Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο
  • Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά
  • Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
  • Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ολοι οι καριόληδες μια εταιρία…
Αθλητισμός

Ολοι οι καριόληδες μια εταιρία…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μάι 2008, 00:00

Τη δικαστική οδό παίρνει η υπόθεση ντόπινγκ της Εθνικής Ομάδας Αρσης Βαρών, μετά την απόφαση του εισαγγελέα να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος 25 ατόμων (Ιακώβου, αθλήτριες και αθλητές, φαρμακοποιοί κτλ.) που εμπλέκονται στην υπόθεση.  Το θέμα βέβαια έχει θαφτεί από τα ΜΜΕ, όπως και η υπόθεση του πρωταθλητή της κολύμβησης Γιάννη Δρυμωνάκου, αφού το σύνολο του πολιτικού και αθλητικού κόσμου παραμένει πιστό στην πολιτική της πριμοδότησης του πρωταθλητισμού και των μεταλλίων.  Οι «επιτυχίες» των πρωταθλητών χρησιμοποιούνται αφενός για να γεμίζουν οι καπιταλιστές με ζεστό χρήμα τις τσέπες τους και αφετέρου για να τονωθεί η εθνική υπερηφάνεια του λαού, σε μια περίοδο που η άρχουσα τάξη και το κεφάλαιο επιχειρεί να ακυρώσει (και σε μεγάλο βαθμό το έχει καταφέρει) μια σειρά λαϊκών κατακτήσεων.

Οπως έχουμε γράψει και παλιότερα, η πλειοψηφία του κόσμου έχει καταλάβει ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός, ο πρωταθλητισμός, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ντόπινγκ, όμως αυτή η διαπίστωση δεν ενοχλεί. Θεωρείται δεδομένο, ότι για να φτάσει κάποιος στην κορυφή είναι αναγκαίο να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει να συναγωνιστεί αθλητές που ντοπάρονται. Θα επαναλαμβανόμαστε και θα παραβιάζαμε ανοιχτές πόρτες αν μέναμε σε αυτό. Θεωρώ ότι πρέπει να βάλουμε το πρόβλημα του ντόπινγκ στην πραγματική του διάσταση και να το αντιμετωπίσουμε σαν κοινωνικό και όχι σαν αποκλειστικά αθλητικό φαινόμενο. Πρέπει να  βρούμε τους λόγους για τους οποίους η πλειοψηφία του κόσμου αποδέχεται επί της ουσίας το ντόπινγκ, παρά τις διακηρύξεις και τις μεγαλοστομίες για το αντίθετο.

Το ντόπινγκ εκτός από τον αθλητισμό είναι μια πραγματικότητα για πολλές πτυχές της κοινωνικής δραστηριότητας, αφού βοηθάει για να επιτευχθούν στόχοι με το μικρότερο δυνατό κόπο  ή να ξεπεραστούν δυσκολίες της καθημερινότητας. Ας δούμε μερικές εκδοχές μη αθλητικού ντόπινγκ. Οι βιταμίνες και τα διατροφικά βοηθήματα, που παίρνουν ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι για να αντέξουν την εντατικοποίηση της εργασίας, τους εξοντωτικούς ρυθμούς και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο αριθμό εργασιακών χώρων, είναι ντόπινγκ.  Η χρήση ναρκωτικών και μιας σειράς ψυχοτρόπων ουσιών από καλλιτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς κτλ., προκειμένου να πετύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και την καλύτερη επίδοση, είναι ντόπινγκ. Η χρήση σκευασμάτων διατροφής, βιταμινών και σκευασμάτων που αυξάνουν την προσοχή και την αποδοτικότητα στο διάβασμα από τους μαθητές που θέλουν να μπουν στη Γυμναστική Ακαδημία ή σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα οποία εκτός από τις γραμματικές γνώσεις απαιτούνται και δεξιότητες ή συγκεκριμένες επιδόσεις σε ορισμένα αθλήματα, είναι ντόπινγκ. Η χρήση του Βιάγκρα, για να βελτιωθούν οι ικανότητες του άνδρα στο κρεβάτι, είναι ντόπινγκ. Η χρήση μιας σειράς ουσιών που «πίνουν»  οι στρατιώτες, κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων και κατά την παραμονή τους στις εστίες του πολέμου, με τις οποίες ξεπερνούν το φόβο και αντέχουν στις σκληρές συνθήκες του στρατού, είναι επί της ουσίας ντόπινγκ. Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε μια σειρά ενεργειών και επιλογών που έχουν άμεση σχέση με το ντόπινγκ, πιστεύω όμως ότι έχουμε καταδείξει την ουσία του προβλήματος.

Το ντόπινγκ είναι πριν και πάνω απ’ όλα κοινωνικό φαινόμενο, που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και σαν τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ζούμε σε μια εποχή που το λαϊκό κίνημα και η εργατική τάξη βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες μιας μεγάλης ήττας στην ταξική πάλη. Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η κοινή προσπάθεια έχουν δώσει τη θέση τους στην ατομικότητα, στο προσωπικό βόλεμα, στην «εξόντωση» του συνάδελφου για να του φάμε τη θέση. Ο καθένας προσπαθεί μόνος να αντιμετωπίσει την καθημερινή καταπίεση και καταφεύγει σε ουσίες και διάφορα «βοηθήματα» για να «αλλάξει» την εφιαλτική πραγματικότητα στην οποία ζει. Απομονωμένος από τον κοινωνικό περίγυρο και βυθισμένος στον καναπέ του, προσπαθεί μέσα από το ντόπινγκ και τις ουσίες που πίνει να  αντλήσει τη δύναμη, που σε παλιότερες εποχές αντλούσε από τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες και τη συλλογική προσπάθεια για να φτιάξει μια άλλη κοινωνία. Οσο υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες και φτώχεια, για μια σημαντική μερίδα του λαού και της νεολαίας οι ουσίες και το ντόπινγκ θα αποτελούν το «εργαλείο» για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Η αύξηση της παραγωγικότητας και η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους εργαζομένους για το ποιος θα είναι περισσότερο αποδοτικός για τον εργοδότη (ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κατοχυρώσει μια θέση εργασίας), που έχουν σαν συνέπεια μη αναστρέψιμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι μια πραγματικότητα και αποτελεί τον προτεινόμενο από τους κυρίαρχους και δυστυχώς εφαρμόσιμο από τη νεολαία και την εργατική τάξη «τρόπο ζωής».

Με απλά λόγια, η «κοινωνική» ντόπα είναι παντού, νόμιμη και ιδεολογικά κυρίαρχη, συνεπώς θα είμαστε αφελείς αν πιστεύουμε ότι μπορεί να καταπολεμηθεί η ντόπα στον αθλητισμό. Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του ντόπινγκ στον αθλητισμό, θα πρέπει να παλέψουμε για να ανατρέψουμε το σημερινό οικονομικό σύστημα, που έχει πάνω από όλα το κέρδος, σε απλά ελληνικά θα πρέπει να παλέψουμε για να τσακίσουμε τον καπιταλισμό.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: Περισσός και ΣΥΡΙΖΑ, επί της ουσίας σιγοντάρουν την πολιτική της παραγωγής πρωταθλητών και μεταλλίων, που έχουν συναποφασίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Φλυαρούν με θεωρίες για μαζικό και καθαρό αθλητισμό και κάνουν γαργάρα με ταβανόπροκες σημαντικές παραμέτρους που ανατρέπουν τις διακηρύξεις τους. Καταδίκασαν την πολιτική της προπαγάνδισης του «εθνικού μεγαλείου», που γέννησε το ντόπινγκ στις χώρες του παλινορθωμένου καπιταλισμού και ιδι-αίτερα στην Ανατολική Γερμανία; Συμμετέχουν επιφανή στελέχη τους στο οικονομικό γίγνεσθαι του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα μας, που ελέγχεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, από τις πολυεθνικές και τους σπόνσορες;  Πώς εξηγούν το γεγονός ότι οι «αθάνατοι» που προέρχονται από τις «σοσιαλιστικές» χώρες (Μπορζόφ, Χουαντορένα κτλ.), δεν έχουν θέσει ποτέ θέμα στη ΔΟΕ, προκειμένου να σταματήσει η επαγγελματοποίηση του αθλητισμού και να βγουν από τη μέση οι καπιταλιστές και οι σπόνσορες; Γιατί την ίδια στιγμή που καταγγέλλουν την επίσημη πολιτική της παραγωγής πρωταθλητών και μεταλλίων, σπρώχνονται προκειμένου να φωτογραφηθούν με τους πρωταθλητές μας, μετά από κάθε μεγάλη επιτυχία, ενώ γνωρίζουν ότι πρωταθλητισμός = ντοπάρισμα; Ρητορικά τα ερωτήματα. Οπως λέει και ένας στίχος τραγουδιού του Σωκράτη Μάλαμα: «όλοι οι καριόληδες μια εταιρία».

ΥΓ2: Αρχισαν τα όργανα στο ελληνικό μπάσκετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αναμετρούνται για τον τίτλο του πρωταθλητή και ήδη έχουμε τις πρώτες παρενέργειες. Στον πρώτο τελικό στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι οπαδοί έσυραν ατελείωτα πουστριλίκια  στον προπονητή του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ στο δεύτερο τελικό οι ερυθρόλευκοι οπαδοί απάντησαν τα δέοντα. Εκτός όμως από την οπαδική κόντρα, είχαμε και έντονη αντιπαράθεση, ανάμεσα στις διοικήσεις των δυο ομάδων και μια παράμετρο που αφορά την Εθνική. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωσή της την επαύριο του 1ου τελικού, έθεσε ευθέως θέμα για την παραμονή του Γιαννάκη στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή. Η Ομοσπονδία το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε (με μεγάλη επιτυχία) να παγώσει το θέμα, έτσι ώστε ο Γιαννάκης να κοουτσάρει την Εθνική και να την οδηγήσει στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου. Δυστυχώς γι’ αυτή, η κόντρα ανάμεσα στους αιώνιους αντίπαλους ανέτρεψε τα σχέδιά της. Στο θέμα είναι διχασμένη και η κοινή γνώμη, όπως έδειξε και γκάλοπ αθλητικής εφημερίδας.

ΥΓ3: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης Λάμπρος Σκόρδας έχει ανέβει πολύ στην εκτίμηση της στήλης, αφού μας γλίτωσε, αδέλφια βάζελοι, από το Μπάγιεβιτς.

ΥΓ4: Στα χνάρια του Ολυμπιακού βαδίζουν οι πράσινοι στο ποδόσφαιρο. Πολυκοκκαλότητα οι ερυθρόλευκοι, πολυμετοχικότητα οι πράσινοι. Πατέρα Σωκράτη πρόεδρο οι ερυθρόλευκοι, Νίκο Πατέρα οι πράσινοι. Ε ρε γλέντια, που θα ‘λεγε κι ο Καραγκιόζης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυντεχνιακή ξετσιπωσιά
Επόμενο άρθρο Θύτες και θύματα

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo