Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;
  • Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
  • Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Οταν ο Μπους ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο…
Αθλητισμός

Οταν ο Μπους ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Δεκ 2005, 00:00

Η ΑΕΚ θα έχει την τιμητική της στο σημερινό φύλλο. Τα γεγονότα στη Λιβαδειά είναι το κορυφαίο θέμα της αθλητικής επικαιρότητας και η συζήτηση για τη βία στα γήπεδα και την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει δώσει τη θέση της στη συζήτηση για την δημιουργία της Σούπερ Λίιγκ.

Πριν προχωρήσουμε στο σχολιασμό των όσων διαδραματίστηκαν στη Λιβαδειά και κυρίως τον απόψεων που διατυπώνονται από τον εσμό των πολιτικών, των παραγόντων και των καπιταλιστών που διοικούν τις ΠΑΕ, των δημοσιογράφων και λοιπών συγγενών, αξίζει να αναφερθούμε σε δυο σημαντικές επικοινωνιακές επιτυχίες του προέδρου της ΑΕΚ, του Θεμιστοκλή Νικολαΐδη, από τις οποίες όμως, εξαιτίας των γεγονότων στη Λιβαδειά, δεν κατάφερε να αποκομίσει τα προσδοκώμενα κέρδη. Αναφερόμαστε στη Γ.Σ. των παλαίμαχων της ΑΕΚ και στις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου.

Στην πρόσφατη Γ.Σ. του συλλόγου των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, ο Νικολαΐδης κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα σε βάρος του, να πάρει με το μέρος του την πλειοψηφία τους και να καταστείλει εν τη γεννέσει τους τις όποιες αντιδράσεις. Πριν λίγο καιρό και με αφορμή την πολιτική της ΠΑΕ στο γηπεδικό και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, οι παλαίμαχοι είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την πολιτική της ΠΑΕ. Ο Νικολαΐδης μιλώντας στη Γ.Σ. έκανε καταρχάς την αυτοκριτική του για τον τρόπο επικοινωνίας του με τους παλαίμαχους, ανέλυσε ορισμένες πτυχές της πολιτικής του και ζήτησε την βοήθειά τους προκειμένου να αποφασίζουν μαζί για τα μεγάλα θέματα που θα απασχολήσουν στο μέλλον την ομάδα. Οι παλαίμαχοι από την πλευρά τους είδαν θετικά τον τρόπο που τους αντιμετώπισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ και ανακοίνωσαν την απόφασή τους να τον στηρίξουν και να τον βοηθήσουν όποτε τους το ζητήσει.

Η δεύτερη επικοινωνιακή επιτυχία έχει να κάνει με το θέμα του νέου γηπέδου. Από την ΠΑΕ ΑΕΚ «διέρρευσαν» τα σχέδια και οι μακέτες του νέου γηπέδου και έγινε γνωστή η καταρχήν συμφωνία με τον Δήμο Μενιδίου για την παραχώρηση συγκεκριμένης έκτασης προκειμένου σ’ αυτή να αναγερθεί το γήπεδο. Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μενιδίου πήρε απόφαση υπέρ της συμφωνίας και πλέον απομένει η σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΧΩΔΕ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η επικοινωνιακή επιτυχία του Νικολαΐδη δεν είναι βέβαια η συμφωνία με τον Δήμο Μενιδίου, αλλά το πρόσωπο το οποίο ηγείται της προσπάθειας για την ανέγερση του νέου γηπέδου. Επικεφαλής στην προσπάθεια αυτή, τοποθετήθηκε η Λούση Μπάρλου, κόρη του αείμνηστου Λουκά Μπάρλου, στο όνομα του οποίου πίνουν νερό όσοι έχουν σχέση με την ΑΕΚ. Με τον τρόπο αυτό ο Νικολαΐδης αφενός προσπαθεί να συνδέσει τη χρυσή εποχή του Μπάρλου με τη δική του εποχή και αφετέρου επιδιώκει να μειωθούν οι αντιδράσεις του κόσμου της ΑΕΚ, για την απόφασή του να χτίσει το νέο γήπεδο μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι οι μη οργανωμένοι φίλοι της ΑΕΚ έχουν βαρεθεί το σίριαλ με το πού θα γίνει το γήπεδο, καταλαβαίνουμε ότι με τέτοιου είδους επικοινωνιακές κινήσεις ο Νικολαΐδης κερδίζει πόντους στην κόντρα που έχει με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας του.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, τα όσα διαδραματίστηκαν στη Λιβαδειά δεν του επέτρεψαν να κεφαλαιοποιήσει στο μέγιστο τα κέρδη από τις δύο επιλογές του. Αλλά ας ασχοληθούμε και με τα γεγονότα της Λιβαδειάς και τον ντόρο που γίνεται από την περασμένη Κυριακή.

Από όλα όσα ακούσαμε και διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες, δύο είναι κατά τη γνώμη μου τα σημεία που αξίζει να σταθούμε. Το πρώτο έχει να κάνει με τη δήλωση-τελεσίγραφο του Νικολαΐδη προς την Original: «Θα πρέπει να γίνει μια τελευταία κουβέντα με την Original, γιατί πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διαλέξουν μια όχθη, ή από δω ή από εκεί. Νομίζω ότι αν και όταν θέλουν, δεν γίνονται επεισόδια. Από εδώ και πέρα πρέπει να είμαστε ή μαζί σε αυτό ή απέναντι. Μέση λύση δεν υπάρχει. Με οποιονδήποτε δεν είναι μαζί μας σε αυτό το κομμάτι που λέγεται βία στην ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο είμαστε απέναντι και κόβουμε κάθε επαφή και σχέση». Γραμμή Μπους ενάντια στους «τρομοκράτες» και τους συνοδοιπόρους επιλέγει ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς ρίχνει τις ευθύνες για τα επεισόδια στην Original, η οποία αν ή όταν θέλει μπορεί να επιβάλλει την τάξη και να μην τα αφήσει να γίνονται. Εμμέσως πλην σαφώς, ο Νικολαΐδης υιοθετεί την άποψη της αστυνομίας για προσχεδιασμένα επεισόδια από μια ομάδα οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι έδρασαν τουλάχιστον με την ανοχή της Original, αν όχι υπό την καθοδήγησή της. Στην πυρά λοιπόν οι οργανωμένοι οπαδοί, οι οποίοι πρέπει ή να υπογράψουν «δήλωση μεταμέλειας» και τυφλή υπακοή στον πρόεδρο ή να καούν στο πυρ το εξώτερο και να σαπίσουν σε κάποια φυλακή.

Αυτό είναι το δεύτερο σημείο που αξίζει να σταθούμε. Η λύση που προτείνει και ταυτόχρονα απαιτεί ο εσμός είναι η καταστολή και η παραδειγματική τιμωρία των νεολαίων που συμμετέχουν σε πράξεις βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα. «Μόνο αν οδηγηθούν μερικοί από τους ταραξίες στη φυλακή με βαριές ποινές θα λυθεί το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, αφού αυτό θα λειτουργήσει παραδειγματικά για τους υπόλοιπους», υποστήριζε με καμάρι και ύφος χιλίων καρδιναλίων ένας «εκλεκτός» συνάδελφος. Μήπως και αυτό σας θυμίζει κάτι από την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» που έχει υιοθετήσει η αστική τάξη μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, για να αντιμετωπίσει με οποιοδήποτε τρόπο και οτιδήποτε αμφισβητεί την κυριαρχία της; Οπως ακριβώς αντιμετωπίζονται όσοι επιλέγουν τη λαϊκή αντιβία σαν μέτρο αντίστασης στην πολιτική των καπιταλιστών, έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και οι νεολαίοι που τα σπάνε στα γήπεδα.

Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ιεροσυλία και ατόπημα τη σύγκριση, όμως αν το σκεφτούν καλύτερα θα δουν ότι στον πυρήνα του ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι «τρομοκράτες» είναι ο ίδιος με τον οποίο προτείνουν κάποιοι να αντιμετωπίζονται οι νεολαίοι στα γήπεδα. Ισως γιατί οι αντιδράσεις τους και ο τρόπος δράσης τους είναι –τηρουμένων των αναλογιών- το ίδιο ακραίος. Περισσότερα στο επόμενο φύλλο, αφού ο χώρος της στήλης δεν επαρκεί.

 

ΥΓ: Η εκδοχή που προβάλλεται για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια είναι αυτή της Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία ομάδα από οπαδούς της ΑΕΚ που δεν είχαν εισιτήρια προσπάθησε με ντου να μπει στο γήπεδο. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη εκδοχή που όχι μόνο διαφοροποιείται από την πρώτη, αλλά και «εκθέτει» όσους υιοθέτησαν την άποψη της προβοκάτσιας και των προσχεδιασμένων επεισοδίων. Σύμφωνα με αυτή (την ψαρέψαμε από την ανταπόκριση δημοσιογράφου – απεσταλμένου αθλητικής εφημερίδας), περίπου στο 10ο λεπτό οπαδοί του Λεβαδειακού πήγαν προς την εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ και επιχείρησαν να πάρουν κάποιο πανό, οι ΑΕΚτζήδες τους κυνήγησαν έξω από το γήπεδο και άρχισαν οι συμπλοκές. Τότε οι μπάτσοι επέλεξαν να ρίξουν τα ασφυξιογόνα, με αποτέλεσμα, αντί να σταματήσουν τα επεισόδια, να γίνουν ανεξέλεγκτα. Μάλιστα, ορισμένοι από τους μπάτσους με τη συμπεριφορά τους (έκαναν χειρονομίες και νοήματα) έριχναν λάδι στη φωτιά, αντί να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οσοι έχουμε μια στοιχειώδη επαφή με τα γήπεδα, αλλά και την εμπειρία από τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι μπάτσοι σε διαδηλώσεις ή μαζικές κινητοποιήσεις μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε, ότι η δεύτερη εκδοχή έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι αληθινή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 2.12.05
Επόμενο άρθρο MANIΣ TZA-Eθνος χωρίς γυναίκες

Σχετικά Αρθρα

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει ο Νίκος Ζαχαριάδης.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo