Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ατρόμητου είναι γνωστοί και για τις πολιτικές παρεμβάσεις τους. Στο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας τους με τη Φενέρμπαχτσε, με ανακοίνωσή τους ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την ομάδα τους για να προβάλλει εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα, ενώ στην εξέδρα τους είχαν σηκώσει ένα πανό που έγραφε: «ούτε έθνη, ούτε σύνορα».
Η στήλη έχει αρκετές φορές σχολιάσει παρόμοιες ενέργειες, τόσο των Fentagin όσο και των οργανωμένων οπαδών άλλων ομάδων, τονίζοντας ότι η πολιτική δράση στις εξέδρες των γηπέδων, στις οποίες συχνάζουν χιλιάδες νεολαίοι που προέρχονται από την εργατική τάξη, είναι σημαντική και προσφέρει το λιθαράκι της στο γενικότερο αντιφασιστικό και αντικαπιταλιστικό αγώνα. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι όλα είναι ιδανικά στις εξέδρες των γηπέδων.
Εδώ και χρόνια είναι φανερή η αλλοίωση της υπόστασης του ποδοσφαίρου, το οποίο από το πιο λαϊκό άθλημα μετατρέπεται σε κερδοφόρα καπιταλιστική μπίζνα. Ο ανταγωνισμός εντός του αγωνιστικού χώρου απαιτεί από τις διοικήσεις την «επένδυση» μεγάλων ποσών για να εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας τους κατάλληλους παίχτες που θα εξασφαλίσουν επιτυχίες και τίτλους. Στη συνέχεια, τα μεγάλα ποσά, που δεν μπορούν να τα εξασφαλίσουν οι οπαδοί της ομάδας, προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός ισχυρού καπιταλιστή που θα «επενδύσει» στην ομάδα.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι οργανωμένοι οπαδοί ανέχονται (στην καλύτερη περίπτωση) την ύπαρξη των καπιταλιστών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα τους δε θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Με την ανοχή τους αυτή, όμως, αναιρούν σε σημαντικό βαθμό την πολιτική τους δράση και συμμετέχουν στη διαδικασία αλλοίωσης της υπόστασης του ποδοσφαίρου.
Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης αυτής της αντίφασης; Ας είναι το ερώτημα αφορμή για προβληματισμό και ερέθισμα για μια συζήτηση που πρέπει ν’ ανοίξει…

«Αλέξης εναντίον Βαγγέλα» είναι το σκηνικό που προσπαθούν να στήσουν την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν το λαό και τη νεολαία και να τους οδηγήσουν στην κάλπη. Το σκηνικό μας θυμίζει τις κόντρες που είχαμε πιτσιρικάδες για να αποδείξουμε ποιος την έχει πιο μεγάλη και με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας από το μετερίζι του για να τους αφήσουμε με το πουλί στο χέρι…