την ομελέτα επιλέγει ο Βενιζέλος, όταν θέλει να απολαύσει ένα ελαφρύ γεύμα.
 
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Επιτρέπουν στην «Ολυμπος» να παράγει γιαούρτι «ελληνικού τύπου» με ρουμάνικο γάλα!
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Καμπανάκια κινδύνου για μια νέα κρίση

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo