Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Ιούνη
  • Αναζωπύρωση των κρουσμάτων ευλογιάς στην ελληνική κτηνοτροφία
  • Η Παλαιστίνη και ο αλληλέγγυος οπορτουνισμός στη μουσική «βιομηχανία»
  • Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός από τη συγκάλυψη των δύο σκανδάλων για τα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και για την ποινική ασυλία των απατεώνων
  • Σαν σήμερα 8 Ιούνη
  • Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Να ξεχωρίσουμε τους ποδοσφαιρικούς «βασιλιάδες» από τους βασιλιάδες της Ρώμης
Αθλητισμός

Να ξεχωρίσουμε τους ποδοσφαιρικούς «βασιλιάδες» από τους βασιλιάδες της Ρώμης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιούν 2017, 00:00

«24 χρόνια, 8.828 μέρες, 291 μήνες, 1.261 εβδομάδες, 211.871 ώρες, 12.712.260 λεπτά. Δεν κλαίω επειδή σταματάς, χαμογελάω γιατί υπήρξες. Υπάρχουν ζωές απλές και ζωές σαν αρχηγός. Τιμή σε σένα, βασιλιά της Ρώμης…». Αυτό είναι το μήνυμα που επέλεξαν οι οπαδοί της Ρόμα για να δείξουν την αγάπη και την αφοσίωσή τους στον αρχηγό της ομάδας τους, Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος αποφάσισε στα σαράντα ένα χρόνια του να σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο τελευταίος αγώνας του capitano ήταν απόλυτα λογικό να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Η στήλη για μια ακόμη φορά θα βρεθεί «κόντρα στο ρεύμα» και θα καταθέσει τη δική της «αιρετική» άποψη για την αποχαιρετιστήρια βραδιά του Τότι. Αν και στις αναλύσεις των δημοσιογράφων, τις δηλώσεις των αντιπάλων του και τις αναρτήσεις των απλών φιλάθλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριαρχούσε η ρομαντική διάσταση της υπόθεσης και όλοι τόνιζαν το μεγαλείο του Τότι και την αφοσίωσή του στη Ρόμα, η άποψη της στήλης είναι ότι αν κάποιος προσπαθήσει να αξιολογήσει τα δεδομένα στην πραγματική και όχι στην επιφανειακή τους διάσταση, θα καταλήξει σε αντίθετο συμπέρασμα.

Οσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και κυρίως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, αξιοποιήθηκαν στο έπακρο από το σταρ σίστεμ και τους επικοινωνιολόγους για να προβληθεί η χολιγουντιανή εκδοχή του αρχηγού της Ρόμα και κατ' επέκταση η επαγγελματική διάσταση του ποδοσφαίρου, σε βάρος αυτού που ένοιωθαν οι οπαδοί των «τζιαλορόσι» και της αυθεντικής διάστασης του λαϊκότερου των αθλημάτων. Αρκεί μια προσεκτική παρακολούθηση του σαρανταπεντάλεπτου σχετικού βίντεο (βρίσκεται ευκόλα στο διαδικτύο) για να αποδειχτεί η άποψη της στήλης. Ο Φραντζέσκο Τότι αποφάσισε να ακολουθήσει την παράδοση της πόλης, που είναι συνδεδεμένη με τους αυτοκρατορικούς θριάμβους και να κρατήσει την τελευταία φράση από το μήνυμα των οπαδών της ομάδας. Αποφάσισε να γευτεί την τελευταία ποδοσφαιρική βραδιά του στη διάσταση του Βασιλιά της Ρώμης και όχι στη διάσταση του αντισυμβατικού ποδοσφαιρικού ινδάλματος. Δυστυχώς,  ακύρωσε με τον τρόπο του πολλά από αυτά που τον έκαναν να ξεχωρίζει στα μάτια της πλειοψηφίας των φιλάθλων.

Αρκεί να συγκρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτησε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα ο Κάρλες Πουγιόλ, ο εμβληματικός αρχηγός της Μπάρτσα, στον τελευταίο αγώνα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, για να καταλάβουμε τη διαφορά ανάμεσα σε έναν πραγματικό αρχηγό, σε έναν πραγματικό ηγέτη και σε ένα χαρισματικό ποδοσφαιρικά παίχτη, που άρχισε και τελείωσε την καριέρα του στην ίδια ομάδα.

Ο Πουγιόλ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαρισματικός και με βάση την ποδοσφαιρική του αξία η θέση του στην εντεκάδα της Μπαρτσελόνα θα ήταν επισφαλής. Είχε όμως σιδερένια θέληση, ψυχή, απίστευτη φυσική δύναμη, ίδρωσε όσο κανείς άλλος τη φανέλα της ομάδας και ξεπέρασε τον εαυτό του για να μπορέσει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, βασιζόμενος κυρίως στην τεράστια αγάπη που είχε για την Μπάρτσα και λιγότερο στο ταλέντο του (σε κάποια άλλη από τις πρωτοκλασάτες ευρωπαϊκές ομάδες, το πιθανότερο είναι να γυάλιζε τον πάγκο). Και όταν βρέθηκε στην κορυφή και στη θέση του αρχηγού, έθετε τον εαυτό του στην υπηρεσία του συνόλου, λειτουργώντας σαν πρώτος μεταξύ ίσων, προκειμένου να κρατήσει την αγωνιστική συνοχή και τις αρχές της ομάδας. Εχοντας αυτή την κουλτούρα και επειδή ήταν πραγματικά τεράστιος, στον τελευταίο του αγώνα δε χρειάστηκε περισσότερο από πέντε λεπτά για να ευχαριστήσει τους οπαδούς της Μπάρτσα που τον αποθέωναν, για να μοιραστεί μαζί τους τα έντονα συναισθήματα του τελευταίου χειροκροτήματος και να αποχωρήσει από τη σκηνή βάζοντας το χέρι στη θέση της καρδιάς.

Αντίθετα, ο Τότι μπορεί να χαρακτηριστεί σαν χαρισματικός παίχτης και έφτασε πολύ πιο εύκολα στην θέση του αρχηγού, εξαργυρώνοντας περισσότερο την ποδοσφαιρική του αξία και λιγότερο τις ηγετικές του ικανότητες. Θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε πρωτοκλασάτη ευρωπαϊκή ομάδα, όμως επέλεξε να μείνει στη Ρόμα, λειτουργώντας με τη λογική του «καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη», ασχέτως αν πλάσαρε αυτή την επιλογή του ως αιώνια αγάπη και αφοσίωση στην ομάδα. Κατά συνέπεια, ήταν απόλυτα λογικό να θέλει να ζήσει όσο το δυνατό για περισσότερη ώρα τον τελευταίο προσωπικό του θρίαμβο. Ισως για κάποιους η άποψη της στήλης να ακούγεται σκληρή για τον Τότι. Οταν όμως πρέπει να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς αρχηγούς και ηγέτες, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες που κάνουν το ποδόσφαιρο το πιο λαϊκό άθλημα και όχι με τα στάνταρ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τότε θα πρέπει τα κριτήρια να είναι συγκεκριμένα και η κρίση πολύ αυστηρή, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τους ποδοσφαιρικούς «βασιλιάδες» από τους βασιλιάδες της Ρώμης…

Κος Πάπιας
papias@eksefersi.gr
 
 
Μια ιστορία που αποδεικνύει πως όσο κι αν κερδίζει συνεχώς έδαφος η προσπάθεια των καπιταλιστών να μετατρέψουν το ποδόσφαιρο σε μπίζνα που γεμίζει με φράγκα τις τσέπες τους, αυτό συνεχίζει να αντιστέκεται και καταφέρνει να παραμένει το λαϊκότερο των αθλημάτων.

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι είναι παίχτης της Γιουβέντους. Εχει δυο γιους που συμμετείχαν στη φιέστα της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας, φορώντας τη φανέλα με το όνομα και το νούμερο του πατέρα τους. Αν κάποιος παρατηρούσε προσεκτικά τη φωτογραφία του Μπονούτσι με τους γιους του, θα διέκρινε ότι ο μεγαλύτερος από τους δυο πιτσιρικάδες ήταν εμφανώς μουτρωμένος. Ο Λορέντσο Μπονούτσι είναι «άρρωστος» οπαδός της Τορίνο και η παρουσία του στη φιέστα της Γιουβέντους ήταν γι' αυτόν κάτι περισσότερο από καταναγκαστικά έργα.

Εντελώς αντίθετη ήταν η εικόνα του, όταν ο πατέρας του, προφανώς για να «εξιλεωθεί» για το χουνέρι που του έκανε, κανόνισε μια συνάντηση με τον Αντρέα Μπελότι, παίχτη της Τορίνο και ίνδαλμα του μικρού Λορέντσο. Ο μικρός πόζαρε όλο καμάρι στη φωτογραφία, με το πρόσωπό του να λάμπει από χαρά και το χαμόγελό του να φτάνει μέχρι τα αυτιά. Αξίζει να αναζητηθούν οι δυο φωτογραφίες στο διαδίκτυο για να φανεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το κοντράστ των συναισθημάτων του πιτσιρίκου.

Οι μη μυημένοι με το ποδόσφαιρο ίσως να απορήσουν για την επιλογή του Λορέντσο, αφού το φυσιολογικό θα ήταν να υποστήριζε την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο πατέρας του, η οποία πρωταγωνιστεί εντός και εκτός Ιταλίας, παίρνει τίτλους και έχει πολύ μεγαλύτερη προβολή από την Τορίνο. Ομως, αυτοί που γνωρίζουν την ποδοσφαιρική ιστορία στην πόλη του Τορίνο είναι σίγουρο ότι θα θεωρήσουν απόλυτα φυσιολογική την επιλογή του γιου Μπονούτσι.

Η «Γκρανάτα» υπήρξε το καμάρι της πόλης και της πολυάριθμης εργατικής τάξης. Τη δεκαετία του '40 πρωταγωνιστούσε στο ιταλικό ποδόσφαιρο κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα και αποτελούσε ένα από τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η ομάδα ξεκληρίστηκε σε αεροπορικό ατύχημα στις 4 Μάη του 1949 και έκτοτε δεν κατάφερε να ξαναγίνει μεγάλη όπως τη δεκαετία του '40. Ομως, ήταν, είναι και θα είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στο Τορίνο σε σχέση με τη συμπολίτισσά της Γιουβέντους, που είναι η ομάδα του Τζιοβάνι Ανιέλι, αφεντικού της ΦΙΑΤ. Η Τορίνο αντιπροσωπεύει τις αγωνιστικές παραδόσεις της πόλης και συνεχίζει να έχει στέρεους δεσμούς με την εργατική τάξη και τη νεολαία, που τη στηρίζουν και τη θεωρούν το καμάρι τους, ανεξάρτητα από τις αγωνιστικές της επιδόσεις. Η Γιουβέντους μπορεί να έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Ιταλία, στην εργατούπολη του Τορίνο, όμως, έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη.

 
 
 
Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β' είναι η νικήτρια στη μάχη της επιβίωσης κόντρα στον Μητσοτάκη. Ομως, όσοι είχαν στοιχηματίσει υπέρ της έπρεπε να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι την ταφή του για να πληρωθούν από τις στοιχηματικές εταιρίες, οι οποίες φοβούνταν την ανάστασή του. Για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να ταφεί μπρούμυτα, ώστε αν βρικολακιάσει και αρχίσει να σκάβει να βγει στη Βραζιλία, στα δάση του Αμαζόνιου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ πολιτισμός της εξουσίας
Επόμενο άρθρο Ραντεβού το φθινόπωρο

Σχετικά Αρθρα

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36

Αουτς, αυτό πόνεσε…

Αθλητισμός 29 Απρ 2025, 14:04

Παιχταράδες άλλων εποχών…

…και ολίγη από Μπαρτζώκα

Αθλητισμός 2 Απρ 2025, 13:32
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2025, 00:01
Αγροτικά

Αναζωπύρωση των κρουσμάτων ευλογιάς στην ελληνική κτηνοτροφία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα εντεταλμένα όργανά της «πνίγουν» την αλήθεια

8 Ιούν 2025, 21:13
Πολιτισμός

Η Παλαιστίνη και ο αλληλέγγυος οπορτουνισμός στη μουσική «βιομηχανία»

8 Ιούν 2025, 19:03
Αγροτικά

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός από τη συγκάλυψη των δύο σκανδάλων για τα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και για την ποινική ασυλία των απατεώνων

8 Ιούν 2025, 06:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2025, 00:01
Εργατικά

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών

Παράνομη εντολή να κληθεί εκπαιδευτικός για εξηγήσεις, επειδή συμμετείχε σε νόμιμη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ!

7 Ιούν 2025, 09:37
Πολιτική

Χωρίς αρχές αλισβερίσι για μια πρόταση που θα απορριφθεί

7 Ιούν 2025, 08:48
Πολιτική

Προκαλούν κιόλας τα σιωναζίδια

7 Ιούν 2025, 05:58
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Ιούν 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σιωναζιστές στρατιώτες

Και αρκετοί τραυματίες

6 Ιούν 2025, 18:37
Διεθνή

Η ένοπλη Αντίσταση στη Γάζα στηρίζει τον διπλωματικό πόλεμο που γίνεται στη Ντόχα

6 Ιούν 2025, 12:19
Κόντρες

Οι όμορφες σχέσεις όμορφα καίγονται

6 Ιούν 2025, 09:36
Οικονομία

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

6 Ιούν 2025, 06:30
Εργατικά

Δημοτική αρχή Ηλιόπουλης: «Σκάσε και σκάβε»…

6 Ιούν 2025, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2025, 00:01
Uncategorized

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

5 Ιούν 2025, 08:43
Παιδεία

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι φοιτητές απαίτησαν τη διακοπή της συνεργασίας με το Ισραήλ

5 Ιούν 2025, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2025, 00:01
Παιδεία

Απίστευτο τρολάρισμα των υποψηφίων με θέμα «δημιουργικότητα και σχολείο»

4 Ιούν 2025, 21:04
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

1963: Παραιτείται ο Καραμανλής από την πρωθυπουργία μετά τη ρήξη του με το παλάτι.

1967: Συλλαμβάνονται εννιά κάτοικοι των χωριών Σέλλια και Σουρή Χανίων “ενώ επραγματοποίουν παράνομον κομμουνιστικήν συγκέντρωσιν”.

1969: Συλλαμβάνεται ο δραπέτης Αλέξανδρος Παναγούλης μετά από κατάδοση των Π. Περδικάρη και Δ. Πατίτσα σε διαμέρισμα (Πάτμου 51) στα Πατήσια).

1972: Παραπέμπονται στο Στρατοδικείο επτά μέλη της οργάνωσης “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1997: Τερματίζεται η βρετανική κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Oταν ανέλαβα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα ξεκάθαρη εντολή από τον πρωθυπουργό: πλήρης κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τον Νοέμβριο ήλθα σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την έρευνα που ξεκίνησε. Δεν πρόκειται για υπόθεση που ξέφυγε από τον έλεγχο, αλλά για μια υπόθεση που εμείς φέραμε ξανά υπό θεσμικό και νομικό έλεγχο. Ως υπουργείο κινούμαστε μεθοδικά και σεβόμαστε απόλυτα τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το μόνο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι φτάνουν στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στους ελληνες αγρότες.

Κώστας Τσιάρας

(Μια συνέντευξη στην καραδεξιά Political δεν έχει follow up ερωτήματα και αμφισβήτηση της «απόλυτης αλήθειας» του υπουργού. Εχει μόνο ερωτήσεις-πάσες, εμφανώς συμφωνημένες εκ των προτέρων, ώστε η υπουργάρα να ξετυλίξει το αφήγημά της. Θα μπορούσε -λέμε τώρα- να ρωτήσει η… αγιογράφος Ελλη Τριανταφύλλου: Γιατί οι τέσσερις υπουργοί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη που προηγήθηκαν -Βορίδης, Λιβανός, Γεωργαντάς, Αυγενάκης- δεν έκαναν «πλήρη κάθαρση» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και χρειάστηκε -ξαναλέμε τώρα- ο πρωθυπουργός να δώσει «ειδική εντολή» στον Τσιάρα; Θα μπορούσε ακόμα να ρωτήσει: Αφού στήριξες την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί αυτή χρειάστηκε να οργανώσει αστυνομικό «ντου» για να κατασχέσει υπολογιστές αναζητώντας στοιχεία; Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν εμπιστευόταν τις διαβεβαιώσεις σου ή -ακόμα χειρότερα- ότι διαπίστωσε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων; Και γιατί ο πρόεδρος που εσύ διόρισες, ο συνταξιούχος δικαστής Σαλάτας, κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αναγκάστηκες να τον «παραιτήσεις», μετ’ επαίνων; Ενας δημοσιογράφος -και όχι αγιογράφος υπουργών- θα ρωτούσε, επίσης: Γιατί επί των ημερών σου συνεχίστηκε ο ανελέητος υπηρεσιακός διωγμός της υπαλλήλου Παρασκευής Τυχεροπούλου, η οποία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων για βοσκότοπους-μαϊμούδες; Τρεις μέρες μετά τον ορισμό της πρώτης δικασίμου κατά του Χλύκα, των παιδιών του και μελών της οικογένειας Καλφούτζου, που δήλωναν… ιδιωτικά βοσκοτόπια στον… Γράμμο, η Τυχεροπούλου εκδιώχτηκε και από τη θέση-ψυγείο όπου είχε τοποθετηθεί, με το αισχρό επιχείρημα «και λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας»! Επί υπουργίας Τσιάρα. Δεν ήξερε τίποτα αυτός; Αν δεν ήξερε, γιατί μπλοκάρισε την απόσπαση της Τυχεροπούλου στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε από τον Τσιάρα να αποσπαστεί η Π. Τυχεροπούλου σ’ αυτήν, προκειμένου να βοηθήσει στη διενεργούμενη έρευνα, ο Φλωρίδης δέχτηκε την αιτηθείσα απόσπαση, αλλά ο Τσιάρας ακόμα δεν έχει υπογράψει. Δεν αποκαλύπτει αυτή η στάση του συμμετοχή στο διωγμό της υπαλλήλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο, αλλά και άρνηση συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιόντου στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr:

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo